Снежана Написано Септембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 Crni jamb sna Ja posle velikog sna poduzeh put tužan MALARMEU uhu zvezda za sna tamni zvuk:zri zvučni cvete tužnim predelimau toploj kori mozga gde me imataj san moj izvijen u zvezdani luk.Taj san je smeli silazak pod tlegde slepe ptice pevaju u tami.U svakoj ima jedna šuma. Glešto više govorimo sve smo više sami.O vetar sa crnom kičmom tamni roji pakao raznosi svetom, menja tokonesvešćenoj reci. Onda mojzaluta među zvezde krvotok.U uhu zvezda za sna tamni zvuk:zri zvučni cvete tužnim predelimau toploj kori mozga gde me imataj san moj nezavijen u zvezdan luk.IIU snu to stojim ispod zapaljenog drvećapred čudnim znacima i više nemam rukeu prostor prognan i u vreme. Većasve biva senka moja daleko od hukegde ćuteci dok ostali su mrtvi usnuh.Joj vazduh vene umiru svi oblici!O milosti za ono što sam bio u snu.To paklena mi ljubav u nedoumici.Noć slepih žiljkova me prikova za tlo.Pod zemljom mračni predeli se mešaju.Pomeraju se mora užasi se premeštajusa jednog mesta na drugo mesto zlo.O strašni preobražaj moj u srcu snagde vasiona počinje mi pticama,s dva oka varnica da l će da znada put mi nađe letom ili klicama.IIISam u snu svome - ko će da me spasi!Od svega malo pepela u rukamaza buđenje mi osta kad ugasikrv moja ime što ga rekoh mukama.Krv moja ima ime jednog cveta;da uzberem to ime u sleđenoj krvi hoćuza nju što kroz moje užase mirno šeta,kad zveri beže zle u naše reči noću.Te zvezde - s njima ko i bez njih noć.O kulo snage gde je plavi danstvar svaka kada ima lekovitu moći kad se rađa smisao umire mi sanu vazduhu kad se putevi produžeza mirise i anđele da prođu!Pred kapijom sam koju crvi glođuza zlatno groblje gde se sahranjuju ruže.IVNe, više nije važno šta ću reći.Već beše sve to nekad ko zna kadu nekom snu il nekoj čudnoj reči.Ja posle sna tog ne znam kuda sad.Ti, snu moj, moje tamno podne, senzar svedok predela nestvarnih jaza svet od tople gline umešen!Kuda da odem posle ovog sna. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 Kamena uspavanka Uspavajte se gde ste zatečeni po svetu dobri, gorki, zaneseni, vi ruke po travi, vi usta u seni, vi zakrvavljeni i vi zaljubljeni. zarastite u plav san kameni vi živi, vi sutra ubijeni, vi crne vode u beličastoj peni i mostovi nad prazno izvijeni, zaustavi se biljko i ne veni: uspavajte se, ko kamen, neveni uspavajte se tužni, umoreni, poslednja ptico: mom liku se okreni izgovori tiho ovo ime i onda se u vazduhu skameni. Stevan Raičković NevenaS је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 АлександраВ and Снежана је реаговао/ла на ово 1 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 @Jace Jerimoth Smatram da je nesanica najveće iskustvo koje se može doživeti u životu Vrlo je teško govoriti o sasvim ličnim stvarima. Ali, pošto pominjete nesanicu, mislim da nije tako loše patiti od nesanice u mladosti, jer vam to otvara oči. To je krajnje bolno iskustvo, to je katastrofa. Ali to vam pomaže da shvatite stvari koje drugi ne mogu da shvate: nesanica vas stavlja izvan ljudi, izvan čovečanstva. Vi ste isključeni. Vi ležete u osam sati uveče, u devet ili deset, i sutradan se budite u osam sati i započinjete svoj dan. Šta je to nesanica? U osam sati ujutro vi ste na istom kao i u osam sati uveče. Nema nikakvog napretka. Tu je samo ogromna noć. A život je moguć samo kroz diskontinuitet. Zbog toga ljudi podnose život, zbog diskontinuiteta koji donosi san. Nestanak sna stvara jednu vrstu kobnog kontinuiteta. Imate samo jednog neprijatelja, to je dan, to je svetlost dana. Neću da ulazim u detalje, nema potrebe. To je izuzetno mučno. No, dešava se ovo, kada ste budni, vi ste sami... s kim? Ni sa kim. Sami ste sa mišlju o Ništavilu, to je reč zloupotrebljavana zbog Sartra... Ali to postaje očigledno, vi ga osećate skoro fizički. I sve stvari koje su bile samo koncepti, za vas postaju živa stvarnost. Prvo, vreme dobija drugu dimenziju. Vreme jedva protiče. Minut po minut. A svaki minut je stvarnost. Vreme koje protiče, ali koje ne napreduje. Ne znamo prema čemu napreduje. Ne bih hteo da opisujem psihološki proces nekoga koji satima tako stoji i čeka da čuje skoro lagani protok vremena. U suštini, sve psihičke bolesti, po mome mišljenju, svi unutrašnji potresi, potiču od posebnog osećaja vremena. Malopre smo o tome govorili u vezi s dosadom: u dosadi vam vreme postaje eksterno. Ali u besanici vreme je vaš neprijatelj. Zato što je to vreme u koje vi ne možete da se umetnete. Kakav smisao ima taj prolaz vremena? Vi ste tu, ceo svet hrče, svemir hrče, jedino ste vi budni. Dakle, ne želim da govorim o tragičnoj strani, ali znate da devedeset posto samoubistava potiče od nesanice. Neću da vam citiram statističke podatke, ali to nije važno. Ja to znam. To je nesanica. Onaj koji pati od nesanice se ubije, ali onaj koji ne zna za nesanicu se ne ubija. Osim ako nije reč o varalici ili lopovu ili kriminalcu koji hoće da okonča život. Ali, u celini gledano, ne. Skoro sva samoubistva potiču od nesanice. To se može podneti, to je moj slučaj, pod uslovom da se ne radi. Čak sam taj izraz upotrebio tako da moji roditelji nisu finansirali moju nesanicu, ja bih se sigurno ubio. Malo je neskromno izlagati sve to, no konačno, to su stvari s kojima se svi mogu sresti, zbog toga o tome i govorim. To nije individualno iskustvo, to nisam samo ja, poznajem gomilu ljudi koji se susreću sa istim stvarima. Razgovarao sam sa lekarima o nesanici, oni o tome nemaju pojma. Oni koji nisu lično doživeli tu tragediju ne mogu ništa razumeti. Lično smatram da je nesanica najveće iskustvo koje se može doživeti u životu. Ono što je najstrašnije, sva druga u poređenju s njim nisu ništa. Ja sam tu jasan i konačan. Emil Sioran (Emil Cioran), „Razgovori” Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 https://www.pinterest.com/pin/740631101192218911/ Уз ово се успављујем јако: Tumaralo. and Снежана је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 20, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2017 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 20, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2017 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 "I Go To Sleep" When I look up from my pillow I dream you are there with me Though you are far away I know you'll always be near to me I go to sleep And imagine that you're there with me I go to sleep And imagine that you're there with me I look around me And feel you are ever so close to me Each tear that flows from my eye Brings back memories of you to me I go to sleep And imagine that you're there with me I go to sleep And imagine that you're there with me But I was wrong, I will cry I will love you 'til the day I die You alone, you alone and no one else You were meant for me When morning comes again I have the loneliness you left me Each day drags by Until finally night time descends on me I go to sleep And imagine that you're there with me I go to sleep And imagine that you're there with me NevenaS је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaSavic Написано Децембар 13, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 21, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 21, 2017 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NevenaS Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 "Night Of The Nights" Am more than an addiction Won't risk my heart to a battle Strong like a cobweb in the wind I'm hanging downward The most Somehow believed in A mental maze A million dollars Cold bodies Whiskey on ice You've been cheating me Right Night of the nights Some-thing filled me with lights Dark-ness, now I need love, love Silence Silence and hell From the night that's sour But you did that yourself And hold tight in strong winds You sing silently of hard times Great hearts and charity crimes I want none of your deceptions Except I remain hanging down with the moss All your directions pulls me close Night of the nights Some-thing fill me with lights Dark-ness, now I need love, love Silence, silence and hell From the night that's sour Night of the nights Something fill me with lights Darkness, I need love, love Silence, silence and hell From the night that's sour From the night that's sour Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 26, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2018 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2018 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука