Tumaralo. Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 26 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Ја имам за нијансу оптимистичнији став јер сматрам да у време интернета и већих могућности за независно информисање неке ствари не могу да се крију и оправдавају. Такође су последицце политика према Блиском Истоку и Либији толико страшне и очигледе да се надам да неће бити сличних авантура у некој будућности. Rat je metafizicka kategorija. Rat izbije kad god Bog Rata pogleda neku grupu ljudi i to je to. Uvek je bilo ratova, uvek su bili uzasni, nikad ih vecina ljudi nije volela ali to ne smeta njihovom nastajanju i krvavom trajanju. (nisam paganin vec izrazavam se u metaforama) Internet tu nece nista promeniti, kao sto ni stampa nije promenila ni TV. To su samo mediji putem kojih se projavljuje nekakav duh. Samo su mrtvi videli kraj rata. - Platon. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 4 minutes ago, pedja257 рече Rat je metafizicka kategorija. Rat izbije kad god Bog Rata pogleda neku grupu ljudi i to je to. Uvek je bilo ratova, uvek su bili uzasni, nikad ih vecina ljudi nije volela ali to ne smeta njihovom nastajanju i krvavom trajanju. (nisam paganin vec izrazavam se u metaforama) Internet tu nece nista promeniti, kao sto ni stampa nije promenila ni TV. To su samo mediji putem kojih se projavljuje nekakav duh. Samo su mrtvi videli kraj rata. - Platon. Наравно, опет се суштиниски слажем, али се неки напредак мислим може приметити - на тлу Северне Америке није било рата од 19. века ако се не варам, дакле друштво се организовало на неки оптималан начин у том смислу. У Западној Европи имамо први пут у историји скоро 80 година период у коме је незамисливо да најмоћније земље Европе зарате између себе. Мислим на Француску, Немачку, Британију, Италију. Можда је то стварно максимум који ћемо постићи, али се надам да же и остатак света кад-тад кренути истим путем. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Трамп разбија - Републиканце Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 3 hours ago, Господин Дареалис рече Либерали, погледајте ко су расисти и шта је расизам. (од 13:50 -17:00) Pogledao... kao i ovde (od 00:00 pa do kraja...) On 23.7.2016. at 17:47, Господин Дареалис рече Znači nije u pravu? Аурор је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 15 hours ago, Господин Дареалис рече Твоја светла будућност те чека, Европо. Питање је да ли господин Венс лично зна све ове људе на слици, па зато може ово да тврди... ...или је обична фашистичка бараба. То је сад дилема. Чек, у ствари и није баш: Avocado, Juanito and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Daily reminder da je Tramp samo klovn koji treba da animira americki (beli) plebs tako da oni pomisle da postoji izbor, da postoji neko ko ih zastupa, da je izborni proces fer i legitiman i da prihvate konacni rezultat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 41 minutes ago, pedja257 рече Daily reminder da je Tramp samo klovn koji treba da animira americki (beli) plebs tako da oni pomisle da postoji izbor, da postoji neko ko ih zastupa, da je izborni proces fer i legitiman i da prihvate konacni rezultat. Не верујеш у причу да је независан од естаблишмента итд? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 3 hours ago, Avocado рече Pogledao... kao i ovde (od 00:00 pa do kraja...) <3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 GeniusAtWork and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 "Charity is of Heaven. Welfare is of Hell." @Grizzly Adams Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 14 hours ago, Срђан Шијакињић рече Не верујеш у причу да је независан од естаблишмента итд? Ma jok. Lik je samo reality zvezda. Nesto kao Seselj kod nas. Iako su stavovi koje iznosi nacelno opravdani ali vecinom su neizvodljivi u praksi. Inace, kad je rec o predsednickom kandidatu, nije toliko bitno sta on prica ili kakav mu je program vec kakav je kao licnost. (Moze da ima super program pa dodje na vlast i okrene plocu i nikom nista). Tramp je krajnje neozbiljan. Dok je Hilary ozbiljna i luda. Ozbiljno bolesna u predelu mozga. "The powers that be" nikad ne bi pustili nekog ozbiljnog desnicara da dodje u priliku da bude izabran. (Takav fakticni ne bi ni bio izabran jer ga ne bi prepoznala vecina plebsa al gospodari ne prepustaju nista slucaju xD ) Zato pustaju ljude kao sto su Tramp, Seselj, Zirinovski itd. da ismevaju citavu alternativu liberalizmu i marksizmu. A povrh svega glupo je misliti da je Predsednik Amerike u mogucnosti da vodi politiku koja ne odgovara establismentu (sto je delom i metafizicki pojam). Ubistvo Kenedija i lakoca sa kojom je Nikson smenjen govore sve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 12 hours ago, cloudking рече Која два рата? И откад је плус наредити смакнуће једног човека, који је како ствари стоје могао бити ухапшен и приведен суду, како то пише у тамо неким законима... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 28 minutes ago, pedja257 рече "The powers that be" nikad ne bi pustili nekog ozbiljnog desnicara da dodje u priliku da bude izabran. (Takav fakticni ne bi ni bio izabran jer ga ne bi prepoznala vecina plebsa al gospodari ne prepustaju nista slucaju xD ) Zato pustaju ljude kao sto su Tramp, Seselj, Zirinovski itd. da ismevaju citavu alternativu liberalizmu i marksizmu. Зашто либерализам и марксизам? Откуд то сад у причи у овом контексту? Иначе се слажем да је вероватно битније каква је председник личност, јер оно мало колико сам упужен у америчку политику, чини ми се да председник може бити лако спутан од стране Конгреса и јавнности, тј. медија. Само ако успе да буде убедљивији од лобија који утичу на Конгрес и медија које ти лобији подржавају, има неке шансе да оствари своју политику. Мени је занимљиво да замислим како би Трамп спроводио своју политику када и у својој странци има толико противника. Grizzly Adams and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Да ли је на хришћанском форуму дозвољено бити расиста и бели супрематиста све док се то говори у увијеној форми, а модератори се праве да не примећују? Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 45 minutes ago, Juan рече Да ли је на хришћанском форуму дозвољено бити расиста и бели супрематиста све док се то говори у увијеној форми, а модератори се праве да не примећују? uros је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука