Semberac Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 А шта ћемо са Божијим законима?Шта ћемо са светим канонима св. Васељенских сабора и апостолским правилима?Шта ћемо са оним две заповести Новога завета? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Jesi siguran da znas sta je tehnokratija? Могу препоставити, али ајд ти из својих речи опиши шта си. Технократија је друштво које воде научници и технократе. Технократским организацијама сматрају се оне организације које своје одлуке заснивају на научним и технолошким открићима и сазнањима пре него на социополитичким, те их не занима претерани утицај мера на друштвени, већ само технолошки напредак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Видим да немаш благе везе ни са Хришћанством а камоли са православном теократијом као идеологијом. Ја мислим да ти пре мислиш на Теодулију а не на Теократију?Ако се позиваш на идејама св.владике Николаја онда је то Теодулија, наш идеал светосавских националиста. Теократија (владавина Закона Божијих) подразумева Теодулију (служење Богу) јер ако нема служења Богу- нема ни Закона Божијег! У том смислу је говорио владика Николај а иначе Теодулија не постоји као облик политичког система већ као ДУХОВНИ одраз теократског система. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 А шта ћемо са Божијим законима?Шта ћемо са светим канонима св. Васељенских сабора и апостолским правилима?Шта ћемо са оним две заповести Новога завета? Kanoni su tu da pomognu da usmere nas pristup prema liturgiji. Dakle oni su privremeno pomocno sredstvo za ulazak u opstenje sa Bogom. A to opstenje treba da postane stalni nacin postojanja a do tada kanoni sutu da nam pomognu da nas poguraju napred ali oni nisu nikakve odrednice po kojoj ce Bog da sudi sta je ko uradio. Odnosno niti ce Bog uopste suditi po bilo kakavim pravilima i zakonima jer su u liturgijsom smislu sve uredbe i pravila privremenog tipa. Mi smo u odnosu na nase obozeno stanje kao ljudi sa teskim povredama nogu u odnsou na olimpijske sprintere. Da bi postali i mi sprineteri moramo vezbati ali prvo hodanje stakama dok ne prohodamo. E te stake to su kanoni i pravila koja sad postoje jer mi ne umemo jos ni da hodamo a kamoli da odvalimo sprint na 100 metara. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Аквилио, модератору, охлади мало и не филозофирај. Хулиш и на химну српску тако ("Боже Правде"). Јој, јој, ниси добри момак... 0110_hahaha...И на Светога Саву и на његов државотворни концепт.... Пусти Евгеника, избацио је он много гноја... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Технократија је друштво које воде научници и технократе. Технократским организацијама сматрају се оне организације које своје одлуке заснивају на научним и технолошким открићима и сазнањима пре него на социополитичким, те их не занима претерани утицај мера на друштвени, већ само технолошки напредак. Питам те дал верујеш у теорију еволуције, јер је и то научно откриће као фол? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 aquiliu kapa dole i za argumente, i za strpljenje 0110_hahaha The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Аквилио, модератору, охлади мало и не филозофирај. Хулиш и на химну српску тако ("Боже Правде"). Јој, јој, ниси добри момак... 0110_hahaha...И на Светога Саву и на његов државотворни концепт.... Пусти Евгеника, избацио је он много гноја... Kako hulim na himnu? Kako hulim na svetog Savu? Ja se ne klanjam drzavotvornim konceptima i slicnim bezlicnim stvarima! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Технократија је друштво које воде научници и технократе. Технократским организацијама сматрају се оне организације које своје одлуке заснивају на научним и технолошким открићима и сазнањима пре него на социополитичким, те их не занима претерани утицај мера на друштвени, већ само технолошки напредак. Питам те дал верујеш у теорију еволуције, јер је и то научно откриће као фол? U to se ne veruje to se UCI isto kao i teorija gravitacije nije nesto u sta mozes da verujes ili ne nego ili kapiras ili ne kapiras. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Kanoni su tu da pomognu da usmere nas pristup prema liturgiji. Dakle oni su privremeno pomocno sredstvo za ulazak u opstenje sa Bogom. A to opstenje treba da postane stalni nacin postojanja a do tada kanoni sutu da nam pomognu da nas poguraju napred ali oni nisu nikakve odrednice po kojoj ce Bog da sudi sta je ko uradio. Odnosno niti ce Bog uopste suditi po bilo kakavim pravilima i zakonima jer su u liturgijsom smislu sve uredbe i pravila privremenog tipa. Mi smo u odnosu na nase obozeno stanje kao ljudi sa teskim povredama nogu u odnsou na olimpijske sprintere. Da bi postali i mi sprineteri moramo vezbati ali prvo hodanje stakama dok ne prohodamo. E te stake to su kanoni i pravila koja sad postoje jer mi ne umemo jos ni da hodamo a kamoli da odvalimo sprint na 100 metara. 0110_hahaha Мислиш да Бог неће судити оним Православцима који се моле са јеретицима (крше 45. апостолско правило а да нема разлога за икономију)? Канони су непромењиви, али допушта се снисхођења када је потребно. Каноне може само васељенски сабор да мења (исправите ако грешим). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 aquiliu kapa dole i za argumente, i za strpljenje 0110_hahaha 0442_feel hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 aquiliu kapa dole i za argumente, i za strpljenje 0110_hahaha Свака част Аквило, добијаш само похвале од атеиста, занимљиво.... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 U to se ne veruje to se UCI isto kao i teorija gravitacije nije nesto u sta mozes da verujes ili ne nego ili kapiras ili ne kapiras. Ма ја као Православац немам намере да учим ту теорију осим ако би морао кроз школу, факултет (а иначе разумем се у ту антихришћанску теорију јер сам учио у Биологији, али смешна ми је та теорија). Ко прихвати ту теорију као истину не може бити хришћан нити веровати у Бога... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Kanoni su tu da pomognu da usmere nas pristup prema liturgiji. Dakle oni su privremeno pomocno sredstvo za ulazak u opstenje sa Bogom. A to opstenje treba da postane stalni nacin postojanja a do tada kanoni sutu da nam pomognu da nas poguraju napred ali oni nisu nikakve odrednice po kojoj ce Bog da sudi sta je ko uradio. Odnosno niti ce Bog uopste suditi po bilo kakavim pravilima i zakonima jer su u liturgijsom smislu sve uredbe i pravila privremenog tipa. Mi smo u odnosu na nase obozeno stanje kao ljudi sa teskim povredama nogu u odnsou na olimpijske sprintere. Da bi postali i mi sprineteri moramo vezbati ali prvo hodanje stakama dok ne prohodamo. E te stake to su kanoni i pravila koja sad postoje jer mi ne umemo jos ni da hodamo a kamoli da odvalimo sprint na 100 metara. 0110_hahaha Мислиш да Бог неће судити оним Православцима који се моле са јеретицима (крше 45. апостолско правило а да нема разлога за икономију)? Канони су непромењиви, али допушта се снисхођења када је потребно. Каноне може само васељенски сабор да мења (исправите ако грешим). Nece suditi po bilo kakvim pravilima ili zakonima koji god i kakvi god da su ti zakoni. Nego oni koji ne budu ostvarili licnosnu zajednicu sa Bogom kroz liturgiju nece Boga moci prepoznati kao licnost nego ce ga dozivljavati kao jedan objekat koji im smeta i to ce za njih biti pakao. Dakle sami ce sebi presuditi tim izostajanjem iz licnosnog odnosa. A nece to imati bilo kakve veze sa time sta su prekrsili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 aquiliu kapa dole i za argumente, i za strpljenje 0110_hahaha Свака част Аквило, добијаш само похвале од атеиста, занимљиво.... Od svih razumnih ljudi. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука