Jump to content

Социјална фобија

Препоручена порука

Gde si video da neko ima socijalnu fobiju

Svako od nas moze da ima problem, pa i svaki Hriscanin. Pazite sta pisete.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Naravno da je stvar u tome. Gde si video da neko ima socijalnu fobiju u manastiru u razgovoru sa nekim monahom ili sl.

Дечко прича о социјалном и професионалном животу. Дакле о студијама-факултету, садашњим и будућим колегама... А не о свом духовном и животу у Цркви...

Подели на овим сајтовима

Труди се да се дружиш са људима који ти пријају и који су ти блиски, не мораш на силу да склапаш нова познанства. Или кад некога новог упознаш, причај о скроз неким необавезним стварима. Временом ћеш се опустити. Потруди се да заволиш себе и свој живот. Немој превише размишљати о проблему. Уведи себи неки ритуал који ћеш свакодневно испуњавати. Научи нешто ново. Причај са људима о твојим интересовањима, размењујте нека искуства... Немој се плашити, моли Бога да ти ублажи страх, а у срце усели љубав. :)

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Може бити тренутна фаза у развоју тебе као личности, или да си нпр. интровертни тип личности плус тзв. 'страшљивац' - тј. мислим да психијатри уопштено дијеле људе на 5 скупина у погледу диспозиције за основну слабост психе: страшљивац (анксиозни), ексцентрик, депресивни, еуфорични и петог се не могу сјетити сад. 

У сваком случају,  нађи доброг и вољног за разговор психолога. И, не заборави молитву. Псалтир је добар, слушање пслалтира у извођењу валаамских монаха топло препоручујем.

Дакле, наука и вјера, И једно И друго. Не само једно, или само друго.

Подели на овим сајтовима

наука и вјера, И једно И друго. Не само једно, или само друго.
naravno...Gospod nam pomaze i kroz lekove i lekare....ne sme da podstoji nikakva iskljucivost....

uostalom, postoje pravoslavni psiholozi i neuropsihijatri.....    divni hriscani i lekari....    http://starateljstvo.rs/raspored-rada-vds-a/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

nema to nikakve veze

Па гледано површно  нема, али како тек прићи цури, а бити ултра-асоцијалан, а говорим о годинама живота,када је та тема горућа...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Не мора да значи да дечко има ту врсту проблема. А и не знам зашто би где журио, имаће времена за девојку... Брате, не знам у ком си граду? Могао би повремено да одеш до неког доброг мушког манастира, мало помогнеш нешто монасима, упознаш се с њима, попричаш са духовником, исповедиш се, причестиш. Страх често долази од лукавог, немој да му верујеш.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Ајме, од неких ће се савјета убедачити дечко начисто...  joooj

Још ће на постојећи проблем, и недостатак искуства протумачити себи на штету...

Подели на овим сајтовима

Ајме, од неких ће се савјета убедачити дечко начисто... joooj
da znas.....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Још ће на постојећи проблем, и недостатак искуства протумачити себи на штету...

Мислим да лик није толико глуп,похвалио се како је паметан занимљив и шаљив,додуше на папиру,уосталом он нема страх од тастатуре и вуртеелне приче, већ реалног и живог контакта са људима...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Прешло се све од повећавања контакта са људима, преко скидања мрака па до веће духовности. Ма само фале још двије опције да се савјетују и покривене су све могућности:

а) удри у молитву и најаскетскије испосништво. Хљеб и вода само! Прекини сваки контакт са људима, јер што рече друг Стаљин - нема људи, нема проблема  :D

б) кљукај се антидепресивима и иди на терапије за бржи ефекат. За нежељене посљедице обратите се бла бла бла бла бла бла свом љекару или фармацеуту...

Забога, једноставно није навикао на повећану социјалну интеракцију. Само нек постепено више прича с људима и нека се више дружи и све ће бити у реду. Ово није проблем психолошког поремећаја или неки духовни проблем. Овдје је најобичније животно искуство у питању.

Подели на овим сајтовима

@@Зосима, Није глуп, али психички проблеми имају више везе с емоцијама него с интелигенцијом; врло мало помажу знање и интелигенција...

Било би добро да укључиш смисао за хумор кад читаш по форуму, @@Православље_95

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...