Jump to content

Да ли је Мухамед чинио чуда?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Опростите што упадам.

Само да кажем, да сам прочитао у енциклопедији да, док су још Арапи били многобошци, да се њихово врховно божанство звало Алах?!

Још сам и прочитао да је Мухамед имао епилепсију. :drugarstvo:

Даље...имао је песничког дара.

Онда, научници кажу да га је жена Хатиџа убедила да је пророк, кад се вратио из пећине.

Паде ми на памет, да је копирао Христа Господа који се родио у пећини.

Треба још знати да се некрштеном човеку не јавља анђео, него ђаво, и ту

је кренула велика обмана.

Без љутње, ја тако мислим, као што ви мислите да је Христос само човек.

Na tu temu smo govorili i utvrdili da je laž da je se jedno božanstvo zvalo tim imenom.Jedan od sugovornika je napisao da je Hubel isto što i Allah a ja mu odgovaram da ili ne zna čitati ili nezna razlikovati različite stvari!

Ја се извињавам, ја сам то прочитао у енциклопедији...

Подели на овим сајтовима

Na tu temu smo govorili i utvrdili da je laž da je se jedno božanstvo zvalo tim imenom.Jedan od sugovornika je napisao da je Hubel isto što i Allah a ja mu odgovaram da ili ne zna čitati ili nezna razlikovati različite stvari!

Ево да помогнем мало. "Allah" није лично име, на арапском се "(неки) бог" (неодређено) каже "илах", а "(једини) Бог" (одређено) "ал-илах" тј. "Аллах". То би на енглеском било "the God".

Лепо се види у исламском исповедању вере (šehadetu):

"Ešheddu en la illahe ilallah we ešheddu enne Muhammeden abd'uhu we resuluhu."

"Svjedočim da nema (drugog) boga osim Allaha, i svjedočim da je Muhammed Božiji rob i Božiji poslanik."

Е сада, Арапи су у време пре Мухамеда имали "врховно божанство" које је такође имало титулу "ал-илах", то је био Син, "божанство Месеца". Дакле, Арапи су још пре Мухамеда користили реч "Алах" за то "врховно божанство", у личном именима и слично. На пример, Мухамедов отац звао се Абдулах (Абд-Аллах, "Роб Алахов").

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ево да помогнем мало. "Allah" није лично име, на арапском се "(неки) бог" (неодређено) каже "илах", а "(једини) Бог" (одређено) "ал-илах" тј. "Аллах". То би на енглеском било "the God".

"Svjedočim da nema (drugog) boga osim Allaha, i svjedočim da je Muhammed Božiji rob i Božiji poslanik."

Е сада, Арапи су у време пре Мухамеда имали "врховно божанство" које је такође имало титулу "ал-илах", то је био Син, "божанство Месеца". Дакле, Арапи су још пре Мухамеда користили реч "Алах" за то "врховно божанство", у личном именима и слично. На пример, Мухамедов отац звао се Абдулах (Абд-Аллах, "Роб Алахов").

Allah je posebna imenica tj. Ime -na arapskom Allah nema mnozinu niti roda -Zvonko toliko o tome-mozes pogledati to-ne znam kako si to previdio u svome "tretiranju" imena Allah

To i jeste posebnost-nema mnozine i roda

na svim ostalim jezicima imas mnozinu bogovi,gods,götter...

samo na arapskom Allah je bez mnozine i roda!

Подели на овим сајтовима

Нормално да нема множину када има одређени члан: ал-илах. Реч "илах" има множину, ако се не варам то је: "илахун". Ениз зна арапски па нека потврди или исправи ако треба.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Нормално да нема множину када има одређени члан: ал-илах. Реч "илах" има множину, ако се не варам то је: "илахун". Ениз зна арапски па нека потврди или исправи ако треба.

Као и старојеврејско Ел и Ел-охим. Исто је значење, а и истој породици језика припадају.

Подели на овим сајтовима

Halali brate ali ti baš ništa ama baš ništa nerazumiješ po ovom pitanju!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Изволи Енизе. Чекамо твоје објашњење на ову тему.

Brate Aleksandrew onaj ko nerazumije arapski jezik neke stvari bez pojasnjenja nisu mu jasne a to je:

Riječ ilah znači Bog

a riječ Allah je lično ime koje nije izvedenica ni iz jednog imena.Da bi riječ bila izvedenica ona mora da ima isti koprijen a ilah i Allah nemaju isti korijen.Samo zamolio bih brata Zvonka da ne tumači ono što nezna a zaista isuvise je skromnih podataka o tome.

Ja govorim arapskim jeziko i hvala Bogu ovih dana je izisla moja četvrta kniga koja je pisana prie nekoliko stotina godina na arapskom jeziku.

Kao poznavalac arapskog jezika nasmijem se kada vidim da neki ljudi se upustaju u ono što neznaju.

O tome cu još kasnije odoh imam čas .Svako dobro.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Nije Riječ ilah ima množinu a ona je Aliheh a to je nepravilna množina.Daj ljudi ozbiljni ste pogotovo ti brate Zvonko sto se tiče arapskog ta vam nema osnove ne pokusavajte ono sto je nemoguce a to je da ilah bude jednako Allah
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

За Мухамеда се зна да није чинио чуда, али Исус их чини и дан данас. Његовом безграничном и несебичном љубављу је телесно прогледао један Муслиман.

http://www.youtube.com/watch?v=ovyTB4Kfqhw

Подели на овим сајтовима

Na dan bitke na Bedru, Ebu Džehl je odsjekao šaku Mu'avviz ibn Afra'u, jednom od četranesterice šehida palih na Bedru, i došao je noseći svoju šaku, a Allahov Poslanik, s.a.v.s., na nju stavi svoje pljuvačke i spoji mu je, te osta spojena. Zatim se vratio i borbu sve dok nije pao kao šehid. (eš-Šifa')

I presveta Bogorodica je Jovanu Damaskinu povratila šaku, koju ste mu vi i vaš kalif odsekli.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...