Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 6 минута, Ћириличар рече Cool argument, bro. Thanks, m8 :* Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 8 минута, RYLAH рече https://en.wikipedia.org/wiki/Homestead_Strike The final result was a major defeat for the union and a setback for their efforts to unionize steelworkers. Znači šmrc... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 Управо сада, Аурор рече The final result was a major defeat for the union and a setback for their efforts to unionize steelworkers. Само си то извукао из целог чланка? Ништа убијање радника, ништа пребијања, ништа терање радника да раде преко сваке мере у нехуманим условима у челичанама звог чега су се дешавале стално несреће и људи губили удове и животе? Колико је по теби морало да се побије радника да би ти рекао да можда ипак није све било тако ружичасто у Карнегијевим челичанама? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 4 минута, Аурор рече Ali mogao bi jeftinije da prodaš i još više napreduješ. Napreduješ u čemu? Da napreduješ u tome da ti jedva preživljavaš, a tvoji radnici i njihove porodice da napreduju u tome da se hrane sungazing-om? Ћириличар, RYLAH and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 Управо сада, Avocado рече Napreduješ u čemu? Da napreduješ u tome da ti jedva preživljavaš, a tvoji radnici i njihove porodice da napreduju u tome da se hrane sungazing-om? Da napreduješ u poslu, širiš ga, zaposliš više ljudi... Racionalizacija troškova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 6 минута, RYLAH рече Karnegi je potpuno u pravu za ovaj sindikat, poklapa se sa ovim što pričam: Carnegie believed that the Amalgamated was a hindrance to efficiency; furthermore it was not representative of the workers. It admitted only a small group of skilled workers. It was in its own way an elitist, discriminatory organization that was not worthy of the Republic, Carnegie felt. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 22 минута, RYLAH рече Сем ако не мислиш да је ово све део једне огромне завере да бих те у дискусији на Интернету убедио у неку неистину, јер се ложим на то, па сам ишао толико далеко да правим целе Википедија странице. Проваљен си, џаба ти сад све. Аурор, Avocado, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 11 минута, RYLAH рече Ништа убијање радника, ништа пребијања Radnici su sami prvi pribegli nasilju i uceni. Nije niko došao i odjednom počeo da ih prebija i ubija samo jer mu se može. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 9 минута, Аурор рече Da napreduješ u poslu, širiš ga, zaposliš više ljudi... Racionalizacija troškova. Ali zašto bih se baktao i traćio svoje vreme i novac na biznis koji ide toliko loše da ne mogu da isplatim minimalnu zaradu zaposlenima kad ima toliko biznisa koji jesu isplativi? Nemoj da mi uletiš u levonjarske ideje po kojima neke fabrike moraju da postoje čak i kad su neprofitabilne. Prosto, ako ja pravim cipele i ne mogu da isplatim svojim radnicima ni minimalnu zaradu, a Pera isto to radi i može da im isplati minimalnu zaradu, to samo znači da ja nešto loše radim i da treba da propadnem i da Pera jedini proizvodi cipele jer je efikasniji od mene... a ja treba da pronađem nešto u čemu ću biti efikasniji od drugih... RYLAH and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 9 минута, Avocado рече Ali zašto bih se baktao i traćio svoje vreme i novac na biznis koji ide toliko loše da ne mogu da isplatim minimalnu zaradu zaposlenima kad ima toliko biznisa koji jesu isplativi? Da li je biznis isplativ tebi ili ne ćeš da gledaš po tome koliko ti ulažeš u njega vremena, novca, truda itd. i koliko dobijaš zauzvrat. пре 11 минута, Avocado рече Nemoj da mi uletiš u levonjarske ideje po kojima neke fabrike moraju da postoje čak i kad su neprofitabilne. Naravno da ne, to se dešava samo kada država upravlja njima. пре 13 минута, Avocado рече Prosto, ako ja pravim cipele i ne mogu da isplatim svojim radnicima ni minimalnu zaradu, a Pera isto to radi i može da im isplati minimalnu zaradu, to samo znači da ja nešto loše radim i da treba da propadnem Pa ako ti plaćaš za nešto više nego on, sve su šanse da ćeš da propadneš... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 28 минута, Аурор рече Da li je biznis isplativ tebi ili ne ćeš da gledaš po tome koliko ti ulažeš u njega vremena, novca, truda itd. i koliko dobijaš zauzvrat. Pa najisplativiji mi je biznis ako nekom otmem poslovni prostor, kradem sirovine, ne plaćam komunalije i druge račune, a zaposleni meni plaćaju za privilegiju da rade kod mene... samo to nije realna računica... realna je da računaš osnovne troškove onakve kakvi su... a jedan od njih je minimalna zarada... Цитат Pa ako ti plaćaš za nešto više nego on, sve su šanse da ćeš da propadneš... Tako je i baš zato potpuno promašuješ metu. Nije uopšte nikakav problem u minimalnoj zaradi (ili bilo kojem pravilu koje važi za sve). Problem je kad ne važe isto pravila za sve i to je suštinski problem ove naše burazerske ekonomije, kao i mnogih državnih regulacija koje narušavaju jednakost subjekata na tržištu. Ako propis o minimalnoj zaradi važi za sve i efikasno se sprovodi, ja nemam nikakav problem jer taj propis kači i moju konkurenciju potpuno isto kao i mene. Ako propadam, onda propadam zato što nešto drugo radim neefikasno, a ne zbog minimalne zarade. Šta više, baš ako imam tako neki low budget biznis u kojem je plata bitna stavka, pa tim pre mi je u interesu da postoji minimalna zarada jer to znači da pravim robu ili uslugu koja je jeftina i ciljam na "široke narodne mase" kao kupce/klijente, što znači da mi je u interesu da moji potencijalni kupci/klijenti IMAJU BAR minimalnu zaradu iz koje mogu da izdvoje za moj proizvod/uslugu. Ti potpuno besmisleno postavljaš pitanje u odnosu na jednog poslodavca, kao da ne postoji konkurencija. Pa ako je Pera efikasniji od mene kad obojica plaćamo min. zaradu, biće efikasniji od mene i ako se to ukine... ako prepolovim ja plate zaposlenima, prepoloviće i on... a možda će da se nađe i neki robovlasnik koji svoje zaposlene ne mora ništa da plaća. Bitno je samo da ista pravila važe za sve... a da posmatraš pravilo u odnosu na samo jednog subjekta je besmisleno... kao da kažeš kako si u košarci hendikepiran pravilom da moraš da tapkaš loptu ("koraci") i baš bi super prošao ako bi ukinuli to pravilo, a zaboravljaš da bi onda i drugi mogli slobodno da prave korake... Iz pozicije radnika je malo drugačija priča... tačno je da su neki neproduktivni (loši) radnici hendikepirani minimalnom platom, jer njihov rad ne zavređuje ni minimalnu zaradu... i onda gazda ne može da mu kaže "ošljaruj ti na poslu ali ćeš da imaš duplo manju platu", nego može samo da ga otpusti (ili da snosi posledice njegove neproduktivnosti što uglavnom neće)... ali to je toliko smešan "problem" naspram problema koji nastaju ukidanjem minimalne zarade, da ne zavređuje ozbiljnu diskusiju... Аурор, Paradoksologija and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 Amin za trud i korektnost, odgovorim posle. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 2 часа, Аурор рече Ne znam kako ide sa pripravnicima tamo, možda bi mogao @Grizzly Adams da kaže. "Interns" су студенти који су дошли на "праксу", тј. да науче нешто, сакупе знање и искуство. Тако да они немају "плату", јер и нису дословно "запослени". То је само добра воља фирме да се бакће са њима, јер захтевају супервизију да не направе неку штету. Што се минималца тиче, ту је ствар јасна. Синдикати су организације запослених. Њима смета јефтина конкуренција - на пример неки сиромашак из гета - па тиме спречавају да такав уопште добије посао. Јер тај сиромах нема знање, искуство итд. да би добио већу плату, али би радио за мању. И тако је направљена незапосленост, рецимо, младих црнаца од 50%. И онда SJW кукају о некаквом фиктивном "расизму", а тај расизам је управо њихових руку дело - минимална зарада. Ево двојице врхунских економиста нашег доба о томе - који су успут и црнци: Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 10 минута, Avocado рече ali to je toliko smešan "problem" naspram problema koji nastaju ukidanjem minimalne zarade, da ne zavređuje ozbiljnu diskusiju... Колико је само ово смешна изјава.... Који то "проблем" настаје укидањем минималне зараде? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 4 минута, Grizzly Adams рече И тако је направљена незапосленост, рецимо, младих црнаца од 50%. И онда SJW кукају о некаквом фиктивном "расизму", а тај расизам је управо њихових руку дело - минимална зарада. Ono kad sociolozi naprave istraživanje pa na oglase za posao pošalju identične CV-jeve samo jedan sa tipičnim belačkim imenom i jedan sa crnačkim imenom... i "beli" CV dobije X% više poziva na razgovor za posao, to je isto neka levičarska izmišljotina? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука