Sherlock H. Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Зато и кажем, мушкарац од 26 који ступи у везу са девојчицом од 16 има проблем у глави - у смислу да је зрелошћу заостао, да није достојан својих година. Ok (da izuzmemo sad pricu o tome, ali u principu se slazem da nema sta da trazi u vezi sa njom), ali sama privlacnost nije nista lose. Zapravo, ne mozes to ni da sprecis, osim ako nisi odrastao u drustvu gde se to smatra jako losim, pa si prestao (tj. nisi ni poceo) da devojke u tom uzrastu dozivljavas kao seksualne objekte. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Ne, ne moigu se složit s vama, vi ste navikli na daleko oštrije standarde zbog profesije kojom se bavite, zbog svjetonazora, hrišćanske etike itd. ali beslovesnost u hrišćanskoj etici ne znači beslovesnost i u medicini i psihologiji А ко каже да смо обавезни да човека сведемо само на медицину и психологију? Одакле то да нам медицина и психологија могу дати одговоре на сва питања о човеку? Bokisha and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миомира Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Браво. Онај ко није у стању да изабере и буде са себи равном, заправо није дорастао самоме себи. Како рекох, ретард. Nije da se ne slazem, ali ovo ponavljanje da je takav tip retard je i tragicno i zabavno istovremeno jer pouzdano znam da je jedan aktuelni ugledni predavac na Bogoslovskom svojevremeno kao 28godisnjak imao letnju vezu s jednom petnaestogodisnjakinjom. Sto je jedan moj rodjak, njegov vrsnjak, zblanut prokomentarisao da je to isto kao da on ima 15, a ona jednu godinu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Аргумент: психологија каже, дакле тако је... је лош аргумент. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Postoji ako sje takav maloljetnik, maloljetnica mladji od 15 godina. Onda su oni pod zakonom, to sam već objašnjavao, To važi u Češkoj. Dodam ponovo taj link. U Srbiji je maloletnik od 14 godine. Sve mladje od toga je dete. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 А ко каже да смо обавезни да човека сведемо само на медицину и психологију? Одакле то да нам медицина и психологија могу дати одговоре на сва питања о човеку? Nismo ih obavezni ali ni uzdizat na nešto što nisu ako oni to ne žele biti ili ih to ne zanima, medicina i pishologija objašnjavaju šta je normalno i patološku a ne šta je etički, hrišćanski i visokoetički. Zato što je visokoetički ili stoički ili asketski uzdržat se od sexa prije braka ili tokom posta ne može to značit da je to istovremeno i jedino normalno a oni koji to ne rade su nenormalni. Ako je visokoetički, asketski i hrišćanski postit se ne znači da su oni koji ne poste nenormalni. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Nije da se ne slazem, ali ovo ponavljanje da je takav tip retard je i tragicno i zabavno istovremeno jer pouzdano znam da je jedan aktuelni ugledni predavac na Bogoslovskom svojevremeno kao 28godisnjak imao letnju vezu s jednom petnaestogodisnjakinjom. Sto je jedan moj rodjak, njegov vrsnjak, zblanut prokomentarisao da je to isto kao da on ima 15, a ona jednu godinu. То (што је неко имао неког) и даље не значи да је веза између зрелог мушкарца и малолетнице нешто добро. Личи на логичку грешку "аргумент из ауторитета" или на популизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Nismo ih obavezni ali ni uzvišivat na nešto što nisu, medicina i pishologija objašnjavaju šta je normalno i patološku a ne šta je etički i visokoetički. Zato što je visokoetički uzdržat se od sexa prije braka ili u postu ne može to značit da je to istzovremeno i jedino normalno a oni koji to ne rade su nenormalni. Ako je visokoetički i hrišćanski postit ne znači da su oni koji ne poste nenormalni. Норме се и тичу етике. Не никако науке. Наука не може да суди о нормама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миомира Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 То (што је неко имао неког) и даље не значи да је веза између зрелог мушкарца и малолетнице нешто добро. Личи на логичку грешку "аргумент из ауторитета" или на популизам. Naravno da ne znaci, sto sam i rekla na pocetku. I on posle toga meni zaista nije nikakav autoritet. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Људи су по природи полигамна бића. Ипак, ми полигамију не сматрамо нормалном. Хоћу да укажем колико је танко и слабо позивање на природу и науку (која њу изучава) у оваквим питањима. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Норме се и тичу етике. Не никако науке. Наука не може да суди о нормама. Ne sudi nauka već pravo ali se nauka, antropologija, medicina itekako pita u formulisanju pravnih normi. Ja govorim sad o razlici u godinama a to je sasvim nešto drugo nego poligamija i monogamija..Nema to dvoje nikakve veze jedno s drugim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Ja govorim sad o razlici u godinama a to je sasvim nešto drugo nego poligamija i monogamija.. Више пута сам поновио - није проблем разлика у годинама већ што је неко већ формиран човек а неко још увек дете. Дакле, мени је веза између младића од 26 и девојчице од 16 спорна не због разлике од 10 година, већ зато што је она девојчица, малолетница а он зрео мушкарац. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Kada sam bio u gimnaziji - pre neke dve decenije - skoro sve drugarice, što iz mog, što iz drugih odeljenja su bile sa momcima od preko 20 godina. Čisto me zanima šta dežurni eksperti i sveznalice misle o tome... Нисам експерт , ал' кол'ко сам скапирао, то је ствар неког престижа у женском друштву. Мислим, поред оних инстикта, нагона и шта ти ја знам те биологије/психологије, генерално је популарније међу другарицама бити са старијим ликом. Manolis and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Године нису никакав показатељ зрелости, а у целој причи је битна намера. Ако су намере чисте и као такве обостране - не видим проблем. Они што се саблажњавају помислима да девојка од 16 година не може бити зрела жена имају заправо проблем са саблажњавањем над својим телом. Gresni rab Boziji, Дејан, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Више пута сам поновио - није проблем разлика у годинама већ што је неко већ формиран човек а неко још увек дете. Дакле, мени је веза између младића од 26 и девојчице од 16 спорна не због разлике од 10 година, већ зато што је она девојчица, малолетница а он зрео мушкарац. Tu je baš taj najveći problem jer medicina ne smatra više nikakvim djetetom mladu osobu, djevojku koja je sama bez ikakve prisile i dobrovoljno odlučila stupiti u vezu s nekim od svoje 16 godine, svako ima svoj individualni unutrašnji časovnik koji to načasuje. Nekom u 16 a nekom 19 a nekom u 22 godini. Onda treba reći u kojem smislu je to problem jer za medicinu i pishologiju nije to nikakav problem niti se smatra taj momak retardom ni ta djevojka čudovištem nekim ili čim. Ja vam mogu samo potvrdit da medicina tamo neće naći ništa ni retardovano a ni patološki ni u jednom od njih a ni u njihovoj vjekovoj razlici od tih 10 godina koji se smatra optimalnim maximumom, čim više od 10 godina je ta razlika veća to onda prestaje biti optimalno i postaje čim dalje tim s više nepoželjno i problematično ne samo iz psiholoških već i fizioloških razloga. Da li će njihovo ponašanje biti u skladu ili u neskladu s islamskom, hrišćanskom, sekularnom kineskom, sekularnom evropskom ili sekularnom američkom etikom to nije dalje problem ni medicine a ni pishologije. Ne možemo samo tako paušalno i proizvoljno takve ljudi nazivat nenormalnim i psihopatama ili retardima jer oni to zaista nisu. Дуња, Н И Н Е and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука