Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Аурор рече

Ovo je (njihov) socijalni konstrukt. :)

Dok oporezivanje nije nikakav "konstrukt" nego realno opipljivo nasilje. Drzavno zdravstveno osiguranje - takodje, cisto nasilje. Uhapse te policajci ako ga ne finansiras. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

А како ћеш некоме да узмеш део плате ако му не претиш насиљем?

Значи, ако не платим порез они ме ухапсе и шаљу у затвор. Ако се опирем хапшењу - упуцају ме.

Да није те претње насиљем не би им дао ни цент. За спасавање живота - нека хвала. Сам ћу себи да спасавам живот.

Isto su i saobraćajni propisi u tom ključu nasilje. Ipak je ogroman skok od toga do terorizma.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Isto su i saobraćajni propisi u tom ključu nasilje. Ipak je ogroman skok od toga do terorizma.

A jel veliki skok od napadanja Trampovih podržavalaca pesnicama, motkama i ostalim stvarima do pucanja na njih?

Izgleda da je izvikani "uspon fašizma" na nekom drugom mestu...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Немају никакве везе саобраћајни прописи са тим.

Па имамо насиље који систематски спроводе неки људи са униформама и значкама и спорадично насиље које спроводи самостални лудак кад му нешто кврцне у глави. Шта је од та два горе стварно је добро питање. Само што смо ово друго назвали "терор" па се сви нешто ужасавамо, а ово прво прихватамо као нормално. Из мог угла - овом другом бар могу да се супротставим, да се одбраним, ако уопште налетим на њега за шта су веома мале шансе. Први су много гори. Нити могу да побегнем, ни да се одбраним. Живим под сталном претњом, поробљен.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

A jel veliki skok od napadanja Trampovih podržavalaca pesnicama, motkama i ostalim stvarima do pucanja na njih?

Izgleda da je izvikani "uspon fašizma" na nekom drugom mestu...

Nasilje je nasilje je nasilje.

A ja nasilje nikad nisam podržavala. Tako da ako me taguješ uz teroristu, ne znam kakvu tačno reakciju očekuješ od mene i šta ti to znači. Meni ne pada na pamet da te tagujem uz Brejvika ili onog ludaka koji je napao islamske tinejdžerke u Portlandu pa ubio one koji su ih branili - za koga ne mislim da ga je zbilja protiv mladih muslimanki 'radikalizovao' Sanders.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Немају никакве везе саобраћајни прописи са тим.

Па имамо насиље који систематски спроводе неки људи са униформама и значкама и спорадично насиље које спроводи самостални лудак кад му нешто кврцне у глави. Шта је од та два горе стварно је добро питање. Само што смо ово друго назвали "терор" па се сви нешто ужасавамо, а ово прво прихватамо као нормално. Из мог угла - овом другом бар могу да се супротставим, да се одбраним, ако уопште налетим на њега за шта су веома мале шансе. Први су много гори. Нити могу да побегнем, ни да се одбраним. Живим под сталном претњом, поробљен.

Ako prođeš na crveno, hoće da te kazne, krenu da te zaustave, ti ubrzaš, oni te jure, ako se opireš mogu na kraju da te ubiju. Nasilje?

OK, ali kad kreneš u totalni anarhizam onda će tvoje viđenje 'nasilja' da prihvati isti procenat ljudi koji se slažu da je svaka 'mikroagresija' poput politički nekorektne šale literal violence.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Nasilje je nasilje je nasilje.

A ja nasilje nikad nisam podržavala. Tako da ako me taguješ uz teroristu, ne znam kakvu tačno reakciju očekuješ od mene i šta ti to znači. Meni ne pada na pamet da te tagujem uz Brejvika ili onog ludaka koji je napao islamske tinejdžerke u Portlandu pa ubio one koji su ih branili - za koga ne mislim da ga je zbilja protiv mladih muslimanki 'radikalizovao' Sanders.

Don't poke the bear, don't get triggered. Interacting with Kekistanis 101.

Btw, jedan strip za Dareta :)))

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_aL2Gedg_460s.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ako prođeš na crveno, hoće da te kazne, krenu da te zaustave, ti ubrzaš, oni te jure, ako se opireš mogu na kraju da te ubiju. Nasilje?

ОК, значи мора да цртамо. ;)

Саобраћајни прописи су конвенције које имају за циљ да људи безбедно возе. Ако не поштујеш те конвенције онда угрожаваш нечији живот. Тиме си први покренуо насиље.

Ако не платим порез, ја никоме нисам ништа учинио, нити га угрозио. Само седим кући и никога не дирам. Зашто онда неко има права да ме - у крајњој инстанци - убије због тога?

пре 3 минута, Paradoksologija рече

totalni anarhizam

Значи ако тражим само да ме оставе на миру и не отимају ми паре силом то је "тотални анархизам"?

Машала...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Nijedna levičarska "humanost" nije moguća bez nasilja.

Ajd, ne budi licimjer. I liberalna humanost potrebuje nasilje - ili ekonomsko jahanje sirotinje raje ili bacanje iz helikoptera.

"Jedino crveno sto volim da vidim jeste krv komunjara" by Kiril :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...