Jump to content

Зашто је православно хришћанство неспојиво са јогом (образложење телевизијске изјаве дате телевизији N1)

Препоручена порука

Gresna mi dusa. :-D Sutra je 1.jul,Arsenija se vraca sa godisnjeg odmora u zizu pozrtvovanja.Necemo se cuti,a ni videti,kao ni do sad.Ostajte mi u ljubavi kojom vas Hristos ljubi i setite se mene gresne u molitvama svojim,jer ako je u ovom trenutku nekome potrebna molitvena pomoc,to sam ja.Pozdrav i ostajte mi sa Bogom. :-*

МОЛИМ ВАС да са Арсенијом оде и тема о јоги... molimoli али...Арсенија....увек одлази 

Подели на овим сајтовима

Ja sam rekla svoje,zao mi je ako sam nekoga povredila,molim za oprostaj i pustite me da odem...P.s.Ja hocu da idem,ali neka nevidljiva kosmicka sila me drzi.Nije ovo tema o meni,ovo je tema o ko zna cemu.Vreme ce pokazati.

ne idi sestro :D ku de ces bre.ne mozes ti bez ovog foruma :D

Подели на овим сајтовима

Чи је главни концепт у скоро свим борилачким вештинама, масажи и акупунктури. Потребне су одређене физичке вежбе да би се чи развио, потпуну опуштеност мишића, побољшан став, правилан дах, фини рад нервног система.Скоро сви покрети у свим борилачким вештинама имају свој корен у тај чи чуан-у односно овладавање чијем .Мислим да је немогуће очистити борилачке вештине од овога јер сваки покрет у њима служи и за овладавањем чијем и то је базирано на чистој физици.Односно чистом физиком упражњавањем дугогодишње технике се стиже и до метафизике.Тако да мислим да није могућ ни преображај борилачких система.Хвала на пажњи.  8086.gif

Tako je. 

Sa tim, da je joga bezazlenija ali sustina je ista.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Prvo onaj ko praktikuje Jogu ne postaje automatski Hindus ,drugo Kanonski mnoge stvari nisu spojive sa Hriscanstvom pa ih opet 80 % ljudi na ovom forumu  Praktikuje ,najsmesniji su mi ovi Cistunci u ovoj nasoj paganskoj Verziji Hricanstva pogotovo ovi sto se plase da ce nase Duse sleteti na krivu lokaciju,joga je zdrava i treba je praktikovati isto vazi i za Borilacke vestine jos nisam cuo da je neko postao Hidus ili otisao u Sinto religiju zato sto je praktikovao Jogu ili neku borilacku vestinu,poreklo Joge dolazi iz Indijske Filozofije Religisko tumacenje se nakacilo tek Kasnije JOga je 3000 Godina stara Disciplina,starija od Hriscanstva,Kad bi ovaj svestenik poznavao temu o kojoj prica on bi trebao da zna da moderna joga stavlja teziste na praksu a manje na teoriju,dok se on ovde bavi vise teorijom a manje praksom,ogromnu vecinu ljudi koji se bave praksom ne interesuju mambo dzambo gluposti vec teze da isvuku telesnu i terapeutsku sustinu iz Joge...

Подели на овим сајтовима

Отац објаснио!  :aplauz:  8086.gif

Izuo, od pocetka do kraja...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Тачно, прецизно и јасно! Само да додам да је Јога првобитно и представљала Безмолвије, Исихију, Смиреноумље. Наше Православље то управо и поседује вековима. Дакле, ако хоће неко да се бави ПРАВОМ Јогом....изволте....ИСИХАСТИЧКИ НАЧИН ЖИВОТА У ЛИТУРГИЈСКОМ ОКРИЉУ ЦРКВЕ. 

Паметном доста! :)

Kakvo trolovanje, Boze me prosti.

"Ako neko hoce da se bavi pravom jogom (koja ispada, jelte, isto sto ili cak i nesto vece nego Hriscanstvo), onda dodjite u Crkvu, jer je to najblizi surogat".

To si ti sad ovde rekao, i ostao ziv.

I smoran si brate za medalju, bas si ga vise preterao...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inace, 3. stranu ove teme mozete kompletno da obrisete, obzirom da je u pitanju potpuni spam bez ostatka...

Подели на овим сајтовима

Очекујем ускоро текст: ”Јогом против декадентних западних вредности”  :)))

Naime, tokom susreta sa indijskim premijerom Narendrom Modijem u ruskom gradu Ufa, ruski lider je rekao da želi da proba da vežba jogu. 

"Deluje kao vrlo primamljiv sport. Pogledaću koje joga vežbe mogu da uradim, imajući u vidu sportove koje treniram", kazao je Putin tokom razgovora koji je održan u okviru samita pet zemalja rastućih ekonomija (BRIKS). 

Indijski premijer Narendra Modi poznat je kao strastveni ljubitelj joge. Nakon dolaska na čelo vlade imenovao je ministra za jogu čiji je glavni zadatak da promoviše taj drevni sistem duhovnih i telesnih vežbi. Takođe je na njegov predlog ustanovljen Međunarodni dan joge koji je 21. juna ove godine prvi put obeležen širom sveta.

Izvor

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...