sanja84 Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Naravno da je stvar u tome. Gde si video da neko ima socijalnu fobiju u manastiru u razgovoru sa nekim monahom ili sl. Војвода7 and Православље_95 је реаговао/ла на ово 2 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Gde si video da neko ima socijalnu fobiju Svako od nas moze da ima problem, pa i svaki Hriscanin. Pazite sta pisete. Пг, Снежана, Плутон and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Naravno da je stvar u tome. Gde si video da neko ima socijalnu fobiju u manastiru u razgovoru sa nekim monahom ili sl. Дечко прича о социјалном и професионалном животу. Дакле о студијама-факултету, садашњим и будућим колегама... А не о свом духовном и животу у Цркви... Плутон, Данче*, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Труди се да се дружиш са људима који ти пријају и који су ти блиски, не мораш на силу да склапаш нова познанства. Или кад некога новог упознаш, причај о скроз неким необавезним стварима. Временом ћеш се опустити. Потруди се да заволиш себе и свој живот. Немој превише размишљати о проблему. Уведи себи неки ритуал који ћеш свакодневно испуњавати. Научи нешто ново. Причај са људима о твојим интересовањима, размењујте нека искуства... Немој се плашити, моли Бога да ти ублажи страх, а у срце усели љубав. Православље_95 and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Може бити тренутна фаза у развоју тебе као личности, или да си нпр. интровертни тип личности плус тзв. 'страшљивац' - тј. мислим да психијатри уопштено дијеле људе на 5 скупина у погледу диспозиције за основну слабост психе: страшљивац (анксиозни), ексцентрик, депресивни, еуфорични и петог се не могу сјетити сад. У сваком случају, нађи доброг и вољног за разговор психолога. И, не заборави молитву. Псалтир је добар, слушање пслалтира у извођењу валаамских монаха топло препоручујем. Дакле, наука и вјера, И једно И друго. Не само једно, или само друго. Православље_95 је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Скини мрак (са очију) и све ће се променити... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Скини мрак (са очију) и све ће се променити... nema to nikakve veze Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 наука и вјера, И једно И друго. Не само једно, или само друго. naravno...Gospod nam pomaze i kroz lekove i lekare....ne sme da podstoji nikakva iskljucivost....uostalom, postoje pravoslavni psiholozi i neuropsihijatri..... divni hriscani i lekari.... http://starateljstvo.rs/raspored-rada-vds-a/ Дијана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 nema to nikakve veze Па гледано површно нема, али како тек прићи цури, а бити ултра-асоцијалан, а говорим о годинама живота,када је та тема горућа... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Не мора да значи да дечко има ту врсту проблема. А и не знам зашто би где журио, имаће времена за девојку... Брате, не знам у ком си граду? Могао би повремено да одеш до неког доброг мушког манастира, мало помогнеш нешто монасима, упознаш се с њима, попричаш са духовником, исповедиш се, причестиш. Страх често долази од лукавог, немој да му верујеш. Православље_95 је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Ајме, од неких ће се савјета убедачити дечко начисто... Још ће на постојећи проблем, и недостатак искуства протумачити себи на штету... Kaludjerovic Sreten, JESSY, Ћириличар and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Ајме, од неких ће се савјета убедачити дечко начисто... da znas..... Плутон and Православље_95 је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Ајме, од неких ће се савјета убедачити дечко начисто... Још ће на постојећи проблем, и недостатак искуства протумачити себи на штету... Мислим да лик није толико глуп,похвалио се како је паметан занимљив и шаљив,додуше на папиру,уосталом он нема страх од тастатуре и вуртеелне приче, већ реалног и живог контакта са људима... Православље_95 је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 Ајме, од неких ће се савјета убедачити дечко начисто... Прешло се све од повећавања контакта са људима, преко скидања мрака па до веће духовности. Ма само фале још двије опције да се савјетују и покривене су све могућности: а) удри у молитву и најаскетскије испосништво. Хљеб и вода само! Прекини сваки контакт са људима, јер што рече друг Стаљин - нема људи, нема проблема б) кљукај се антидепресивима и иди на терапије за бржи ефекат. За нежељене посљедице обратите се бла бла бла бла бла бла свом љекару или фармацеуту... Забога, једноставно није навикао на повећану социјалну интеракцију. Само нек постепено више прича с људима и нека се више дружи и све ће бити у реду. Ово није проблем психолошког поремећаја или неки духовни проблем. Овдје је најобичније животно искуство у питању. Дијана., Православље_95, Џуманџи and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 24, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2015 @@Зосима, Није глуп, али психички проблеми имају више везе с емоцијама него с интелигенцијом; врло мало помажу знање и интелигенција... Било би добро да укључиш смисао за хумор кад читаш по форуму, @@Православље_95, Sanja Т., Ћириличар, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука