Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

4 minutes ago, florenntina рече

U ovoj konstalaciji stvari Trampa vidim trenutno kao dobar potencijal sa sve ekonomskim neslaganjima, a ima ih...

Ako nista drugo, neka samo prestane da se mesa u unutrasnje poslove drugih drzava i uradio je ogroman posao za mir u celom svetu. S obzirom na ovako krucijalne stvari, potpuno mi je nebitno kakav mu je stil izrazavanja. 

A Gary i Bill, jesi gledala CNN Flor?

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Ronald рече

A Gary i Bill, jesi gledala CNN Flor?

Nisam, nemam TV a ni vremena iskreno. Trampa pratim malo kroz novine i to one besplatne(ultra levicarske) sto pokupim na ulici i kroz ismejavanje na nekim skupovima i dogadjanjima gde se zadesim. Hocu reci, bila sam u odlicnoj poziciji da se povedem masom ali AVAJ :)

Treba prosto ziveti malo u slobodi pa ces vrlo brzo skontati zasto ti ljudi stvarno podrzavaju Trampa ili glasaju protiv EU? Cega je to njima dosta, sta ih gusi? Nije u pitanju ni fasizam ni primitivizam (iako ima malo i toga kao i u svakom narodu) nego jednostavno pobuna protiv zarobljenistva u koje su ih okovale birokrate pod izgovorom borbe za ljudska prava. A Englezi k'o Englezi, stare kuke, provalili na vreme o cemu se radi i zato donose odluke koje name deluju sokantno a ustvari su potpuno logicne i proracunate.

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Juan рече

7 hours ago, Juan рече

Свако ко се ложи на Трампа је или комплетан идиот, или идеолошки заслепљен, или расиста или просто неотесани балван као и сам Трамп или нека комбинација свега тога и можда још по нечега. 

Dobro. A kako se onda u ovoj konstalaciji stvari zove neko ko tvrdi da je preko 40% Amera totalnih idiota ili ideoloskih slepaca ili rasista ili prosto neotesanih balvana ili kombinacija toga? Je li to mozda onda borac za ljudska prava, slobode i jednakost? :) 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, florenntina рече

Dobro. A kako se onda u ovoj konstalaciji stvari zove neko ko tvrdi da je preko 40% Amera totalnih idiota ili ideoloskih slepaca ili rasista ili prosto neotesanih balvana ili kombinacija toga? Je li to mozda onda borac za ljudska prava, slobode i jednakost? :) 

Малопре у Политици прочитах податак да Трампа и Хилари заједно подржава укупно 9 посто Американаца и 14 посто бирачког тела...

Иначе, разумем да се људима коначно смучило да их деценијама неко прави волинама све у корист оних 1 посто, само је тужно што баш неко као Трамп мора да буде алтернатива.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Срђан Шијакињић рече

Малопре у Политици прочитах податак да Трампа и Хилари заједно подржава укупно 9 посто Американаца и 14 посто бирачког тела...

Иначе, разумем да се људима коначно смучило да их деценијама неко прави волинама све у корист оних 1 посто, само је тужно што баш неко као Трамп мора да буде алтернатива.

Nisu to oni nesto dobro sabrali :) Btw, kad smo god toga, jesu li se prebrojali na kraju glasovi u Srbiji?

Ma nije Tramp uopste toliko los lik koliko ga mediji takvim predstavljaju, u tome i jeste stos. Kazem ti ja, Englezi su stare kuke, umeju oni na vreme prepoznati zamku i naci baju koji ce pocistit nered na vreme, pre nego sto im birokrate isisaju svu krv. S te strane je manje bitno kakav je sam Tramp vec da li moze ili ne moze da "zavrsi posao". Seti se samo Tacerke, protesta, smeca po Londonu, pretnji... Pa vidis sta je sada bilo oko UK. Najavljivali su potop, histerija na vrhuncu i? Sredile se berze za nekoliko dana a Englezi u pregovarackoj poziciji kao i pre, samo bez dodatnih troskova.

Mislim, sve je moguce, ali ja ipak verujem da Englezi i Ameri "znaju gde su posli"...

Подели на овим сајтовима

Много људи који су имали потенцијал да политички нашкоде Хилари су умирали под мистериозним околностима или извршавали необична самоубиства.

Не знам да ли знате...

13921062_938446282948869_810138462181607 

Подели на овим сајтовима

On 5.8.2016. at 22:55, florenntina рече

Ma nije Tramp uopste toliko los lik koliko ga mediji takvim predstavljaju, u tome i jeste stos.

On sam sebe predstavlja lošim izgovarajući gluposti i gadosti koje izgovara...

Цитат

Kazem ti ja, Englezi su stare kuke, umeju oni na vreme prepoznati zamku i naci baju koji ce pocistit nered na vreme, pre nego sto im birokrate isisaju svu krv. S te strane je manje bitno kakav je sam Tramp vec da li moze ili ne moze da "zavrsi posao". Seti se samo Tacerke, protesta, smeca po Londonu, pretnji...

U čemu je sličnost između Trampa i Tačerke? Niđe veze...

Цитат

Pa vidis sta je sada bilo oko UK. Najavljivali su potop, histerija na vrhuncu i? Sredile se berze za nekoliko dana a Englezi u pregovarackoj poziciji kao i pre, samo bez dodatnih troskova.

Kako bez dodatnih troškova? Imaju sve iste troškove koje su i imali... i dalje su u EU kao da se Brexit nikad nije ni dogodio... zapravo pala im je funta, vrednost akcija i vrednost nekretnina, a da se povodom EU statusa apsolutno ništa do sad nije promenilo... nije mogao gori ishod...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 1.8.2016. at 7:59, RYLAH рече

После ове Херисове анализе сам натерао себе да погледам једно десетак минута Доналда Трампа док даје интервјуе, јер ми никако није ишло у главу да неко толико дуго опстаје на сцени (и пословној и шоу бизнис сцени), а да је баш толики балван каквим га описују. И нисам се преварио.

Интервјуи које је Трамп раније давао, пре него што је обзнанио да ће да се кандидује за председника, су у највећем делу смирени и често аргументовани, а анализе, посебно оне везане за рат у Ираку, чак и врло прецизне и далекосежне. Има и тона глупости, наравно, човек се бавио естрадом, али није ни приближно овоме што ради у кампањи или у оним ријелити емисијама које је правио.

Из тога могу да се роде само два закључка: 1) Човеку је одједном пао И ку за неких седамдесет поена откад се кандидовао за председника, или 2) Боравећи на јавној сцени деценијама човек је научио феноменално да глуми и да стално тера жваку која је добра његовој публици, док се либерали згражавају, али га не скидају из својих емисија.

Ипак мислим да је овај други приступ у питању, јер сви говоре искључиво о њему, макар и у негативном контексту. На тај је начин као тотални аутсајдер добио председничку номинацију код републиканаца, а сад се изгледа налази на путу да на тај начин потпуно засени Хилари и да било коју њену аргументацију у старту учини небитном јер је далеко бољи шоумен од ње. Уз то, делује да Трамп, сад кад је привукао свачију пажњу, полако почиње да мења причу, и да ће тамо негде до октобра прича да му буде сасвим рационална. Мене, који сам у почетку мислио нешто сасвим другачије, ово познавање јавности и медија одушевљава.

А што се тиче Хериса, Џона Оливера, Колбера и свих осталих, које стварно ценим, упали су у баш ту замку коју је (претпостављам) сам Доналд поставио, и њему стално посвећују огромне (бесплатне) минутаже и стално га држе пред очима јавности.

Mislim da sam na ovoj temi baš na pitanja da li mislim da je glup više puta odgovorio da ne znam da li je glup jer ga privatno ne poznajem ali da je ono što priča izuzetno glupo. Vidim i ti se slažeš sa tim... ali sad on ispade marketinški genije jer je smislio i igra tv personu gnusnog balvana čime je stalno u fokusu javnosti... meni je zaista jeziv svet u kojem ljudi glasaju za gnusnog balvana samo zato što je stalno pred očima javnosti... slično kao reality TV, svi se gnušaju toga ali veliki broj ljudi gleda to... ne znam kako smo došli do toga da je tako veliki broj ljudi takav i to me prilično brine...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Avocado рече

Mislim da sam na ovoj temi baš na pitanja da li mislim da je glup više puta odgovorio da ne znam da li je glup jer ga privatno ne poznajem ali da je ono što priča izuzetno glupo. Vidim i ti se slažeš sa tim... ali sad on ispade marketinški genije jer je smislio i igra tv personu gnusnog balvana čime je stalno u fokusu javnosti... meni je zaista jeziv svet u kojem ljudi glasaju za gnusnog balvana samo zato što je stalno pred očima javnosti... slično kao reality TV, svi se gnušaju toga ali veliki broj ljudi gleda to... ne znam kako smo došli do toga da je tako veliki broj ljudi takav i to me prilično brine...

Слажем се. Не кажем да је морално, али је изузетно профитабилно у време када се сви тв садржаји полајо претварају у ријелитије дизајниране да надражују примитивне отупеле инстинкте који су постали једини траг нечег живог у људима данашњице. 

Али то на страну, и даље мислим да му је ова стратегија, не улазећи у њену моралност, изузетна, јер је први провалио како да се, са врло мало уложених пара, не скида са тв-a, јер је схватио шта народ још једино може да надражи и то му даје. Овако су добре нове кампање имали својевремено само Реган и Кенеди (мислим на искоришћавање потенцијала нових медија/формата, не на поруке кампање), а Трамп је већ успео као тотални аутсајдер да развали остале унутарпартијске кандидате.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

On sam sebe predstavlja lošim izgovarajući gluposti i gadosti koje izgovara...

Bitno je sta radi i sta ce uraditi, ne kako prica. On za sada nije uradio nista lose dok su Klintonovima ruke doslovno do lakata u krvi.

U čemu je sličnost između Trampa i Tačerke? Niđe veze...

U "nepopoularnosti" i histeriji medija protiv njih pre nego sto su bilo sta uradili. 

Kako bez dodatnih troškova? Imaju sve iste troškove koje su i imali... i dalje su u EU kao da se Brexit nikad nije ni dogodio... zapravo pala im je funta, vrednost akcija i vrednost nekretnina, a da se povodom EU statusa apsolutno ništa do sad nije promenilo... nije mogao gori ishod...

Mislila sam kada izadju iz EU, nece imati troskove oko EU a nece im opasti pregovaracka moc kao sto je apokalipticno najavljivano. Ako ih komunjare iz Brisela preveslaju pa ostanu u EU, to je onda druga prica.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, florenntina рече

Bitno je sta radi i sta ce uraditi, ne kako prica. On za sada nije uradio nista lose dok su Klintonovima ruke doslovno do lakata u krvi.

Zašto bi od nekog ko priča gluposti i ko priča da će povući idiotske poteze očekivali da će uraditi nešto pametno?

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta konkretno te najvise nervira. Meni se svidja dosta stvari koje sam cula i nadam se da ce ih ostvariti poput fokusiranja na SAD i smanjenje mesanja u unutrasnje poslove drugih drzava, smanjenje poreza i drzavne administracije, borba protiv ilegalne imigracije... Ima doduse i predlogs koji mi se ne dopadaju ali sa ovim gore pomenutim bas gadja sustinu tako da mi to preteze...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...