Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Управо сада, pedja257 рече Odakle ti da drzava to kontrolise? To kontrolise FED koji je iznad drzave. Mislim u USA je tako... a kod ostalih je kako USA naredi ^.^ Да те питам - је л` поставља прецедник државе шефа Феда или шеф Феда прецедника државе? Чисто да разумемо ко је "изнад", а ко "испод". Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 8 minutes ago, Grizzly Adams рече Да те питам - је л` поставља прецедник државе шефа Феда или шеф Феда прецедника државе? Чисто да разумемо ко је "изнад", а ко "испод". Nije sve u postavljanju. Predsednik postavlja i sudiju Vrhovnog suda pa je opet sudstvo nezavisno i predstavlja posebnu granu vlasti. Board of Governors nominuje a predsednik bira. On bira samo u okviru onih koje su ove baje predlozile. A clan Borda ima mandat 14 godina !! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 То је све само маскарада да народ не провали о чему се тачно ради. Фед у стварности има две функције: 1. Да омогући банкарима неодговорну експанзију кредита без последица, 2. Да омогући држави бесконачан буџет и неодговорно трошење пара. Ако прецедавајући Феда не испуњава те две функције, имаће озбиљних проблема. Једино ако дође прецедник који тражи нешто другачије. Па, на пример, кад је дошао Роналд Реган, онда је шеф Феда Пол Вокер потегао одговарајућу политику. Тј. монетарна политика мења се зависно од тога шта државна власт хоће. Може Гринспан да прича шта оће на ТВ-у, али он је пре него што је постао шеф Феда био либертаријанац. И то не било какав либертаријанац, него следбеник Ајн Ренд који је заступао f***** "gold standard"! И кад је постао шеф Феда одједном је променио сва своја уверења и постао "маестро" за штампање зелених папирића... Чиме је практично изазвао неколико "балона" на финансијском тржишту и светску економску кризу. Толико је био "независан"... Аурор and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 hours ago, Grizzly Adams рече Већина економиста се уопште не бави тим питањем јер државни новац узимају као "постулат", тако да се чак ни Фридман (који спада у либертаријанце) није тим питањем бавио. Ako državni novac uzimaju kao postulat, iz toga valjda proističe zaključak da većina ekonomista smatra da je to dobro... u suprotnom bi valjda kritikovali i predlagali privatizaciju, kao što je to uradio Hajek... Цитат Што се путева и ватрогасне службе тиче стварно ми није јасно шта ту треба да се објашњава... Нема стварно никаквих проблема да то буде приватно. Naravno da ima... što je i istorija pokazala... i opet to što vi ne vidite problem u tome da se neki kvart zapali i da ga niko ne gasi jer ni jednoj vatrogasnoj firmi nije plaćena naknada je nešto što je ogromnoj većini građana apsolutno neprihvatljivo... opet iz razloga što ne dele vaš fetiš prema privatnoj inicijativi koji može i tako katastrofalno loše ideje da "pravda"... Ali nisam te ni pitao da li ti misliš da tu postoje neki problemi, već da li većina ekonomista deli tvoje stavove po tom pitanju. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 9 minutes ago, Avocado рече Ako državni novac uzimaju kao postulat, iz toga valjda proističe zaključak da većina ekonomista smatra da je to dobro... u suprotnom bi valjda kritikovali i predlagali privatizaciju, kao što je to uradio Hajek... Постулати се не узимају зато што су "добри", већ зато што се "подразумевају". Ради се о томе да они о томе никада нису озбиљно размишљали. 9 minutes ago, Avocado рече Naravno da ima... što je i istorija pokazala... i opet to što vi ne vidite problem u tome da se neki kvart zapali i da ga niko ne gasi jer ni jednoj vatrogasnoj firmi nije plaćena naknada je nešto što je ogromnoj većini građana apsolutno neprihvatljivo... Само што се то никада не би десило, већ би ватрогасци гасили ватру па би се после пребијали рачуни. Као што кад неко има саобраћајну несрећу, долази хитна помоћ и помаже му, па се тек после гледа да ли је имао осигурање или ће бити плаћено на други начин. 9 minutes ago, Avocado рече Ali nisam te ni pitao da li ti misliš da tu postoje neki problemi, već da li većina ekonomista deli tvoje stavove po tom pitanju. Као што рекох - већина економиста размишља само у оквирима који су им дати и бави се некаквим блесавим математичким формулама које везе с` везом немају. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 8 minutes ago, Grizzly Adams рече Постулати се не узимају зато што су "добри", већ зато што се "подразумевају". Ради се о томе да они о томе никада нису озбиљно размишљали. Podrazumevaju se kad su dobri. Teško da većina ekonomista o tome nije ozbiljno razmišljala... prilično naivno "objašnjenje"... Цитат Само што се то никада не би десило, већ би ватрогасци гасили ватру па би се после пребијали рачуни. Као што кад неко има саобраћајну несрећу, долази хитна помоћ и помаже му, па се тек после гледа да ли је имао осигурање или ће бити плаћено на други начин. Ne, to se upravo tako dešavalo pre regulacije... nego zar nije naredba da moraju da gase pa da posle naplate takođe regulacija, tj. državna intervencija? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Управо сада, Avocado рече Podrazumevaju se kad su dobri. Teško da većina ekonomista o tome nije ozbiljno razmišljala... prilično naivno "objašnjenje"... Много тога на свету је превише глупо да би имало мање наивно објашњење. Људи су по природи слаби и инертни, мрзи их да размишљају насупрот ономе што је устаљено и опште прихваћено. 1 minute ago, Avocado рече Ne, to se upravo tako dešavalo pre regulacije... nego zar nije naredba da moraju da gase pa da posle naplate takođe regulacija, tj. državna intervencija? Десило би се пар пута, па би људи пронашли начин да реше. Нисам мислио ни на какву "наредбу". Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 1 hour ago, Grizzly Adams рече Десило би се пар пута, па би људи пронашли начин да реше. Нисам мислио ни на какву "наредбу". Ne "desilo bi se"... nije pitanje hipotetičko... nego dešavalo se... mnogo više nego par puta... i ljudi su pronašli način da to reše - odredili su da to država radi.... i od tada to sjajno funkcioniše... U "zlatno" doba libertarijanski postavljenih vatrogasnih službi, to je otprilike izgledalo ovako: Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 minutes ago, Avocado рече Ne "desilo bi se"... nije pitanje hipotetičko... nego dešavalo se... mnogo više nego par puta... i ljudi su pronašli način da to reše - odredili su da to država radi.... i od tada to sjajno funkcioniše... Да бре, сјајно фунционише стварно... Пре неколико дана у хотелу где сам био некоме тостер задимио и активирао аларм (који ми је вероватно оштетио слух бар 10%). Сви гости су морали да изађу, а менаџер - видно нерасположан - висио на телефону 20 минута док нису дошли ватрогасци. А дошли су са два она велика камиона њих десет... За тостер. Питам ја после оног менаџера - "па што ниси ти ушо да угасиш ј.... тостер и отвориш прозор?" Каже, "нисам смео, такви су прописи"... Вероватно би сирома` завршио у затвору да је то урадио, а добар неки дечко. Два камиона и десет ватрогасаца за тостер... Супер! Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 34 minutes ago, Grizzly Adams рече Два камиона и десет ватрогасаца за тостер... Супер! Famozna efikasnost koju samo drzava moze da pruzi. Jedino nedostaje komentar da bi sve izgorelo da nije drzave... florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 42 minutes ago, Grizzly Adams рече Да бре, сјајно фунционише стварно... Пре неколико дана у хотелу где сам био некоме тостер задимио и активирао аларм (који ми је вероватно оштетио слух бар 10%). Сви гости су морали да изађу, а менаџер - видно нерасположан - висио на телефону 20 минута док нису дошли ватрогасци. А дошли су са два она велика камиона њих десет... За тостер. Питам ја после оног менаџера - "па што ниси ти ушо да угасиш ј.... тостер и отвориш прозор?" Каже, "нисам смео, такви су прописи"... Вероватно би сирома` завршио у затвору да је то урадио, а добар неки дечко. Два камиона и десет ватрогасаца за тостер... Супер! Cenim da te lagao... budući da i dalje po hotelima viđam ručne aparate za gašenje požara... a i pretragom na netu ne mogu da nađem nikakvu zabranu da ugasiš požar.... pri čemu mi takva zabrana deluje čudno... 9 minutes ago, Господин Дареалис рече Famozna efikasnost koju samo drzava moze da pruzi. Dobro, vi biste to efikasnije... da svaki pajser koji zove vatrogasce sam odredi koliko treba da ih dođe i shodno tome i plati... a ako se zezne pa neko usput izgori, nema veze, bitno da je efikasno tj. jeftino... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Ти си брате стварно неуморан, ако ми буде - не дај Маниту - требао адвокат, први си на списку! Аурор and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Ти си брате стварно неуморан, ако ми буде - не дај Маниту - требао адвокат, први си на списку! He outruns his opponents. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 minutes ago, Avocado рече Cenim da te lagao... budući da i dalje po hotelima viđam ručne aparate za gašenje požara... a i pretragom na netu ne mogu da nađem nikakvu zabranu da ugasiš požar.... pri čemu mi takva zabrana deluje čudno... Мислим да је у питању то што се активирао аларм, који аутоматски алармира ватрогасце или тако нешто... Па онда је правило да сви изађу напоље и чекају. То ми се десило већ пар пута и иста је процедура. Мада никад ништа озбиљно није било и ја сам, будући Србенда, одбијао да излазим безвезе и прекидам то што радим, ал не може. Мора да изађеш, без обзира шта је у питању. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука