SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Немам шта да ти опраштам јер ти ништа и не замерам. А што се "замена теза тиче" сва моја негативна критика је усмерена на приказано понашање масе и ништа друго. Нисам написала ни да је тај и тај лицемеран, нити да је малодушан или било шта слично, већ је поента мог писања да се хришћани не понашају тако. Али ето, као и увек, простре се више раличитих мишљења на исту тему, што, уосталом, оваква дописивања и читања и чине донекле занимљивим. Ако си саблажњиве природе, онда бих требала да ти затражим опроштај, али нећу јер не бих била искрена. Ово је као мали закључак мог дводневног баљезгарења којим сам уморила и себе, а камоли вас. A ako se hrišćani raduju tuđem uspehu?El to postoji neki utvrđeni obrazac po kome se raduju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 A ako se hrišćani raduju tuđem uspehu?El to postoji neki utvrđeni obrazac po kome se raduju? Хришћане краси мир у сваком смислу, па и у контексту спољашњег изражавања радости. О томе сам писала на страни 13. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Значи ти се не молиш нигде сем у својој кући? Нормално. Кућа и Црква су места за молитву; осим за побожне позере, који више воле тргове, платое, тржне центре и шта знам шта још, само да су виђени. Редовно мажеш главу када су постови? Средином деведесетих, још као дете, нисам нешто постио, али сам користио чичково уље и разне гелове, и тако правио неке модерне фризурице, али ме брзо то прошло. Сада, кад постим, ништа не мећем на главу. Никад ниси на улици дао просјаку паре? Какве то везе има са молитвом на јавном месту? Молио бих да ми даш неке референце ка тумачењима тог дела Јеванђеља које поткрепљују твоје твдрње, или је то твоје произвољно тумачење? Исусове речи су јасне. По мени, односе се и на овакве догађаје. Не могу сада да трагам за референцама, а нема ни потребе, јасно је. Дуња and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Hahaha, e hvala ti Bane za ovo, najbolja replika na celoj temi ... Hvala ti Lepi...( evo ga opet onaj osećaj). Лазар Нешић, Иван Ивковић, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Нормално. Кућа и Црква су места за молитву; осим за побожне позере, који више воле тргове, платое, тржне центре и шта знам шта још, само да су виђени. Чини ми се да ту нема тако строгих правила. Не мора да значи да ако неко јавно пред народом позове на молитву и братољубље одмах то чини фарисејски већ да постоји могућност да је човек стварно најискреније ,ценећи те вредности, желео да их објави пред другима. "Дух дише где хоће" и ми га често не разумемо јер хоћемо да га укалупимо у сопствене оквире. Дијана., obi-wan, Фидер and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 ми га често не разумемо Ако икад... Свака част ако су момци били искрени, срам их било ако нису. Него да се побринемо ми око свог спасења, саберемо утиске, преиспитамо се итд. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Немам шта да ти опраштам јер ти ништа и не замерам. А што се "замена теза тиче" сва моја негативна критика је усмерена на приказано понашање масе и ништа друго. Нисам написала ни да је тај и тај лицемеран, нити да је малодушан или било шта слично, већ је поента мог писања да се хришћани не понашају тако. Али ето, као и увек, простре се више раличитих мишљења на исту тему, што, уосталом, оваква дописивања и читања и чине донекле занимљивим. Ако си саблажњиве природе, онда бих требала да ти затражим опроштај, али нећу јер не бих била искрена. Ово је као мали закључак мог дводневног баљезгарења којим сам уморила и себе, а камоли вас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Нормално. Кућа и Црква су места за молитву; осим за побожне позере, који више воле тргове, платое, тржне центре и шта знам шта још, само да су виђени. http://grockainfo.com/wp-content/uploads/2014/09/Foto-Jelena-Matijašević2.jpg http://www.mitropolija.com/proslava-praznika-svetog-vasilija-ostroskog-u-ostrogu/ http://www.spc.rs/files/galerije/11/08/1mirkovcipantelino.jpg http://www.spc.rs/files/galerije/12/08/david_1_0.jpg http://www.svetosavlje.org/biblioteka/istorija/litija02.jpg Средином деведесетих, још као дете, нисам нешто постио, али сам користио чичково уље и разне гелове, и тако правио неке модерне фризурице, али ме брзо то прошло. Сада, кад постим, ништа не мећем на главу. Изузетан смисао за хумор. Какве то везе има са молитвом на јавном месту? Како нема, у истом учењу, поред молитве, Исус наставља са поукама везано за пост (мазање главе), давање милостиње... Неозбиљно је да један део тумачиш буквално, други овако, трећи онако... Исусове речи су јасне. По мени, односе се и на овакве догађаје. Не могу сада да трагам за референцама, а нема ни потребе, јасно је. Произвољно тумачење (тотално страно Православљу, а заступљено у протестантизму)као што сам претпоставио. Опрости, али не сматрам те за ауторитет у нашој Цркви, тако да ћу твоје тумачење занемарити у овом случају, и остаћу при тумачењу Светих Отаца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Могуће, то би била радост. Можда и неко из "синхронизације" тј. наизменичног скандирања 50000 људи: "Вучићу, педеру!" и изговарања "Оче наш" сконта где се заправо налази. Skandiranje nije bilo pogresno. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Ja znam samo da je boljka jehovinih svedoka,ta da sveto pismo kao npr i MP tumace bukvalno,a onda vidim bracu i sestre ovde koji su pravoslavci kojima ne mozes dokazati da ne treba bukvalno tumaciti. Sveto pismo je nastalo u odredjenom vremenu,istorijskom dobu,medju dogadjajima kojih verovatno i sad ima. Ali,sustina je da sam ja tu pricu Isusa video kao poruku tada ljudima koji su iz neke svoje koristi se javno molili na nacin kao sto su radili fariseji,a pogotovo farisej iz price o cariniku. Molitva kao izraz samopohvale i prekora prema drugima,postavljenje sebe iznad drugog i tako dalje i tako blize. Apsolutno sam mogao svuda naslutiti da ce Oce nas fudbalera sa svojim narodom izazvati negativnu reakciju osim ovde,neverovatno. Vise volim kad vidim da se neko prekrsti kad prodje pored neke crkve ili hrama (sto ne cinim) ili zna Oce nas,nego kad vidim bezboznike i zaostatak komunizma koji huli i psuje Gospoda,Presvetu i svetitelje. Mi kao da smo odrasli i rodjeni u idealnom dobu,pa sad u kvantitetu trazimo veliki kvalitet,a ne da smo do pre samo 20,30 godina bili nesvet. Polako. Cak i skandiranje "Vucicu pederu" sto iskreno mislim da je Dunji najveci problem jeste nesto sto kakve veze ima sa fudbalerima tacno? Dakle oni su ocitali Oce nas i otkrili svoju tajnu iz svlacionice,ali oni nisu pokretali to skandiranje... Neke ljude iskreno ne razumem,ali vam svima zelim sve najbolje Broken, Дијана. and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Koliko se god upinjali, nema vajde. Nema ovde ni Duha koji diše gde hoće, ni Hrista ni Boga Oca ni Meke ni Medine i ostalih fora.Ovo je jednostavno fol pobožnost i fol duhovnost i jeftino je i plitko. Vašar i pozorište. Malo srbovanja, malo šatro pravoslavlja uz rakiju i sisatu snajku i ajd živeli. To je to, to je sve! cloudking and Натан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Koliko se god upinjali, nema vajde. Nema ovde ni Duha koji diše gde hoće, ni Hrista ni Boga Oca ni Meke ni Medine i ostalih fora. Ovo je jednostavno fol pobožnost i fol duhovnost i jeftino je i plitko. Vašar i pozorište. Malo srbovanja, malo šatro pravoslavlja uz rakiju i sisatu snajku i ajd živeli. To je to, to je sve! Da, tacno sve si korektno otpevao, osim mozda jedan detalj, u niskim lagama mi se nije dopao (sva sreca:)). Ovi momci su u kleti svlacionice svoje pre svaku utakmicu zagrljeni izgovarali molitvu i to ne onu koja cuda trazi, nego onu za hrabrost i ustrajnost. Ti momci su sred Beograda u slavu Boga Oca, koji inace jako voli fudbal, vise negoli li elitnu teologiju ili narkomaniju, ponovili molitvu, gde im se pridruzila i kurta i murta a mozda i po neki svetitelj. To je to, to je sve. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 To je to, to je sve! чукни во дрво Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Meni nije jasno o čemu vi ovde raspravljate?Šta je problem što su se pomolili javno kako su se molili i tajno u svlačionici? Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Da, tacno sve si korektno otpevao, osim mozda jedan detalj, u niskim lagama mi se nije dopao (sva sreca:)). Ovi momci su u kleti svlacionice svoje pre svaku utakmicu zagrljeni izgovarali molitvu i to ne onu koja cuda trazi, nego onu za hrabrost i ustrajnost. Ti momci su sred Beograda u slavu Boga Oca, koji inace jako voli fudbal, vise negoli li elitnu teologiju ili narkomaniju, ponovili molitvu, gde im se pridruzila i kurta i murta a mozda i po neki svetitelj. To je to, to je sve. Da li su se molili za sebe ili za druge? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука