JESSY Написано Октобар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 имаш масу родитеља која истерују своје неостварене амбиције преко деце, терајући их да се баве нечим што дете нити воли нити има талента за то, онда добијеш исфрустрираног, незадовољног, неоствареног човека. naravno da ima toga....i to dosta.....ali mi u ovom slucaju ne mislimo na njih....nego na normalno, zdravo podizanje dece..... sa ovim prvim, koje si pomenula, imam jako losa iskustva....ne mozes nikako da im pomognes.....prosto su autisticni...cak je u neku ruku tragicno sta rade sa decom vec od njihove trece godine..... Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Кажем (и то искрено) свака част оном 16-годишњаку кога то занима јер је можда неки будући генијалац, али замисли себе од 16 година, дошли сте на екскурзију у Крагујевац, дивно поподне оно неки мајски дан и наставник каже "А сад идемо у двочасовну посету Музеју, гледамо поставку „Dvadeseti vek-slikarstvo i skulptura iz zbirke Narodnog muzeja Kragujevac“ Или дођете на екскурзију у Амстердам, кишно, ветровито и ладно поподне, новембарски дан, а наставник каже: "А сад идемо у посету музејима еротике, секса и проституције.“ Плутон, Дидим, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Ово може да фнкционише само ако родитељ ослушкује своје дете и сам препозна његове таленте, и почне да га усмерава у том правцу, у супротном, имаш масу родитеља која истерују своје неостварене амбиције преко деце, терајући их да се баве нечим што дете нити воли нити има талента за то, онда добијеш исфрустрираног, незадовољног, неоствареног човека. Ne bi se slozio. Disciplina i obaveza ne zavise od toga kakav ti je roditelj bio/jeste, niti od bilo cega drugog sa strane, jednostavno su uvek potrebne da bi dete postalo covek, bez njih je to prosto nezamislivo. nana and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Ово може да фнкционише само ако родитељ ослушкује своје дете и сам препозна његове таленте, и почне да га усмерава у том правцу, у супротном, имаш масу родитеља која истерују своје неостварене амбиције преко деце, терајући их да се баве нечим што дете нити воли нити има талента за то, онда добијеш исфрустрираног, незадовољног, неоствареног човека. Stoji ovo, ali istine radi takođe treba reći da velika većina isfrustriranih, nezadovoljnih i neostvarenih odraslih ljudi "traži krivca na sve strane" (ne kažem ovo zbog neke ravnoteže, jednostavno neostvarenima to ulazi u anamnezu ). Koliko sam shvatila ovde vas je veliki broj koji polazite od pretpostavke da konkretno dete može imat samo jedan konkretan talenat što niti jeste niti može biti tačno i istinito sagledavanje. Da bi što savesnije procenili svoje dete MORAMO mu, pod obavezno, davati što širu lepezu izbora i to sve na odgovarajući način i u skladu sa uzrastom. Na tom putu usmeravanja nailazi se na beezbroj prepreka a one su (naročito u našoj razbucanoj državi ) po nekad jednostavno nepremostive.... Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 @@obi-wan, Дисциплиновање и стварање осећаја одговорности код деце, управо јесте задатак родитеља...значи врло битно јест` какав ти је родитељ. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Stoji ovo, ali istine radi takođe treba reći da velika većina isfrustriranih, nezadovoljnih i neostvarenih odraslih ljudi "traži krivca na sve strane" (ne kažem ovo zbog neke ravnoteže, jednostavno neostvarenima to ulazi u anamnezu ). нико није причао о тражењу кривца или тражењу било каквог оправдања, једноставно причам шта се добије када се иде линијом "ти то МОРАШ" Koliko sam shvatila ovde vas je veliki broj koji polazite od pretpostavke da konkretno dete može imat samo jedan konkretan talenat što niti jeste niti može biti tačno i istinito sagledavanje. Da bi što savesnije procenili svoje dete MORAMO mu, pod obavezno, davati što širu lepezu izbora i to sve na odgovarajući način i u skladu sa uzrastom. Na tom putu usmeravanja nailazi se na beezbroj prepreka a one su (naročito u našoj razbucanoj državi ) po nekad jednostavno nepremostive.... Нико не полази од те претпоставке, деци треба пружити што више активности, садржаја, треба их мотивисати, анимирати, за нешто ће се примити, у нечем ће се препознати, али треба бити реалан, колико нас може да приушти својој деци истовремено похађање разноразних курсева,тренирање неког спорта ... Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Sve nesto pokusavam kazem,ali uopste ne znam sta da mislim. Primetila sam da deca sa veronauke posecuju hramove... Zasto onda ne bi sa profesorom istorije posetila muzej...Sa profesorom knjizevnosti biblioteku ... sa profesorom fizickog neku utakmicu i slicno... nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 hahaha, a ja ladno mislio da deci daju pare da idu u muzej Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 sta cu, radim pa navik'o da me placaju za sve sto radim Плутон and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 inace, juce prolazim pored neke skole, deca se onako u igru medjusobno pljuju, pljuju jedan drugog u lice, a jedan onako pljucka u vis po svima ovima zajedno pa ih ti pusti u muzej... kakav bre muzej, nije za njih muzej kulturnog coveka nema potrebe terati u kulturu, sam je uzima Ja bas mislim da upravo tu decu treba upoznati sa kulturom. Ne trebaju zdravi lekara nego bolesni. Ali za to su potrebni zdravi nastavnici i roditelji. Upravo tu decu treba voditi u muzej, mozda bi u pocetku pljuvali po slikama,ali ako ne bi uspeli prosvetni radnici da im zadrze paznju i priblize im sta je to i cemu to sluzi to bi bio njihov propust a ne deciji ,ako bi izasli odatle bar malo oplemenjeni ,oni bi se i vracali a i placali a i uzrastali pa mozda u kasnijem dobu i preneli nesto od toga svojim porodicama od kojih upravo nisu dobili nista sto bi ih prosvetilo. Da je Hristos tako gledao na gresnike nikada ne bi sisao u smirenju sa neba da propoveda Jevandjelje. Иван ♪♫ and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Gluposti. Kako li samo moze da bude besmislena opsta kultura? Zbog ovakvih stavova i imamo ovu Bananiju u kojoj zivimo. Немој погрешно да ме схватиш, нисам мислио ништа лоше. Општа култура није бесмислена за тебе или мене или све нас овде на форуму, али овде не говоримо о минималној општој култури, него о општој култури на високом нивоу а то је нешто за шта већина људи није заинтересована, не само код нас него на нивоу човечанства. Ми имамо Бананију јер наша "елита" нема општу културу на високом нивоу, него се брукају и пред нама и пред светом. Деца и млади (издвајам младе јер 15-21 више нису "деца") су ту посебна сорта јер једноставно већински још нису ни психофизички зрели да схвате све аспекте опште културе. На пример, ја сам почео за уметност и књижевност да се интересујем тек тамо негде од 19. године и тек тад сам узео да се враћам писцима који су у школи обавезни. Позориште сам такође заволео тек на студијама. У музеје не идем готово никад, али знам да ћу ићи... једноставно ми то још није дошло на ред. Нисам неки геније и неки сад посебно културан лик, али мислим да се држим одлично у односу на неки виши српски просек када је општа култура у питању. Али и као такав, у школи нисам марио за то... па опет нисам израстао у неког пробисвета или лика који не уме да састави реченицу без поштапалица или поприча о историји, музици, природним наукама... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 Možda decu ne interesuje prošlost već isključivo sadašnjost i budućnost. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 овде не говоримо о минималној општој култури, него о општој култури на високом нивоу "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 @@Kratos, Па и не баш, деца су д` извинете као "мајмунчићи" , радознали отворени за све, али само ако активно учествују у нечему, а не само да буду неми посматрачи. П.С. Мајмун ради што мајмун види Кратос, Човек Жоја and Zayron је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 23, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2015 @@Kratos, Па и не баш, деца су д` извинете као "мајмунчићи" , радознали отворени за све, али само ако активно учествују у нечему, а не само да буду неми посматрачи. П.С. Мајмун ради што мајмун види Pa i ne samo majmun i čovek isto.Kaže se da je zakon ljudskoga uma da se pretvara u ono što mu je pred očima.I sam Gospod kaže ako je oko tvoje zdravo svo će telo biti.Ne vidim tu ništa loše da deca žele da aktivno učestvuju a ne da budu samo pasivni posmatrači.I mene je realno smarala umetnost i odlazak u muzeje u tim godinama. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука