Jump to content

Ђакон Андреј Курајев опет пљује по Србима!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Истина је слична пучу 27. марта а и иста екипа стоји иза целе приче.

Убити престолонаследника који је био против рата са Србијом...занимљив избор жртве.

Такође и ова прича ђакона К. ( да се не изражавам) долази из исте кухиње.

Ма колико то данас чудно деловало Руси јесу ушли у рат због Срба. И јесу због тог рата изгубили царство.

И на крају коме је то све ишло на руку тај је све и окувао.

А мени се ипак чини да би револуција букнула и да није било рата. Наравно, рат је убрзао све то, али стање у Русији пред револуцију није било идеално. Иначе, мислим да је руски Цар Николај исправно поступио што је ушао у рат да заштити Србе, а ђакон Андреј пљувањем по Србима, на неки начин пљује и на Светог Цара Николаја и његову жртву.

Подели на овим сајтовима

Немам намеру да браним Курајева, али (бар у овом тексту) није пљувао Србе. То што је Принципа назвао терористом и убицом Европе, није антисрпство већ један изразито традиционалистички став. Курајев жали за старим монархијама, царствима, уређењима и зато Принципа назива тако како назива.

Takav dojam sam stekao i ja, njemu jednako idu na nerve i ruski mladenci anarhoteroristi, to on sve smatra  kako

bih to rekao kulantno: izgubljenom, zaludjenom, zloupotrebljenom i izmanipulisanom poludelikventnom mladjarijom.

Подели на овим сајтовима

Takav dojam sam stekao i ja, njemu jednako idu na nerve i ruski mladenci anarhoteroristi, to on sve smatra  kako

bih to rekao kulantno: izgubljenom, zaludjenom, zloupotrebljenom i izmanipulisanom poludelikventnom mladjarijom.

Ма занимљив ми је тај ,,традиционалиста", смета му Гаврило,он је за њега ,,анархиста" и ,,терориста", а не сметају му безбожнице из ,,пуси рајота" чак је отворено стао у њихову одбрану.

Занимљиво...

Подели на овим сајтовима

Курајев је познат у бризи за васељенску Цркву. То иде од свејереси до свеврлине - или обратно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ма занимљив ми је тај ,,традиционалиста", смета му Гаврило,он је за њега ,,анархиста" и ,,терориста", а не сметају му безбожнице из ,,пуси рајота" чак је отворено стао у њихову одбрану.

Занимљиво...

No možda to izgleda čudno onima koji nisu upućeni i u svu ostalu pozadinu problema koja je nešto dublja, tako su one prema tome "svetice i djevice" jer ih je stavio u antitezu, kao kontrapost onom što se dešavalo u Tatarstanu. Poslao sam ti poštom i prilog.

Подели на овим сајтовима

No možda to izgleda čudno onima koji nisu upućeni i u svu ostalu pozadinu problema koja je nešto dublja, tako su one prema tome "svetice i djevice" jer ih je stavio u antitezu, kao kontrapost onom što se dešavalo u Tatarstanu. Poslao sam ti poštom i prilog.

А могао би то својим речима да објасниш, а не да ми шаљеш текстове на чешком...

Подели на овим сајтовима

Jao on to stalno radi... Godinama mu objasnjavamo da niko ovde ne govori ceski a on i dalje samo kopi/paste kilometarske ceske tekstove i ceske youtube klipove :-)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Чудно је да  држава Србија стаје иза подизања споменика Принципу.

То је у тоталној несагласности са ставом званичне Србије (из 1914. године) да нема никакве везе са Младом Босном и Гаврилом Принципом. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pa on je njih opisao kao ratnice, borce za istinu u moralno upaloj Rusiji pod Putinom koja propada i raspada se po svim šavovima od RPC pa do tog rata zbog Krima i Putinove ruske vanjske politike. Tamo taj tekst nije toliko bitan, poslao sam ti samo kao ilustraciju da o tome svemu znamo dosta više nego što si možete predstavit i dosta više nego mnogi u Srbiji. Pošaljem ti još samo jedan članak kao ilustraciju kako bi stekao ispravnu predstavu o dimanzijama i opsegu naše "neinformovanosti" što se tiče toga šta se dešava u pravoslavlju i pojedinim pomjesnim PC u svijetu. A ne šaljem ti ih radi čitanja i učenja češkog, dosta su samo slike i naslov, taj je svuda lako razumjet pa da čovjek stekne predstavu o čemu se radi. Za ilustraciju dva primjera sasvim dosta. Ne može se ništa sakrit. Mi se sve pravimo da ne znamo al sve to znamo. A taj prvi članak je na slovačkom, ne na češkom, tek taj drugi je na češkom.

Подели на овим сајтовима

Само елитна-парламентарна монархија може да спаси Србију у политичком смислу. Сваки потез власти другачији од те води нас у пропаст.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

U pravu je sto se tice tog juznoslovenskog zanesenjaka Gavrila Principa. On je takvi glupost napravio koja nas je skupo kostala kao narod. Da je ziv danas bio bi liberal kao Ceda, jedino sto Ceda slavi slavu a Princip se izjasnjavao kao ateista, ni s od srbina nije bilo kod njega.

Подели на овим сајтовима

Kod nas kad je bio nedavno tu u Pragu snimio je ovaj zanimljivi video.

Любопытный трамвай

http://pravoslavnacirkev.cz/Novinky/Pednka-o--dikona-prof--Andreje-Kurjeva/

Možda je na You Tube i to njegovo predavanje ali mislim da je

na privatnom kanalu kod nekog od teologa ili vladika iz Praga.

Probam malo pročešljat gdje bi taj video mogao biti pa vam ga

pokažem ako ga nadjem. I mene sad zanima šta je tu sve pričao.

Подели на овим сајтовима

Princip sigurno nije bio uzrok Prvog svetskog rata, ono što je on učinio mogao je samo da bude povod. Ne misli neko valjda da su najveće evropske sile odlučile odjednom da se pobiju, u najvećem ratu u svetskoj istoriji do tada, zato što je tamo neki lik u Sarajevu izvršio atentat?

A i ne treba se opterećivati mnogo šta ko priča, pogotovu kada se radi o ljudima koji nemaju praktično nikakav značaj niti uticaj u bilo kojoj oblasti. Era je interneta, svako može da piše šta hoće, ne možemo da se štrecamo uvek čim neko kaže nešto što se može protumačiti kao napad na Srbiju...u stvari možemo, ali ništa nećemo da postignemo ili promenimo :)

Подели на овим сајтовима

Да не претерујеш можда? Никада идеологија расизма и фашизма није била блиска руском народу. Као ни српском.

Први антисемитски закони су донети у Русији. Друго, идеја трећег Рима. Словенофилство је за њих увек било русофилство. Ал' то је све природно. Велики су народ и земља. Логично је.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...