Иван ♪♫ Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 Pa jesmo. Ne postojimo zaista sami za sebe kao ličnosti. Ali to ne znači da treba da očajavamo, Bog postoji, a kroz Njega i mi, negde na kraju. Ako shvatimo da smo baš jadni negde tamo, nekad, neka se Bog brine o njemu/njoj, ne mogu ja, nije moje, nemam kad, nemam ni ja zivaca/vremena/para, pa sta jos na grugoga da obracam paznju, jao jadan, neka mu/joj Bog pomogne, molicu se za tebe, ja jesi cuo/cula jao bas mi zao, ne prilazi isprljaces se! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 Зато што нас је неко убедио да оно што ми јесмо није добро. А онда нам је претио да ће нам укинути љубав или оставити нас. И сада се многи од нас више и не сећају ко су... Већ само жонглирају са маскама. Zero, Снежана, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 negde tamo, nekad, neka se Bog brine o njemu/njoj, ne mogu ja, nije moje, nemam kad, nemam ni ja zivaca/vremena/para, pa sta jos na grugoga da obracam paznju, jao jadan, neka mu/joj Bog pomogne, molicu se za tebe, ja jesi cuo/cula jao bas mi zao, ne prilazi isprljaces se! Ja te ništa ne razumem, ali jesi li dobro? Da li prolaziš kroz nešto teško u životu za šta ne znamo ali bi možda trebalo da znamo? Никола Поповић, Лапис Лазули and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 Ja te ništa ne razumem, ali jesi li dobro? Da li prolaziš kroz nešto teško u životu za šta ne znamo ali bi možda trebalo da znamo? u ovoj ,,zajednici" nekome da se pozalim ma ovo je razbibriga U uzasno sam losoj situaciji... A kako ono ne razumes, mislio sam na opste nerazumevanje, mi ljudi nemamo snage da razumemo jedni druge. Opet sam aludirao na pricu o dobrom Samaricaninu, u kojoj fariseji prolaze da se ne isprljaju, imaju obaveze itd. Takvi smo i mi. Bezosecajna, samoziva stoka, koja nema snage ni za sta drugo osim da odrzava svoju egzistenciju i svoj mali ,,udobni" svet. Da se razumemo, nisam ni ja nista bolji. Дијана. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 ...а где су маске, ту су и улоге... Predstava To je predstava koju sami postavljamo. Glavnu ulogu, naravno, dodeljujemo sebi. Svi ostali su sporedni, nevažni likovi. Ili tek zadivljena publika, zadužena da pljeska. Uloga koju smo sebi dodelili je, razume se, veličanstvena. Zar bi mogla biti drugačija? Sva pažnja je usredsređena na nas. Nama su očarani svi odreda. Svakog ostavljamo bez daha. Publika je tu da, burnim odobravanjem, potvrdi našu nadmoć.Lepo zamišljeno. Zamisao se, međutim, ne ostvaruje kako bismo hteli. Mnogo toga kvari našu predstavu.Previše je onih koji bi da nam preotmu glavnu rolu, da nas bace u zasenak ili čak sasvim izguraju sa scene. To nas čini uznemirenim, uvređenim, kivnim. Durimo se. Besnimo na drske uzurpatore. Ne dobijamo onoliko pažnje koliko smo uvereni da zaslužujemo. To nas ljuti. Vajkamo se zbog nepravde. Sažaljevamo sebe, niko nas, eto, ne razume. Padamo u najcrnju potištenost.Umesto očaranog odobravanja, nailazimo, o, užasa, na zamerke, primedbe, osporavanje. Pošto nas ne uzdižu u nebesa, izgleda nam kao da nas omalovažavaju na svakom koraku. Zbog toga bismo da svisnemo od jeda.Ukratko, mukama nikada kraja.Predstavu priređujemo zbog sebe. Mi smo njen glavni gledalac. Sebe bismo da uverimo kako smo taj veličanstveni lik sa scene. To nam, međutim, ne uspeva. Ma koliko žarko želeli da se poistovetimo sa tim čarobnim bićem, ipak ostajemo ono što jesmo, Zbog toga očajavamo.Dejan Simonović Suncokret54 and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 maske nosimo jer smo ogavni Иване........да то код тебе није Хамлетовско лудило....... мене стално дрма...... Сори ....морала сам Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 Никола Поповић, Paradoksologija, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 ...а где су маске, ту су и улоге... [/i][/color] A ja читам: а где су маЧке, ту су и улоге.. Е Бого мој, свако види оно што му прија Suncokret54 and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 I kakve to veze ima sa pesmom? Meni se cini da ti i ostala progresivna ekipica, koji imate taj stav ,,ne budi lenj, vec ucini nesto za sebe", koji je sam po sebi ispravan, zapravo projektujete to na sve redom sto vam dodje pod ruku, i ne propustate priliku da u svemu vidite lenjog pro-socijalistu koji samo ocekuje da mu se nesto pruzi, imalo to realne veze ili ne. Jer vi smatrate da niste takvi i onda vam to poredjenje prija. To se u narodu zove: pametovanje Nisi u pravu. Ne radi se ovde ni o lenjosti ni o socijalizmu vec o cinjenici da ti ne moze niko pomoci ako neces da ti se pomogne. To je bila moja poenta. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 junaštvo... Колико год да их скинемо ..........једна ће увек остати........... " Јунаштво је цар зла свакојега " Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 очигледно више различитих поимања -маски. јел јуродство маска? Рапсоди, Suncokret54 and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 Nisi u pravu. Ne radi se ovde ni o lenjosti ni o socijalizmu vec o cinjenici da ti ne moze niko pomoci ako neces da ti se pomogne. To je bila moja poenta. to je samo po sebi, i to samo donekle, tačno ali napisano kao kritika na onu pesmu, ne stoji, ne mogu to da povežem sa pesmom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 Иване........да то код тебе није Хамлетовско лудило....... мене стално дрма...... Сори ....морала сам не разумем се у тематику ајао, сећам се сад... ма шта ја знам, много ме питаш Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 ...а ко је наратор, онога крика, на који сам реаговао... Ja to ne mogu da znam . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ja to ne mogu da znam .Arsenija skini masku:-) Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука