Аурор Написано Август 15, 2016 Пријави Подели Написано Август 15, 2016 58 minutes ago, florenntina рече Ne znam sta konkretno te najvise nervira. Meni se svidja dosta stvari koje sam cula i nadam se da ce ih ostvariti poput fokusiranja na SAD i smanjenje mesanja u unutrasnje poslove drugih drzava, smanjenje poreza i drzavne administracije, borba protiv ilegalne imigracije... Ima doduse i predlogs koji mi se ne dopadaju ali sa ovim gore pomenutim bas gadja sustinu tako da mi to preteze... Dopada mi se ovo što pišeš... Zamoliću @Avocado da urgira kod Hilari i Establišmenta da odlože tvoje samoubistvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 15, 2016 Пријави Подели Написано Август 15, 2016 1 minute ago, Господин Дареалис рече Dopada mi se ovo što pišeš... Zamoliću @Avocado da urgira kod Hilari i Establišmenta da odlože tvoje samoubistvo. Znaci nema mi spasa Аурор је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 9 hours ago, florenntina рече borba protiv ilegalne imigracije Никако ми није јасно зашто су либертаријанци против илегалне имиграције, тј. против слободе кретања и слободног тржишта радне снаге. Велика већина илегалних имиграната у САД ради прековремено поштене послове и добијају плату за коју су се договорили са газдом избегавајући све бирократске регулације о минималним зарадама и осталом, а при том не плаћају порез јер не могу. Deja Vu and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Одговарам директно на тему. Да су избори код нас па и да размишљам и коментаришем, а пошто нису, могу само да кажем нека им је са срећом ма ко добио. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 4 hours ago, Juan рече Никако ми није јасно зашто су либертаријанци против илегалне имиграције, тј. против слободе кретања и слободног тржишта радне снаге. Велика већина илегалних имиграната у САД ради прековремено поштене послове и добијају плату за коју су се договорили са газдом избегавајући све бирократске регулације о минималним зарадама и осталом, а при том не плаћају порез јер не могу. Ne znam za libertarijance, pisem u svoje ime. Ima dosta ilegalne imigracije koja radi kao sto kazes ali i dosta krimosa koja dolazi sa potpuno drugacijim ciljevima. Divno bi bilo kada bi ljudi mogli slobodno da se krecu i kada bi trziste prirodno postavljalo stvari na svoje mesto. Medjutim, u ovoj konstalaciji stvari to na zalost nije moguce i onda ti preostaje da se skoncentrises na sredjivanje situacije u svojo kuci za pocetak pa polako dalje... Sta da se radi... Аурор је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 18 hours ago, florenntina рече Ne znam sta konkretno te najvise nervira. Meni se svidja dosta stvari koje sam cula i nadam se da ce ih ostvariti poput fokusiranja na SAD i smanjenje mesanja u unutrasnje poslove drugih drzava, smanjenje poreza i drzavne administracije, borba protiv ilegalne imigracije... Ima doduse i predlogs koji mi se ne dopadaju ali sa ovim gore pomenutim bas gadja sustinu tako da mi to preteze... Najviše me nervira rasizam... to što je balvan i što je sve što priča na nivou kako petogodišnje dete zamišlja rešenje ozbiljnih problema - to me ne nervira, samo me čudi kako bilo koga impresionira... ovo što si nabrojala su neki opšti ciljevi koji su isti za sve republikanske kandidate za bilo koju funkciju... kvaka je u načinu sprovođenja ciljeva, a tu Tramp pokaže da je diletant čim zine... otprilike kao da kažeš da ti se sviđa neki arhitekta jer je rekao da će da projektuje baš lepu, veliku kuću sa mnogo prozora... i on je onda baš super... a to što je rekao da će kuća biti napravljena od blata i slame - to nema veze, jer je baš pogodio suštinu... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 4 hours ago, florenntina рече Ne znam za libertarijance, pisem u svoje ime. Ima dosta ilegalne imigracije koja radi kao sto kazes ali i dosta krimosa koja dolazi sa potpuno drugacijim ciljevima. Divno bi bilo kada bi ljudi mogli slobodno da se krecu i kada bi trziste prirodno postavljalo stvari na svoje mesto. Medjutim, u ovoj konstalaciji stvari to na zalost nije moguce i onda ti preostaje da se skoncentrises na sredjivanje situacije u svojo kuci za pocetak pa polako dalje... Sta da se radi... Samo što bilo ko ko se ozbiljno bavio tim pitanjima zna da zaoštravanje kontrole prelaska granice u praksi targetira upravo obične i normalne ljude koji nisu krimosi... kriminalci imaju dovoljno novca, veza i snalažljivosti da prevaziđu sve prepreke. Znaš koliko je teško dobiti pasoš bilo koje ex-yu zemlje (i ostatka Balkana) ako si stranac, a skoro ni jedan pripadnik zemunskog klana nije uhapšen bez bar 5 pasoša okolnih zemalja... Juanito, GeniusAtWork and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 23 minutes ago, Avocado рече Najviše me nervira rasizam... to što je balvan i što je sve što priča na nivou kako petogodišnje dete zamišlja rešenje ozbiljnih problema - to me ne nervira, samo me čudi kako bilo koga impresionira... ovo što si nabrojala su neki opšti ciljevi koji su isti za sve republikanske kandidate za bilo koju funkciju... kvaka je u načinu sprovođenja ciljeva, a tu Tramp pokaže da je diletant čim zine... otprilike kao da kažeš da ti se sviđa neki arhitekta jer je rekao da će da projektuje baš lepu, veliku kuću sa mnogo prozora... i on je onda baš super... a to što je rekao da će kuća biti napravljena od blata i slame - to nema veze, jer je baš pogodio suštinu... Ne znam, ja nisam stekla utisak da je rasista. Pa i supruga mu je imigrant, sto bi bio rasista a i dosta imigranata ga podrzava. To mi nekako ne govori u prilog tezi da je rasista. Sto se tice ovog ostalog sto si naveo, previse je uopsteno da bih odgovorila. Imam utisak da su u pitanju licni afiniteti sto skroz postujem i razumem, iako se, kao sto vidis ne slazem. U svakom slucaju, bilo bi mi jako interesantno videti sta ce uraditi ako postane predsednik. Tumaralo. and Аурор је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Ћириличар, GeniusAtWork and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 2 hours ago, florenntina рече Ne znam, ja nisam stekla utisak da je rasista. Pa i supruga mu je imigrant, sto bi bio rasista a i dosta imigranata ga podrzava. To mi nekako ne govori u prilog tezi da je rasista. Supruga mu je belkinja. Nema gotovo nikakvu podršku među crncima i latinosima, za razliku od white supremacy organizacija. To što on govori i radi sasvim jasno govori u prilog tezi da je rasista... i to već duže vreme... http://www.nytimes.com/2016/07/24/opinion/sunday/is-donald-trump-a-racist.html?_r=0 Цитат Sto se tice ovog ostalog sto si naveo, previse je uopsteno da bih odgovorila. Imam utisak da su u pitanju licni afiniteti sto skroz postujem i razumem, iako se, kao sto vidis ne slazem. Nije ni najmanje uopšteno, niti ima veze sa ličnim afinitetima... veoma je konkretno i neverovatno lako se demantuje ako je netačno - samo navedeš par Trampovih političkih/ekonomskih konkretnih ideja (ne lepe želje, nego konkretne načine za ostvarivanje tih želja) a koje ne zvuče kao da ih je smislio petogodišnjak... poput retardirane ideje o građenju zida prema Meksiku... Цитат U svakom slucaju, bilo bi mi jako interesantno videti sta ce uraditi ako postane predsednik. Bilo bi svakako interesantno... naročito kad ni njegovi simpatizeri ne znaju šta će uraditi ako postane predsednik... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Ja sam navela konkretne stvari za koje se Tramp zalaze a koje smatram da su dobre i korisne pre svega za svet( sto me kao Srpkinju najvise interesuje) a potom i za SAD ako se realizuju. Tvoji kontraargumenti su da je to prica svih republikanaca (pa sta ako i jeste, ideje su i dalje dobre i treba ih sprovesti); da je rasista ( ja mislim da nije) i debil na nivou deteta od 5 godina. Sta da odgovorim na ove " konkretne" argumente? Da se ubedjujemo da li je debil ili nije? Da si rekao da je npr. predlog o uvidjenju tarifa glup i stetan, onda bismo mogli da raspravljamo konkretno. Ovako mi ostaje samo da zakljucim da imamo razlicito misljenje i nedostatak materijala za konkretniju i konstrujtivniju prepisku. Takodje, Tramp se svakako mora posmatrati u trenutnoj konstalaciji stvari pa sagledati i ko su mu protivnici i sta to oni, za razliku od njega, planiraju da donesu SAD i svetu, zar ne? Tumaralo. and Аурор је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 A sto se tice Meksikanaca, mnogo vise ce uraditi za njih ako prekine dotoke love i oruzja njihovim kartelima iz SAD nego ako ih pusti da se presele svi u Ameriku. Bas sam se nedavno vratila iz Meksika i imam ovde dosta drugara Meksikanaca. I mogu ti reci da bi svi oni najvise voleli da zive u svojoj zemlji koju obozavaju ( a kako i ne bi kada je prelepa) nego da se muce po SAD. Medjutim, najveci broj njih ne bezi toliko od sirotinje koliko od nasilja i gangova tj. zbog bezbednosti koja je jednim delom ugrozena i zahvaljujuci istim tim SAD. Hocu reci da nisu stvari bas uvek onakve kako se cine na prvi pogled. АлександраВ and Аурор је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 1 hour ago, florenntina рече Ja sam navela konkretne stvari za koje se Tramp zalaze a koje smatram da su dobre i korisne pre svega za svet( sto me kao Srpkinju najvise interesuje) a potom i za SAD ako se realizuju. Tvoji kontraargumenti su da je to prica svih republikanaca (pa sta ako i jeste, ideje su i dalje dobre i treba ih sprovesti); da je rasista ( ja mislim da nije) i debil na nivou deteta od 5 godina. Sta da odgovorim na ove " konkretne" argumente? Piše gore šta sam rekao, ne moraš da pogrešno prepričavaš... piše i šta možeš da odgovoriš... Цитат Da si rekao da je npr. predlog o uvidjenju tarifa glup i stetan, onda bismo mogli da raspravljamo konkretno. Da si iznela koji je to konkretan predlog o uvođenju tarifa, možda bismo mogli da raspravljamo... ovako ne znam na šta misliš... Цитат Takodje, Tramp se svakako mora posmatrati u trenutnoj konstalaciji stvari pa sagledati i ko su mu protivnici i sta to oni, za razliku od njega, planiraju da donesu SAD i svetu, zar ne? Ne mislim o Hilari ništa dobro... ali sumnjam da ona može da napravi toliko štete koliko on može... na primer: А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука