Jump to content

Да ли је Мухамед чинио чуда?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Колико ја познајем Ислам, Мухамед није ни тврдио да чини нити се позивао на чуда као доказ. Највеће - условно речено - чудо у Исламу је сам Куран.

Da,mislim da je rekao nešto kako čuda može činiti samo Bog.

Па од самог почетка наши часни Оци и уважени теолози то и говоре овде....да је Христос Бог Син !!!

Ето олакшице да разумеју за њих неразумљиво Свету Тројицу, Бога Оца, Бога Сина и Бога Светог Духа....

:drugarstvo:

1405_love

0442_feel

Pa i Mojsije je cinio cuda. Da li je i on Bog?
Ali ih je činio u Ime Boga,a ne u svoje ime.Mojsije je od Boga dobio vlast da čini čuda.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Мојсије није ни тврдио да је Бог. Суштина постављеног питања (ако сам добро разумео о. Ивана) јесте - који су докази да је Мухамед пророк од Бога? Једна од чињеница у том контексту јесте да није показао ниједно чудо од Бога, што је карактеристика свих Божијих пророка пре њега.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мојсије није ни тврдио да је Бог. Суштина постављеног питања (ако сам добро разумео о. Ивана) јесте - који су докази да је Мухамед пророк од Бога? Једна од чињеница у том контексту јесте да није показао ниједно чудо од Бога, што је карактеристика свих Божијих пророка пре њега.

Postavio bih pitanje svojoj braći krščanima da li znate šta je mudžiza u islamu?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Evo šta kaže vikipedija:

Mudžiza je naziv za natprirodna djela koja se pripisuju Poslanicima i Vjerovjesnicima. Prema islamskom shvatanju to je djelo koje zapravo čini Allah (Bog) preko čovjeka. Termin koji označava ovakvo djelovanje se u islamskoj literaturi općenito zove keramet, te pretstavlja djelo koje Allah čini preko ljudi koje voli (Evlija), no ukoliko se to djelo desi preko Poslanika onda se djelo definiše kao mudžiza.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Господ Исус Христос је чинио чуда који нико други није могао да чини: васкрсавао је мртве, враћао вид, подизао хроме, заустављао најтеже болести, истеравао нечисте духове...

Нека од тих чуда су записана у Еванђељима. Христос је и преко чуда испољавао своју божанску природу.

Наравно, Мухамед није Бог, нити је то он тврдио. Он је, како каже за себе, Божији посланик. Но, да ли је он учинио нешто конкретно и што је записано у Курану, да би на неки начин показао своје посланство?

Пазите, ислам негира божанску природу Господа Исуса Христа, и ако је она јасно наглашена у целом Светом Писму. Он је обећани Месија.

Неко је поставио питање да ми хришћани покажемо место где је Христос за себе рекао да је Бог. Чак сам гледао неки видео клип где неки преобраћени у ислам хришћанин нуди 5,000 долара да му покажемо то место. Како нисам био таму да узмем тих 5,000 долара да ли желиш да покажемо место где се јасно говори ко је Христос? Да, сам Господ није рекао за себе, али никада није то ни порицао. Баш никада, напротив.

Подели на овим сајтовима

Znaci Mojsije i Isus nisu isti?

Подели на овим сајтовима

Znaci Mojsije i Isus nisu isti?

Selkoba,jel se ti to opet vraćaš na ono poređenje Hrista i Mojsija?

Подели на овим сајтовима

Jesu slični,ali ne isti.

Pa kako kaze prorocanstvo slicni ili isti?

Два човека никада не огу бити иста. Личност је једна и непоновљива. Проблем је твој ограничени приступ тексту. Ја могу рећи да сам ја човек исто као и ти, али ми смо две различите личности. Човече, мисли мало главом. Пише и на тараби....(знаш шта) па Мујо сломио..... (знаш шта).Значи, није само механички прочитати већ и разуемвати прочитано.

Подели на овим сајтовима

Jesu slični,ali ne isti.

Pa kako kaze prorocanstvo slicni ili isti?

Два човека никада не огу бити иста. Личност је једна и непоновљива. Проблем је твој ограничени приступ тексту. Ја могу рећи да сам ја човек исто као и ти, али ми смо две различите личности. Човече, мисли мало главом. Пише и на тараби....(знаш шта) па Мујо сломио..... (знаш шта).Значи, није само механички прочитати већ и разуемвати прочитано.

sta znaci onda stih ja i Otac smo isti?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...