Jump to content

Шта је то стварно ,,свети рат"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Koje onda zakone primjenjujete?

Mozes li mi navesti Zakone o odredjenim stvarima npr. kad neko prevari u braku isl.

Gdje je to zapisano u kojem zakoniku?

Имаш веома добар закон о томе који је дао Христос у Јеванђељима, а и апостол Павле се бави тим питањем у првој посланици Коринћанима као и посланици Ефесцима.

pa navedi mi stihove koji to daju

a i za sve ostalo

Надао сам се да ти то сам прочиташ, било би пуно боље јер онда сте ти и Бог насамо. Без мене да сметам.

Ево да почнемо одавде:

Ефесцима 5, коментари су моји (има и пуно бољих, наравно):

20. Захваљујући свагда за све Богу и Оцу у име Господа нашега Исуса Христа,

21. Покоравајући се један другоме у страху Божијем.

Значи муж и жена треба да се покоравају један другоме, нема разлике.

22. Жене, покоравајте се својим мужевима као Господу.

23. Јер муж је глава жени као што је и Христос глава Цркви, и Он је спаситељ тијела.

24. Но као што се Црква покорава Христу, тако и жене у свему својим мужевима.

Ово поставља веома висок критеријум за мужа - од њега се очекује да буде "као Господ", да буде "глава жени" као што је Христос глава Цркве. А како ми хришћани видимо да Христос управља Црквом? Он све трпи, све прашта, када учинимо најгори грех и покајемо се Он нас поново прими назад, никада се на нас не гневи, ништа не намеће силом и никога не кажњава. Такав треба да буде муж да би му се жена покоравала као Христу.

25. Мужеви, волите своје жене као што и Христос заволе Цркву и себе предаде за њу,

26. Да је освети, очистивши је крштењем у води ријечју,

27. Да је стави преда се, славну Цркву, која нема мрље ни боре, или што томе слично, него да буде света и непорочна.

28. Тако су дужни и мужеви да воле своје жене као своја тијела; јер који воли своју жену, самога себе воли.

29. Јер нико никад не омрзну на своје тијело, него га храни и његује, као и Господ Цркву.

Ко познаје Хришћанство зна колико је ово велика обавеза за мужа. Како то "Христос заволе Цркву и себе предаде за њу"? Христос сав је свој живот дао за људе. Није тражио ништа за себе - ни богатство, ни власт, ни уживања овог света, а на крају је још и дао да га разапну и убију за оне које воли, без обзира што многи од њих Њега мрзе. Видиш сада шта се од мужа очекује у хришћанству? Не само да буде "праведан" према жени, него да се одрекне свог живота и тела за њу. Да себе "разапне" за оне које воли, тј. да се жртвује потпуно и безусловно. Чак и када жена греши, он је дужан да јој опрашта, да је саветује, да је прими назад ако се покаје и да се жртвује за њу.

30. Јер смо удови тијела његова, од меса његова, и од костију његових.

31. Тога ради оставиће човјек оца својега и матер и прилијепиће се жени својој, и биће двоје једно тијело.

32. Тајна је ово велика, а ја говорим о Христу и о Цркви.

33. Тако и ви, сваки да воли онако своју жену као и себе самога; а жена да се боји својега мужа.

Значи човек мора жену да посматра и воли као део свог тела, чак ће (након Васкрсења) бити са њом "једно тело". Мора да воли жену "као себе самога". Ово што је преведено да жена треба да се "боји" свог мужа је у оригиналу реч која се употребљава за "поштовање" у смислу као што поштујемо свештеника. Значи не да се "боји" мужа зато што је јачи, него да га поштује због свештеничке улоге коју муж има у породици.

Онда ево шта каже Христос о разводу:

"Сваки који отпушта жену своју и узима другу, прељубу чини; и сваки који се жени распуштеницом, прељубу чини." (Лука 16:18)

"6. А у почетку стварања Бог их је створио као мужа и жену.

7. Због тога ће оставити човјек оца својега и матер и прилијепиће се жени својој,

8. И биће двоје једно тијело. Тако нису више двоје него једно тијело.

9. А што је Бог саставио човјек да не раставља.

10. И у кући опет запиташе га о томе ученици његови,

11. И рече им: Који отпусти жену и ожени се другом, чини прељубу са њом.

12. И ако жена одвојивши се од мужа својега пође за другога, чини прељубу." (Марко 10)

И на крају, ево шта на основу Светог Писма каже велики хришћански учитељ св. Јован Златоусти:

''Заиста, слугу ће можда човек и привезати страхом; али не, ни њега неће, јер ће и он тражити начин да побегне и оде. Али ти свога животног друга, мајку своје деце, извор свих својих радости, не би требало да везујеш страхом и претњама, него љубављу и благом нарави. Јер, какво је то јединство где се жена плаши мужа? И какво ће задовољство муж имати ако са својом женом општи као са робињом, а не као са супругом која га воли по својој слободној вољи? Чак ако у нечему због ње и пострадаш, не кажњавај је, јер ни Христос није тако учинио за Цркву.''

Islam je dao za svaki slucaj sta treba da se radi.A Biblija?

Христос је дао и више - безусловну љубав коју ми треба једни за друге да имамо и да се једни за друге жртвујемо, а пре свих муж и жена.

Dragi moj Zvonko: U navodu kojeg si citirao stoji: 20. Захваљујући свагда за све Богу и Оцу у име Господа нашега Исуса Христа,

Kod nas je brak djelo kojim se čovjek približava bogu.Allahov poslanik kaže: I ja se ženim a ko odstupi od moje prakse nije od mene!

23. Јер муж је глава жени као што је и Христос глава Цркви, и Он је спаситељ тијела.

Kada bih bukvalno čitao ove stihove iz vaše knjige ispalo bi da je žena rob u braku svome mužu.Jer riječ pokoravanje se koristi da se sluša onaj koji je iznad.ali mislim da se to ne odnosi na to nego da je čovjek glava porodice.Mi u islamu imamo:

Kuranski citat: Ljudi vode brigu o ženama.

Dalje ste naveli:

25. Мужеви, волите своје жене као што и Христос заволе Цркву и себе предаде за њу,

27. Да је стави преда се, славну Цркву, која нема мрље ни боре, или што томе слично, него да буде света и непорочна.

28. Тако су дужни и мужеви да воле своје жене као своја тијела; јер који воли своју жену, самога себе воли.

29. Јер нико никад не омрзну на своје тијело, него га храни и његује, као и Господ Цркву.

Allah u kuranu kaže: I učinili smo među vama ljubav i samilost u odnosima vašim!

Allahov Poslanik kaže: Najbolji od vas su oni koji se najbolje ponašaju prema svojim porodivcama a ja se najbolje odnosim od sviju vcas prema svojim porodicama.

A u drugom hadisu kaže: Ne poštuje ženu osim plemenita osoba a ne ponižava je osim prezrena osoba!

Dalje kažete: Јер смо удови тијела његова, од меса његова, и од костију његових.

31. Тога ради оставиће човјек оца својега и матер и прилијепиће се жени својој, и биће двоје једно тијело.

33. Тако и ви, сваки да воли онако своју жену као и себе самога; а жена да се боји својега мужа.

Ovaj zadnji dio citata nevedonog je malo problematičan, zašto da se žena boji svojeg muža.Ako je među njima ljubav nema potrebe da se ona njega boji nego ga valjda treba poštovati!

Kod nas brak nije zanovan na tome da se žena boji svoga muža nego da ga poštuje i voli kao i on nju.Ali tumačenje koje ste dali prihvatam tumačenje onoga koji je pripadnik te vjere je preće jer on bolje razumije svoju vjeru nego onaj koji nije te vjere!Nadam se!

"Сваки који отпушта жену своју и узима другу, прељубу чини; и сваки који се жени распуштеницом, прељубу чини." (Лука 16:18)

Zbog ovog citata moj Zvonko na desetine hiljada hriščana kopta su prešli na islam.Jer po koptima ono što bog sastavi sdamo smrt može da rastavi.Ovaj citat je krajnije kontradiktoran i razum ga odbija,ali ono što sam vidio kod tebe jeste da ono što ti odgovara tumačiš a ono što ne preskačeš: Ali ja te pitam da li je Svaki koji se razvede sa svojom ženom i oženi drugu preljubnik?! Da li je svaki onaj koji oženi raspuštenicu preljubnik?Ako jeste onda ovaj navod je čista glupost!

Ovaj zadnji citat kojeg ste naveli je fin.Samo moraš znati da iako ste pokušali ocrniti mjesto žene u islamu morate znati sljedeče:

Ja kao musliman bolje razumijem moju vjeru nego ti koji islam gledaš na krajnije pristrasan način!

2)Kod nas muslimana žena ima najbolej mjesto koje joj je istorija dala, pa čak bolje mjesto od on oga što joj i hriščanstvo nudi!

3) U islamu majka ima tri puta veće mjesto od oca, a ona je žene!

4)U islamu svako obavlčja svoje dužnosti ovisnosti od fizionomije tjela i sposobnosti koje su date čovjeku!1

5)Kritikuje te muslimane zbog poligamije mada je i stari i novi zavjet dozvoljava uprkos tome što neznate da je ona dozvoljeno pod jako strogim uslovima naravno o tome niste pitali ali vaša vjera neda rješenje ženama kada je veći njihov broj od broja muškaraca , vaše rješenje je nemora svaka žena živjeti u braku, izvinite vi to koji govorite u tom slučAJU SOLIDARIŠITE SE I RECITE VAŠIM KČERIMA DA SE UDAJU ILI VAŠOJ RODBINI.Mislim da to nebite uradili!

6)Po vašoj vjeri najviše što čovjek može žrtvovati Bogu je djevičnost, po mojoj vjeri je život.Da li je himen vredniji od života čovjeka!

7) Muslimani su kroz historiju pokazali koliko mjesto žena ima u islamu, znali su zbog časti žene da povedu rat(To je se desilo nekoliko puta, za vrijeme Allahova Poslanika, za vrijeme Muatesima, itd.Dok ste vi kroz historiju raspravljali da li je ona pripadnica ljudskog roda ili je đavo.Jedva ste se usaglasili da je ona pripadnica ljudskog roda pa sste rekli ipak je ona pripadnica ljudskog roda ali je ona zlo bez kojeg se ne može!

8)Islam propisuje bolnu kaznu za one koji se poigravaju sa častima žena optužuju ih i potvaraju.

9)Islam propisuje niz zakona kojima se štiti svaki čovjek i svaka žena!

Zato moj gospodine Zvonko.Bez obzira koliko se ti trudio da o islamu daješ crnu sliku, protiv istine nemožeš!bježite od starog zakona jer znate da je u njemu puni incesta, svih vrsta bluda kojekakvog.Poslanike ste optužili za mnogo šta , prevare, blud incest, čak su neki od Boga bili jači.Nebitno samo ti svoje a ja ću svoje a ljudi koji čitaju nadam se da će o islamu uzeti od onoga što čovjek koji je islamski teolog uzeti informacije a ne islamski mrzolog!Aferim ti bilo!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 363
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Dragi moj Zvonko: U navodu kojeg si citirao stoji: 20. Захваљујући свагда за све Богу и Оцу у име Господа нашега Исуса Христа,

Kod nas je brak djelo kojim se čovjek približava bogu.Allahov poslanik kaže: I ja se ženim a ko odstupi od moje prakse nije od mene!

Kada bih bukvalno čitao ove stihove iz vaše knjige ispalo bi da je žena rob u braku svome mužu.Jer riječ pokoravanje se koristi da se sluša onaj koji je iznad.ali mislim da se to ne odnosi na to nego da je čovjek glava porodice.

Изнад стоји: "покоравајући се један другоме у страху Божијем." Ако је жена роб мужу, онда је и муж роб жени. Ниједан хришћанин никада није протумачио те речи да је муж "изнад" жене и да може да је туче или било шта слично. Погледај на крају цитат св. Јована Златоустог.

Mi u islamu imamo:

Шта је веће да "водиш бригу" о некоме или да се потпуно жртвујеш за њега/њу?

Dalje ste naveli:

Allah u kuranu kaže: I učinili smo među vama ljubav i samilost u odnosima vašim!

Allahov Poslanik kaže: Najbolji od vas su oni koji se najbolje ponašaju prema svojim porodivcama a ja se najbolje odnosim od sviju vcas prema svojim porodicama.

A u drugom hadisu kaže: Ne poštuje ženu osim plemenita osoba a ne ponižava je osim prezrena osoba!

Али исто каже и да муж може да бије жену.

Dalje kažete: Јер смо удови тијела његова, од меса његова, и од костију његових.

Ovaj zadnji dio citata nevedonog je malo problematičan, zašto da se žena boji svojeg muža.Ako je među njima ljubav nema potrebe da se ona njega boji nego ga valjda treba poštovati!

Kod nas brak nije zanovan na tome da se žena boji svoga muža nego da ga poštuje i voli kao i on nju.Ali tumačenje koje ste dali prihvatam tumačenje onoga koji je pripadnik te vjere je preće jer on bolje razumije svoju vjeru nego onaj koji nije te vjere!Nadam se!

Ја сам у свом коментару већ навео да реч која је ту преведена са "бојати се" у ствари означава поштовање, као што поштујемо свештенике, родитеље и слично. Ми немамо на српском језику одговарајућу реч па је тако преведено, у енглеском језику постоји боља реч "reverence" која се користи у преводима. Ево овде имаш десет различитих превода на енглески језик паралелно са грчким оригиналом (из четири извора): http://www.greeknewtestament.com/B49C005.htm. Један превод дословно каже "respect", тј. "поштовати".

Zbog ovog citata moj Zvonko na desetine hiljada hriščana kopta su prešli na islam.Jer po koptima ono što bog sastavi sdamo smrt može da rastavi.Ovaj citat je krajnije kontradiktoran i razum ga odbija,ali ono što sam vidio kod tebe jeste da ono što ti odgovara tumačiš a ono što ne preskačeš: Ali ja te pitam da li je Svaki koji se razvede sa svojom ženom i oženi drugu preljubnik?! Da li je svaki onaj koji oženi raspuštenicu preljubnik?Ako jeste onda ovaj navod je čista glupost!

Да, јесте прељубник. То што смо ми људи несавршени је наш проблем. Бог је савршен и његов закон је јасан - љубав између мушкарца и жене је јединствена и непоновљива. Глупи смо ми људи што то не поштујемо.

Није Христос дошао да прилагођава Божији закон нама, него да нам тај Закон објави онакав какав је - савршен. То је само још један доказ да је то савршено Јеванђеље од савршеног Бога.

Ovaj zadnji citat kojeg ste naveli je fin.Samo moraš znati da iako ste pokušali ocrniti mjesto žene u islamu morate znati sljedeče:

Ja kao musliman bolje razumijem moju vjeru nego ti koji islam gledaš na krajnije pristrasan način!

Ја све гледам потпуно објективно. Ви сте овде Ислам износили пристрасно, односно само оне ствари које су вам одговарале док се није појавио неко ко зна да сте пуно тога прескочили. Ја сам овде сасвим добронамеран и само имам намеру да расчистимо шта је истина, а шта није. Без фолирања. Ако нешто што сам написао није истина, изволи докажи и ја ћу се исправити. Ако говорим истину, онда немаш права да ми приговараш. Приговарај Мухамеду што је радио такве ствари.

И још нешто - ја твоју веру уопште не доводим у питање. Види се да свим срцем волиш Бога и трудиш се да га следиш свом снагом. Ја разликујем две ствари - човекову личну веру у Бога (то не би увредио ни по коју цену јер је највреднија ствар на овом свету) и учење неког пророка (ту сам спреман да читав дан разговарам, расправљам, објашњавам, убеђујем, доказујем итд). Значи - ја тебе и твоју личну веру никако не вређам, не ругам се и не нападам. Никад од мене нећеш чути "боље је да не верујеш него да верујеш" или "немој да верујеш". Али Мухамедово учење имам право да анализирам и критикујем, ту нема никакве личне увреде.

2)Kod nas muslimana žena ima najbolej mjesto koje joj je istorija dala, pa čak bolje mjesto od on oga što joj i hriščanstvo nudi!

Причам ти причу. Код вас је жена робиња свог мужа, третира се као власништво и понижава. Већ сам дао доказе, а има их још.

3) U islamu majka ima tri puta veće mjesto od oca, a ona je žene!

4)U islamu svako obavlčja svoje dužnosti ovisnosti od fizionomije tjela i sposobnosti koje su date čovjeku!1

5)Kritikuje te muslimane zbog poligamije mada je i stari i novi zavjet dozvoljava uprkos tome što neznate da je ona dozvoljeno pod jako strogim uslovima naravno o tome niste pitali ali vaša vjera neda rješenje ženama kada je veći njihov broj od broja muškaraca , vaše rješenje je nemora svaka žena živjeti u braku, izvinite vi to koji govorite u tom slučAJU SOLIDARIŠITE SE I RECITE VAŠIM KČERIMA DA SE UDAJU ILI VAŠOJ RODBINI.Mislim da to nebite uradili!

Није проблем под којим условима је дозвољена полигамија, него зашто је уопште дозвољена када је свакоме јасно да муж треба да има једну жену. Тако Бог жели и заповеда. Све остало су људске слабости и несавршености. Неће ваљда Бог свој закон да прилагођава нашим слабостима? Не, него ми треба да се прилагођавамо Божијем закону.

6)Po vašoj vjeri najviše što čovjek može žrtvovati Bogu je djevičnost, po mojoj vjeri je život.Da li je himen vredniji od života čovjeka!

Ко ти је то рекао? То није тачно. Највише што човек може да жртвује је ако да свој живот за ближње. Претпостављам да знаш цитат из Библије, али ако не ево шта Христос каже: "Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје." (Јн 15:13)

7) Muslimani su kroz historiju pokazali koliko mjesto žena ima u islamu, znali su zbog časti žene da povedu rat(To je se desilo nekoliko puta, za vrijeme Allahova Poslanika, za vrijeme Muatesima, itd.Dok ste vi kroz historiju raspravljali da li je ona pripadnica ljudskog roda ili je đavo.Jedva ste se usaglasili da je ona pripadnica ljudskog roda pa sste rekli ipak je ona pripadnica ljudskog roda ali je ona zlo bez kojeg se ne može!

Одакле ти те глупости? Никада ми нисмо расправљали такве ствари. О месту жене у Исламу смо већ разговарали и не би да понављам - полигамија, настрани бракови са девојчицама, батине, силовање робиња итд.

8)Islam propisuje bolnu kaznu za one koji se poigravaju sa častima žena optužuju ih i potvaraju.

9)Islam propisuje niz zakona kojima se štiti svaki čovjek i svaka žena!

Штити се тако што га осакатиш или убијеш ако погреши. Коме још треба таква "заштита"?

Па кад отац свом детету опрости, како Бог неће људима да прашта? Бог нас више воли него што нас воле наши родитељи.

Zato moj gospodine Zvonko.Bez obzira koliko se ti trudio da o islamu daješ crnu sliku, protiv istine nemožeš!bježite od starog zakona jer znate da je u njemu puni incesta, svih vrsta bluda kojekakvog.Poslanike ste optužili za mnogo šta , prevare, blud incest, čak su neki od Boga bili jači.Nebitno samo ti svoje a ja ću svoje a ljudi koji čitaju nadam se da će o islamu uzeti od onoga što čovjek koji je islamski teolog uzeti informacije a ne islamski mrzolog!Aferim ti bilo!

Ја дајем истиниту слику о Исламу, а ако је она "црна" као што кажеш - ја нисам за то крив, него Мухамед. Ако нешто што сам рекао није истина - изволи докажи, иначе немој више да ме оптужујеш и приговараш да некога "мрзим". Ја никога не мрзим, покушавам да братски и пријатељски разговарамо. Никога од посетилаца нисам напао лично, нити било чиме увредио. Када ми кажеш да некога мрзим, онда је то за мене увреда. Ја не мрзим тебе, волео би да будеш већи од мене у Царству Божијем и да се заједно радујемо вечном животу.

Ако те љути када цитирам Куран и хадисе, зашто те то љути? Не због мене, него зато што се стидиш Мухамедових поступака. Зато брате треба да следимо само Бога, безгрешног Исуса Христа. Видиш и сам да Он никада није учинио неко дело кога би се постидели. Нити може неко да цитира нешто што је Он урадио па да се наљутимо.

Жив ми био и свако добро ти желим

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Mi u islamu imamo:

Човек може да води бригу и о кравама, овцама, али то не значи да их воли и да је равноправан са њима.

Подели на овим сајтовима

Ауууу, брате. А ово не важи за вас када причате  о хришћанству и Библији? Кад немате бољи одговор а ви: ваљда ми знамо боље своју веру. Сигурно да знате, али ми говоримо оно што видимо а то је: катастрофално стање права жена у огромној већини муслиманског света.

Подели на овим сајтовима

Zvonko

Одакле ти те глупости? Никада ми нисмо расправљали такве ствари. О месту жене у Исламу смо већ разговарали и не би да понављам - полигамија, настрани бракови са девојчицама, батине, силовање робиња итд.

Hajde bolan Zvonko na ovo si dobio odgovor i za opligamiju i za "udaranje" i za djevojcice

Sto si zavro

A na one stihove moje ne dajes odgovor

1. Timotej 2

11 Žena na miru da se uči sa svakom pokornošću.

12 Ali ženi ne dopuštam da uči niti da vlada mužem, nego da bude mirna.

13 Jer je Adam najpre sazdan pa onda Eva;

1 Kor. 11:8

14 I Adam se ne prevari, a žena prevarivši se postade prestupnica;

15 Ali će se spasti rađanjem dece, ako ostane u veri i ljubavi i u svetinji s poštenjem.

Подели на овим сајтовима

Ауууу, брате. А ово не важи за вас када причате  о хришћанству и Библији? Кад немате бољи одговор а ви: ваљда ми знамо боље своју веру. Сигурно да знате, али ми говоримо оно што видимо а то је: катастрофално стање права жена у огромној већини муслиманског света.

Kad je zena u Evropi dobila status da moze da dobije nasljedstvo i da ima pravo glasa i da moze da kaze nesto bez da muz moze to da opovrgne?Iznesi cinjenice

Kuran to garantujezeni vec 1400 godina.Sta kaze Biblija u vezi toga?

A Kuran je jedno a narodi koji zive su drugo.Kuran je mjerilo islama ne narodi.Vi ste cvjecke jeli?Nista nikom nazao niste ucinili?Mozda 1991-1996?

Подели на овим сајтовима

Енизе, немој тако. Није Закон пун инцеста и блуда већ је пун ОСУДЕ инцеста и блуда. Ово није било поштено са твоје стране.

Подели на овим сајтовима

Aleksandre reci bolan ko je napisao meni da je najvrednije što se za Boga zrtvuje devičnost!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Kad je zena u Evropi dobila status da moze da dobije nasljedstvo i da ima pravo glasa i da moze da kaze nesto bez da muz moze to da opovrgne?Iznesi cinjenice

A Kuran je jedno a narodi koji zive su drugo.Kuran je mjerilo islama ne narodi.Vi ste cvjecke jeli?Nista nikom nazao niste ucinili?Mozda 1991-1996?

Куран не гарантује ништа. То је мртво слово на папиру. Ја имам очи да видим шта се дешава у ОГРОМНОЈ ВЕЋИНИ исламских земаља, а у Курану може да пише штагод хоћеш. Те су земље далеко за нормалним вековима и вековима. Тамо је време стало и задржало се на свести дивљих номада.

