timjančica Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Ајде јуначе дај ми фотку ђе видиш члана Образа да бије некога,лако је клеветати докази,докази,докази сине мој грешни .mislise.)))) Све и да Образовци никада никога нису претукли - када неко прекида литургије, отворено прети, лаже на суду, отворено пропагира нацистичке покрете, заједно са секташима врши притисак на рад Сабора, није потребно претерано много да се саберу два и два и да човеку буде јасно о томе колико Образ има везе са Православљем... je li imaš ti neku ideju možda kako se nositi sa problemima u državi i Crkvi, kako reagovati, koji je po tebi pravi način da se nosi sa Rečenim: "ako ućutite i kamenje će progovoriti"? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Ајде јуначе дај ми фотку ђе видиш члана Образа да бије некога,лако је клеветати докази,докази,докази сине мој грешни )))) Све и да Образовци никада никога нису претукли - када неко прекида литургије, отворено прети, лаже на суду, отворено пропагира нацистичке покрете, заједно са секташима врши притисак на рад Сабора, није потребно претерано много да се саберу два и два и да човеку буде јасно о томе колико Образ има везе са Православљем... je li imaš ti neku ideju možda kako se nositi sa problemima u državi i Crkvi, kako reagovati, koji je po tebi pravi način da se nosi sa Rečenim: "ako ućutite i kamenje će progovoriti"? Није то уопште нека велика мудрост - функционисање правне државе са једне, и одговорно руковођење Црквом са друге стране. Другим речима - ко прети, омета богослужења и јавни ред и мир и пропагира нацизам - у ћорку или новчане казне, а Црква да се јавно и недвосмислено огради од оних који подржавају секташе и позивају на насиље, одузме им благослов и до даљњег забрани да се било које свештено лице СПЦ на било који начин појављује у истом контексту са члановима Образа и других наци удружења. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Није то уопште нека велика мудрост - функционисање правне државе са једне, и одговорно руковођење Црквом са друге стране. Другим речима - ко прети, омета богослужења и јавни ред и мир и пропагира нацизам - у ћорку или новчане казне, а Црква да се јавно и недвосмислено огради од оних који подржавају секташе и позивају на насиље, одузме им благослов и до даљњег забрани да се било које свештено лице СПЦ на било који начин појављује у истом контексту са члановима Образа и других наци удружења. to rješenje bi stvarno bilo dobro da država funkcioniše kako treba ili pravni sistem. ali svjedoci smo da to nije baš tako. evo primjera: u Bibliji je rečeno vezano za homoseksualizam: 1. Мојсијева, глава 19: 24. Тада пусти Господ на Содом и на Гомор од Господа с неба дажд од сумпора и огња, 25. И затре оне градове и сву ону раван, и све људе у градовима и род земаљски. 1. Мојсијева, глава 18, 20. И рече Господ: Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан tako je mitr. Amfilohije osudio "grijeh a ne grešnika", po njegovim riječima, govoreći o tome da je "Beograd zagađen smradom sodomskim", i odmah mu je pripisan "govor mržnje", prijetnje sudom ako se ne izvine. izvor dakle, kako objasniti da homoseksualci i lezbijke traže svoja prava, a religiozni odgovori (smrad sodomski koji dolazi od "dažda od sumpora i ognja" - 1. Moj. 18, 20) nisu prava, već "govor mržnje"? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Mozes li da citiras sta Biblija govori o nasilju? Posebno obrati paznju na Novi zavet, ipak mi nismo jevreji? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Није то уопште нека велика мудрост - функционисање правне државе са једне, и одговорно руковођење Црквом са друге стране. Другим речима - ко прети, омета богослужења и јавни ред и мир и пропагира нацизам - у ћорку или новчане казне, а Црква да се јавно и недвосмислено огради од оних који подржавају секташе и позивају на насиље, одузме им благослов и до даљњег забрани да се било које свештено лице СПЦ на било који начин појављује у истом контексту са члановима Образа и других наци удружења. to rješenje bi stvarno bilo dobro da država funkcioniše kako treba ili pravni sistem. ali svjedoci smo da to nije baš tako. evo primjera: u Bibliji je rečeno vezano za homoseksualizam: 1. Мојсијева, глава 19: 24. Тада пусти Господ на Содом и на Гомор од Господа с неба дажд од сумпора и огња, 25. И затре оне градове и сву ону раван, и све људе у градовима и род земаљски. 1. Мојсијева, глава 18, 20. И рече Господ: Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан tako je mitr. Amfilohije osudio "grijeh a ne grešnika", po njegovim riječima, govoreći o tome da je "Beograd zagađen smradom sodomskim", i odmah mu je pripisan "govor mržnje", prijetnje sudom ako se ne izvine. izvor dakle, kako objasniti da homoseksualci i lezbijke traže svoja prava, a religiozni odgovori (smrad sodomski koji dolazi od "dažda od sumpora i ognja" - 1. Moj. 18, 20) nisu prava, već "govor mržnje"? Највиши правни акт Републике Србије, свиђало се то нама или не, није Мојсијев Закон, него Устав Републике Србије, за чије се усвајање залагала и сама Црква. А према том уставу, ЛГБТ популација, свиђало се то нама или не, има нека одређена права. Међу тим правима је и право да се осете увређеним. О томе да ли је оно што је митрополит изјавио заиста увредљиво или не одлучује суд који, колико ја знам, до сада митрополита није осудио. А ако нам се не свиђају друштвене појаве као што је Геј Прајд - завири у Свети Писмо које си цитирала, и пробај да нађеш одговор на питање како се против таквих ствари борити. Верујем да међу средствима која се тамо препоручују нећеш наћи ни претње, ни насиље, ни кривоклетство, ни секташење... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Mozes li da citiras sta Biblija govori o nasilju? Posebno obrati paznju na Novi zavet, ipak mi nismo jevreji? ovaj grijeh je opisan u Starom Zavjetu, tačno, ali evo ga i u "našem dobu", nažalost, vidiš i sam .. pa se služimo i Starim i Novim Zavjetom, iako nismo Jevreji. možda ti možeš da navedeš neki citat iz Bibilije? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Највиши правни акт Републике Србије, свиђало се то нама или не, није Мојсијев Закон, него Устав Републике Србије, за чије се усвајање залагала и сама Црква. А према том уставу, ЛГБТ популација, свиђало се то нама или не, има нека одређена права. Међу тим правима је и право да се осете увређеним. О томе да ли је оно што је митрополит изјавио заиста увредљиво или не одлучује суд који, колико ја знам, до сада митрополита није осудио. А ако нам се не свиђају друштвене појаве као што је Геј Прајд - завири у Свети Писмо које си цитирала, и пробај да нађеш одговор на питање како се против таквих ствари борити. Верујем да међу средствима која се тамо препоручују нећеш наћи ни претње, ни насиље, ни кривоклетство, ни секташење... po tim pravima i aktima trebalo bi da i mitropolit ima pravo da citira i kaže mišljenje o tom grijehu, je li tako? što se tiče toga kako se bori protiv toga, ako pogledamo Stari zavjet, osude su bile teške. s tim što se mi vodimo i Novim zavjetom, naravno. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 po tim pravima i aktima trebalo bi da i mitropolit ima pravo da citira i kaže mišljenje o tom grijehu, je li tako? Па рекао је своје мишљење. Не видим у чему је проблем. što se tiče toga kako se bori protiv toga, ako pogledamo Stari zavjet, osude su bile teške. s tim što se mi vodimo i Novim zavjetom, naravno. Православна Црква није секта да се гађамо старозаветним цитатима истргнутим из контекста. Савршено се добро зна који је став Цркве по питању насиља, па макар било то насиље уперено и против грешника. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=4711.msg502416#msg502416 date=1313072399] On razgovarao o problemima hriscana u modernom dobu.Budalastije nisam mogao da cujem.Verovatno ima i resenje problema rado bih da cujem. показао решење - табати све неистомишљенике и ''неподобне''. 0212_rolleyes Дај ми конректан доказ да је било који припадник Образа табао некога,али да је релевантан доказ у полицијском смислу,ако знаш шта то значи,или било коју фотографију неког са обиљежјем Образа да туче некога,ја ћу ти скинути капу и рећи управу си,него да овако износиш паушалне оптужбе које преносе Б92 медији и слични.Ја сам човјек који барата чињеницама,нико није крив док се не докаже супротно,треба да важи за све. те игрице у белим рукавицама играј са неким ко је мајмун и ко те не зна а ко те није бановао због шенлука по овом форуму и причања којекаквих глупости и клевета. само је штета што су те васкрсли, јер си им потребан као што је образ и сличне нискости потребне овој власти. друго, узми обрни мало по интернету и погледај фотке које круже за оне који немају селективно памћење од по недељу дана и нису идеолошки покренути као марионете да мисле као телевизија, коју ни не гледам нити фермам него лепо изађем на улицу и гледам шта се дешава. чисто сумњам да су ти промакли хулигани и туче које је полиција водила са образовцима, навијачима и осталим удовима истог тела десничарских организација због геј параде у београду. Ајде јуначе дај ми фотку ђе видиш члана Образа да бије некога,лако је клеветати докази,докази,докази сине мој грешни )) већ сам ти одговорио, а замолио бих те да ме не називаш сином пошто ти то нисам и налазим саму такву идеју крајње одбојном. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 On razgovarao o problemima hriscana u modernom dobu.Budalastije nisam mogao da cujem.Verovatno ima i resenje problema rado bih da cujem. показао решење - табати све неистомишљенике и ''неподобне''. :mad: Дај ми конректан доказ да је било који припадник Образа табао некога,али да је релевантан доказ у полицијском смислу,ако знаш шта то значи,или било коју фотографију неког са обиљежјем Образа да туче некога,ја ћу ти скинути капу и рећи управу си,него да овако износиш паушалне оптужбе које преносе Б92 медији и слични.Ја сам човјек који барата чињеницама,нико није крив док се не докаже супротно,треба да важи за све. те игрице у белим рукавицама играј са неким ко је мајмун и ко те не зна а ко те није бановао због шенлука по овом форуму и причања којекаквих глупости и клевета. само је штета што су те васкрсли, јер си им потребан као што је образ и сличне нискости потребне овој власти. друго, узми обрни мало по интернету и погледај фотке које круже за оне који немају селективно памћење од по недељу дана и нису идеолошки покренути као марионете да мисле као телевизија, коју ни не гледам нити фермам него лепо изађем на улицу и гледам шта се дешава. чисто сумњам да су ти промакли хулигани и туче које је полиција водила са образовцима, навијачима и осталим удовима истог тела десничарских организација због геј параде у београду. Ајде јуначе дај ми фотку ђе видиш члана Образа да бије некога,лако је клеветати докази,докази,докази сине мој грешни :mad:)))) Nije doslo do tuce, ali je ipak incident! Ne znam sta mu smeta performans http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Једнога дана,када нас неки археолози буду ископавали,само ће то и наћи...гомилу перформера. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko14 Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Ево једна хришћанска акција, милосрдна. Свака част! У недељу 21. августа ОБРАЗ организује одлазак у Косовску Митровицу ради добровољног давања крви. Обезбеђен је бесплатан превоз из Београда. Заинтересовани се могу пријавити на 064/ 2943-789. Небитно шта је Образ, акција је добра и ја је поздрављам. Ово се очекује од Хришћанина за вријеме поста, доста је писања по интернету и губљење вријемена, јер дјела су најбитнија за спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 живо ме занима да ли би са истим ентузијазмом поздравио и сличну акцију организовану од стране протестантата facenew22222222 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko14 Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 живо ме занима да ли би са истим ентузијазмом поздравио и сличну акцију организовану од стране протестантата 4chsmu1 Сигурно не би поздравио са истим ентузијасмом акцију протестаната, јер ови из Образа су НАШИ Православци, и то не можеш порећи. А сад дал су добри Православци или не, то остави Богу да суди, немој ти 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 живо ме занима да ли би са истим ентузијазмом поздравио и сличну акцију организовану од стране протестантата 4chsmu1 Сигурно не би поздравио са истим ентузијасмом акцију протестаната, јер ови из Образа су НАШИ Православци, и то не можеш порећи. А сад дал су добри Православци или не, то остави Богу да суди, немој ти 319.gif мислим да си пропустио поенту да је добро увек добро, од кога год да долази и да се због тога понашаш као партизан а не као православан. веће је добро него припадност. што се тиче православних, брига ме ко је где, ал кад дође до разних других припадности врло је важно да се идентификују такве усијане главе као лоше јер заступају лоше и чине лоше, сем тога што шире лоше. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука