Jump to content

Завођење малолетнице, да ли је кажњиво?

Оцени ову тему

Препоручена порука

@@Gresni rab Boziji,

A sta ako ga spopadne iskusenje u vidu nekog zgodnog dase koji pocne da ga provocira ? Imas li razumevanja i za njega, ili ces da mu pomenes majku pe***sku ? Mis'iiiim, sta ce covek, nije in to hteo, ali, iskusenje je to. :bleh:

Паво :)...не одговори ти Лиди на питање :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Да је Адам пазио на Еву и смрскао главу змији чим је видео,уместо што је лутао рајским вртовима, неби Ева смела да разговара са змијом и падне у искушење да убере јабуку. Вама женама да се мало слободе одма упрскате ствар.. :)

Bog je svakom dao slobodu ali je ljudi jedni drugima oduzimaju, kao biološki dominantiniji muškarac ženi, belac crncu itd...

Nije Adam mogao da pazi na evu, niti Eva na Adama kad nisu bili sposobni da svako individualno vodi računa o sebi.

Подели на овим сајтовима

Године нису никакав показатељ зрелости, а у целој причи је битна намера. Ако су намере чисте и као такве обостране - не видим проблем.

Они што се саблажњавају помислима да девојка од 16 година не може бити зрела жена имају заправо проблем са саблажњавањем над својим телом.

Činjenica, zrelost često nema veze sa godinama.

Često se zapitam u čemu to nekome prodje pola života kad je sredovečan a ponaša se kao balavac.

Подели на овим сајтовима

Muskarac koji dozvoli da mislima pada u ta iskusenja nije musko,nego je nekakav perverznjak,mlakonja...i bolje mu je da obesi vodenicni kamen oko vrata ,nego da sablaznjava decu. Tolilo,nadam se da ovi sto pokrenuse temu nemaju neki predumisljaj ...:-D

Slazem se u potpunosti.

Ja bih rekao da zavisi o cemu pricamo, da li je rec o seks kombinaciji ili su se medju njima sticajem zivotnih okolnosti razvila neka osecanja.

Razlika u godinama nije strasna, ali muskarac od 26 itekako zna kako da se postavi prema devojci od 16 da dobije sve sto zeli i da ne koristi ni hladno niti kakvo oruzje. To je zloupotreba polozaja, moci, svog zivotnog iskustva koje je u tom periodu drasticno vece kad imas 26 u odnosu na 16. Emotivna zrelost devojke je tu upitna tj ona je podloznija manipulaciji i lakse se da iskoristiti da sve ispadne kao da je ona to zelela. Ne kazem, postoje izuzeci i ako to nije prolazna volja momka, mogu oni i da se merkaju, gledaju, i svasta nesto rade sto ne potpada pod vikend romansu radi seksa. Mogu da zamislim da se momak od 26 zaljubi u devojcicu od 16 ali onda sve to ide drugacije i ozbiljnije. Ne znamo mi sta zivot nosi, ali samo se smuvati sa devojcicom od 16 radi seksa u tim godinama nije bas pokazatelj normalnog psihofizickog razvoja. Postoje devojke pribliznih godina ako mu je do tresenja kese.

Подели на овим сајтовима

Не бих ја подизао толику панику. Све је то изузетно индивидуално. Ипак 16 година није 12. Него, Миле је као ћалац ћера сад у критичној фази па покреће теме :):D

Људи моји, зашто бити ограничен толико? Видим да се овде дланом о длан мушкарци проглашавају за педофиле. Побогу! Видите шта значи пропаганда ових и оних права, како је делотворна на вама (нама) самима! У вези 25-годишњака и 16-годишњакиње нема ничег а пропо одвратног, изопаченог, нити шта ти ја већ знам. Тачно је да у већини случајева то не мирише на добро, али зашто у начелу бити против? Ко је ћалац шеснаестогодишњакиње, нека игнорише последње питање, хаха

Уз све то, девојка од шеснаест година по степену емоционалне зрелости може бити веома близу момку од двајес и пет. Нема она то искуство итд., али зрелост може да има

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ево, Миле, једна практична информација, родитељи су ми лекари па знам из прве руке. Ако ђевојка, старија малолетница, тј. од шеснајест година навише, затрудни па хоће да абортира, или ако заглави у хитној због последица алкохола, дроге или секса, у Србији лекари немају законско право да обавесте њене родитеље без њене сагласности. Тако је већ годинама.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Muskarac koji dozvoli da mislima pada u ta iskusenja nije musko,nego je nekakav perverznjak,mlakonja...i bolje mu je da obesi vodenicni kamen oko vrata ,nego da sablaznjava decu. Tolilo,nadam se da ovi sto pokrenuse temu nemaju neki predumisljaj ...:-D

No to bi bio masakr očeva i na forumu i svuda drugdje.

Inače takvih slučajeva ona 15-17 on 25-27 je mnogo a

naročito su česte ženske, mlade djevojke koje isključivo

takvu razliku 10+ i veću, čak i 20 godina kod mladića preferuju.

One se s mladjim osjećaju isto kao momak od 17 godina

što bi se osjećati najvjerovatnije mogao  sa "curom" od 9-10

godina, otprilike tako isto. Smatraju ih nezrelim, skoro debilima,

nemaju uopšte šta bi s njima i o čemu pričali, dosadni su im.

Ova jedna kaže, vršnjaci pričaju samo o sportu, motorkama,

autima, pijankama, sexu i o svakojakim volovinkama i glupostima

a s takvim starijim možete popričati i o ozbiljnijim stvarima u životu

i o knjigama, umjetnosti pa ako treba i o vjeri, Bogu ili Crkvi itd.

http://diskuse.dama.cz/d.php?d=351

Evo malo da se nasmijete, da "odlakšamo" nečim tu diskusiju:

http://www.teen385.com/savjeti/pitanja-odgovori/stariji-momci-10

Подели на овим сајтовима

Ova jedna kaže, vršnjaci pričaju samo o sportu, motorkama,

autima, pijankama, sexu i o svakojakim volovinkama i glupostima

a s takvim starijim možete popričati i o ozbiljnijim stvarima u životu

i o knjigama, umjetnosti pa ako treba i o vjeri, Bogu ili Crkvi itd.

http://diskuse.dama.cz/d.php?d=351

Evo malo da se nasmijete, da "odlakšamo" nečim tu diskusiju:

http://www.teen385.com/savjeti/pitanja-odgovori/stariji-momci-10

Ja u situaciji takvih očeva bih radije ako bi mogao to birat

izabrao tog od 26 godina, s kojim će mi 16 godišnja ćerka

pričati o hrišćanstvu i Bogu jer je na primjer on sam hrišćan

nego sa vršnjakom od 17-18 godina o tome na koju će techno

party otići i čime će se sve tamo "odvalit", extazama i alkoholem.

Подели на овим сајтовима

Bio tamo kod sestre prije mjesec dana, da se vidim s njom i djecom, stalno sad

rastu ta djeca, svaki put nešto drugo je za vidjet, i dobroga ali i tog manje dobroga.

Sin je lijepo porastao, gledam gdje joj ćerka, vidim sjedi neka starija cura tamo u sobi.

ja msilio to joj kolegica i sad čekam da ona dodje a na kraju mi tek upalilio da je to ona.

Počupala obrve, nalakirani dugi nokti, modni štrih haljine, štikle s visokim potpeticama,

našminkana, na sreću ne tako strašno ko što to može biti a 16 joj je godina i sjedi tamo

a ja nisam idiot prepoznao svoju rodjenu nećaku. Ma i sad se opravljam od tog šoka s tim.

Priča mi sestra bila djeca iz njene škole tj. iz tog razreda na nekom izletu tražit isnpiraciju

u prirodi šta će biti u budućnost, kojom cestom će se uputiti u životu, neko kao sozercavanje

imalo to biti, promišljanje nad svojim životom. A ta djeca kupila flašu votke i opili se svi ko zemlja.

Tu inspiraciju na kraju našli na dnu flaše, baš krasan početak, ta razrednica dobila histerički napad.

Poslije bilo cirkusa s tim po školi, zvali roditelje, dobili opomene, sestra bila na nju bijesna ko ris.

Подели на овим сајтовима

Postoje devojke pribliznih godina ako mu je do tresenja kese.

Све нешто мислим да ти мушкарци више иду ка млађим цурама што их више вршњакиње и старије одбијају. Зашто то мислим, немам појма xD

Подели на овим сајтовима

Ja u situaciji takvih očeva bih radije ako bi mogao to birat izabrao tog od 26 godina, s kojim će mi 16 godišnja ćerka pričati o hrišćanstvu i Bogu jer je na primjer on sam hrišćan nego sa vršnjakom od 17-18 godina o tome na koju će techno party otići i čime će se sve tamo "odvalit", extazama i alkoholem.

Vi mora da se salite... 0703_read  ....

:351780:

Подели на овим сајтовима

Vi mora da se salite... 0703_read  ....

Što bih se šalio, s takvim stvarima se ja ne šalim,  ja lično znam za ovaj slučaj kod nas:

njemu 17 njoj 27 kad su se počelií zabavljat,  s njima hodao na Mise, znam ih lično, skupa

smo izlazili na pivo i sl. dok sam živio u Češkim Budjejovicama, danas su već godinama

u crkvenom kanonski pravovaljanom braku i imaju djecu. I oboje rade kao katehete, dipl. teolozi,

predaju vjeronauk u školi .To gdje je njoj 16 a njemu 26 je još normalnije od tog. Šta je tu čudno toliko?

A uzeli su se jer su si odgovarali kao osobe emocionalno i valjda baš po tome što su vodili sličan stil

života, Bog, Crkva, teologija. Mnogo vremena provode na molitvama, dijele iste nazore i način života.

Подели на овим сајтовима

Ово не схватам:

Је л' протеран из Раја јер је сагрешио послушавши Еву или јер није хтео да призна да је сагрешио, већ је покушао да се оправда позивањем на Еву, тј. окривљујући њу ради оправдања себе? Дакле, је л' изгубио Рај због непослушања или због гордости услед непризнавања сагрешења?

Адамов избор, Адамово преусмерење и накалемљење са "Дрвета Живота" (Бога) на "дрво познања добра и зла", довело је до онога што се зове "пад" ("са њега не једи; јер у који дан окусиш с њега, умрећеш. - 1.Мој.2,17) чије су нам импликације, као што поменути цитат Писма сведочи, више него познате...

...а да је Он крив, крив је.Највећи део одговорности увек лежи на ономе коме је дато да има већу одговорност ( симболички приказано кроз причу где Бог шета вртом и видевши да нема првостворених који су направили погрешан избор, Он позива Адама а не њих заједно, Бог упућује питање "где си" а не "где сте"), што, наравно, не амнестира од кривице остале актере (сатану и Еву).

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Naravno da im to nije išlo bez problema, babe po crkvi ogovarale, njegovi roditelji bili protiv toga,

sveštenici im držali prodike ali oni na kraju prosadili svoje šta su htjeli i ko im je to mogao zabraniti?

Подели на овим сајтовима

@@Zayron,

To je neki izuzetak ... 0703_read

... Da pricaju o Bogu,pazi bogati...to vam je samo izgovor za razgovor. 1306_womens ... Pricaju kao o nekim ozbiljnim stvarim,kao...resavaju neke dileme,tu nema dileme. Ako mene pitate,a bilje je da me ne pitate ...to je cista izmisljotina,licemerje....

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...