cloudking Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 9 минута, Grizzly Adams рече ОК, значи мора да цртамо. Саобраћајни прописи су конвенције које имају за циљ да људи безбедно возе. Ако не поштујеш те конвенције онда угрожаваш нечији живот. Тиме си први покренуо насиље. Ако не платим порез, ја никоме нисам ништа учинио, нити га угрозио. Само седим кући и никога не дирам. Зашто онда неко има права да ме - у крајњој инстанци - убије због тога? Значи ако тражим само да ме оставе на миру и не отимају ми паре силом то је "тотални анархизам"? Машала... Pa i porez je konvencija. Dogovorili smo se da cemo svi da dajemo kintu kako bi smo platili vojsku, policiju, zdravstvo... da bi mi mogli da se bavimo samo onim sto volimo ili u cemu smo dobri. Bi li ti mogao udobno da programiras ukoliko bi zastita tvoje poridice ili medicinska nega bili iskljucivo tvoja odgovornost? Ti mozes sad da kazes "ja cu sam da platim koga hocu da mi obezbedi te stvari" ali ko ce tebe da obezbedi od toga da im ja platim vise da te sabotiraju? Ovo su stvarno pitanja, ne pravim se pametan samo pokusavam da razumem te stvari a nisam dovoljo informisan. GeniusAtWork, Paradoksologija and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 5 минута, Ћириличар рече bacanje iz helikoptera. @uros kad vidi komunjaru: uros, Grizzly Adams and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јун 14, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 1 минут, cloudking рече Pa i porez je konvencija. Dogovorili smo se da cemo svi da dajemo kintu kako bi smo platili vojsku, policiju, zdravstvo... da bi mi mogli da se bavimo samo onim sto volimo ili u cemu smo dobri. Bi li ti mogao udobno da programiras ukoliko bi zastita tvoje poridice ili medicinska nega bili iskljucivo tvoja odgovornost? Ti mozes sad da kazes "ja cu sam da platim koga hocu da mi obezbedi te stvari" ali ko ce tebe da obezbedi od toga da im ja platim vise da te sabotiraju? Ovo su stvarno pitanja, ne pravim se pametan samo pokusavam da razumem te stvari a nisam dovoljo informisan. Pogodio si sustinu, u centar. Samo sto koristi od poreza nisu tako ocigledne kao kod saobracajnih propisa, pa je lako samo vikati da je to kradja i nasilje. Cuz muh freedumz Paradoksologija and Икар Губелкијан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 7 минута, cloudking рече Dogovorili smo se da cemo svi da dajemo kintu kako bi smo platili vojsku, policiju, zdravstvo... da bi mi mogli da se bavimo samo onim sto volimo ili u cemu smo dobri. Разумем тај аргумент. Значи, оћеш да кажеш постоји неки минимум "државних сервиса" који је неопходан за функционисање друштва". Претпоставимо да је тако. Колико је то онда? Значи, ајде да одредимо који је тај минимум, колико кошта, па да сви равноправно платимо да се то обави. А ко хоће нешто преко тога нека онда плати приватно шта му још треба. Али примети колико је реалност далеко од тога... Ту се више не финансира "минимум", него се непрестано додају ствари од којих су многе потпуно бесмислене. Са друге стране, пре 100 година у САД уопште није постојао порез на приход - па су опет живели добро и били најбоља земља на свету. Ништа им није фалило. Како је то било могуће онда, а није могуће данас? Како је тад друштво функционисало, а сад не може без 30-40% моје плате? пре 9 минута, cloudking рече Bi li ti mogao udobno da programiras ukoliko bi zastita tvoje poridice ili medicinska nega bili iskljucivo tvoja odgovornost? Па то јесте моја одговорност. Ја плаћам осигурање, водим рачуна о безбедности итд. Полиција ми не стоји испред врата, они долазе само да направе увиђај кад се нешто већ, не дај Боже, деси. пре 10 минута, cloudking рече Ti mozes sad da kazes "ja cu sam da platim koga hocu da mi obezbedi te stvari" ali ko ce tebe da obezbedi od toga da im ja platim vise da te sabotiraju? Па таква фирма тешко да би опстала, не би се клијенти дуго задржали код некога ко тако послује. Мада је то друга тема. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 1 сат, Аурор рече Valjda si video po vestima o onom slučaju pucanja na kongresmena... Još nešto što se tiče ovog slučaja - petoro ljudi je ranjeno. Da nije bilo kongresmenovog naoružanog obezbeđenja, svi bi bili mrtvi. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 13 минута, Аурор рече Da nije bilo kongresmenovog naoružanog obezbeđenja, svi bi bili mrtvi. Да је била "gun free" зона толико би им било... Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 17 минута, Grizzly Adams рече Разумем тај аргумент. Значи, оћеш да кажеш постоји неки минимум "државних сервиса" који је неопходан за функционисање друштва". Претпоставимо да је тако. Колико је то онда? Значи, ајде да одредимо који је тај минимум, колико кошта, па да сви равноправно платимо да се то обави. А ко хоће нешто преко тога нека онда плати приватно шта му још треба. Али примети колико је реалност далеко од тога... Ту се више не финансира "минимум", него се непрестано додају ствари од којих су многе потпуно бесмислене. Pa da, minimum. I potpuno si u pravu da je realnost potpuno drugacija ali ja i ne pricam o tome. Meni smeta sto kod mnogih od vas kao da primecujem jedino ekstreman stav koji je totalna suprotnost ovom maksimumu drzavnih servisa... nesto sto bi se celivalo sa anarhijom. To samo ne kapiram. пре 19 минута, Grizzly Adams рече Са друге стране, пре 100 година у САД уопште није постојао порез на приход - па су опет живели добро и били најбоља земља на свету. Ништа им није фалило. Како је то било могуће онда, а није могуће данас? Како је тад друштво функционисало, а сад не може без 30-40% мо Pa ne zezaj napravili smo sjajan tehnicki napredak i uveli novine u nase zivote a te novine mora da se plate. Pre sto godina nisu morali da daju velike pare na elektrane jer potreba za strujom nije bila velika. Seljak isto moze da kaze, sto da kupujem sistem za navodnjavanje kap po kap kad je moj deda gajio useve i bez toga. Rucno noavodnjavao zemlju kofu po kofu i nije morao da daje te pare. Pa ne moras ni ti ali te nvine ti daju daelko bolje useve i jeo bi bolje nego sto si jeo ikada u zivotu. Razumem da poredjenje nije adekvatno jer se radi o stvari koja nije obavezna. Ali sustina je opet ista... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 5 минута, cloudking рече nesto sto bi se celivalo sa anarhijom. Ne baš, nismo anarhisti. Tu negde: https://en.wikipedia.org/wiki/Minarchism Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 13 минута, cloudking рече Pa da, minimum. I potpuno si u pravu da je realnost potpuno drugacija ali ja i ne pricam o tome. Meni smeta sto kod mnogih od vas kao da primecujem jedino ekstreman stav koji je totalna suprotnost ovom maksimumu drzavnih servisa... nesto sto bi se celivalo sa anarhijom. To samo ne kapiram. Па то је само тежња да се све то смањи колико је могуће. Ми некад одемо у теорију да ли је уопште могуће "без државе", али то је само филозофија. Што се конкретног тиче, ту је став да се дебело претерало и да многе ствари треба укинути или бар свести на неку разумну меру. Чак не мора ни минимум, али дај бре брате да не отимамо људима за свакакве глупости... пре 13 минута, cloudking рече Pa ne zezaj napravili smo sjajan tehnicki napredak i uveli novine u nase zivote a te novine mora da se plate. Pre sto godina nisu morali da daju velike pare na elektrane jer potreba za strujom nije bila velika. Какве везе има технички напредак са порезом? Па ја електричну струју плаћам фирми која ми је обезбеђује. Какве везе има држава са тим? Што би држави плаћао за услугу коју ми пружа приватна фирма? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 пре 18 минута, Grizzly Adams рече Да је била "gun free" зона толико би им било... U vestima bi bilo: "Five killed in a gun-free zone in Virginia", mi bismo ovde pisali: "Vječnaja pamjat"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 14, 2017 Пријави Подели Написано Јун 14, 2017 Slika čoveka koji je pucao na GOP kongresmena: Fb profil: https://www.facebook.com/jthodgkinson Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 15, 2017 Пријави Подели Написано Јун 15, 2017 @Аурор & @Grizzly Adams heavy breathing... Аурор, Ћириличар and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 15, 2017 Пријави Подели Написано Јун 15, 2017 пре 13 минута, cloudking рече @Аурор & @Grizzly Adams heavy breathing... Ех, не важи се... " Inside the store were four off-duty plain clothes police officers carrying concealed weapons. " http://sandrarose.com/2017/06/armed-suspect-robs-convenience-store-gets-shot-every-customer-inside/ Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 15, 2017 Пријави Подели Написано Јун 15, 2017 пре 1 сат, Grizzly Adams рече Ех, не важи се... " Inside the store were four off-duty plain clothes police officers carrying concealed weapons. " http://sandrarose.com/2017/06/armed-suspect-robs-convenience-store-gets-shot-every-customer-inside/ Zamisli koliko kao pljačkaš možeš da nemaš sreće... Legit mi ga je žao. Ћириличар, Grizzly Adams and sqny је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 16, 2017 Пријави Подели Написано Јун 16, 2017 I Rend je bio tamo kad je ovaj pucao. @Grizzly Adams Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука