Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

U to se ne veruje to se UCI isto kao i teorija gravitacije nije nesto u sta mozes da verujes ili

ne nego ili kapiras ili ne kapiras.

Ма ја као Православац немам намере да учим ту теорију осим ако би морао кроз школу, факултет (а иначе разумем се у ту антихришћанску теорију јер сам учио у Биологији, али смешна ми је та теорија). Ко прихвати ту теорију као истину не може бити хришћан нити веровати у Бога...

Vidim koliko si proucio tu teoriju.

Trebas nauciti tu teoriju ako zelis o njoj donosi neko misljenje.

Подели на овим сајтовима

Аквило говориш као протестант као да закони нису битни...тачно најважнија је заједница са Богом кроз Евхаристију али и држање до закона је битно. Зар стварно мислиш да Црква ето онако из досаде прописује моралне законе?(Рецимо питање секса пре брака, абортус, контрацепције...). Наравно да ће Бог опростити и те грехе али ако се човјек искрено покаје за своје грехе, није довољно ићи само на литургију а после литургије живети неморални животом, развратним и очекивати спасење...

То је типично протестантско у смислу као само да верујеш у Бога и да идеш у Цркву и ти си спашен...

Прилагоди брате себе јеванђељу, а не јеванђеље себи.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Реци ми свој став о теорији Еволуције...(видиш и ово ти је протестантски став)

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Kanoni su tu da pomognu da usmere nas pristup prema liturgiji. Dakle oni su privremeno pomocno

sredstvo za ulazak u opstenje sa Bogom. A to opstenje treba da postane stalni nacin postojanja a do

tada kanoni sutu da nam pomognu da nas poguraju napred ali oni nisu nikakve odrednice po kojoj

ce Bog da sudi sta je ko uradio. Odnosno niti ce Bog uopste suditi po bilo kakavim pravilima i zakonima

jer su u liturgijsom smislu sve uredbe i pravila privremenog tipa.

Mi smo u odnosu na nase obozeno stanje kao ljudi sa teskim povredama nogu u odnsou na olimpijske

sprintere. Da bi postali i mi sprineteri moramo vezbati ali prvo hodanje stakama dok ne prohodamo. E te

stake to su kanoni i pravila koja sad postoje jer mi ne umemo jos ni da hodamo a kamoli da odvalimo sprint

na 100 metara. 0110_hahaha

Мислиш да Бог неће судити оним Православцима који се моле са јеретицима (крше 45. апостолско правило а да нема разлога за икономију)?

Канони су непромењиви, али допушта се снисхођења када је потребно. Каноне може само васељенски сабор да мења (исправите ако грешим).

stvarno su kanoni nepromenljivi?Ako je tako zašto kanon koji zabranjuje episkopu da prelazi u drugu eparhiju donet na Prvom Saboru nije važio već do drugog?Kanoni su promenljiva vrsta crkvenih akta,za razliku od odgmata koji su nepromenljivi?Ili šta ćemo sa oni kanonom koji nalaže da se raščini svaki sveštenik koji ode u(danas)restoran ili kafić?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

@Semberac & Sergian

Kako bi reagovali da saznate da vase dete nastrano?

Da li bi ga kamenovali, ubili itd.?

... Али не до Бог да би стварно имао такво дете, водио би га на лечење у манастир, код добрих духовника...дакле лечио би га. А ако би не до Бог било наклоњено као ове гологузије да се шетају са дечком по граду, неби имао ништа против да га националисти избубају...

Ја бих га први избубао, ма говњивом мотком бих га тукао, у овом другом случају, да има жељу да другима намеће своје опредељење учествовањем у парадама срама и смрада.

Наравно, треба се молити за људе којима је свест и природа поремећена.

А твоје питање се може проширити и на то, шта би радили да вам је дете педофил, зоофил, некрофил, ... Да ли и такве људе треба каменовати или им дати привилегије које имају дискриминисане особе.

Подели на овим сајтовима

Аквило говориш као протестант као да закони нису битни...тачно најважнија је заједница са Богом кроз Евхаристију али и држање до закона је битно. Зар стварно мислиш да Црква ето онако из досаде прописује моралне законе?(Рецимо питање секса пре брака, абортус, контрацепције...). Наравно да ће Бог опростити и те грехе али ако се човјек искрено покаје за своје грехе, није довољно ићи само на литургију а после литургије живети неморални животом, развратним и очекивати спасење...

То је типично протестантско у смислу као само да верујеш у Бога и да идеш у Цркву и ти си спашен...

Прилагоди брате себе јеванђељу, а не јеванђеље себи.

Upravo prostestani baziraju svoju pricu na ovome sto i ti. Da je zakon dat zbog morala odnosno da je Bog

dao neke moralne zakone. Veze to nema sa pravoslavljem.

Pravoslavlje upravo uci nesto suprotno. Pravila su tu samo privremeno da pomognu ali nisu nikakva odrednica

istine. Uzdrzavanje od seksa pre braka nema veze sa moralom nego takodje sa ontologijom to jest da se lakse

dodje do onog oblika ljubavi izmedju coveka i zene koji je po hriscankom ucenju potreban. Zbog toga da ne gledaju muz i zena jedan drugog kroz strasti nego da mogu da ih vide kao licnosti. Zbog toga uzdrzavanje od strasti a ne zbog toga sto je Bog rekao da je to moralni zakon.

Upravo ti imas hard core protestantsko shvatanje teologije. Bukvalno sve sto si do sad rekao je isto

sto se moze cuti od protestanata. Zakon, zakon, pravila, propisi, sudjenje, Bozija pravda. To je 100%

protestanski recnik.

Подели на овим сајтовима

По Аквилиу су Апостоли и Свети Оци били залудни чим су се састајали на Саборима и доносили правила у Духу Светоме!!...Било Св.Оцима досадно па нису знали шта да раде и зато су седели по тим Саборима.

Требао је Амфилохије да се роди у 20.веку међу Србима, или један Буловић или Мидић, па да нам објасне како су Свети Оци били залудни и неписмени...Ужас!

Страшно ко све овде представља "Православље"... 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Ја сам 100% сигурно да моје дете неће бити хомосексуалац.

O.K.

Ја ћу моје дете док је још у креветцу духовном музиком хранити.

A sta ako ono, kada odraste bude slusalo i neku drugu muziku? Npr. Metal?  0442_feel

И уз побожне родитеље ће и дете аутоматски да заволи Цркву, Христа, отаџбину...

Ne mora da znaci. Mogu roditelji biti pobozni, a da dete ne poveruje u Boga.

Sve zavisi od njega - da li ce poverovati ili nece.

Дакле у таквим околностима НИЈЕ могуће одгојити педере.

Nikad ne reci nikad. Obicno ono sto mrzis, to te i snadje.

Али не до Бог да би стварно имао такво дете, водио би га на лечење у манастир, код добрих духовника...дакле лечио би га.

Znaci ipak ne bi mogao da ga kamenujes  slava3

А ако би не до Бог било наклоњено као ове гологузије да се шетају са дечком по граду, неби имао ништа против да га националисти избубају...

O.K.

Али ово је само фантазија, то се код мене неће десити. Све је до васпитања детета...

Nikad ne reci nikad, niko ne zna sem Boga.

Припази ти мало како ћеш дете васпитати, дал ћеш му говорити: "Сине ово су добри људи, само не воле жене, али Бог их је такве створио, они су нормални". Ово ти је добронамерна критика брате, јер не желим никоме таквог изрода у породици. Али није то могуће ако дете васпиташ као хришћана од малена...

Moje dete ce biti vaspitano isto kao i ja - hriscanski.

Ni ja ne zelim nikome takvog izroda u porodici, ali ipak ih ima  70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

Kanoni su tu da pomognu da usmere nas pristup prema liturgiji. Dakle oni su privremeno pomocno

sredstvo za ulazak u opstenje sa Bogom. A to opstenje treba da postane stalni nacin postojanja a do

tada kanoni sutu da nam pomognu da nas poguraju napred ali oni nisu nikakve odrednice po kojoj

ce Bog da sudi sta je ko uradio. Odnosno niti ce Bog uopste suditi po bilo kakavim pravilima i zakonima

jer su u liturgijsom smislu sve uredbe i pravila privremenog tipa.

Mi smo u odnosu na nase obozeno stanje kao ljudi sa teskim povredama nogu u odnsou na olimpijske

sprintere. Da bi postali i mi sprineteri moramo vezbati ali prvo hodanje stakama dok ne prohodamo. E te

stake to su kanoni i pravila koja sad postoje jer mi ne umemo jos ni da hodamo a kamoli da odvalimo sprint

na 100 metara. 0442_feel

Мислиш да Бог неће судити оним Православцима који се моле са јеретицима (крше 45. апостолско правило а да нема разлога за икономију)?

Канони су непромењиви, али допушта се снисхођења када је потребно. Каноне може само васељенски сабор да мења (исправите ако грешим).

stvarno su kanoni nepromenljivi?Ako je tako zašto kanon koji zabranjuje episkopu da prelazi u drugu eparhiju donet na Prvom Saboru nije važio već do drugog?Kanoni su promenljiva vrsta crkvenih akta,za razliku od odgmata koji su nepromenljivi?Ili šta ćemo sa oni kanonom koji nalaže da se raščini svaki sveštenik koji ode u(danas)restoran ili kafić?
Ма немој?..Непроменљиви су канони који су догматског карактера а нису сви канони такви.

Постоје канони етичког и организационо-административног карактера и неки од њих се могу мењати, и ту постоје разне икономије.

Подели на овим сајтовима

Реци ми свој став о теорији Еволуције...(видиш и ово ти је протестантски став)

Teorija evolucije je najbolje moguce objasnjenje, koje sada imamo, za nastanak i razvoj

zivotinjskih i biljnih vrsta na nasoj planeti. I vise stotina hiljda puta je dobro predvidela kako

ce se ponasti odredjeni bioloski mehanizmi tako da sto se nauke tice TE je i vise nego validna.

Upravo suprotno. Protestanti su najveci protivnici TE dok vecina katolika i pravoslavaca prihvata

TE kao naucno validnu i dokaanu cinjenicu.

Подели на овим сајтовима

По Аквилиу су Апостоли и Свети Оци били залудни чим су се састајали на Саборима и доносили правила у Духу Светоме!!...Било Св.Оцима досадно па нису знали шта да раде и зато су седели по тим Саборима.

Требао је Амфилохије да се роди у 20.веку међу Србима, или један Буловић или Мидић, па да нам објасне како су Свети Оци били залудни и неписмени...Ужас!

Страшно ко све овде представља "Православље"... 0442_feel

Jako je ruzno sto izvrces moje reci jer ja to nisam rekao. Tacno sam objasnio kako i zasto

su nam kanoni na korist ali takodje sam objasnio da kanoni nisu nikakvi zakoni po kojima ce

nam biti sudjeno niti ce nam biti sudjeno po nekim zakonima. Kanoni su potrebni ali nisu merilo

niti odrednica istine. Odrecnica istine je obozenje kroz euharistiju!!!

Znas da postoje kanoni da se ne ide u pozoriste? I sta sad kao Bog ce nekome suduti sto je otisao

u pozoriste? Naravno da nece nego je taj kanon donet u vremenu kad su se u pozoristima izrugivali

hriscani i onda je donet zato da pomogne tadasnjim hriscanima da se ne dezorjentisu i da je saucistvuju

u izrugivanju samih sebe.

Dakle kanon je potreban nije za dzabe ali kao pomocno sredstvo a ne kao odrednica istine.

Подели на овим сајтовима

Jako je ruzno sto izvrces moje reci jer ja to nisam rekao. Tacno sam objasnio kako i zasto

su nam kanoni na korist ali takodje sam objasnio da kanoni nisu nikakvi zakoni po kojima ce

nam biti sudjeno niti ce nam biti sudjeno po nekim zakonima. Kanoni su potrebni ali nisu merilo

Znas da postoje kanoni da se ne ide u pozoriste? I sta sad kao Bog ce nekome suduti sto je otisao

u pozoriste? Naravno da nece nego je taj kanon donet u vremenu kad su se u pozoristima izrugivali

hriscani i onda je donet zato da pomogne tadasnjim hriscanima da se ne dezorjentisu i da je saucistvuju

Dakle kanon je potreban nije za dzabe ali kao pomocno sredstvo a ne kao odrednica istine.

Ништа нисам твоје изврнуо, читам како је написано. Није у питању само канон (као црквени закон) већ уопште Закони Божији (догме и остало) које ти релативизујеш.

Нема евхаристије (литургије) мимо чувања Догме а самим тим нема ни Обожења.

Канони, који су етичког карактера (навео си тај пример) имају сврху да усмере Хришћанина на пут Спасења што значи да од поштовања тих етичких канона зависи спасење душе а да не помињем колико зависи од канона који су догматског карактера.

Подели на овим сајтовима

Ништа нисам твоје изврнуо, читам како је написано. Није у питању само канон (као црквени закон) већ уопште Закони Божији (догме и остало) које ти релативизујеш.

Канони, који су етичког карактера (навео си тај пример) имају сврху да усмере Хришћанина на пут Спасења што значи да од поштовања тих етичких канона зависи спасење душе а да не помињем колико зависи од канона који су догматског карактера.

Idiiii? Sad mislim da je smesno vec da objasnjavam kakva je ovo glupost i banalizacija svakog

dijaloga.

Koji kanoni su bili na snazi na  prvoj liturgiji ikad odrzanoj?????

Подели на овим сајтовима

Idiiii? Sad mislim da je smesno vec da objasnjavam kakva je ovo glupost i banalizacija svakog

dijaloga.

Koji kanoni su bili na snazi na  prvoj liturgiji ikad odrzanoj?????

Дај, не глупирај се овде...Тада су важили канони који су донели 12 Апостола а касније (од Првог апостолског Сабора, 49.године) су донети још неки и тако редом преко Васељенских и помесних Сабора. И све то од Духа Светога, Којему се ти противиш све време... јавно.

Научи за почетак дефиниције и значај Догми и Канона из твоје верске заједнице (који су томе верни само на речима, нажалост). http://www.crkva.se/katihizis_kanoni_crkve.htm

Подели на овим сајтовима

Дај, не глупирај се овде...Тада су важили канони који су донели 12 Апостола а касније (од Првог апостолског Сабора, 49.године) су донети још неки и тако редом преко Васељенских и помесних Сабора. И све то од Духа Светога, Којему се ти противиш све време... јавно.

Научи за почетак дефиниције и значај Догми и Канона из твоје верске заједницве (који су томе верни само на речима, нажалост). http://www.crkva.se/katihizis_kanoni_crkve.htm

Ne, ti prestani da se glupiras i da pises o necemu sto te nisam pitao.

Koji kanon je vazio za ovu liturgiju????

Bas bi voleo da mi citras neki kanon koji je bio nephodan da bi se ta liturgija dogodila?!

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A2%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B0

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...