Branka62 Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Да не буде забуне: за овакву реакцију људи крива је искључиво држава. Уместо да се посвете објашњавању људима зашто је вакцинација важна, да организују емисије у којима би позивали стручњаке који би о томе причали (ето идеје да буде нешто корисно на РТС за промену), да покрену кампању и преко медија и преко друштвених мрежа у којој би позивали родитеље да вакцинишу децу и објашњавали ризике одбијања вакцина...не, они само знају да прете пендреком - узимањем деце - и огромним новчаним казнама. И то у тренутку када су људи на ивици пуцања због целокупне економске и политичке ситуације. Не знам шта су друго очекивали да ће да се деси... Ovo sam već postavljala http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2014/02/25/peds.2013-2365 - nažalost, demantuju te. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Kako 0? Tako što smo i ti i ja za obaveznu vakcinaciju, samo si ti za pristup sa pendrekom a ja sa edukacijom. Kakva je ovde medicinski 0? Nikakava osim iskorišćavanja medicine da se pokrene jedna drastična nesloboda i isključivost koje nema utemeljenje u medicini. Da je ima niko na svetu ne bi dozvolio dobrovoljnu vakcinaciju iako je ona na nivou od 95%. Jer isključivost ne poznaje ni procenat manje. Nema isključivosti ima edukacije, medicinski gledano mi smo na istom ali nam nije ista tehnika. Ako krenem sekirom na tebe verujem da ces ili da bezis ili da se boris. Ne verujem da ces probati da mi objasnis zasto nije lepo ubijati ljude... Nemam ni jedan jedini razlog da ne verujem zvanucnoj medicini. Ona kaze da ce deca umirati ako se trend nevakcinisanja nastavi. Prvi slucajevi su vec poceli da se pojavljuju... Ja sam takodje protiv prisila. Jednostavno, obaveznu vakcinaciju ne vidim kao prisilu nego kao regulativu. Sta ja da radim sto pojedinci jednu normalnu radnju tumace kao atak na njihovu slobodu. To je njihov problem. Nek se saberu i neka se informisu... Jel atak na tvoju slobodu to sto ti drzava ne dozvoljava da se setas bez licne karte i PRIMORAVA te da iz svog dzepa izvadis kintu i uzmes tu lk? I sto ti preti novcanom kaznom ako se ne povinujes? I sta sad? Treba svi da ukinemo tu povredu slobode samo zato sto se pojavi paranoicna grupa ljudi koja tvrdi da licne karte prizivaju vanzemaljce koji im ubacuju svasta u anus? Nek se saberu, nek se informisu i nek skontaju da vanzemaljci ne postoje a do tada ima da vade licnu kartu hteli, nehteli i to pod pretnjom zatvorske kazne. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Da to su upravo oni koji su isključivi i veruju samo sili i pendreku a ne edukaciji. Smešno je govoriti kako mi nemamo vremena za edukaciju, jer navodno dok se budemo edukovali a u poslednjih par godina imamo izuzetno visoku obuhvatnost vakcinacije, dakle dok se budemo edukovali, recimo jednom dnevno po tri minuta na dnevniku RTS i Pink, do tada će nevakcinisani pobiti više od 5% stanovništva. Sa ovim postotkom ubuhvatnosti vakcinacije bi voleo da vidim tu famoznu pretnju o nemanju vremena za edukaciju nego pendrek u ruke i udri. Ja jesam za obaveznu vakcinaciju iz onih razloga koje sam naveo, budući da i nepismeni sa dobrim prilazom lekara u 95% slučajeva više veruju lekaru nego baba vangi i to nije dobar argument. Doktor laze. U srbiji procenat vakcinisanih nije 95% пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ovo sam već postavljala http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2014/02/25/peds.2013-2365 - nažalost, demantuju te. Ја нисам ни тврдио да ће оно што сам написао сигурно постићи боље резултате. Једино да можда резултати буду другачији од ових које имамо данас ако се проблему не приступа контрапродуктивно, као што држава Србија ради данас; јер овако како ради изазива само отпор и бунт код људи. Друго, резултати истраживања спроведеног веб анкетом у САД 2011. уопште нису гарант да би и овде реакција родитеља била иста или слична. Можда, а можда и не би (нисам читао цео рад, па не знам да ли помињу начин на који су аргументи презентовани родитељима тамо. Не знам и да ли би се иста аргументација користила и овде: ако не, онда ово поређење и нема неког смисла). Али ми се све нешто чини да су у анкети питали родитеље "Да ли ћете вакцинисати децу ако вам држава буде претила њиховим одузимањем и новчаном казном у висини четворомесечне зараде?", да би резултати били много гори од ових које су добили RYLAH, Volim_Sina_Bozjeg and Плутон је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ја нисам ни тврдио да ће оно што сам написао сигурно постићи боље резултате. Једино да можда резултати буду другачији од ових које имамо данас ако се проблему не приступа контрапродуктивно, као што држава Србија ради данас; јер овако како ради изазива само отпор и бунт код људи. Друго, резултати истраживања спроведеног веб анкетом у САД 2011. уопште нису гарант да би и овде реакција родитеља била иста или слична. Можда, а можда и не би (нисам читао цео рад, па не знам да ли помињу начин на који су аргументи презентовани родитељима тамо. Не знам и да ли би се иста аргументација користила и овде: ако не, онда ово поређење и нема неког смисла). Али ми се све нешто чини да су у анкети питали родитеље "Да ли ћете вакцинисати децу ако вам држава буде претила њиховим одузимањем и новчаном казном у висини четворомесечне зараде?", да би резултати били много гори од ових које су добили Ma nema sumnjeda da bi rezultati bili drugačiji ( bolji ). Reagovala sam na "...крива је искључиво држава". Uticaj raznoraznih "stručnjaka", kojima je dobro sve samo ne ono što kaže nauka/medicina, je toliko veliki da je to meni užasavajuće.. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Doktor laze. U srbiji procenat vakcinisanih nije 95% A koliko je, vidim da se doktor pozvao na brojke koje su zvanične i koje su dali upravo ljudi koji su i bili na tom odboru. Nisam čuo demantij. Mislim bilo bi glupo da doktor kaže podatak koji nije istinit i to još da traži potvrdu od onih koji su taj podatak dali. Ne znam, pokušao sam da nadjem taj podatak preko googla ali nisam uspeo. Ako možeš ti nadji molim te. I drugi odgovor na tvoje pitanje jeste takodje pipljiv, tamo gde ti kažeš da nisi za prisilu a opet sa druge strane prisiljavaš... Nema mesta panici, nije toliko opasno, da ne bi mogli narod informisati i edukovati a veruj mi na reč to je upravo garant stabilnosti i zdravlja našeg naroda samim tim i dece na duže staze. Mene izgleda zanimaju duže staze a to se postiže edukacijom a ne prisilom. Za ostalo se slažem, samo da je vakcinacija besplatna a lična karta nije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ma nema sumnjeda da bi rezultati bili drugačiji ( bolji ). Reagovala sam na "...крива је искључиво држава". Uticaj raznoraznih "stručnjaka", kojima je dobro sve samo ne ono što kaže nauka/medicina, je toliko veliki da je to meni užasavajuće.. Zato što ne postoje stručne javne debate, one su poprilično nerazumljive, medjutim na kraju se može doneti potpuno razumljiv zaključak, što bi se reklo prostom jezikom mogli bi stručno i argumentovano da samelju te kvazi stručnjake i to tako da bi svima bilo potpuno jasno i razumljivo. (nema debata jer su nerazumljive i dosadne) Medjutim, kod nas nema stručnih debata,učestvuju stranački "strućnjaci" koji odmah krenu na afere,farmakološku mafiju, državu koja ima korist što nema dobrih lekova itd itd.... (ima debata jer nisu dosadne i nikakvog zaključka nema) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 A koliko je, vidim da se doktor pozvao na brojke koje su zvanične i koje su dali upravo ljudi koji su i bili na tom odboru. Nisam čuo demantij. Mislim bilo bi glupo da doktor kaže podatak koji nije istinit i to još da traži potvrdu od onih koji su taj podatak dali. Ne znam, pokušao sam da nadjem taj podatak preko googla ali nisam uspeo. Ako možeš ti nadji molim te. I drugi odgovor na tvoje pitanje jeste takodje pipljiv, tamo gde ti kažeš da nisi za prisilu a opet sa druge strane prisiljavaš... Nema mesta panici, nije toliko opasno, da ne bi mogli narod informisati i edukovati a veruj mi na reč to je upravo garant stabilnosti i zdravlja našeg naroda samim tim i dece na duže staze. Mene izgleda zanimaju duže staze a to se postiže edukacijom a ne prisilom. Za ostalo se slažem, samo da je vakcinacija besplatna a lična karta nije. Prosecan antivakcer misli da su ne samo svetska zdravstvena organizacija nego i sama nauka medicine generalno, duboko kompromitovane i da su im ciljevi delovanja usmereni ka finansijskoj dobiti a zdravlje ljudi im nije cak ni na drugom mestu. Takvom coveku ne mozes da izadjes sa argumentom korisnosti vakcina jer on vec ima spremne svoje zaverenicke argumente. Ti nemas drugo oruzije u edukaciji osim zvanucnih podataka, analiza, studija i istorijata a SVI se oni noslanjaju na same medicinske nauke. Oslanjaju se na ono za sta on veruje da ima cilj unistenja covecanstva. Zato edukacija tu nista ne moze da pomogne. Moze samo obrazovanje. A to znaci da ako krenemo sad odma i to intenzivno, prve rezultate mozemo videti za 20- 30 godina... To je decijoj paralizi jasno i zato sedi u cosku i zadovoljno trlja ruke... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 http://www.vakcinainfo.org/ Pitaj slobodno kod njih. Na sajtu nisam nasao podatke o tome. Mozda mozesxda me uputis gde da potrazim... ...a mozda i ne postoje. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 A koliko je, vidim da se doktor pozvao na brojke koje su zvanične i koje su dali upravo ljudi koji su i bili na tom odboru. Nisam čuo demantij. Mislim bilo bi glupo da doktor kaže podatak koji nije istinit i to još da traži potvrdu od onih koji su taj podatak dali. Ne znam, pokušao sam da nadjem taj podatak preko googla ali nisam uspeo. Ako možeš ti nadji molim te. I drugi odgovor na tvoje pitanje jeste takodje pipljiv, tamo gde ti kažeš da nisi za prisilu a opet sa druge strane prisiljavaš... Nema mesta panici, nije toliko opasno, da ne bi mogli narod informisati i edukovati a veruj mi na reč to je upravo garant stabilnosti i zdravlja našeg naroda samim tim i dece na duže staze. Mene izgleda zanimaju duže staze a to se postiže edukacijom a ne prisilom. Za ostalo se slažem, samo da je vakcinacija besplatna a lična karta nije. Bas super sto je svetlAna objavila link do sajta, jer sam na naslovnici pronasao zanimljivu recenicu "Svesni da je vakcinacija kontroverzna i kompromitovana preventivna medicinska mera, borimo se i zahtevamo pravo roditelja/staratelja na slobodu izbora." Eto vidis... Oni znaju da su vakcine kompromitovane. Nema tu nepoverenja u vakcine, oni nemaju nista protiv vakcina. Oni su izmislili nekakvu ljudsku zaveru da zloupotrebom vakcina ljudi namerno povredjuju druge ljude. Zato njima ne treba edukacija o vakcinama nego obrazovanje o ljudima. A znas ko ljude dozivljava kao konstantnu pretnju? Onaj koji tu osobinu prvo kod sebe prepoznaje. Uvek se plasimo onoga cemu smo sami skloni. Zato se antivakcera treba plasiti. Mislim tu na glasnogovornike i vodje... Narod je samo zbunjen jer je neobrazovan... I zato prvo bodi a odzbunjuj kasnije пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ne znam zašto si dajemo za pravo i govorimo o neobrazovanom, glupom i primitivnom narodu. Verovatno zato, što je neko nekada došao na ideju da u istočnoj evropi treba menjati mentalitet naroda a ne uredjenje, zakone, prava, obaveze,školstvo, I sada dolazimo u situaciju, da moramo prisilom uskladjivati i menjati (mentalitet) upravo onaj koji nam je komunistička partija prisilno već navodno promenila......... Zato se ne slažem da ne bi moglo 90 % Srpskih građana vrlo brzo shvatiti šta je dobro za njih. To je meni ponižavajuće. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Prosecan antivakcer misli da su ne samo svetska zdravstvena organizacija nego i sama nauka medicine generalno, duboko kompromitovane i da su im ciljevi delovanja usmereni ka finansijskoj dobiti a zdravlje ljudi im nije cak ni na drugom mestu. Zaista mi je žao što si na moderaciji, kad bi malo barem mogli da ubzaju tvoje postove na ovoj temi ja bi bio srećan. A mogli bi i da te skinu sa moderacije. Zaista je istina ovo što pričaš, ima još toliko toga što bi hteo jedno po jedno sa tobom da predjem ovde. Ali ja bi dodao, da je to stav svakog prosečnog antivakcinera svuda u svetu, pa i u zemljama gde imaju slobodno i dobrovoljno vakcinisanje. Ovde se slažem da kod nas bude obavezna vakcinacija (u svakom slučaju samo ne u isključivosti) ali ne po svaku cenu a u tu cenu spada i isključivost koju je država danas primenila. Dakle svuda u svetu je isto, molim te ako možeš pronadji nam podatke za 2013,2014,2015 godinu koja govori o obuhvatnosti vakcinacije kod nas. Pošto znam da te ovakve teme interesuju i da možeš to brže naći od mene molim te uradi to. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Zaista mi je žao što si na moderaciji, kad bi malo barem mogli da ubzaju tvoje postove na ovoj temi ja bi bio srećan. A mogli bi i da te skinu sa moderacije. Zaista je istina ovo što pričaš, ima još toliko toga što bi hteo jedno po jedno sa tobom da predjem ovde. Ali ja bi dodao, da je to stav svakog prosečnog antivakcinera svuda u svetu, pa i u zemljama gde imaju slobodno i dobrovoljno vakcinisanje. Ovde se slažem da kod nas bude obavezna vakcinacija (u svakom slučaju samo ne u isključivosti) ali ne po svaku cenu a u tu cenu spada i isključivost koju je država danas primenila. Dakle svuda u svetu je isto, molim te ako možeš pronadji nam podatke za 2013,2014,2015 godinu koja govori o obuhvatnosti vakcinacije kod nas. Pošto znam da te ovakve teme interesuju i da možeš to brže naći od mene molim te uradi to. Kolko sam na brzinu uspeo da vidim, izgleda da je kod nas 90% vakcinisanih sa tendencijom opadanja... a treba da bude 95% da bi bili sigurni. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Medjutim, kod nas nema stručnih debata,učestvuju stranački "strućnjaci" koji odmah krenu na afere,farmakološku mafiju, državu koja ima korist što nema dobrih lekova itd itd.... (ima debata jer nisu dosadne i nikakvog zaključka nema) Na žalost to što nema nikakvih zaključaka u javnim debatama na ovu temu, neko to iskorištava za promovisanje slobode i slobodnog izbora čoveka a u stvari je to negovanje anarhije, koja se najviše i iznad svega primećuje u stranačkim borbama za vlast. Ovo je jedna izuzetno transparentna stvar, koju danas možemo imati priliku videti upravo na temi o vakcinaciji. Umesto stručnih i jasnih edukativnih poruka, mi šaljemo anarhiju. Vlast na kratke staze sa tim nema problema, jer će onda doneti upravo ono što imamo sad a to je zakon obaveznog vakcinisanja sa drastičnim i isključivim kažnjavanjima onoga koji vakcinaciju zaista ne želi. Opet sa druge strane i opozicija ima korist, jer uvek može da ukači nekog ekstremnog antivakcinera, koji će bljuvati vatru protiv vlasti. Na duge staze ovo je smrt za srbiju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Kolko sam na brzinu uspeo da vidim, izgleda da je kod nas 90% vakcinisanih sa tendencijom opadanja... a treba da bude 95% da bi bili sigurni. Da, to je posledica možda i onoga što sam ti ranije govorio u vezi francuske vakcine. Pustili su je besplatno izbili argumente koji su govorili protiv torlakove vakcine i rezultat je tu. Po ovom procentu iskreno mislim da nema mesta isključivosti, nego je i više nego zadovoljavajuće edukovati narod i približiti mu čak i taj podatak o 90% ubuhvatanja kao izuzetan argument. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука