Лазар Нешић Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 @Ava Lepi: a ko će upravljati Eparhijom Niškom do jesenjeg zasedanja Sabora SPC? Епископ рашко-призренски Теодосије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 ma, ona od prošlog Sabora, koju je sačinio + Irinej bački... Ako ima negde da se to procita, zamolio bi` za linak... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Pre toga su ga navodno kasirali sa "VS za umetnost i konservaciju" SPC. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Ako ima negde da se to procita, zamolio bi` za linak... bilo je u nekim novinama objavljen scan peticije..Pogledaj obi onu temu o Sabor SPC. Mislim da tu ima link. I ja sam procitao. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Епископ рашко-призренски Теодосије. Teodosije je baš avanzovao...Dobio je teritoriju od skoro 30% Srbije. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 ne tumačim nešto što nemam mogućnost da direktno prosudim. Prenosim samo ono što je činjenica. Daću ti hint - ima veze sa dugmetom Esc na tastaturi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Daću ti hint - ima veze sa dugmetom Esc na tastaturi daj brate, otvoreno reci što imaš..ove asocijacije ne vrede, jer ono što asocira tebe, zbunjuje mene i ništa nismo uradili... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Nemam potrebu da se jasno izrazim niti je to u mom stilu - uostalom, sada je potpuno nebitno Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Nemam potrebu da se jasno izrazim niti je to u mom stilu - uostalom, sada je potpuno nebitno ok, nisam te razumeo, jer možda te crkvene prilike mi nisu poznate..ali, sada si me zainteresovao. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 Ја бих изјаву г. Лепог узео са доста резерве. Његова сазнања, по властитом признању, су била измишљења (само претпоставка) у вези са последњом епизодом серије Игре престола (Game of thrones). Тема ипак није серија, него црква, али стварност у нашој цркви много личи на поменуту серију. Да ли ће владика Јован нишки (Снежни?) преживети Синод? Да ли ће му лик из овог животног филма (а у презимену носи име народа) доћи главе? Шалу на страну, мислим да је све ово добро, јер на површину излази оно што се добро зна, а што се до сада успешно скривало. Отуда и оваква реакција потпарола Синода, што ствари испод тепиха испливавају. Ови медији што се прозивају, можда јасније виде ситуацију него они који су у цркви. Неки виде, али не желе да то други виде, а неки не виде, јер не желе да виде, и желе да живе у илузији, имагинацији, како је све под контролом, и како је све ружичасто. Мислим да је ово изнуђен патријархов потез, као и аминовање оваквог потеза од стране Синода. Дефинитивно није прави тренутак да овај проблем исплива, имајући у обзир дешавања из Канаде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 daj brate, otvoreno reci što imaš..ove asocijacije ne vrede, jer ono što asocira tebe, zbunjuje mene i ništa nismo uradili... Хоће да каже да су свештеници незадовољни својим материајлним статусом, и да су зато, као својеврсни азиланти, у жељи за бољим животом, похрлили у Београд. По тој логици би требао цео Ниш, а и остатак Србије, да се пресели за Београд. Верујем да би било много кандидатата за свештенике који би радо дошли у његову епархију, а не били на предугим листама за чекање. Најједноставније речено, владика је почео да заводи ред, а ред многима у мантијама не одговара, пошто на ред нису навикли. Почео је да им се меша у финансије, да ограничава њихову самовољу. александар живаљев, lab_man and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 Најједноставније речено, владика је почео да заводи ред, а ред многима у мантијама не одговара, пошто на ред нису навикли. Почео је да им се меша у финансије, да ограничава њихову самовољу. nije baš tako crno-belo fsa је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 post sa fejsa Jedino , sto mi je u ovoj prici najtuznije je to , sto ce, ustvari , nadrljati ljudi koji nisu ni krivi ni duzni, vec, su se zatekli, u nevreme.Zalosni je sto Jovana niskog, smenjuju ljudi, isto tako sumnjivog morala i karaktera, pri tom ne mislim na Episkope, vec na grupu popova u Nisu koji su ggodinama unistavali Crkvu i radili za svoj interes, koji su unistili mnogo mladih zivota, razorili mnogo porodica i za to ce pred Bogom odgovarati. Cela Crkva zna o kriminalu Milutina Timotijevica i njegovog zeta Branka Cincarevica. Cela Crkva zna o zilotizmu Dionisija Pantelica i njegovim vezama sa Artemijem. Cela Crkva zna o Vlajku Grabezu. Cela Crkva zna o kriminalu u toj Eparhiji vec 40 godina. Neka se i to malo preispita, a sa obzirom ko dolazi za admina mislim da ce se sve preispitati. Dobro znam o cemu govorim jer sam prosao kroz tu muku tamo. Od istih ljudi. Ko to drzi Milutina Timotijevica na mestu rektora Bogoslovije , iako ima 80 godina. Moze li takav covek razumeti potrebe mladih ljudi sada, ili uopste napredak teoloske nauke trenutno. U eparhiji Niskoj postoje problemi kojima Ep. Jovan nije jednostavno dorastao, i to je problem. Nije smeo da dozvoli daostane u senci Patrijarha, i to ga je kostalo. Iskreno zao mi je, zbog svega, ali jos vise se plasim onoga sto ce doci. Anette, Pontifex Emeritus and lab_man је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 Односи са јавности су нам катастрофални. Када се овако битне одлуке доносе, нормално је да ћеш обавестити јавност о томе шта се дешава. Деманти истините вести, да је промењен (привремено?) владика у нишкој епархији, је само замајавање јавности. А поготово објашњење да је то нешто уобичајено. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 Episkopadija ... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука