Jump to content

Славни (а) хришћани :)

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

meni se taj Tom Henks nikad nije svidjao

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

ja bih! Kako je iznio Foresta...Evo, fino pise covjek osobine Foresta na ovom linku koji kačim.A iskreno, malo koja žena (prva ja) bi se i okrenula za njim ni poslije 1 000 poukušaja, ;)

http://2012-transfor...un-forrest-run/

i ja sam fascinirana ovim filmom, tj. Henksovim otjelotvorenjem Foresta, koji nas uci najvaznijoj stvari u zivotu, koju smo i od Gospoda culi: LJubavi

"I may not be a smart man, but I know what love is"

Подели на овим сајтовима

Upravo prije par dana sam prvi put vidio na češkoj TV taj famozni film Da Vincijev Kod u kojem on igra i to kao glavna postava, ima glavnu ulogu. Mislim da nijedan pravi hrišćanin ne bi učestvovao u takvom filmu ni kao statista a kamo li u glavnoj ulozi a to ni za sve pare svijeta. Film je teškom herezom, jeresi i nešto najantihrišćanskije što sam ja u životu mogao vidjeti ako u obzir ne uzmem čisto satanističke filmove. Naravno da ja nisam otišao ni u kino da ga gledam kako ne bi svojim parama potporovao tako nešto i takve filmove uvijek stignem gledati tek poslije nekoliko godina kad se pojave na TV a i to čisto iz informativnih razloga kako bih znao i imao predstavu barem o čemu se zaista radilo. Nisam čitao ni kupio istoimenu knjigu iz istih tih razloga. Jednom vjerniku, hrišćaninu nije dozvoljeno učestvovati u nečem takvom što preokreće sasvim smisao hrišćanske nauke naopako pa i kad se to čini samo zabave i razonode radi, potom je još to samo gore. Tomu Henksu je kao pravoslavnom vjerniku njegova pravoslavna Crkva imala uložit vrlo strogu epitimiju, kod nas bi bio bez sumnje izopćen iz katoličke Crkve ukoliko ne bi učinio pokajanje i javno se ogradio od tog filma i izrazio žaljenje što je pristao u njemu učestvovati i glumiti.

Подели на овим сајтовима

mislim da zato i razmišljate ovako... zato što niste čitali knjigu.. ja sam je čitao a i gledao sam film-film je dosta loš-ako ste prethodno čitali knjigu jer masa dogadjaja iz knjige nedostaje a knjiga je super osmišljen triler-to što se neuke mase primaju na KOD i Bibliju tumače čitajući ovakvu literaturu je njihov problem-nije to ništa novo,bilo je takvih sekti i pokreta i ranije u istoriji Crkve

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Пријато сам изненађен , да је Православац!

Но , чуди ме зашто је онда био главни глумац Давинчијевог Кода?!

Pa radi covek svoj posao. Kao i svi mi, za pare. Sta bi trebalo, da ne snima filmove zato sto neko misli da su antihriscanski, A jos pride radi se o Vatikanu i RKC u tim filmovima i njhovoj organizaciji a ne o hriscanstvu generalno.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa radi covek svoj posao. Kao i svi mi, za pare. Sta bi trebalo, da ne snima filmove zato sto neko misli da su antihriscanski, A jos pride radi se o Vatikanu i RKC u tim filmovima i njhovoj organizaciji a ne o hriscanstvu generalno.

Daj Željko, kakve to besmislice pišeš, ne mogu povjerovat da si ti to napisao. Znači film nije antihrišćanski jer samo pljuje po Vatikanu, pa jesi li uopšte shvatio šta je poanta filma. da je isus imao ženu Mariju Magdalenu i s njom djecu i da nikakvim Bogom nije bio niti je ikada uskrsnuo. To je poruka tog filma, što izgleda ti je promaklo jer si bio toliko zaokupljen navodnim vatikanskim spletkarenjima koja su imala, što je još gluplje, tu tajnu sačuvati da niko nikada ništa o tome ne sazna da je isus bio obični čovjek kao i svi mi ostali i ništa drugo više. Ti izgleda taj film nisi ni vidio, što onda pišeš o njemu kad nemaš pojma o čemu je.

mislim da zato i razmišljate ovako... zato što niste čitali knjigu.. ja sam je čitao a i gledao sam film-film je dosta loš-ako ste prethodno čitali knjigu jer masa dogadjaja iz knjige nedostaje a knjiga je super osmišljen triler-to što se neuke mase primaju na KOD i Bibliju tumače čitajući ovakvu literaturu je njihov problem-nije to ništa novo,bilo je takvih sekti i pokreta i ranije u istoriji Crkve

Pravoslavnom hrišćaninu, katoličkom hrišćaninu, protestantskom hrišćaninu i ne znam više kojem hrišćaninu, znači bilo kome ko se hrišćaninom smatra nije dozvoljeno napisati knjigu ili napraviti film ili učerstvovati u njemu a kojem će se izvrtati i zlonamjerno reinterpretirati osnovne istine hrišćanske vjere a to ni iz kakvog razloga, najmanje radi zabave, tim još gore! Tim takvim činom takav čovjek hrišćaninom "de facto" prestaje biti i od hrišćanstva praktično otpada, to je apostazija, čin otpada od hrišćanske vjere i Crkve u doslovnom i najčišćem smislu riječi.

Подели на овим сајтовима

Па и да припишу три жене Исусу, Он остаје Савршен. Његова порука љубави не може се нарушити таквим причама.

Можда Хенксу православна црква не замера јер је суштина непроменљива,Бог је непроменљив како год Га ми видели или описивали,Он остаје Онај који Јесте.

Филм је млак и досадан.

(Читала сам у некој књизи о старцу ког је као младог провоцирао неки неверник говорећи му да Христ није Бог, а овај у својој простодушности,размишљајући,дође до закључка,да макар и прича провокатора била истинита, он сам не зна никог бољег од Исуса ко је ходао земљом,и да је у сваком случају најбоље да иде за Њим.И тако искрено срце не скреће с правог Пута и при нападу највеће јереси.

Наравно,кад човек крене тим Путем,врло брзо му постане јасно )

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Па и да припишу три жене Исусу, Он остаје Савршен. Његова порука љубави не може се нарушити таквим причама.

Можда Хенксу православна црква не замера јер је суштина непроменљива,Бог је непроменљив како год Га ми видели или описивали,Он остаје Онај који Јесте.

Филм је млак и досадан.

(Читала сам у некој књизи о старцу ког је као младог провоцирао неки неверник говорећи му да Христ није Бог, а овај у својој простодушности,размишљајући,дође до закључка,да макар и прича провокатора била истинита, он сам не зна никог бољег од Исуса ко је ходао земљом,и да је у сваком случају најбоље да иде за Њим.И тако искрено срце не скреће с правог Пута и при нападу највеће јереси.

Наравно,кад човек крене тим Путем,врло брзо му постане јасно )

Mješaš dvije stvari, naravno da na Hristu nikad nikakva knjiga i film ne mogu ni za vlas promjeniti ono čim je On za sebe, za nas i za cijeli svijet Bogom, Sinom Božijim, Sinom Boga Živoga, Spaisteljem i Otkupiteljem. Ovdje sad razgovaramo o tome da li hrišćanin može i smije takve knjige i filmove praviti ili u njima učestvovati i da li pri tom ostaje istim hrišćaninom kao što je bio pred tim filmom, knjigom. Ja tvrdim da ne može, da se radi u suštini o otpadu od vjere, od hrišćanstva.

Подели на овим сајтовима

Ja atvrdim da ne može, da se radi u suštini o otpadu od vjere, od hrišćanstva.
Кога је брига шта ти тврдиш, када ти ионако ниси хришћанин...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Pravoslavnom hrišćaninu, katoličkom hrišćaninu, protestantskom hrišćaninu i ne znam više kojem hrišćaninu, znači bilo kome ko se hrišćaninom smatra nije dozvoljeno napisati knjigu ili napraviti film ili učerstvovati u njemu a kojem će se izvrtati i zlonamjerno reinterpretirati osnovne istine hrišćanske vjere a to ni iz kakvog razloga, najmanje radi zabave, tim još gore! Tim takvim činom takav čovjek hrišćaninom "de facto" prestaje biti i od hrišćanstva praktično otpada, to je apostazija, čin otpada od hrišćanske vjere i Crkve u doslovnom i najčišćem smislu riječi.

А да ли си гледао филм "Последњи темплар" (мислим да се тако зове)

Прича је такође о неком силном труду да се прикрију неки докази о Христовом животу који би наводно уздрмали темеље цркве :rolleyes: али ми се допало кад се на крају нађу на неком грчком острву међу простим православцима које баш брига за њихове "тајне списе" јер људи живе своју веру и уверени су без трунке сумње у Божанство Христово , живим искуством вере.

Брига мене шта ће јеретици причати, брига мене шта ће научници откривати, мени мој живот сведочи Христово Божанство свакодневно. . .другачије ваљда и не бих могла да верујем.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Hahahaha, ja te više ne uzimam ozbiljno na ovom forumu si za mene svoju "pesmu labudovu" otpevao. Do sada sam te uzimao za ozbiljno ali sad s ovim si se sasvim onemogućio da te i dalje shvatam ozbiljno. Radije se brini čim si za sebe ti sam pred sobom da ti se sva vjera ne svede na ovo kao u nekih protestantskih sektaša što je slučaj.

1. ja mrzim papu

2. ja mrzim papu

3. ja mrzim papu

4. ja mrzim papu .....

Подели на овим сајтовима

Mješaš dvije stvari, naravno da na Hristu nikad nikakva knjiga i film ne mogu ni za vlas promjeniti ono čim je On za sebe, za nas i za cijeli svijet Bogom, Sinom Božijim, Sinom Boga Živoga, Spaisteljem i Otkupiteljem. Ovdje sad razgovaramo o tome da li hrišćanin može i smije takve knjige i filmove praviti ili u njima učestvovati i da li pri tom ostaje istim hrišćaninom kao što je bio pred tim filmom, knjigom. Ja tvrdim da ne može, da se radi u suštini o otpadu od vjere, od hrišćanstva.

А ја мислим да је филм глуп, и то је све.Филм као филм..Холивуд..осмишљен да заради новац.

То је ваљда некаква уметност. Не видим никакву опасност ту, нити потребу да осудим учеснике.

Можда таква уметност саблажњава слабе, али не мислим да је мањи хришћанин онај ко учествује и њој.

Само моје мишљење :-[

Подели на овим сајтовима

Hahahaha, ja te više ne uzimam ozbiljno na ovom forumu si za mene svoju labudovu pjesmu otpjevao. radije se brini čim si za sebe ti sam pred sobom da ti se sva vjera ne svede na ovo kao u nekih protestantskih sektaša što je slučaj.

1. ja mrzim papu

2. ja mrzim papu

3. ja mrzim papu

4. ja mrzim papu .....

Не, ја не мзрзим папу.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ти Јосипу да није хришћанин, Јосип Тому да није хришћанин 8084.gif

Подели на овим сајтовима

А да ли си гледао филм "Последњи темплар" (мислим да се тако зове)

Прича је такође о неком силном труду да се прикрију неки докази о Христовом животу који би наводно уздрмали темеље цркве :rolleyes: али ми се допало кад се на крају нађу на неком грчком острву међу простим православцима које баш брига за њихове "тајне списе" јер људи живе своју веру и уверени су без трунке сумње у Божанство Христово , живим искуством вере.

Брига мене шта ће јеретици причати, брига мене шта ће научници откривати, мени мој живот сведочи Христово Божанство свакодневно. . .другачије ваљда и не бих могла да верујем.

Pa sad ti kažem da nije problem to u šta ti vjeruješ već u tom što Tom Henks tvrdi da je hriščaninom i to još pravoslavnim hrišćaninom a glumi u ovakvim nebulozama. Za mene je on kao hrišćanin završio, sad tek kad sam vidio kako taj film izgleda na svoje vlastite oči vrlo sam se u njega razočarao i kao čovjeka i kao hrišćanina. A vrlo sam ga cijenio pred tim.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...