Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Неко ко хула над светим моштима је пре протестант него православац. Ово су речи његових руских теолога неких (пре свега монаха). Ја сам у манастиру Лелићу купио књигу која говори против реформација у Цркви и међуосталом пише и против Шмемана...

Дакле дал је монаштво манастира Лелића исто расколничко? ;)

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Sto da zabranjujete Obraz!

Pa to je fantastican primer fasizma, nacionalizma, militantizma, rasizma, homofobije i ko zna kojih sve mentalnih devijacija jos, koje imaju direktan izvor  u religiji!

Dok postoji obraz, bice puno ateista... :291291291:

Када обновимо Немањићку државу слабо ко ће бити атеиста јер тешко је бити атеиста у таквој држави...јер сви закони ће бити православни, па коме се свиђа нека живи у Србији, а коме не, нека пакује кофере и марш за холандију ;)

Sto cete malo sutra uspeti da uraditi pa ce to ipak to ostati na nivou vasih fantazija.

Подели на овим сајтовима

Да ме схвати те исправно: Ја овдје причам о канонизацији...наравно да има светаца који нису канонизовани (пре свега за мене лично патријарх Павле). Дакле дал би св. Кнез Лазар био канонизован да није страдо за веру?

Подели на овим сајтовима

Sto cete malo sutra uspeti da uraditi pa ce to ipak to ostati na nivou vasih fantazija.

Али када успемо онда немој да молиш за милост неку и да се накнадно улизујеш као што се сада овим властима улизујеш...

А ко си ти да можеш да кажеш да то никада нећемо остварити?Јеси ли ти пророк неки?Шта све нећу чути на овоме фамозном форуму...али џаба вам, мене у јеретике неће те одвући ;)

Подели на овим сајтовима

Неко ко хула над светим моштима је пре протестант него православац. Ово су речи његових руских теолога неких (пре свега монаха). Ја сам у манастиру Лелићу купио књигу која говори против реформација у Цркви и међуосталом пише и против Шмемана...

Дакле дал је монаштво манастира Лелића исто расколничко? ;)

није расколничко али је можда неупућено!
Подели на овим сајтовима

Да ме схвати те исправно: Ја овдје причам о канонизацији...наравно да има светаца који нису канонизовани (пре свега за мене лично патријарх Павле). Дакле дал би св. Кнез Лазар био канонизован да није страдо за веру?

врло вероварно да би био,или не би био званично али би био у Рају...

Његова светост је предходила његовом мучеништву.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Али када успемо онда немој да молиш за милост неку и да се накнадно улизујеш као што се сада овим властима улизујеш...

А ко си ти да можеш да кажеш да то никада нећемо остварити?Јеси ли ти пророк неки?Шта све нећу чути на овоме фамозном форуму...али џаба вам, мене у јеретике неће те одвући :291291291:

ти си већ и заједници са "јерерицима" самим тим си и ти "јеретик"  ;)
Подели на овим сајтовима

Брате то је мала шала била у ова тешка времена... не сматрам ја вас јеретицима али имамо различите погледе на Православље и живот.

Мада рецимо и Ава Јустин је писао да је патријарх Атинагоре јеретик, али је био са њим у заједници...

Подели на овим сајтовима

Da.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Брате то је мала шала била у ова тешка времена... не сматрам ја вас јеретицима али имамо различите погледе на Православље и живот.

Мада рецимо и Ава Јустин је писао да је патријарх Атинагоре јеретик, али је био са њим у заједници...

Све док се неко неосуди на Сабору да је јеретик - није јеретик , само може да буде у заблуди или да има претензије према јереси , а када се Саборки неко прогласи јеретиком онда је тек тада неко Јеретик!
Подели на овим сајтовима

Da.
Nazalost...
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Da.
Шта је са Царем Душаном?! Да је Црква ишла том солуцијом да сваког тако канонизује , онда би и Цара Душана!
Подели на овим сајтовима

А ко си ти да можеш да кажеш да то никада нећемо остварити?Јеси ли ти пророк неки?Шта све нећу чути на овоме фамозном форуму...али џаба вам, мене у јеретике неће те одвући ;)

Kad bi se takva fantazija i desila ja bih postpio kao vladika Nikolaj kada je video da ovde vladaju komunisti.

"Kada kuca gori pozar se gasi spolja" - vladika Nikolaj

Подели на овим сајтовима

Све док се неко неосуди на Сабору да је јеретик - није јеретик , само може да буде у заблуди или да има претензије према јереси , а када се Саборки неко прогласи јеретиком онда је тек тада неко Јеретик!

Овдје се не слажем, али морали би дубоко улазити у дискусији да би ти објаснио како и што. Оставимо ово за другу тему. Али само кратко да промислиш: А шта ако је сабор разбојнички (којих је итекако било)?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Овдје се не слажем, али морали би дубоко улазити у дискусији да би ти објаснио како и што. Оставимо ово за другу тему. Али само кратко да промислиш: А шта ако је сабор разбојнички (којих је итекако било)?

Време ће показати , зато немој пуно да бринеш  greengrin Бог најбоље зна и сваку ће лаж дати на видело!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...