Цвеле1993 Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Моје је мишљење, да ни Христос не зна када ће доћи Дан (,,онај''), али не у смислу да не зна временски, него просто неће бити тај Дан све док Бог Отац то не учини као дело. И заиста, Христос бива послушан Оцу и чини само оно што Отац захтева - ,,не чиним ништа сам од себе'' (Јн.8,28; 14,10). Логичније ми је Карађорђево мишљење... Христос каже: "Ево долазим ускоро..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Ја не бих делио ,,свест, знање и сл.'' код Христа на ,,Божији'' и ,,Човечији''. Христос све што прима од Оца, то прима као Личност, а ,,личност'' поседује свест и знање, не супротно. Христос има ,,једну свест'', ,,једно знање''. И то знање јесте оно које је ,,свезнање''. Али када је реч о нечему што треба Отац да ,,благоизволи'', једном речју, да ,,учини'' и да ,,покрене'', да ,,дејствује'', то остаје, као начело ,,јединствености личности'' у власти те ,,личности'', односно у власти Оца. 4chsmu1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Ја не бих делио ,,свест, знање и сл.'' код Христа на ,,Божији'' и ,,Човечији''. Христос све што прима од Оца, то прима као Личност, а ,,личност'' поседује свест и знање, не супротно. Христос има ,,једну свест'', ,,једно знање''. И то знање јесте оно које је ,,свезнање''. Али када је реч о нечему што треба Отац да ,,благоизволи'', једном речју, да ,,учини'' и да ,,покрене'', да ,,дејствује'', то остаје, као начело ,,јединствености личности'' у власти те ,,личности'', односно у власти Оца. 0102_laugh Онда ценим оно што сам ја написао, тумачење светог Теофилакта, да Христос зна када ће то да се збуде, ал због поуке је рекао тако. То ми се чини најлогичнијим... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 o znanju-Isus nema ISTO znanje kao i Otac "A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Погледај у ком контексту је то речено. Наравно да Син зна када ће се то догодити, него им то каже да би их научио да не траже да знају нешто што само Бог зна. На исту фору је онај део, кад код Исуса дође један лик и пита га нешто, и каже - Учитељу благи. А Господ каже, нико није благ осим једнога Бога. Исус је томе човеку тако одговорио, јер је видео да овај не посматра Христа као Бога а назива га благим. Моје је мишљење, да ни Христос не зна када ће доћи Дан (,,онај''), али не у смислу да не зна временски, него просто неће бити тај Дан све док Бог Отац то не учини као дело. И заиста, Христос бива послушан Оцу и чини само оно што Отац захтева - ,,не чиним ништа сам од себе'' (Јн.8,28; 14,10). Kazem ti tvoje misljenje je jedno a drugo je sta Biblija o tome govori A tamo lijepo stoji da je Isus rekao da on ne zna kad je taj dan.Znaci ako je znao onda je slagao tog covjeka. A Isus nije lagao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба, причаш површно, касније је Исус реко да треба сви да пазе на тај дан, то значи да је знао али није хтео да му каже јер му не би користило. И добро си рекао да Исус није лагао, поготово када је рекао да је алфа и омега (значи да после њега неће бити посланика) и да је он Истина, пут и живот. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба, причаш површно, касније је Исус реко да треба сви да пазе на тај дан, то значи да је знао али није хтео да му каже јер му не би користило. И добро си рекао да Исус није лагао, поготово када је рекао да је алфа и омега (значи да после њега неће бити посланика) и да је он Истина, пут и живот. Pa znaci da je lagao jer je rekao da ne zna Logicno bi bilo da je rekao znam ali bolje po vas da ne govorim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба, причаш површно, касније је Исус реко да треба сви да пазе на тај дан, то значи да је знао али није хтео да му каже јер му не би користило. И добро си рекао да Исус није лагао, поготово када је рекао да је алфа и омега (значи да после њега неће бити посланика) и да је он Истина, пут и живот. Pa znaci da je lagao jer je rekao da ne zna Logicno bi bilo da je rekao znam ali bolje po vas da ne govorim Прво није рекао да не зна, него да само отац зна!!! Али ти не можеш да схватиш појам о Светој Тројици. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба, причаш површно, касније је Исус реко да треба сви да пазе на тај дан, то значи да је знао али није хтео да му каже јер му не би користило. И добро си рекао да Исус није лагао, поготово када је рекао да је алфа и омега (значи да после њега неће бити посланика) и да је он Истина, пут и живот. Pa znaci da je lagao jer je rekao da ne zna Logicno bi bilo da je rekao znam ali bolje po vas da ne govorim Прво није рекао да не зна, него да само отац зна!!! Али ти не можеш да схватиш појам о Светој Тројици. Sangaj pa svi mi znamo citati"A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба, причаш површно, касније је Исус реко да треба сви да пазе на тај дан, то значи да је знао али није хтео да му каже јер му не би користило. И добро си рекао да Исус није лагао, поготово када је рекао да је алфа и омега (значи да после њега неће бити посланика) и да је он Истина, пут и живот. Pa znaci da je lagao jer je rekao da ne zna Logicno bi bilo da je rekao znam ali bolje po vas da ne govorim Прво није рекао да не зна, него да само отац зна!!! Али ти не можеш да схватиш појам о Светој Тројици. Sangaj pa svi mi znamo citati"A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Брате Секолба, мораш мало више да се потрудиш да схватиш појам о Светој Тројици. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Наравно да је чинио чуда. Сексуално је искоришћавао дете од девет година. Такође, огњем и мачем, успео је да убеди неистомишљеније да се срео са Гаврилом. tanning Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба, причаш површно, касније је Исус реко да треба сви да пазе на тај дан, то значи да је знао али није хтео да му каже јер му не би користило. И добро си рекао да Исус није лагао, поготово када је рекао да је алфа и омега (значи да после њега неће бити посланика) и да је он Истина, пут и живот. Pa znaci da je lagao jer je rekao da ne zna Logicno bi bilo da je rekao znam ali bolje po vas da ne govorim Прво није рекао да не зна, него да само отац зна!!! Али ти не можеш да схватиш појам о Светој Тројици. Sangaj pa svi mi znamo citati"A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Брате Секолба, мораш мало више да се потрудиш да схватиш појам о Светој Тројици. Ovo bi tvoje recenica ne mojaПрво није рекао да не зна, него да само отац зна!!! Али ти не можеш да схватиш појам о Светој Тројици. a ovo nisam ja nego Biblija "A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Pa ko sad govori istinu Ti ili Isus? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба, причаш површно, касније је Исус реко да треба сви да пазе на тај дан, то значи да је знао али није хтео да му каже јер му не би користило. И добро си рекао да Исус није лагао, поготово када је рекао да је алфа и омега (значи да после њега неће бити посланика) и да је он Истина, пут и живот. Pa znaci da je lagao jer je rekao da ne zna Logicno bi bilo da je rekao znam ali bolje po vas da ne govorim Христос је иамо две природе и овде говори као човек. Зашто? Па није ученицима одмах било јасно ко је заправо Он. Селкоба, све ми се чини да ћемо ускоро да се дефинитивно поздравимо. Прво: ригидно си ограничен човек. Друго: несувисло си безобразан. Треће: окрећеш теме на страну које немају везе са насловом. Ова тема је да причаш о свом "посланику", ако ниси приметио. Још једном реци да је Исус лагао и поздравићемо се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Него, докажи ти нама да Мухамед не лаже да му је анђео саопшто Куран. Ево ја имам код себе књигу Мормон. Идентична сцена као код Мухамеда, само овде се ради о Џејмсу смисту који тврди да му је анђео диктирао. Ја тврдим да нема никаквог основа да се верује Мухамеду. Потпуно је нелогично да Бог толике векове ћути, будући да су све књиге злочесто "исправљене", и да чека 7. век, да би све то исправио. Нема логике, али хајде да те чујемо. Чиме доказујеш да је Мухамед говорио истину? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 a ovo nisam ja nego Biblija "A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Pa ko sad govori istinu Ti ili Isus? Ко каже да ти уопште капираш Библију? Хајде не буди смешан. Засуци рукаве па изчу учење оСветој Тројици и учење о Личностис Исуса Христа (халкидонски догмат), па онда постави питање у вези овога. Дотле, не лупетај глупости. Долазим на идеју да одштампам једни скриптицу са глупостима које је Селкоба овде покретао, да покажем хришћанским теолозима колико је исламска критика незналачка и смешна (критикује човек који нема БЛАГЕ везе са хришћанством). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 a ovo nisam ja nego Biblija "A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Pa ko sad govori istinu Ti ili Isus? Ко каже да ти уопште капираш Библију? Хајде не буди смешан. Засуци рукаве па изчу учење оСветој Тројици и учење о Личностис Исуса Христа (халкидонски догмат), па онда постави питање у вези овога. Дотле, не лупетај глупости. Долазим на идеју да одштампам једни скриптицу са глупостима које је Селкоба овде покретао, да покажем хришћанским теолозима колико је исламска критика незналачка и смешна (критикује човек који нема БЛАГЕ везе са хришћанством). E dao si mi ideju da i ja odstampam jednu knjigu o tvojim uvredama meni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука