Jump to content

Džim Keri: Primoravanje na vakcinaciju je korporativni fašizam

Guest

Препоручена порука

Dakle prijatelju niej moj problem što sam daleko inteligentniji i pametniji od tebe.

Ja kao takav ne mogu da pišem neistine kao ti.

Ja sam upravo kritikovao Avokada koji je govorio da je francuska vakcina u odnosu na torlakovu luksuz.

Naravno da ćeš me još mučiti nebulozama i neistinama, koje sada čvrsto verujem jesu plod tvoje površnosti i nemarnost, jer gubiš inteligenciju na poentiranje a ne na dobru suštinu, pa makar ona bila pogrešna zbog nekog previda ili neinformiranost.

Ah da... Tvoj omiljeni hobi. Analiza moje licnosti i dijagnoza mog psihickog stanja.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pustite vsb-a i svetlAnu... Slobodno vakcinisite dete kojim god hocete vakcinama.

Kod torlaka MOZE (a najverovatnije nece) da se desi reakcija u vidu temperatura i crvenila, to je sve.

Sto ovo dvoje tolko cvikaju od crvenila na kozi koje traje dva dana i ne ostavlja posledice a ne sekira ih unistavanja crevne flore antibioticima je problem koji ce sami morati da rese. U medjuvremenu ne obazirite se na njihove paranoje i drame jer su em neosnovane nego i ne postoji kredibilan medicinski autoritet koji bi ih u tome podrzao...

Подели на овим сајтовима

Podvukla sam deo posta na koji sam odgovorila. Možda bi cena vakcina, zbog količine koja se uvozi, i bila znatno niža. I dalje ostaje problem – meni ne treba vakcina ali me interesuje kvalitetniji lek, lekar i/ili lečenje u najboljoj svetskoj ustanovi a imam para da uplatim razliku.

Bravo brankica konačno jedna suštinska debata.

Ako dozvolimo, da nam zbog slabije vakcine koja je "domaća" ukinu mogućnost savršene vakcine po pristojnoj ceni, već kod novorodjene dece, Onda ćemo i u budućnosti biti prisiljeni da bolje lekove plaćamo kao luksuz.

Ovde imamo početak i kraj svega, ovde država iz meni nepoznatih razloga neće da se potrudi da nam obezbedi bolju vakcinu po realnoj ceni.

Dakle ovde više nije stvar u finansijama nego iz nekog razloga neko neće da se potrudi.   Ili je možda upravo to problem, mislim na finasije, u tom slučaju sigurno nije dobro delo na delu, nego mutno kao bara puna puoglavaca.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ako dozvolimo, da nam zbog slabije vakcine koja je "domaća" ukinu mogućnost savršene vakcine po pristojnoj ceni, već kod novorodjene dece, Onda ćemo i u budućnosti biti prisiljeni da bolje lekove plaćamo kao luksuz.

Ovde imamo početak i kraj svega, ovde država iz meni nepoznatih razloga neće da se potrudi da nam obezbedi bolju vakcinu po realnoj ceni.

Dakle ovde više nije stvar u finansijama nego iz nekog razloga neko neće da se potrudi. Ili je možda upravo to problem, mislim na finasije, u tom slučaju sigurno nije dobro delo na delu, nego mutno kao bara puna puoglavaca.

Nesto se tu "valja iza brda"!

Ko zna ko "stoji iza svega"!

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se ostalima na povecanoj kolicini sarkazma u mojim postovima. Kad nebuloza udje na vrata, smislen i ozbiljan razgovor izlazi kroz prozor..

hahahhahhahahhahaha

Kakav si ti licemer Bože me sačuvaj, ti bi po svaku cenu da uknjižiš poen a ne da ukačiš istinu.

Ne ne može zdrav um da moje reči smatra kao širenje panike neverovatnih razmera. to ja nigde nisam spomenuo, pa tako samo bolestan um može doći na tu ideju.

Ja sam govorio, da ne želim mogućnost da se zbog vakcinacije dete mali bebac muči po čitav dan ako imam mogućnost da kupim vakcinu koja takvu reakciju ne izaziva.

Zbog toga si i ti sam Kupio Francusku vakcinu a sada ovde lobiraš za torlakovu. Ko si ti?

Dakle razlozi za vakcinu su nam isti i to vide svi.

Pošto je sa tobom teško onda se drži bukvalno mog teksta i nemoj da duvaš jer si to sam priznao dok razgovaraš samnom. Svaka neka boleština onda izlazi.....nemoj me više tumačiti drži se bukvalnog. 

Подели на овим сајтовима

hahahhahhahahhahaha

Kakav si ti licemer Bože me sačuvaj, ti bi po svaku cenu da uknjižiš poen a ne da ukačiš istinu.

Ne ne može zdrav um da moje reči smatra kao širenje panike neverovatnih razmera. to ja nigde nisam spomenuo, pa tako samo bolestan um može doći na tu ideju.

Ja sam govorio, da ne želim mogućnost da se zbog vakcinacije dete mali bebac muči po čitav dan ako imam mogućnost da kupim vakcinu koja takvu reakciju ne izaziva.

Zbog toga si i ti sam Kupio Francusku vakcinu a sada ovde lobiraš za torlakovu. Ko si ti?

Dakle razlozi za vakcinu su nam isti i to vide svi.

Pošto je sa tobom teško onda se drži bukvalno mog teksta i nemoj da duvaš jer si to sam priznao dok razgovaraš samnom. Svaka neka boleština onda izlazi.....nemoj me više tumačiti drži se bukvalnog.

Tako je, optuzi me da sam drogiran to je uvek znak da si dobrodrzeci s argumentuma

Подели на овим сајтовима

Ovde imamo početak i kraj svega, ovde država iz meni nepoznatih razloga neće da se potrudi da nam obezbedi bolju vakcinu po realnoj ceni.

Dakle ovde više nije stvar u finansijama nego iz nekog razloga neko neće da se potrudi.   Ili je možda upravo to problem, mislim na finasije, u tom slučaju sigurno nije dobro delo na delu, nego mutno kao bara puna puoglavaca.

Ne postoje savršene vakcine. I francuske ponekad izazivaju negativne reakcije. Samo što su takve reakcije ređe i ako se pojave, (najčešće)manje izražene. Naše vakcine nisu lošeg kvaliteta, već su lošije od uvoznih.

Tvoja računica da bi, ako bi ih država uvozila, uvozne koštale 3 puta manje se bazira na nekim podacima ili...?

Moram priznati da ovaj deo oko finansija ne razumem. Šta si tačno hteo da kažeš?

Подели на овим сајтовима

Ne postoje savršene vakcine. I francuske ponekad izazivaju negativne reakcije. Samo što su takve reakcije ređe i ako se pojave, (najčešće)manje izražene. Naše vakcine nisu lošeg kvaliteta, već su lošije od uvoznih.

Tvoja računica da bi, ako bi ih država uvozila, uvozne koštale 3 puta manje se bazira na nekim podacima ili...?

Moram priznati da ovaj deo oko finansija ne razumem. Šta si tačno hteo da kažeš?

Jasno je šta sma hteo da kažem. Danas se francuska vakcina može naći samo u apotekama.

Nisam znao da i francuska vakcina ima reakcije i ovo je bitan podatak.

Mene su onda verujući tebi, u domu zdravlja i u apoteki slagali, jer su rekli da ne postoji nikakva šansa za bilo kakve reakcije. Nikad nisam doduše i čuo za neku reakciju, verovatno su zaista onda i veoma retke kao što ti spominješ.

Dakle država je uvela obavezno vakcinisanje. Medjutim država je stala samo iza jedne vakcine i to torlakove. 

Nisu nam omogućili vakcinu koja ne izaziva kod deteta reakcije koje traju po čitav dan. Zašto država nije omogućila i tu vakcinu a mogli su da to urade samo iz dobre volje i malo truda.

Francusku vakcinu, koja nadam se nije luksuz, mi plaćamo daleko više, nogo kad bi država stala iza francuske vakcine kao što je stala iza torlakove. Ne mora to biti na isti način, dakle ne mora biti vakcina besplatna ali država mora da obezbedi opciju bolje vakcine, tako što će naručiti veću količinu francuskih vakcina koje bi sukcesivno stizale u zemlju i tako već u startu umanji cenu na pola u odnosu na današnju prodajnu vrednost francuskih vakcina.

Da napomenem, kako bi i sama država imala korist od toga, jer ne bi morala plaćati vakcinu torlaku. Dakle država ne mora da da ni dinar jedan jedini za vakcinu ako nam približi francusku vakcinu po dobroj ceni. Trošak bi snosili sami roditelji, država ne bi izgubila ni dinar, torlak bi ovu količinu mogao da nadomesti prodajom njihove vakcine nekoj drugoj državi i svi bi bili finansijski pokriveni.

Tada bi imali fer utakmicu, jer ko želi može doti torlakovu besplatno a francusku po pristupačnoj ceni, daleko manjoj nego što je to slučaj sada.

Ko ne bi zaradio? Ne bi zaradili ljudi, koji danas zaradjuju van zdravstvene institucije upravo na toj tri puta skupljoj francuskoj vakcini.

Ko bi dobio? Ukoliko se napravi pristupačna cena ugovorom a roditelji pokrili sve troškove francuske vakcine i njene nabave, onda država može da uštedi tako što neće imati troškova koje ima kupujući od torlaka, za onaj deo vakcina, koje bi ionako sledovale roditeljima na osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Ovde je ipak reč o zakonskom vakcinisanju i treba dozvoliti izbor. Ali da se taj izbor ne tretira kao luksuz nego da nam država obezbedi bolji i kvalitetniji izbor.

Подели на овим сајтовима

To nije istina, ti si sam svima rekao da si redovno drogiran.

Pronadji taj post ili povuci rec.

Do sad je bilo zabavno ali gresis ako misljs da cu tek tako svakakvima da dopustim da me tek tako vredjaju bez osnove i da me prozivaju samo zato sto ne poznaju drugaciji jezik komunikacije.

Tvoj post cu prijaviti i zamolicu te da prestanes. Vodis ovu temu u nekom totalno bezveznom pravcu... dal ti je zabavno, sta li, ne znam, ali nije fer svakako.

Pricaj ljudski i batali taj cinizam i vredjanja, ne prilici ti a i odmaze ti u diskusiji jer ionako imas veliki problem da te zajednica shvati ozbiljno u poslednje vreme.

Ljubi te klaud.

Подели на овим сајтовима

Isto to možemo zahtevati za sve lekove, posete lekarima, lečenja u bolnicama...a ne samo za vakcine. Tada se ceo sistem zdravstvenog osiguranja raspada – svi »povlačimo« svoje uložene pare, i ne ostaje ništa za one koji sebi ne mogu da plate ni najosnovnije zdravstvene usluge. To više i ne bi bio sistem zdravstvenog osiguranja za sve građane, već neka vrsta štednje pojedinaca za »crne dane«.

Ne znam koliko mogu baš pod zakonskom pretnjom, da te odvedu na lečenje ili ti daju lek ako ti to ne želiš i ne ugrožavaš druge? 

Ali ovde imamo slučaj zakonom obaveznog vakcinisanja i to nije isti lonac sa ovim tvojim odgovorom.

No kao što sam i ranije napisao ima dosta toga dobrog o čemu ti pišeš.

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko mogu baš pod zakonskom pretnjom, da te odvedu na lečenje ili ti daju lek ako ti to ne želiš i ne ugrožavaš druge?.

Prvo da vidimo kako to odbijanje vakcinacije ne ugrozava druge?

Savremena nauka, savremena medicina i danasnji zdravstveni radnici tvrde da ugrozava.

Vsb, svetlAna, kordun i bratija tvrde da ne ugrozava.

Sad samo treba pronaci dovoljno preciznu metodu kojom bi utvrdili koja je od ove dve grupe u pravu.

Dok se to pitanje ne resi ne vidim kako diskusija moze da napreduje...

Подели на овим сајтовима

Mozda je dobar trenutak da podsetim forumase da je jedna beba umrla u mukama pre par dana zato sto je roditelji nisu vakcinisali. Da jesu, nikad se ne bi razbolela od bolesti koju smo vakcinama bacili na kolena a gluposcu je dozivamo da se ponovo uspravi...

Подели на овим сајтовима

Pronadji taj post ili povuci rec.

Do sad je bilo zabavno ali gresis ako misljs da cu tek tako svakakvima da dopustim da me tek tako vredjaju bez osnove i da me prozivaju samo zato sto ne poznaju drugaciji jezik komunikacije.

Tvoj post cu prijaviti i zamolicu te da prestanes. Vodis ovu temu u nekom totalno bezveznom pravcu... dal ti je zabavno, sta li, ne znam, ali nije fer svakako.

Pricaj ljudski i batali taj cinizam i vredjanja, ne prilici ti a i odmaze ti u diskusiji jer ionako imas veliki problem da te zajednica shvati ozbiljno u poslednje vreme.

Ljubi te klaud.

Ljubi te brat sam ja jedini majmun na forumu, koji čita tvoje iskaze da ti je marijana prijatna i da je ne odbijaš?

Pogledaj šta sada radiš, histerišeš i braniš se kobojagi, da sma ja počeo sa nekim ličnim uvredama i lažima? Ne nije istina, ti si sam uzeo u zaštitu navodno moj bezobrazluk nekome drugome namenjen i stao kobojagi u odbranu. Kao argument si naveo neistine naravno koje sam ja i dokazao spominjajući ti zašto imam utemeljenje davakcinu nazivam luksuz. 

Dakle ubuduće pazi šta pričaš jer si sam nekoliko puta rekao da duvkaš marianu dok si na forumu, ukoliko si se šalio onda snosi posledice a ja od sada pa u buduće neću više spomenuti tebe u bilo kakvom obliku uživaoca marijane.

Pretpostavljam da se nadaš kako ćeš me u frci smutljati i prijaviti administratorima navodna moja vređanja ali mislim da je slaba vajda od toga. Administratori su to siguran sam već dosta puta pročitali, jer ja na tvoju žalost imam jako dobro pamćenje. 

Dakle napisao si da koristis marijaanu redovno, čak i kad si na forumu, i za to se neću izvinjavati ali ako je to sve bila šala onda više nikada neću to spomenuti ali se ne mogu ni izviniti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...