Снежана Написано Новембар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2015 Suncokret54, Neša_ and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2015 Снежана, Данче* and Neša_ је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2015 Снежана, Suncokret54, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 У СНУ РУЧАК Туђим прогоњен страхом страх нас ко дивљач крупну из језика у језик терајући догна међ чудне речи неке као кући као у неку песму свеукупну где гроб у гробу лежи и нема простора новог. Носимо на језику реч ко прстен птицу и облак у сафирном оку што носи. Опадају нам власи са лишћем и птицама гнезда у својој градимо коси. Од брадатог камења и последње беле земље у вину Сазидасмо пећ у пољу и покрисмо је црепом. Кашике пуне речи откидамо од уста и хранимо уши но кућу не подигосмо и у ноћима под стрехом пећи на кишама младим припитомљавамо памћење и претражујемо у срцу помрчину бројећи колико слова у мрак још смемо рећи. М. Павић https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11136645_10153149423156011_7417342510442630615_n.jpg?oh=3a9762f4b3a6b410d6b9acc7d1234a22&oe=56B9A04F Плутон and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 Плутон је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2013/174/6/a/starry_night_with_the_doctor_by_clmine-d6aa0wd.jpg ЗВЕЗДА Звездо, да умем као ти да сјам,али не сам у заводљивој тами,да следим вечним оком вечни пламко боник ког сан у природу мами,да будем вода коју вуче токда чисти земљу прљану људима,и гледам маску света нову, докна горски врх је снегом ставља зима -не – још бих чврсто, још бих без променегрудима драге да се свијем ближеда је осетим, чујем како дише,да неуморно сласт буде уз мене,још, још да слушам те покрете, нем,да тако вечно живим – ил да мрем. Џон Китс Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2015 https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12088095_10153582622081011_4707137471279866727_n.jpg?oh=86bb724fd0d01b80836683a4b690f3de&oe=56C1D0BE ИЗМЕЂУ НОЋИ И ЈУТРА Ослушни, срце моје, и послушај шта говорим:Душа ми беше моћно стаблоЧије корење сеже у дубине земље,А гране му се извијају према бескрају.Душа ми процвета у пролеће, плодове даде у лето,А када јесен дође сакупих плодове у сребрне посудеИ ставих их на раскрсницу.Пролазници су их узимали,Јели и својим путем настављали.Када јесен мину, када се њени кликтаји У плач и јадиковку претворише,У посудама видех само један плодКоји људи мени оставише.Ја га узех и видех да је несношљиво горак,Кисео као зелено грожђе, те рекох својој души:Тешко мени.Људима сам у уста ставио проклетствоИ у утробе непријатељство.Шта си, душо, учинила са слашћу коју сиКорењем сисала из дубине земље,Шта си учинила са мирисомКоји су твоје гране упијале из сунчеве светлости?Потом ишчупах моћно стабло своје душе.Ишчупах га заједно са кореном из земље Из које је расло и из које се хранило.Ишчупах га из прошлости и одузех муСећање на хиљаду пролећа и хиљаду јесени.Затим посадих стабло своје душе на друго место.Засадих га у поље далеко од стаза времена.И бдио сам над њим говорећи:Бдење нас приближава звездама.Заливао сам га крвљу и сузама говорећи:У крви има мириса и у сузама сласти.А када дође пролеће, Моја душа поново процвета и у лето плодове даде.У јесен сакупих зреле плодове у златнеПосуде и ставих их на раскрсницу.Људи су пролазили, сами или у групама,Али нико не пружи руку да узме из мојих посуда.Узех и поједох један плод те осетихДа је сладак попут меда, укусан као рајско врело,Пријатан као вавилонско вино, мирисан као дах јасмина.Тада ускликнух:Људи не желе да кушају благослов, нити истину,Јер благослов је плод суза , а истина је плод крви!Затим седох у сенку стабла своје осамљене душе,У пољу далеко од стаза времена.Ћути, срце моје, до јутра.Ћути, јер ваздух засићен одвратним мирисимаКоје дах неће да куша. Халил Џубран Данче* and Војвода7 је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Данче* and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Снежана је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 ČETVRTA USPAVANKA Kopamotek onakodjelujemopostajemoopstajemo U prepredenim namjerama Mojim zemljamaharajumrtvi vladarii mitovi Mojoj ženipjevajumrtvi pjesnicii nerođena djeca Igor Varga https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12191864_10153630831166011_379473239653489352_n.jpg?oh=ffe22adf68aec508c8bbeed64386e35f&oe=56F74EFA Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 https://m.soundcloud.com/stardiver-x/stardiver-dream-visitor Снежана and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 НесаницаСутра ћу бити будансада ме снови зову,зове ме санак чуданправи реалност нову.Не бих сањао такода могу баш да бирам,сан се наметне лакоа ја само солирам.Немам куда да бежимово су снови моји,понекад се најежимали их бројим, бројим.Чујем већ прве петлеа ја сам још увек будан,звезде све мање светле -мори ме санак чудан. Данче*, Снежана and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Душан Анђелковић: У ТРИ УЈУТРУ У три ујутру у пустој улици срео сам Дилена Томаса, за кога тврде да је мртав, додирнуо сам га скоро руком. Питао је зашто се и словенски песници, анархистички обрасли тугом, убијају. Казао сам да су сви коначни одговори код Шекспира, који је певао да и лупежи имају љиљански белу џигерицу. Али смрт нема никакву власт. Патња и увреде имају моћ. Зато се отварају ноћу у млечној безазлености тела речи кô арсеник и разједају горућим безданим устима. Али смрт нема никакву власт. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 NE ODLAZI TIHO U TU BLAGU NOĆ Ne odlazi tiho u tu blagu noć,Gori i bunca starost na kraju dana.Žesti se, besni, dok svetlost se gasi! Iako mudri shvate: tama je pravedna,Jer rečma munju nisu razgranali, ipak –Ne odlaze tiho u tu blagu noć. Dobri poslednjim nariču drhtajemNad krhkim delima u zelenoj uvali:Žeste, besne, dok svetlost se gasi. Divljaci sunce love, opevaju mu let.Kad kasno saznaju da su ga ražalostili,Ne odlaze tiho u tu blagu noć. Trezveni pred smrt, sumračnim pogledomVide: i slepčeve oči gore i raduju se,Pa se žeste, besne, dok svetlost se gasi. A ti moj oče, u tužnim visinama gore:Kuni me, blagoslovi, tim gorkim suzama!Ne odlazi tiho u tu blagu noć!Žesti se, besni, dok svetlost se gasi! https://www.youtube.com/watch?v=s1fTlIsUGks Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука