Jump to content

Вишедетне породице

Оцени ову тему

Препоручена порука

Вау, па она је стручњак за све области, импресиониран сам. :rolleyes: Ех, ти симпатични јужни баптисти, ко их не зна, скупо би их платио...

Добро, то јесте :) Мислим, да се не лажемо, сви знамо на ком је нивоу основно образовање у САД

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Одговори 628
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Погледај филм па причај. Они су неупоредиво функционалнији од 99% српских породица

Наравно да функционишу, то нико не спори. Само погледај садржај њихове функционалности. ;)

Подели на овим сајтовима

Управо ово што је Аквилије рекао. Веома је тешко разумети ове лудаке (нису они једини, има таквих много милиона у САД) ако их ниси уживо срела, чула, па још некима од њих и предавала. Таквих ликова буквално нигде више на свету нема. То је јединствена појава у Америци, та специфична врста конзервативизма. Ако пажљиво прегледаш сајт ове породице (сам по себи чиста болест, у неку руку комерцијализација сопствене породице), видећеш да подржавају Рика Санторума за председника и породично учествују у његовој кампањи (опет болештина по себи), а ево какав он став има о факултетском образовању.

Добро, нама звучи болесно. Њима не. Разуми, они су протестанти, то је сасвим друга култура и начин размишљања.

Иначе, Санторумов став је у неку руку исправан. Запази да је тиме што све већи проценат људи има факултетско образовање само факултетско образовање квалитативно веома деградирало... Некада је гимназија била тежа него данас факултет

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Наравно да функционишу, то нико не спори. Само погледај садржај њихове функционалности. ;)

Не видим, просветли ме. Шта је садржај њихове функционалности?

Подели на овим сајтовима

Добро, нама звучи болесно. Њима не. Разуми, они су протестанти, то је сасвим друга култура и начин размишљања.

Иначе, Санторумов став је у неку руку исправан. Запази да је тиме што све већи проценат људи има факултетско образовање само факултетско образовање квалитативно веома деградирало... Некада је гимназија била тежа него данас факултет

Ma hajde molim te. Posto su fakulteti losiji po tebi nije resenje da ih popravimo nego da na njih uopste ne saljemo decu a da im mozgove peru ovakve porodice ciji heroji ne znaju ni da oduzimaju kako treba.

Подели на овим сајтовима

Добро, то јесте :) Мислим, да се не лажемо, сви знамо на ком је нивоу основно образовање у САД

Али то није баш иста ствар. Државне основне школе су катастрофа јер то тамо није битно (друга тема). Приватне су боље, али за мој укус такође катастрофа јер тренирају, а не образују децу (али и то је друга тема). Има родитеља који у такве државне или чак и такве приватне школе не желе да шаљу децу и то само по себи није ништа лоше. Такви родитељи би вероватно покушали да обезбеде деци приватне професоре који су стварно стручни. Ту се поставља проблем колико је такво школовање боље или горе од еквивалентног традиционалног и проблем социјализације деце (то је већ трећа тема). Овде имамо четврту тему. Проблем је што је мотив конкретно оваквих породица изоловање деце из друштва, спречавање да права знања (која они сматрају или безбожним или ”либералним” или бескорисним или све то у пакету плус још нешто) допру до њих, а истовремено их константно трују најгорим могућим протестантским (америчка верзија протестантизма) глупостима.

Подели на овим сајтовима

Е, ухватили сте се за Санторума, направили сте од теме о породици тему о политици. Види се да се избори ближе...

Не спорим, и мени то "боде очи". Али зар је то једино што видите у тако бројној породици?

Подели на овим сајтовима

Ma hajde molim te. Posto su fakulteti losiji po tebi nije resenje da ih popravimo nego da na njih uopste ne saljemo decu a da im mozgove peru ovakve porodice ciji heroji ne znaju ni da oduzimaju kako treba.

Нисам то рекао. Само сам подсетио на чињенички развој ситуације кроз историју

Подели на овим сајтовима

Sad sam sve odgledala,što si postavio Ivane.Ova porodica je eksperiment i to komercijalni eksperiment.Moja greška je što nisam sve odgledala pa tek komentarisala.Ne,meni se ovo nikako ne dopada,daleko bilo.Ovo je kao neka "porodično religijsko komercijalna reklama" i sve je toj reklami podređeno.Iskreno ne verujem ič u te našminkane komercijalne porodice i u njigovu "sreću i zadovoljstvo".A tek ta činjenica što ne idu u školu i što ne dobijaju obrazovanje kakvo trebaju da dobiju mi je bezvezna.Plodno tlo za buduće ispiranje mozgova...

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Санторум је католик gringrin , а амерички универзитети су званично још увек по мерљивим критеријумима најбољи на свету, чак и тако деградирани. Можемо да расправљамо и о томе колико то заиста јесте, а колико није тачно, али то би била пета тема и крајње небитна за ову причу. Веруј ми да Санторум најмање брине за квалитет универзитетског образовања, него је у питању нешто сасвим друго.

Подели на овим сајтовима

Е, ухватили сте се за Санторума, направили сте од теме о породици тему о политици. Види се да се избори ближе...

Не спорим, и мени то "боде очи". Али зар је то једино што видите у тако бројној породици?

Ма какви бре, Санторум је ту само један малени детаљ који илуструје проблем. Прича је далеко шира и дубља, али видим да ништа не разумеш. Волео бих кад би могао да проведеш време са овом породицом, па би можда и схватио. Контам да волиш многодетне породице, али изабрао си тотално промашен пример.

Подели на овим сајтовима

Конзумеризам. У том систему вредности породица заправо функционише беспрекорно.

Контам. Јако бих волео да мало шире опишеш ствар, с обзиром да си имао блиског контакта са том културом и начином размишљања.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...