Подели на овим сајтовима

Aleksandre reci bolan ko je napisao meni da je najvrednije što se za Boga zrtvuje devičnost!

Није ти речено да је највредније. Речено је да је велико, али не и највредније. Причали смо у контексту полности и пале природе, па смо монаштво и девственост оценили као велико јер чини подвиг да живи будућим животом - анђеоским, када се неће ни женити ни удавати (Царство Небеско).Ето, то дмо рекли.

Подели на овим сајтовима

Енизе, немој тако. Није Закон пун инцеста и блуда већ је пун ОСУДЕ инцеста и блуда. Ово није било поштено са твоје стране.

Sa vaše strane kao ljudi jeste puno osuda ali daj mi citat u kojem se navodi da je takvo djelo navedeno u bibliji osuđeno.Evo hajde pričamo o Tamari, pričamo o Lotu , pričamo o x slučajeva.Znam brate reći češ mi da se vas to ne tiće jer vi vjerujete u novi a samo formalno u stari zavjet!Jakov prevarom posta poslanik a niko ga ne osudi zbog toga čak ga i bog ne osudi zbog toga,itd itd.Kao čovjek jesi to osudio to stoji i nisam na to mislio ali kao stari zavjet daj mi da je Juda kamenovan zbog bluda kojeg je učinio a on Poslanik!Nije zlonamjerno, aleksandre, valjda si do sada vidio koliko sam do sada izbjegavao ovakve teme!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Куран не гарантује ништа. То је мртво слово на папиру. Ја имам очи да видим шта се дешава у ОГРОМНОЈ ВЕЋИНИ исламских земаља, а у Курану може да пише штагод хоћеш. Те су земље далеко за нормалним вековима и вековима. Тамо је време стало и задржало се на свести дивљих номада.

I jesi li nasao cinjenice.evo nesto

Primeri diskriminacije iz zakona "Code Napoléon" izdatog 1804.:

doba do kada se mora štititi žensko dete završava sa napunjenih 13 godina, nakon toga je dete "slobodno kao ptica";

Član 340 "la recherche de la paternité est interdite" pogodan je kako bi se zaštitili muški počinioci, a zavedene i prevarene devojčice prepustile bedi;

Suprug je zakonski staratelj svoje supruge i nije mu dozvoljeno da joj da generalnu punomoć; zarada i ušteđevina supruge su imovina supruga;

Majka nema nikakvo zakonsko pravo na svoju decu; niti jedna žena ne može postati član porodičnog Veća;

Žene mogu postati samo staratelji svoje sopstvene dece i unučadi;

Niti jedna žena ne može istupiti kao svjedok u civilnoj sudskoj parnici;

U slučaju razvoda braka supruga dozvoljava svom mužu da je ubije, ukoliko je zatekne u prevari sa drugim;

Žene su isključene iz svih građanskih prava; one nemaju ni aktivno ni pasivno pravo glasa na komunalnim i političkim izborima.

[iz: Lange, Helene/Bojmer, Gertrud (izdato): Priručnik Pokreta žena, Svezak 1: Istorija pokreta žena u različitim zemljama, Berlin 1901., S.366 i.s.]

Подели на овим сајтовима

Какве то везе сад има Наполеон са Црквом? Друго, то је прошлост Европе. Европа није стала ту, за разлику од исламских земаља које су стале у време номада. Полигамија! Еј, човече! Знаш ли у којме веку живимо?

Подели на овим сајтовима

Aleksandre ti ocjenjuješ i donosiš zaključke na osnovu onoga što mediji prikazuju a ti znaš kao čovjek da mediji su najneobjektivniji izvor trenutno zato što većinu medija bar kada se govori  o islamu kontrloišu oni koji mrze islam ili su nemuslimani koji neznaju o islamu! Ja sam tamo bio i zaključio sam:Vlasti tamo nepoštuju islamski zakon.Narod je vjernički i trpe zulum vlasti koje su proameričke ili nekakve druge.Islam je nešto drugo moj brate od onoga što o njemu govore!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...