w.a.mozart Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Lepi, snimi ovo https://www.facebook.com/503242693144916/photos/a.503249063144279.1073741828.503242693144916/619480578187793/?type=1&theater Je l mi se pričinjava ili je ovo mati Lidija sa selfi stikom? Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Ja mislim da bi Episkopa Jovana trebalo smeniti ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 e l mi se pričinjava ili je ovo mati Lidija sa selfi stikom? Hahaha ... ne verujem; legendarna igumanija-mati Lidija, glavom i bradom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Najsmešnije je ovo - Episkop Jovan Puric NIJE BOLESTAN lol Nije ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Nije ? Ma otkud znam, sestro slatka. Bolesni smo mi što smo navalili na ovu temu ko pop na sarme tokom zadušnice, ko baba na ratluk Драшко and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Ma otkud znam, sestro slatka. Bolesni smo mi što smo navalili na ovu temu ko pop na sarme tokom zadušnice, ko baba na ratluk Pa zar nije bilo saopstenje iz SPC da je bolestan ? Nije valjda da... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Hahaha ... ne verujem; legendarna igumanija-mati Lidija, glavom i bradom a sve bi bilo drugačije da je narodu rečena istina, makar i štura- Sinod SPC je smenio +Jovana.... Meni se čini da od smene neće da bude ništa... :good2: александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Брате мили... Ево сад чекам да се неко огласи да је он пробао да врати старосавни поредак у Епархију Нишку, и да га мрзе јер није новотарац. Шаблон виђен икс пута. koliko ja znam +Jovan nije pripadao ni novotarskom ni tradicionalistickom jatu... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Za mene je bilo kakvo premeštanje sa parohije na parohiju (pa i bolju!) neprihvatljivo ukoliko nije stvar dogovora episkopa i sveštenika ("episkop da ništa ne čini bez znanja sveštenika"). Nema episkop diskreciono pravo da premešta, to je potpuno pogrešno shvaćeno... Čak su potpuno besmislene i promene eparhija (nemali broj puta sam čuo iz usta episkopa o prelasku na bolju eparhiju...). Ako je premeštanje stvar dogovora onda nije kazna i sve potpuno drugačije izgleda. A monaškim tipovima je mesto u manastiru ipak... nekad su takvi bežali kad bi ih birali za episkope i to s pravom. Imamo sadašnju praksu gde se to pokazuje kao loše: asketski orjentisani episkopi potenciraju samo gradnju i obnovu manastira, uvećanje monaštva, dok zapostavljaju mirsko sveštenstvo - potpuno pogrešno... mislim da kada je rec za odlazak iz eparhije u eparhiju mora da bude stvar dogovora, ali u okviru jedne eparhije, nema govora...zna se ko ti je šef...pa i mirjane njihovi sefovi premestaju sa jednog na drugo mesto rada, ne vidim ništa čudno u tome... александар живаљев and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Nije valjda da... ... e,tesko nama. Pa i deca znaju bolje da ... :1736_action: Nista,sad ce da usledi demant demanta. P.s. ...blizi se smak sveta. :msn_stormy: Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 mislim da kada je rec za odlazak iz eparhije u eparhiju mora da bude stvar dogovora, ali u okviru jedne eparhije, nema govora...zna se ko ti je šef...pa i mirjane njihovi sefovi premestaju sa jednog na drugo mesto rada, ne vidim ništa čudno u tome... nisi u pravu, razmisli malo bolje. A i u svakom slučaju ti ljudi rade za novac, od njih se ne očekuje entuzijazam, oni jesu najamnici, ako ti se ne sviđa posao ili su mali novci odlaziš i tražiš bolje, ali ni to nije tako jednostavno. Upravo zato postoji borba za radnička prava, sindikati, težnja ka humanijem kapitalizmu itd... U Crkvi je u osnovi sve drugačije, nema apsolutizma jer Crkva je zajednica, koja ima prvog a taj prvi ništa da ne radi bez ostalih... I čak da nije tako, sa dogovorom bi se predupredile akcije onih podređenih koji moraju da se bore za sebe, nemaju drugog izbora ako su stavljeni pred svršeni čin jednog apsolutiste. Njegova akcija rađa bunt. On nije dobar ali ne postoji drugo rešenje u tom slučaju. lab_man and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 nisi u pravu, razmisli malo bolje. A i u svakom slučaju ti ljudi rade za novac, od njih se ne očekuje entuzijazam, oni jesu najamnici, ako ti se ne sviđa posao ili su mali novci odlaziš i tražiš bolje, ali ni to nije tako jednostavno. Upravo zato postoji borba za radnička prava, sindikati, težnja ka humanijem kapitalizmu itd... U Crkvi je u osnovi sve drugačije, nema apsolutizma jer Crkva je zajednica, koja ima prvog a taj prvi ništa da ne radi bez ostalih... I čak da nije tako, sa dogovorom bi se predupredile akcije onih podređenih koji moraju da se bore za sebe, nemaju drugog izbora ako su stavljeni pred svršeni čin jednog apsolutiste. Njegova akcija rađa bunt. On nije dobar ali ne postoji drugo rešenje u tom slučaju. da, ali, oni koji odu na goru parohiju nisu zadovoljni, dok oni koji su postavljeni na novu parohiju jesu i time se na neki način ispravlja nepravda učinjena onim koji su u prvoj podeli kolača prošli gore. Sa druge strane, koliko sam načuo, +Jovan je premeštao sveštenike u okviru jednog namesništva i jednog mesta, tako da niko iz Pirota nije poslat u Kuršumliju i slično... Tako je u Crkvi bilo uvek, ne znam šta je sada toliki problem oko nečeg uobičajenog u Crkvi... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 U Crkvi je u osnovi sve drugačije, nema apsolutizma ) Рилски, w.a.mozart, lab_man and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 ) šta reći na ovu izjavu... Inače, +Jovan, pošto mu je juče navrat-nanos zabranjeno da u sopstvenoj Eparhiji služi Sv. Liturgija, istu proveo u Sabornoj Crkvi u Nišu...Na kraju Liturgije je delio naforu okupljenim vernicima...Samo za to je "došao" sa VMA i odmah se zatim "vratio"... александар живаљев, Gresni rab Boziji and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 a sve bi bilo drugačije da je narodu rečena istina, makar i štura- Sinod SPC je smenio +Jovana.... Ako mene pitaš, mada nisam 100% siguran, nije čak ni Sinod. Poslao ga je na lečenje lično Veliki Poglavica александар живаљев and lab_man је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука