Arsenija Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Арсенија, кад би сви људи били на калуп, многе ствари би на свету биле много лакше и једноставније. На пример, ми за оно двоје са почетка теме уопште не знамо ни да ли имају полне односе, јер уопште не мора да значи да их имају без обзира на то ако су у вези. И сама зрелост је прича за себе, јер има особа које су прешле 50-ту, а и даље су емотивно незреле. Само што за пунолетне нема оправдања ако су незрели, док се код малолетника незрелост подразумева, мада ништа не мора да значи. Клинци од 18, 19 и 20 се такође традиционално посматрају као незрели и малоумни, без обзира на то што су правно пунолетни. Паде ми још нешто на памет. Стално се критикује улога филма, телевизије и популарне културе на сексуалност младих, али шта је са школском лектиром? „Ромео и Јулија“ који су део школског градива за узраст од 14 и 15 година, описују љубав 13-годишње девојчице и одраслог мушкарца. У делу је њихова љубав забрањена због заваде породица, док би данас њихова љубав била забрањена због Јулијиних година. И таква љубав се уздиже на пиједастал жртвом коју су обоје поднели – самоубиством. Не знам колико „Ромео и Јулија“ могу имати везе са темом, али паде ми и то на памет. ...emotivna zrelost ne moze ni da se postigne...covek sazreva...menja se od pocetka pa do kraja...ima raznih ljudi,slazem se. A sto se lektire tice... ...zna se.. Ili je niko ne cita ili je procita samo jednom na letnjem raspustu, i eventualno jos jednom ...ako ga to interesuje...u svakom slucaju,niko,eventualno 1 u milion djaka tog uzrasta je u satnju da primeti bilo sta sto mozda stoji izmedju redova...A da pronadje paralelu u svom vremenu,to je tek misaona imenica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 @@Ниџока 1.1, Gde si ovo nasao...znas valjda da je to pisala Arsenija,moja sestra bliznakinja. Jadnica,idem da joj skuvam kafu...tezak dan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Od starijeg muskarca 26 koji zavodi mladju devojku 16,veci je retard devojka sponzorusa koja je spremna da legne u krevet sa svakim ko ce da je finansira a pogotovo mlada devojka sa starijim bogatim covekom, Ili devojka koja lezi pijana i drogirana na ulici posle nocnog provoda...ima i vas devojaka svakakvih a prozivate muskarce... Говориш о нечему сасвим другом, нема везе са оним што кажем цитирајући А.М (прочитај шта цитирам: разлику у годинама и пре пунолетства!). Никог не прозивам и нигде не кажем да су "вас" - сви мушкарци исти или свакакви. Ја то не знам, не занима ме ко је коме сличан и по чему, па бих те замолила да мене у те "вас свакаквих" заобиђеш. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Citati koje si naveo nisu generalizacija. Probaj to da ukapiras... procitaj opet moj post. М..да, заборавио сам, ти не радиш такве ствари. Silly me . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Тања, читам те како паметно пишеш из теме у тему, па ме занима колико ти имаш година? Дванаест? Прилично сам паметна...Читам много књига и волим да научим. Можда звучи сјајно. Требало би да су ми драге моје способности...Али то није тако. Ја сам у 8. разреду и у 8 разреду мораш бити глуп да би био популаран и прихваћен! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Говориш о нечему сасвим другом, нема везе са оним што кажем цитирајући А.М (прочитај шта цитирам: разлику у годинама и пре пунолетства!). Никог не прозивам, нигде не кажем да су "вас" - сви мушкарци исти или свакакви. Ја то не знам, не занима ме ко је коме сличан и по чему, па бих те замолила да мене у те "вас свакаквих" заобиђеш. Драга моја искрено верујем да ти неспадаш у ту скупину које сам описао у претходним порукама. Чак сам лепо навео "не све, него само неке девојке". A да таквих младих девојака има, има. Tо је чињеница. И да се нормалним мушкарцима такве гаде и то је чињеница, као што вама нормалним девојкама многе ствари сметају код неких мушкараца, па између осталог и то да мушкарац од 26 или неки старији, заводи младу девојку од 16... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Moja majka je imala 16 kad su se sreli, 17 kad su se uzeli i za 18ti rodjendan me je dobila. Otac mi je bio 10 godina stariji i jos uvek su zajedno. Gresni rab Boziji, Manolis, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Драга моја искрено верујем да ти неспадаш у ту скупину које сам описао у претходним порукама. Чак сам лепо навео "не све, него само неке девојке". A да таквих младих девојака има, има. Tо је чињеница. И да се нормалним мушкарцима такве гаде и то је чињеница, као што вама нормалним девојкама многе ствари сметају код неких мушкараца, па између осталог и то да мушкарац од 26 или неки старији, заводи младу девојку од 16... Понављам, ничим нисам заслужила да ми се обраћаш са "вама" у контексту приче, ни као нормалној, ни као ненормалној. Прочитај шта цитирам: разлику у годинама 26:16 - односи се на ЗРЕЛОСТ - ментални ниво свести! Ако то не можеш да схватиш, не могу да кажем ништа више. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ja sam uvatio Juliju za dojku u Veroni, da li to znači da sam pedofil?! OMG! По законима Републике Србије, да. Е сад, не знам да ли је до краја драме Јулија напунила 14 година... Кад се упознала са Ромеом, још није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Тежак ментални поремећај, може се рећи ментално заостао човек, будући педофил или озлоглашени мафијашки бос! Морон. Па овај цитат горе су твоје речи које упућујеш старијим мушкарцима који заводе младе девојке, и нису нимало пријатне. Поготово кад узмемо у обзир поруке неких форумаша који сведоче да су њихови очеви и мајке, рођаци или пријатељи имали слична искуства, односно да су имали велику разлику у годинама кад су ступали у такве везе после које су ушли у брак, зачели породице и шта им фали.. Како се сада они осећају кад читају твоју поруку размисли мало није све тако просто :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Citam skoro pripovetku "Krotko jagnje" F.M Dostojevski, elem rec je o nekakvoj vezi i braku coveka od 40 godina i slucajno opet 16 godina stare devojke. Ali prica za razliku od ocekivanog je obratna. Rekli bi sada nasi savremenici pedofil i devojcica, medjutim pripovetka se zavrsava kako ga ta devojcica prevari sa mladim oficirom i ne mogavsi to da podnese, a videci ipak ljubav i paznju od njega tog svog starijeg supruga, izvrsi samoubistvo. Samo rekavsi "ja sam prestupnica".Mada je prica dosta slozena od pocetka. Kod ruskih klasika ima dosta pisanija o vezama, brakovima, ljubavima sa velikom razlikom u godinama, cak preko 20. Ali sve u svoje vreme sada je valjda ispada sve konzervativnije u tom pogledu nego onda. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Devojka od 16 godina moze da bude devojcica a moze da bude osoba zrelija od vecina nas na ovoj temi... Може али по правилу није. Ја у животу нисам упознао особу од 16 година која би била зрела као потпуно формирана особа (да повежем са темом, сматра се да је човек потпуно формиран до 26. године, ако није, по правилу постоји неки проблем). Е сад, да се оградим, моје искуство уопште не мора да одговара са неким објективним стањем ствари, свестан сам да можда звучим ригидно, али тешко да могу да мислим другачије када као што реког никад нисам срео дете од 16 година које је као одрасла особа, једноставно, по правилу, премало је ту животног искуства. Помињала су се и старија времена, када је разлика у годинама била нешто мање више уобичајено, али изгледа ми да промена става о томке није дошла тек тако, јер људи се генерално чине мање самостални данас, јер су са неких 17, 18, 19, у нашем двадесетом веку, велики број људи, иамо прилику да се жени, сноси одговорност за своје или бар део родитељског домаћинства, радили су од малена, борили се у ратовима итд. Све наведено данас важи за мањину 18- огодишњака. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Па овај цитат горе су твоје речи које упућујеш старијим мушкарцима који заводе младе девојке, и нису нимало пријатне. Поготово кад узмемо у обзир поруке неких форумаша који сведоче да су њихови очеви и мајке, рођаци или пријатељи имали слична искуства, односно да су имали велику разлику у годинама кад су ступали у такве везе после које су ушли у брак, зачели породице и шта им фали.. Како се сада они осећају кад читају твоју поруку размисли мало није све тако просто :.mislise. Цитат представља појам анализе, изводи се из 26:16, а мишљење се добија из правила за изводе комбинација зрелости, дакле, неодређено, ником ништа није упућено! У обзир нисам узимала поруке "неких форумаша који имају слична искуства са разликама у годинама", Ацо је лепо то објаснио: „Мислим да се не треба позивати на примере из прошлости, из времена наших бака и дека. Другачије је све тада било. О проблематици треба да говоримо вођени праксом нашег времена“: https://www.pouke.org/forum/topic/39495-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%92%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%98%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D1%9A%D0%B8%D0%B2%D0%BE/page-7 Па ето питај њега како се осећају кад читају његову поруку, што си закачио само за мене и само мене осуђујеш, мене ако питаш како се осећају, њихов проблем, рекла сам своје мишљење, ти си рекао своје, нападам ли ја тебе због твог мишљења!? Ајде! Јесте просто је, ретард који заслинави за дететом! Рекла сам све што сам имала! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Девојчица од 15 или 16 година је у свему најбитнијем најобичније дете и треба да живи у складу са том чињеницом. Свако ко има било какав контакт са особом те доби мора се према њој опходити у складу са правилом која гласи - она је најобичније дете! Све што би неко рекао супротно овој неоспоривој чињеници јесте најобичније тотално и одвратно просе******* истих оних који би први полудели да им се којим случајем ћерка са 15 или 16 година, на пример, "пусти у промет", дође трудна, да мења момке "као чарапе", да почне (сматрајући себе "зрелом") да пије и пуши, да жели да се уда, да као "зрела" донесе одлуку да напусти школу и да почне да живи "самостално", итд, итд....молим вас - немојмо се лагати. ИгорМ, Александар Милојков and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Може али по правилу није. Ја у животу нисам упознао особу од 16 година која би била зрела као потпуно формирана особа (да повежем са темом, сматра се да је човек потпуно формиран до 26. године, ако није, по правилу постоји неки проблем). Е сад, да се оградим, моје искуство уопште не мора да одговара са неким објективним стањем ствари, свестан сам да можда звучим ригидно, али тешко да могу да мислим другачије када као што реког никад нисам срео дете од 16 година које је као одрасла особа, једноставно, по правилу, премало је ту животног искуства. Помињала су се и старија времена, када је разлика у годинама била нешто мање више уобичајено, али изгледа ми да промена става о томке није дошла тек тако, јер људи се генерално чине мање самостални данас, јер су са неких 17, 18, 19, у нашем двадесетом веку, велики број људи, иамо прилику да се жени, сноси одговорност за своје или бар део родитељског домаћинства, радили су од малена, борили се у ратовима итд. Све наведено данас важи за мањину 18- огодишњака. 16 godina nije dete. ... to je drugi/treci razred gimnazije. Jesi imao prilike skoro da porazgovaras sa nekim srednjoskolcem? Organizuju svirke, bave se politikom (poznaju je dobro, ne mogu bas da se bave konkretno), nevladinim organizacijama, volontiraju, izlaze, prave planove za fakultet... jednostavno puno odgovornosti stoji na ledjima jednog srednjoskolca od 16 godina... daleko su oni od "dece" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука