Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

* Kritičari desničarskih organizacija kakve su "Dveri srpske", "Obraz", "Naši 1389" često ih dovode u vezu sa SPC. Kakav je odnos Crkve prema njima?

- Nijednu od tih organizacija nije osnovala Crkva. Mi posmatramo njihov rad i priznajemo da tu ima dobrih stavova i pogleda, mada postoje i oni koji predstavljaju njihovo mišljenje. Sve što je dobro, odakle god da dolazi, Crkva će uvek da pozdravi, što ne znači i da podržavamo sva njihova razmišljanja. Ove organizacije nisu postale našom voljom, a javnosti se one predstavljaju time što zastupaju stavove Crkve.

Ово су ријечи Патријарха Иринеја. Ето вам!

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Духоника имамо. И ја имам духовника ;)

Познато је да је владика Никанор близак са нама, односно воли нас и подржава нас.

Ако смо ми секта, онда је и Србска Акција, и Строј, и Равногорски Покрет итд секта.

Кад СПЦ званично каже да смо секта или да смо негативна појава, ја сам спреман да се повучем. Али до тога никада неће доћи!

А да ли имате написмено тај благослов владике Никанора? Хоће ли он то потврдити пред Синодом, ако питање дође на дневни ред? И да ли вам је дао благослов за све акције.

Кад СПЦ званично каже да смо секта или да смо негативна појава, ја сам спреман да се повучем. Али до тога никада неће доћи!

A SPC dakle ne kaze to? Interesantno..

Твоје очекивање да "СПЦ реагује" долази из погрешне идеје да је СПЦ још једна у низу политичких странака или НВО. СПЦ нема ЗВАНИЧАН СТАВ ни да су Јеховини сведоци секта...

То што Сабор архијереја СПЦ није званично осудио рад и постојање Образа, не значи да га, у било ком смислу и подржава. Напросто, ствари ту нису црно-беле. Ево, семберац тврди да постоји један епископ који их подржава - Никанор банатски. Али, чак ако је ово и тачно, та подршка, претпостављам, није званична. На жалост, неки епископи су издавали грамате (захвалнице) неким секташима - то не значи да је у питању "став Цркве" него грешка појединачног епископа. Опет, на Сабору је да ли ће и на који начин да санкционише такве грешке.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Danas je ovaj mladjani fasista postovao na forumu "da se nada istrebljenu americke gamadi".. To mu inace nije prvi put vec je pisao poruke tipa fu.. israel and USA; pobij srpske izdajice i slicne gluposti. To su vec stvari koje se ne mogu objasnjavati njegovim godinama ili mogucom mentalnom retardacijom koja ne postoji. Sramota je za forum da jos uvek ovde postuje.

A Mladenu iskrenio zelim da se zali na presudu pa da dobije umesto 2 sto je nevidjena sramota barem deset godina zasluzenog cumeza.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Духоника имамо. И ја имам духовника sHa_sarcasticlol

Познато је да је владика Никанор близак са нама, односно воли нас и подржава нас.

Ако смо ми секта, онда је и Србска Акција, и Строј, и Равногорски Покрет итд секта.

А да ли имате написмено тај благослов владике Никанора? Хоће ли он то потврдити пред Синодом, ако питање дође на дневни ред? И да ли вам је дао благослов за све акције.

A SPC dakle ne kaze to? Interesantno..

Твоје очекивање да "СПЦ реагује" долази из погрешне идеје да је СПЦ још једна у низу политичких странака или НВО. СПЦ нема ЗВАНИЧАН СТАВ ни да су Јеховини сведоци секта...

То што Сабор архијереја СПЦ није званично осудио рад и постојање Образа, не значи да га, у било ком смислу и подржава. Напросто, ствари ту нису црно-беле. Ево, семберац тврди да постоји један епископ који их подржава - Никанор банатски. Али, чак ако је ово и тачно, та подршка, претпостављам, није званична. На жалост, неки епископи су издавали грамате (захвалнице) неким секташима - то не значи да је у питању "став Цркве" него грешка појединачног епископа. Опет, на Сабору је да ли ће и на који начин да санкционише такве грешке.

Погледај клипове на ју тјуб како владика Никанор збори против екумениста и паписта.

Због чега би написмено требало да се докаже да Образ има благослов од владике бантског Никанора,да ли ви када тражите благослов за неко своје деловање поткрепљујете то писаним документима?

Мислим да је Образ покрет који се истински залаже за православне вредности и да нема ту облика фашизма,како би поједини волели да их прикажу!

Наравно да је Младен Обрадовић ни крив ни дужан лежао у затвору,чак и осуђен на две године,срамота за православну Србију да неко ко брани идеале породице буде осуђен зарад  повлађивања „преосвећеној“ ЕЕвропи и њеним педерским и осталим вредностима!!!

Екуменизам је свејерес,

Свети Јустин Ћелијски

Подели на овим сајтовима

Немој мене да називаш фашистом,ако си ти њихов следбеник заиста ти не могу помоћи!Живи у својим илузијама...

Ево како се у православној Србији опходе према свему што има предзнака Србско!

Ко год је тога дана присуствовао суђењу, био је сведок отворене нетрпељивости према свему што има предзнак српског и православног.

У среду 13. априла у Палати правде у Београду присуствовао сам суђењу Младену Обрадовићу, Милошу Поповићу, Дамиру Грбићу и још осморици припадника Образа који су оптужени за организовање нереда током геј параде 10. октобра. Оно што сам том приликом чуо и видео више је за рубрику веровали или не него за неку иоле озбиљнију анализу. Али, с обзиром да судбина многих грађана Србије зависи од ове несретне риплијевске власти, дужни смо ипак да на ово озбиљно укажемо.

Идемо редом. У поседу првооптуженог Младена Обрадовића у тренутку привођења пронађен је „друштвено опасан, оптужујући" материјал. Међу „компромитујућим" докуменатима, као што су програмска начела покрета, пажњу судског већа и тужилаштва посебно је привукло „молитвено правило за победу над безбожницима" (текст молитве које је тужилаштво приложило суду можете прочитати у додатку на крају текста). Молитва у двадесет првом веку? Како то мрачно и анахроно звучи за наше другове и другарице из Палате правде...

„ПОМАЖЕ БОГ" - ЗАБРАЊЕН ПОЗДРАВ Ко год је тога дана присуствовао суђењу био је сведок отворене нетрпељивости према свему што има предзнак српског и православног. Када су се првооптужени и један од сведока поздравили речима „Помаже Бог", судија је шокирао присутне својом реакцијом. Грубо и комесарски бахато је прекинуо оптуженог рекавши му да се не налази у Централном затвору ни на улици, већ у суду и да такви поздрави, док је он судија, неће бити дозвољени...

Нетрпељивост је потом јасно дошла до изражаја после гласног коментара из публике. Судија је то искористио као повод да из суднице удаљи књижевницу Љиљану Булатовић. Случајна грешка или „грех" ове књижевнице, познате по својим књигама посвећеним српским хашким оптуженицима. На висини хашког задатка, овај представник правосудног система дели правду. Како? Можемо само да претпоставимо...

Евидентно је да свако ко се бави „мрачном и антиевропском" делатношћу која се зове молитва или ко изговара „помаже Бог" на јавном месту, а да то јавно место није затвор, по аршинима судије Данка Лаушевића мора бити процесуиран. Не би ме чудило да овај ревносни демократски кадија изјави да је и електрична столица мала казна за такав злочин против хуманитарног права и демократских слобода једног грађанског друштва.

Тешко је поверавати до које мере иде терор нових комунистичких комесара. Овакав „ортодоксни криминал" по њима се по сваку цену мора сузбити! Мислите да претерујем? Можда је електрична столица „пасе", али погледајте нпр. снимак хапшења због молитве са београдског Трга Републике: снимак , па закључите сами.

Сведоци смо да се у Србији повампирило време када се масовно иде у затвор за вербални и(ли) писани деликт.

АПОКАЛИПСА ДАНАС Елем, одбрана је предложила да се прочита молитвено правило, како би се добио јасан увид у „апокалиптичну опасност по поредак и систем" коју оно представља, што је судију јако узнемирило. Видно променивши боју лица, рекао је да нема потребе читати поменуто штиво. Као да је изношењем доказног материјала, а у овом случају изговарањем текста молитве, постојала реална опасност од појаве нове Фукушиме у Палати правде, у срцу Београда. Молитвену радијацију судија је као „савестан делилац правде" морао да спречи. Нама остаје да добро запамтимо име овог савесног грађанина. Данко Лаушевић.

Идемо даље са навођењем за суд компромитујућег материјала. Поред молитвеног правила за победу над безбожницима, друштвено опасан је и флајер са Породичне шетње одржане дан пре несретне геј параде, нађен код оптужених. Ову манифестацију организовао је Српски сабор Двери, уз учешће преко 20 хиљада људи. На флајеру је писало нешто, изгледа, недопустиво: „Све су уништили - породицу не дам!"

А зар нису уништили све чега су се дотакли? И зар сада не насрћу на породицу свим средствима, на ту последњу линију одбране сваког друштва?

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ Сада долазимо до риплијевски занимљивог дела а темеља оптужнице против Младена Обрадовића и осталих припадника Образа: организовање нереда путем СМС комуникације између ухапшених. Том комуникацијом је, према наводима тужилаштва, 10. октобра Младен Обрадовић организовао нереде и координирао читавом акцијом. Кључна нелогичност овог процеса је на самом почетку, у потпуној неодрживости оптужнице у самом њеном темељу.

Наиме, мобилни телефони су одузети оптуженима у моменту привођења у Полицијску станицу 29. новембар. Привођење је извршено у периоду од 8:30, када је ухапшен Младен Обрадовић, до 10:00 када су притворени остали оптужени у овом процесу. СМС саобраћај (телефонске поруке) одвијао се посредством истих тих телефонских апарата, што представља темељ оптужнице, у периоду између 11:00 и 14:30 часова, веровали или не!

Дакле, ако је тачно да су на овај начин оптужени организовали нереде, онда су то морали да учине на неки тајанствени начин, користећи већ одузете мобилне телефонске апарате. Према логици оптужнице, можемо лако и недвосмислено да закључимо да је главни кривац за нереде у Београду, који су жестоко уздрмали власт, у ствари Паја Патак. Нема сумње да је он ухапшенима помагао у организацији целог подухвата, али поступак против њега је обустављен јер се истрагом дошло до оперативног сазнања да је у питању лик из цртаног филма.

У епилогу овог судског процеса, ове фарсе правосудног система који све више личи на прогон класних и идеолошких непријатеља из времена комунистичких судова и њихове правде, недостаје само да неко компонује песму у стилу: „Друже Боки, ми ти се кунемо да са безалтерантивног ЕУ пута не скренемо". Тада би доживљај био потпун.

П. С. Текст „компромитујућег материјала"  који је подигао на ноге тужилаштво и власт у Србији можете пронаћи овде, а текст молитве у наставку.

Молитва против безбожника

Псалам 3: Господе, како је много непријатеља мојих! Многи устају на мене. Многи говоре за душу моју: нема му помоћи од Бога. Али Ти си, Господе, штит који ме заклања, слава моја; Ти подижеш главу моју. Гласом мојим вичем ка Господу, и чује ме са свете горе своје. Ја лежем, спавам и устајем, јер ме Господ чува. Не бојим се много хиљада народа што наваљују на мене. Устани Господе! Помози ми, Боже мој! Јер Ти бијеш по образу све непријатеље моје; Ти разбијаш зубе безбожницима. Од Господа је спасење. Нека буде на народу твом благослов твој.

Псалам 69: Боже, похитај да ме избавиш; Господе, да ми помогнеш! Нека се постиде и посраме који траже душу моју! Нека уступе натраг и осрамоте се они који ми зло желе! Са стидом нека се врате натраг и осрамоте они који ми говоре: тако, тако! Нека се узрадују и узвеселе Тобом сви који траже Тебе, Боже, и који воле спасење твоје; нека стално говоре: велики је Господ. А ја сам сиромах и бедан, Боже, помози ми! Ти си помоћ моја и избавитељ мој, Господе, не закасни!

Псалам 141: Гласом својим ка Господу вичем, Гласом својим Господу се молим. Изливам пред њим мољење своје, тугу своју пред њим казујем, кад изнемогне у мени дух мој. Ти знаш стазу моју. На путу којим ходам, сакрише ми замку. Погледам надесно, и видим да ме нико не зна; нестаде ми уточишта, нико не мари за душу моју. Вичем к теби, Господе; велим: Ти си уточиште моје, део мој на земљи живих. Чуј јадиковку моју, јер се мучим веома. Избави ме од оних који ме гоне, јер су јачи од мене. Изведи из тамнице душу моју, да славим име твоје. Око мене ће се окупити праведници када ми учиниш добро.

Теби, Богородице, Војвоткињи која се бори за нас, ми, слуге твоје, узносимо победне захвалне песме јер смо се избавили од зала; но и сада, пошто имаш моћ непобедиву, ослободи нас од свих опасности, да ти кличемо: радуј се, Невесто неневестна!

Екуменизам је свејерес,

Свети Јустин Ћелијски

Подели на овим сајтовима

Brate Zorane, izvini sto ovako upadam, samo jedno pitanje: jesi li ti liturgijski hriscanin, tj. ides li u Crkvu svake nedelje i praznika, da li se pricescujes, drzis li se crkvenih postova? Jednom recju - jesi li zaista clan Crkve pravoslavne ili nisi?

Hvala sHa_sarcasticlol

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Немамо писмено његов благослов. Постоје слике на којимма се види владика Никанор окружен са нашим саборцима. Сигурно немамо благослов за све акције од њега, јер он је у Банату. Немам ни ја много информација, а и да имам, не би ништа више у вези тога рекао да не би угрози чин владике Никанора. Видјели смо како неке одлуке у Цркви могу бити веома немилосрдние (дал је хришћански, то је друго питање)...ја такав став Цркве поштујем и зато не би да излажем владику Никанора непотребним сукобима са Синодом. Мада има и један архијереј у Синоду који је неке ствари за Образ благосиљо...али нећу рећи име!

Подели на овим сајтовима

A kako da se ne predstavljaju kada klempavi u svom intervjujuu ne moze a da ne spomene crkvu u svakoj recenici. izgleda da se zazeleo da opet prekida liturgije a ova corka ga sprecava u tome.

Тај "клемпави" је студент теолошког факултета у Фочи. Тако да је он можда будући свештеник Србске Православне Цркве. Надам се да ћеш ти дати оставку као свештеник када Црква прими таквог фашисту, како ти кажеш!

Подели на овим сајтовима

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ Сада долазимо до риплијевски занимљивог дела а темеља оптужнице против Младена Обрадовића и осталих припадника Образа: организовање нереда путем СМС комуникације између ухапшених. Том комуникацијом је, према наводима тужилаштва, 10. октобра Младен Обрадовић организовао нереде и координирао читавом акцијом. Кључна нелогичност овог процеса је на самом почетку, у потпуној неодрживости оптужнице у самом њеном темељу.

Наиме, мобилни телефони су одузети оптуженима у моменту привођења у Полицијску станицу 29. новембар. Привођење је извршено у периоду од 8:30, када је ухапшен Младен Обрадовић, до 10:00 када су притворени остали оптужени у овом процесу. СМС саобраћај (телефонске поруке) одвијао се посредством истих тих телефонских апарата, што представља темељ оптужнице, у периоду између 11:00 и 14:30 часова, веровали или не!

E, ovo je mnogo dobar fazon ako je istina. Mislim stvarno.

Sto samo dokazuje da Obradovic nece robijati, a nece zato sto je njegov zadatak bio da ukloni klince sa ulica 3 dana pre dolaska hilari klinton. Odnosno Obradovic radi za one iste za koje je radio Otpor pre neku godinu. Odnosno on i Ceda kanibal rade u istoj firmi.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Sto samo dokazuje da Obradovic nece robijati, a nece zato sto je njegov zadatak bio da ukloni klince sa ulica 3 dana pre dolaska hilari klinton. Odnosno Obradovic radi za one iste za koje je radio Otpor pre neku godinu. Odnosno on i Ceda kanibal rade u istoj firmi.

1. За оптужбе су потребни докази (иначе тако можеш говорити и да је пола Епископата у служби...чак постоје и досији УДБЕ)

2. Младена знам лично и живот би дао за њега. Ви који тврдите да он није искрени вјерник: Дал би сте ви у затвору постили све постове као што је Младен то радио?Би мало сјутра...

Подели на овим сајтовима

кад сига упознао?

Септембар 2009 у мојој кући у Бијељини!

Али упознали смо се на форуму Образа. И да ти одмах кажем: Није он мене врбово већ сам ја трчао за њима sHa_sarcasticlol

Кад сам тад видјео Младена као да сам видјео Радована Караџића. Сад више није тако, сад смо браћа и знамо се добро. Веома је опуштен лик и није уфуран (као неки који постану модератори уздигну нос у небеса).

Што је најбитније: ИСКРЕН ЈЕ ВЈЕНИК.

Иначе немој опет да цитираш његове неке изјаве против Епископа, јер то је прошлост. Ја дуго из Образа нисам чуо нешто негативно у вези Цркве. Мада ви од нас очекујете слепу послушност, зар не?Е па нас нико није индоктриниро, имамо свој мозак. СПЦ нигдје не проповједа да је РС држава, али мој владика Василије каже да је РС његова држава!Није ни он послушан 100% (поготово није политички коректан).

Ја јесам послушан Цркви, али имам и своје ставове које би бранио и пред Патријархом Иринејем ако треба!

Подели на овим сајтовима

1. За оптужбе су потребни докази (иначе тако можеш говорити и да је пола Епископата у служби...чак постоје и досији УДБЕ)

2. Младена знам лично и живот би дао за њега. Ви који тврдите да он није искрени вјерник: Дал би сте ви у затвору постили све постове као што је Младен то радио?Би мало сјутра...

Semberac, ako ti mislis da Srbi treba da jure homoseksualce po gradu a ne da organizuju "docek" hilari, zeni coveka koji je raskomadao srpski narod i drzavu, i sada ona nastavlja to komadanje  samo izvoli. Ali ima nas koji znamo sta je srpski  problem.A to sigurno nije nekoliko stotina homica u Srbiji.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

sHa_sarcasticlol

Семберац мене не можеш испоровоцирати, никада ти нисам давао за право ни прије него ли сам постао мод, али теби се не може ништа рећи, недоказан си и неозбиљан.

ја сам против  Србије и СрБства и Отачаственог Православља јер не подржавам Образ!  sHa_sarcasticlol

сада иде "закључак" с твоје стране

"видите браћо  како се сами непријатељи откривају"

па па паранојаааа sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...