Jakov Edeski Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 чуј премештаја! бар трећина заслужује да им обрије браде. али не ради се то тако. треба да им баци ножеве да се покољу између себе, а он да буде медијатор и помиритељ. шта мислиш по ком принципу владају велики диктатори. али глуп је. не зна. зато је и остао без столице. sad,kome bi brade trebale da se briju,nisam kompetentan,nisam drzo svecu.Al ove makijavelisticke fore,znam solidno.Samo nisam siguran da je ep.Jovan cit`o Makijavelija.Propust bogoslovskog obrazovanja osamdesetih,a i posle,na usavrsavanjima... ruska resavska skola,ili kako vec...ne moze i jare i pare,ne ide brate.... What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Moram priznati da mi je Hristova replika na ovo jedan od omiljenih delova svetog pisma mada nisam shvatio razlog zbog koga si napisao to što si napisao Нкако ми паде ми напамет, након оне светоотачке. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Priča se da je nakon tog famoznog pisma 35 svećenika v. Purić pohitao Irineju bačkom. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 I mi sad ovo s maslom treba da progutamo Не знам зашто вређају интелигенцују верницима. Просто питање, када је ова пракса примењена у прошлости? Или хоће да каже да је владикино здравље трајно нарушено, и да због здраствених проблема није у стању да управља епархијом? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Ко губи има право да се љути. А о "пикантеријама" није лепо писати јавно. Ипак је ово исувише озбиљна ствар, И није време за препуцавња ни о словима ни блоговима. Није време личних анимозитета већ живог живота цркве. Епископ Теодосије долази и остаје, а биће још изненађења. w.a.mozart, fsa, Рилски and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Не знам зашто вређају интелигенцују верницима. jer tako su u mogućnosti. Ovo zaslužuje zasebnu temu koju bih nazvao - Kako se čuvaju ledja u Crkvi primirivanjem strasti i bacanjem koske novinarima Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 1, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Деманти 1. Јул 2015 - 14:00 Разна гласила, попут „Информера”, „Курира” и сличних, преносе вест агенције „Бета”, која се, по устаљеном обичају, позива на „информације из врха СПЦ”, да је Епископ нишки Јован суспендован одлуком Светог Синода, „својеврсне владе унутар Цркве” (!), и да ће га до следећег заседања Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве „мењати” (српски би се рекло замењивати) Епископ рашко-призренски Теодосије. Ово је груба дезинформација. Епископ нишки Јован није суспендован него је, по уобичајеној процедури, добио привремено одсуство из Епархије нишке ради лечења, и то не до идућег заседања Сабора него до идућег заседања Светог Синода у другој половини августа. У пракси Српске Православне Цркве одсуство епископима на период дужи од кратких одсуствовања од неколико дана не даје Свети Синод него Патријарх. Он одобрава и предлог о замењивању (нипошто „мењању”!) епископа који одсуствује. Тако је било и у овом случају. И то је све. Ако ово не знају новинари, требало је да зна њихов информатор, ма ко он био. Духовно и морално, он је неупоредиво гори од њих. Какво ће бити здравствено стање Епископа нишког после садашње фазе лечења, остаје да се види. Хришћани се моле да оно буде добро, боље или најбоље, а нељуди злурадо чекају да се погорша. Епископ бачки Иринеј, портпарол Српске Православне Цркве Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан + Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Као и обично, новинари искриве причу а нико се не сети да провери сајт СПЦ. http://spc.rs/sr/demanti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Super, sad možete da zaključate temu pošto je demanti objasnio ) sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol александар живаљев, fsa, Рилски and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дарко Савић Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Мени ово баш и није за спрдње како неки форсирају ... па ово постало као вишестраначки систем,гдје се само нешто сплеткари,само једни друге скењавају ... Ове суспендоване/рашчињене једи пак бране други их поново оптужују и ликују над њиховим уклањањем са функција!Хаос Sasa 015, александар живаљев and Orthophill је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Мени ово баш и није за спрдње како неки форсирају U tom slučaju nisi vernik eparhije Niške LOL Suspendovan vladika Jovan Purić, popovi znaju zašto Рилски and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 брате, ако није читао Макијавелија, онда је читао житије Св. Кирила Александријског не треба му бољи водич кроз епископски живот и прикљученија ako me pamet sluzi on je doktoriro na Zlatoustom,i pedagogiji.Kirilo je ipak tesko stivo. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 е па видиш и Златоусти је остао без катедре tako ti je kad se zoves Jovan... александар живаљев, Ђорђе Р and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 jer tako su u mogućnosti. Ovo zaslužuje zasebnu temu koju bih nazvao - Kako se čuvaju ledja u Crkvi primirivanjem strasti i bacanjem koske novinarima Речено савременим речником, спиновање јавности. Дешавања у врху цркве све више личи на оно што смо читали да се радило по средњевековним дворовима (сплетке, интриге, тајност, потурање лажних информација). А још када се додају вести из Канаде за време боравка патријарха. Као у лошем филму. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Мене интересују неколико ствари у вези деманта, чисто каноно-правни: 1. Да ли епархија нишка има институција архијерејски заменик? 2. Да ли је епископ толико неспособан да у току тог свог 1-2 месечног боравка (ради лечење) у другу епархију не може да управља са епархијом из даљине? (Током векова било је и епископа који никад нису посетили своје епархије, особено од оних који су столовали из Константинаграда) 3. Да ли у Устав СПЦ-е пресликан је канон да епископу који 6 месеца отсуствује из своје епархије, треба да му се та епархија одузме? lab_man, Ђорђе Р, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука