Аурор Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Eto odgovorio sam... a molim te odgovori i ti meni, pošto me fascinira taj fenomen Trampa... prosto ja kad pogledam onaj klip vidim tupavog i bahatog primitivca koji viče i upada drugima u reč vidno iznerviran time što nije u svojoj firmi pa se neko usudio da nešto loše (a istinito) kaže o njemu i nervira se što ne zaćute svi čim on počne da viče... tako da me baš mnogo interesuje šta ti u tom klipu vidiš toliko kvalitetno kod njega da napišeš: ""Oni pucaju iz pištolja, on baca nuklearne bombe"???? Brate, ne možeš da kažeš da ne kickuje ass po ovim debatama. Bukvalno je lopata vs. bager situacija. A ja volim vatromet. Да не буде забуне, не подржавам Трампа нити ми се његове идеје свиђају. Od trenutnih pokemona ga podržavam, moram reći, jer mislim da je najmanje zlo i da bi možda nešto pozitivno promenio. Ali daleko da se slažem sa svim stvarima koje kaže... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 fenomen Trump: narod voli prostaka koji je bogat, uspesan, bahat i nema strah. Plus, efekat prisutnosti na TVu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Brate, ne možeš da kažeš da ne kickuje ass po ovim debatama. Bukvalno je lopata vs. bager situacija. A ja volim vatromet. Isto kao nekad Seselj kod nas. Da li si i njega tako gotivio? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Isto kao nekad Seselj kod nas. Da li si i njega tako gotivio? Jesam u turbo-nacionalističkoj fazi negde oko kraja osnovne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 То је потпуно апсурдно - да неко заговара слободу, па макар и са тако осиромашеним схватањем исте какво имају либертаријанци, и да истовремено подржава Трампа. Ma nije u pitanju nikakva podrska u pravom smislu te reci. Ne znam kako da ti objasnim, ovde je to kao Farma ili Veliki brat u Srbiji. Imas npr. ekipu iz Kanade koja ide sa kokicama i prati debate i kampanje po mestima u SAD-u , kao sto neko ide na teniske ili bilo koje druge meceve, i pri tome ih politika ne zanima a i nemaju tamo pravo glasa. Jednostavno idu da se zezaju Daleko od toga da bih se zezala na ovaj nacin ali u tom nekom smislu i ja "podrzavam" Trampa... To ti je kao da izaberes nekoga od likova u nekoj igrici ili filmu i kao "podrzavas ga", komentarises sta mu se desava, kako gde prolazi, sta je izjavio, kako su drugi reagovali itd itd... Estrada https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 meni malo F.Conroy vuce na Trumpa, anyone? Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Ne verujem, samo razmisljam u kategorijama manjeg zla... Ako cemo da razmisljamo tako, onda je verovatno Hilari manje zlo od svih njih. Ne bi dala nikome da mogu, ali posto moram nekome, radije bi ih dala nekome ko je dokazao da ume od 2$ da napravi 4$ nego nekome ko to prica a nije dokazao. Da protera mucacose iz SAD-a za te pare sto mu das? Ajd mozemo reci da su to samo velike price da pridobije narodnu masu, mada nisu svi ogorceni sa imigrantima kao da im je to najveci problem, ali on je covek koji pripada desnijem krilu republikanaca, bas kao i Kruz i Rubio, a od njih se razlikuje samo po tome sto eto ne zavisi ni od koga sam finansira svoju kampanju i sto nije pristojniji pa ih isproziva kao sto je Busa spustio koliko je mogao pa covek morao da se povuce. A to desno krilo republikanaca nije bas sjajno, mozda su oni u pravu sto se tice ekonomije, ja bih im zbog toga verovatno dao podrsku, ali tu se nalaze konzervativne struje pod uticajem evangelista i raznih protestanskih idiota koji negiraju teoriju evolucije, globalno zagrevanje i imaju razne teorije zavera na umu. Ne svi, ali tu je americki konzervativizam. Pogledaj samog Trampa i videces da covek paranoise sa idejama da vlada Meksika ubacuje u SAD gangstere, sto se granici sa teorijom zavere. Pritom, covek jos nije postao ni kandidat GOP-a, a kamoli predsednik, a vec se posvadjao ni sa kim drugim nego sa papom! Pa sta mislis, kako ce onda da se svadja sa ostatkom sveta, Kinom recimo, za Bliski Istok znamo da bi ih sve izbombardovao sto je losa strategija ali ajd mozda je i to velika prica jer sumnjam da bi zaista to uradio kada bi dosavsi na vlast saznao kako stoje stvari, da ne moze bas da bombarduje koga hoce a da to ne izazove neke negativne posledice. Mozda je jedino dobar sto se tice Putina, jer ga i ovaj gotivi, pa bi njih dvojica u duetu resili situaciju u Siriji, verovatno bi se dogovorili oko Ukrajine i resili rat sto bi donekle dovelo do udaljavanja od EU. Ali onako kako nastupa u kampanji, verovatno bi nastupao i prema predstavnicima drzava u svetu: vredjao, ponizavao, vikao, pravio skandale i cirkuse, niko ga od tih predstavnika ne bi uzimao u obzir. Sve bi to plebsu svakako bilo zabavno, svaki dan bi bio u medijama, i meni je zabavan svakako, ali to nije dobro. I za to bi dala svoje pare? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Brate, ne možeš da kažeš da ne kickuje ass po ovim debatama. Bukvalno je lopata vs. bager situacija. A ja volim vatromet. Možda je u pitanju to što mi je posao da uočim i razotkrijem bullshit argumente i skretanje sa teme, ali ja stvarno ne vidim da on po tim debatama nekom "kickuje ass". U ovom klipu koji si postavio: Buš kaže da je Tramp pokušao da preko eksproprijacije (prinudnog otkupa) otme nekoj babi zemljište radi parkinga za svoje kockarnice... Tramp (skrećući sa teme) kaže da nije stekao nepokretnost... Buš mu kaže da je pokušao (vrati ga)... Tramp to ne osporava to već pokušava opet da skrene temu i priča o tome kako je eksproprijacija korisna jer bez nje ne bi postojao naftni cevovod koji ide kroz Kanadu i Ameriku (Keystone pipeline)... Buš objasni da je taj cevovod u javnom interesu i da je eksproprijacija ok kada je u javnom interesu, za razliku od parkinga za Trampovu kockarnicu... Za onog ko zna i razume o čemu se priča, Tramp je i u toj priči bezobzirna bitanga... naročito kad se uzme u obzir tipičan republikanski stav prema eksproprijaciji... Ostatak je bezobrazluk i nepristojnost, koja me ne impresionira ni najmanje... kao i pravdanje okolnosti što mu publika zbog toga zviždi... Плутон је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 E sad, ovo je naročito zanimljivo jer se eksproprijacija uvek radi u javnom interesu (sa širim ili užim tumačenjem istog) a koliko mi je poznato libertarijanci se najoštrije protive eksproprijaciji i onda kada je ona sasvim očigledno u javnom interesu, sa argumentom da vlasnik ima pravo da ne proda ili traži koju god hoće cenu bez obzira što je društveno korisno da preko njegove zemlje pređe autoput, cevovod i slično i da ne postoji nikakav razlog da mu se to pravo nad svojinom oduzme protiv njegove volje. A ti kao libertarijanac (osim ako nisam nešto pogrešno skontao) mi kao primer Trampove debatne nadmoći daješ klip u kojem se priča o tome kako je Tramp neuspešno pokušao da zloupotrebi eksproprijaciju da bi nekoj babi oteo zemljište radi parkinga za svoju kockarnicu. To je ono što je meni mistično kod "fenomena Tramp"... jedino objašnjenje koje mi pada na pamet je da je u pitanju baš težak "čeri-piking" tj. da zato što je on budaletina, svašta mu se prašta i toleriše i 99% onoga što radi i priča njegovi simpatizeri i ne registruju u mozgu, već samo čuju ono što im odgovara. Zato sam te pitao i za prošli klip, pa te pitam i za ovaj, šta je on tu konkretno rekao što te impresionira... jer najiskrenije ja tu ne vidim ništa što bi moglo da te impresionira, pa sam zbunjen i radoznao da saznam šta ti tu vidiš i čuješ što ja ne vidim i ne čujem. dzo ni, Плутон, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 koliko mi je poznato libertarijanci se najoštrije protive eksproprijaciji U načelu ne bi trebalo, ali sam svestan da nekad mora (pošto živimo u realnom svetu, a ne nekoj libertarijanskoj Teoretskoj Zemlji). I nisu svi tu 'žrtve' uopšte, mnogi ljudi dobiju pare za nešto što ne bi nikad mogli da prodaju ovako i to im super odgovara. Primeri su masa seljaka po Srbiji (i u mom kraju pa znam) sad kad se gradi ovaj autoput... da zato što je on budaletina glupavi, rasistički, ksenofobični, mizogini, smešni, nepredvidivi, emotivno nezreli, populistički, sociopatski klovn Samo neki name calling, nisam navikao od tebe. kao primer Trampove debatne nadmoći daješ klip Pa on i jeste debatno superioran, zato je toliko zabavno kad oni korporativni politikanti dobijaju po nosu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 U načelu ne bi trebalo, ali sam svestan da nekad mora (pošto živimo u realnom svetu, a ne nekoj libertarijanskoj Teoretskoj Zemlji). Jel mora i za parking za privatnu kockarnicu? I nisu svi tu 'žrtve' uopšte, mnogi ljudi dobiju pare za nešto što ne bi nikad mogli da prodaju ovako i to im super odgovara. Primeri su masa seljaka po Srbiji (i u mom kraju pa znam) sad kad se gradi ovaj autoput... Libertarijanci tvrde da država nikad ne može da odredi pravičnu cenu, jer je jedina "pravična" cena - ona koju traži prodavac... to što je neko "dobio" i više nego što bi tražio, za libertarijance ne neutrališe tezu da su ti ljudi žrtve prinudnog lišavanja imovine. Pitaj Zvonka, sve će da ti objasni... a bila je i rasprava na ovom forumu oko toga... a i nije baš bitno za ono o čemu sad pričamo... Samo neki name calling, nisam navikao od tebe. Ako je neki od epiteta sporan, mogu da obrazložim... Pa on i jeste debatno superioran, zato je toliko zabavno kad oni korporativni politikanti dobijaju po nosu. Već te u dva primera pitam da objasniš šta je to on u tim konkretnim klipovima rekao da bi ga smatrao debatno superiornim i nikako da dobijem odgovor... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Jel mora i za parking za privatnu kockarnicu? Čuo si da je ta žena na kraju rekla ne (kad joj je ponudio mnogo novca) i da nije bilo ništa od toga. Bila je i presuda neka da nije bila javna korist, a ta žena je posle prodala za manje para. A smešno je što je porodica Bush koristila eminent domain itekako (za izgradnju bejzbol stadiona). https://www.youtube.com/watch?v=FxDNIgUPqvs Već te u dva primera pitam da objasniš šta je to on u tim konkretnim klipovima rekao da bi ga smatrao debatno superiornim i nikako da dobijem odgovor... Ne razumem što me pitaš to. Odgledaj debate i sam proceni, ja sam ih gledao... Većina ljudi (na pollovima posle debate) misli da je on pobedio, čak i oni koji ne glasaju za njega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Čuo si da je ta žena na kraju rekla ne (kad joj je ponudio mnogo novca) i da nije bilo ništa od toga. Bila je i presuda neka da nije bila javna korist, a ta žena je posle prodala za manje para. Ono što sam ja tu čuo i razumeo, je da je Tramp pokušao da joj to otme putem eksproprijacije, pa je vrhovni sud te države presudio da ne može zato što se ne oduzima za javnu korist... Tramp tvrdi da joj je (POSLE POKUŠAJA NEZAKONITE OTIMAČINE) ponudio mnogo novca i da je ona odbila i prodala za manje para... da li je ta tvrdnja tačna, ne znam... a ne znam ni zašto to navodiš kao nešto što ga na bilo koji način opravdava... care to elaborate? A smešno je što je porodica Bush koristila eminent domain itekako (za izgradnju bejzbol stadiona). Smešno je to što Tramp smatra da to njega opravdava i što njegovi simpatizeri mogu da nasednu na tako jeftin fazon. Takođe, smešno je što Tramp optužuje Džeba za nešto što je uradio njegov brat, iako je Florida baš za vreme Džeba donela zakone kojima se drastično ograničavaju mogućnosti za eksproprijaciju... Dakle, argument koji si ti očigledno "kupio" zapravo glasi: Ja sam zloupotrebom eksproprijacije pokušao da babi otmem nepokretnost radi parkinga za moju kockarnicu dok si ti zakonima ograničavao mogućnosti zloupotrebe eksproprijacije, ali sam ja bolji od tebe jer se tvoj brat ponašao isto kao i ja, samo je uspeo u svojim namerama. Nešto stvarno nije u redu sa tobom. Ne razumem što me pitaš to. Odgledaj debate i sam proceni, ja sam ih gledao... Pa pitam te zato što sam pogledao te klipove i kao što rekoh, baš nemam ni ideju šta je to što tebe ili bilo koga impresionira. To nije zato što se sa njim ne slažem... postoji mnogo političara sa kojima se ne slažem ali razumem zašto ih drugi poštuju, slede, gotive, itd... za ove klipove koje si postavio, nemam ni predstavu zašto bi bilo ko bio impresioniran bilo kojim delom njegovog nastupa. Zato te pitam. Pomozi mi da rešim misteriju. Većina ljudi (na pollovima posle debate) misli da je on pobedio, čak i oni koji ne glasaju za njega. So what? Pa i ti misliš da je "pobedio", a ne možeš iz klipova koje si sam postavio kao dokaz njegove nadmoćnosti da izvučeš jednu rečenicu koja zvuči kao rečenica inteligentnog, obrazovanog i pristojnog čoveka ili da objasniš šta te tu impresionira... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Sent from my iPad using Tapatalk RYLAH, Grizzly Adams, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 inteligentnog, obrazovanog i pristojnog čoveka Па где си вид`о да се пристојан човек кандидује за прецедника... florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука