Arsenija Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 P.s.Kad sam ja imala 16,momci me uopste nisu interesovali...:-D... Nisu mi bili ni na kraj pameti.Da sam se nasla u nekoj situaciji tog tipa 16-26,ja bih se prepala od straha i zaprepascenja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 Bioloski mozda jesu zreli,ali to ne znaci nista. Da ne znaci nista ljudi bi se zenili i udavali i mali decu sa 5 godina pa to ipak ne rade jer cekaju da biologije kaze svoje. Nakon toga krece ples mema i svega sto se isplete u tim igrarijama. To su deca.Devojcice sa 16 godina tek treba da se formiraju kao licnosti,da procitaju nesto vise od Alise u zemlji cuda,da dozive i uspehe i poraze,a ne samo da se ponasaju na nivou nagona.Uzecemo ovaj primer.Devojcica ce da se zaljubi,ona je naivna,jer ne moze da bude mudra sa 16,i tu je kraj.Posle sve zavisi od njega jer je ona guska.Moja draga drugarica,sada vec udata zena,majka ...se udala za svog prvog sve...Naivno,nepromisljeno...Svi koji smo je poznavali smo bili u soku,ja posebno ...On nije bio za nju,ali ona to nije mogla da shvati...Sada shvata,ali je kasno. To je bilo tako do pre 20-30 godina. Danas se aktiviraju seksualno/emotivno sa trinaest (cast izuzetcima i roditeljima koji to sprecavaju) a sa sesnaest su vec iskusne seksualno a ni emotivno ne bas naivne o telesnoj gradji da i ne pricamo. I ne, ne zagovaram odnos ona 16 on 26 ovo je puko opazanje onoga sto je oko nas a ne predlaganje necega sto bi trebal oda bude. Sasa 015, GeniusAtWork, Ћириличар and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 16 и 18 ми је у реду, али 16 и 26 не. Не разумем мушкарца од 26, осим ако је ментални ретард, какву психичку везу успоставља са девојчицом од 16? Тежак ментални поремећај, може се рећи ментално заостао човек, будући педофил или озлоглашени мафијашки бос! Морон. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 Htedoh da kazem da fizikcka zrelost ne znaci jedini i dovoljan sam po sebi razlog za mnoge stvari.To uostalom svi mi dobro znamo.Necu vise da se primam na ovoj diskusiji,dovoljno je receno.Da bi neko mogao da voli i da bude voljen,mora da bude dovoljno svestan sta to znaci. Bashful Anna је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 16 и 18 ми је у реду, али 16 и 26 не. Не разумем мушкарца од 26, осим ако је ментални ретард, какву психичку везу успоставља са девојчицом од 16? "Мувао" сам се некад са девојком од 16 година. Тад сам имао 19. То је била најгора веза у мом животу. Та особа још увек жели да будемо бар пријатељи али ... далеко јој лепа кућа. То ми је био један од најтежих периода у животу а она није умела да пружи никаву подршку. Још ми је отежавала ионако тешку ситуацију. Девојчурак умислио да је жена. Можда је мислила и да је човек. Него није то најгоре. Шта ли сам ја мислио? Ваљда младост = лудост. Ипак сам ја као "старији" крив. :fmqmtx: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Православна Црква, колико ја знам, благослови брак од 15-те године, шта више постоји (не толико транспарентно) уверење да млади што раније треба да се везују брачним (а и телесним) везама, баш да би остале сачувани од искушења које намеће "слобода" у избору "партнера", те "необавезности" у тим питањима, подстицане друштвеним нормама и (генерално) атеистичким васпитањем. Не генерализујем, али уверење да је старија особа "спремнија" и "зрелија" за секс од млађе, уопште не мора да буде хришћанско, напротив. Tu si zaista u pravu, to je vrijedilo jednako i na cijelom hrišćanskom Istoku i na cijelom hrišćanskom Zapadu, u pravoslavlju, katoličanstvu i protestantizmu isto sve do dolaska "modernih vremena" a hrišćani se pustili "ukecat, uglagoljit" (nagovorit glupostima i besmislicama) da nisu u pravu ali da su u pravu ta moderna vremena https://goo.gl/PeCdb3. https://goo.gl/mK9V15 Kapitalistima je bilo u interesu da razbiju dotadašnje porodične odnose i hrišćansku etiku jer su time dobivali veću i lakšu mobilnost i ddisponibilnost radne snage. Hrišćanstvo ne poznaje pojam "partnerstva" već samo pojam "zaručništva" višemjesečni nekad i višegodišnji period prije braka od najmanje 6 mjeseci do mislim standardno i 2 do 3 godine u slučaju iznenadnog i neplaniranog odlaska momka na neki vojni pohod, a moglo je u svakom momentu biti jednostrano ili obostrano raskinuto a takodjer je u slučaju nepunjenja obostranog ili jednostranog nad odredjeni vremenski limit 5-7+ godina se moglo smatrat automatski dalje nevažeće. U zaručništvu je bilo dozvoljeno mnogo toga, mladići i djevojke su se moghli zbližiti da se upoznaju bolje, poljupci, zagrljaji itd. Ali sexualni odnosi su bili domena braka i prve bračne noći, u zaručnbištvui nisu bili dozvoljeni. A preporučivalo se da traje od 6 mjeseci do najviše godine dana što je u najvećem broju slučajeva bilo zaista i dodržovano. Mladima se preporučivalo što prije stupiti u period zaruka i na kraju u Bogom i Crkvom blagoislovljenu Tajinstvenu bračnu vezu ako ne misle posvetit život Bogu služenjem Crkvi kao sveštenici klirici i/ili u manastiru kao monasi, jeromonasi i monahinje.Ostajanje što duže slobodnim smatralo se dosta čudnim a Crkvi nije bilo u interesu da se bilo kako produžuje doba slobodnog momaštva i djevojaštva i odlažu zaruke jer je to značilo ustvari potencijalnu mogućnost za kontinuirani život u teškom grijehu za svaku zdravu, hormonalno i svakako drugačije tjelesno normalno funkcionirajući mušku ili žensku mladu osobu. Sve to drugo što je donijela industrijalizacija nije u skladu sa crkvenom tradicijom i hrišćanskim učenjem. U slučaju nadolazećeg rata i vala regrutacija mladenci se obično tada nisu zaručivali ni ženili jer su znali da će biti odvedeni u rat a to je bio jedini takav izuzetak i slučaj gdje se onda slobodnjaštvo ili svobodarna (momački život) produžavalo tj. produžavala iz važnih razloga, o tom svjedoči i ova lijepa momačka regrutska narodna pjesma. https://goo.gl/PQuuhR Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Kapitalistima je bilo u interesu da razbiju dotadašnje porodične odnose i hrišćansku etiku jer su time dobivali veću i lakšu mobilnost i ddisponibilnost radne snage. Dužno još spomenuti radi istine i jer se nema u takvim stvarima lagati ili istina zaobilaziti (Bogu se to mnogo ne bi svidjelo) da Crkva nikako nije bila samo pasivnom žrtvom kapitalističkog parnog industrijalizačnog valjka već si je na to sve sama dosta i "zadjelala", prouzročila sama jer je imala akcije svuda gdje je stigla po raznim preduzećima kako na katoličkom i protestantskom Zapadu tako i na pravoslavnom prije svega mišljeno ruskom Istoku ( taj grčki i balkanski s gledišta industrijalizacije nije bio mnogo značajan) što je dokazano i istorijski dokumentacijom. A tim partnerstvom kapitalista i Crkve (glavno biskupa i episkopa kjoji su se požurili upisati kao akcionari) se Crkva našla u dosta teškoj pat poziciji. Šta je bilo dalje i kako se to razriješilo to znamo: radnička internacionala, padaj silo i nepravdo, crveni oktobar, 1917, ubistvo carske porodice, likvidacija crkvenih imanja, hramova i crkvenog javnog života, teror i strahovlada komunističko ateističke sekte sve do 1992 u Rusiji tj. SSSR i istočnoj Evropi i kod nas u FDJ/FNRJ/SFRJ pod vodjstvom J.B:Tita i iste KPJ/SKJ komunoateističke jeretičke sekte itd. itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Nije čudno da devojčica od 16 "maše repom", kako je to već rečeno. To je dete kome su, zbog puberteta, prespojene neke licne u glavi. Najčešće ni samo ne zna šta hoće, a hoće odmah. Raduje se dugo čekanoj zrelosti, hormoni dižu temperaturu do kuvanja, emocije razapete do pucanja... Što bi rekli, napeto kao na noši . Nažalost, kada dođe do 16 kasno je. Vaspitanje je završeno, granice su već postavljene. Tada možemo samo pomalo usmeravati i savetovati. Nije čudno, nažalost, ni da muškarac od 26 reaguje na te dečije provokacije. A trebalo bi da jeste čudno. Ta devojčica pokušava nešto a ni sama ne zna šta, pokušava da bude velika. Trebalo bi biti ispod časti odraslom muškarcu da to iskoristi. Izuzetaka ima u velikom broju, naravno. U oba tabora. Mudro Zboris brate... Otprilike sve je tako kako si naveo,nema se sta dodati... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Тежак ментални поремећај, може се рећи ментално заостао човек, будући педофил или озлоглашени мафијашки бос! Морон.Od starijeg muskarca 26 koji zavodi mladju devojku 16,veci je retard devojka sponzorusa koja je spremna da legne u krevet sa svakim ko ce da je finansira a pogotovo mlada devojka sa starijim bogatim covekom, Ili devojka koja lezi pijana i drogirana na ulici posle nocnog provoda...ima i vas devojaka svakakvih a prozivate muskarce... Sasa 015 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Тежак ментални поремећај, може се рећи ментално заостао човек, будући педофил или озлоглашени мафијашки бос! Морон. Od starijeg muskarca 26 koji zavodi mladju devojku 16,veci je retard devojka sponzorusa koja je spremna da legne u krevet sa svakim ko ce da je finansira a pogotovo mlada devojka sa starijim bogatim covekom, Ili devojka koja lezi pijana i drogirana na ulici posle nocnog provoda...ima i vas devojaka svakakvih a prozivate muskarce... Dobro je da ima nas normalnih da sve to primetimo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Od starijeg muskarca 26 koji zavodi mladju devojku 16,veci je retard devojka sponzorusa koja je spremna da legne u krevet sa svakim ko ce da je finansira a pogotovo mlada devojka sa starijim bogatim covekom, Ili devojka koja lezi pijana i drogirana na ulici posle nocnog provoda...ima i vas devojaka svakakvih a prozivate muskarce... Kaži mi molim te jesi li ti samo trol ili je u pitanju tvoja crta ličnosti ? Nadam se da je ovo prvo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Kaži mi molim te jesi li ti samo trol ili je u pitanju tvoja crta ličnosti ? Nadam se da je ovo prvo... Istina nekad zna da boli Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 A istina je ono što ti misliš ? Onda je verovatnije da je ipak ovo drugo...nažalost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 A istina je ono što ti misliš ? Onda je verovatnije da je ipak ovo drugo...nažalost. Na srecu a ne nazalost, Crta moje licnosti je da mi se gade mlade devojke koje legnu u krevet sa starijim muskarcem zbog para ili leze pijane i drogirane na ulici.. Da nemas nesto protiv? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Na srecu a ne nazalost, Crta moje licnosti je da mi se gade mlade devojke koje legnu u krevet sa starijim muskarcem zbog para ili leze pijane i drogirane na ulici.. Da nemas nesto protiv? Zapravo, nemam više komentara niti želje da sa tobom razgovaram, na ovu ili bilo koju drugu temu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука