Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Pa to i radimo! Jesi li pročitao da je papa proglasio kako će se odreći našeg načina računanja Pashalija samo da se iznadje neki zajednički, da neće insistirati na tom našem katoličkom? Baš me zanima kad će ovako gospodin Radosavljević past u naručje patrijarha SPC +Irineja? To ćemo prije dočekati pravoslavnog papu nego raskajanog Artemija, izgleda. Kad bi bila opklada u kladionicama, na Artemija se sigurno ne bih kladio da će se vratit u pravoslavlje, prije onda na papu rimskoga. Al ako se on vrati u pravoslavlje onda Artemije pogotovu neće tek tada htjet, reće: "Taman posla ja u istoj Crkvi s rimskim papom, to sam se mogao ravno pokatoličit kod nadbiskupa Hočevara u sred Beograda, da me Bog i sveti Justin Ćelijski odmah vide!": Mislim da si u pravu brate, sve i da se Papa pokaje i vrati u jedinstvo svete Pravoslavne crkve mnogi bi se sablaznili i tek tad nebi hteli da se vrate .. Mudro zboris Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Mislim da si u pravu brate, sve i da se Papa pokaje i vrati u jedinstvo svete Pravoslavne crkve mnogi bi se sablaznili i tek tad nebi hteli da se vrate .. Mudro zboris A šta biste tek da se vrate onoliki protestanti, luterani, baptisti, metodisti, ni mjesta ne biste imali, sve bi bilo pretrpano i puno, ljudi ne bi imali gdje stat. Još ako im ne biste objasnili da nije dosta pokajat jerbo ih većina tih metodista ili baptista nema blage predstave o tom šta je liturgija. A ovi luterani i anglikani još nekakvu reliktnu liturgiju imaju pa kod njih nije to tako strašno za neizdržat. To bi se mili baptisti i metodisti čudili, rekli bi vam, ok, pravoslavlje al šta će vam ta liturgija, vi biste da se sretnete uživo s Gospodom Isusom a on vas oslovio na vašem srpskom jeziku, pitao vas na primjer, kako ste braćo Srbi? Vi bi odmah pipali oko sebe gdje će te naći kakvu knjigu liturgijsku ili molitvenik, laćali se trebnika pa listali da mu iz njih na to što vas pita odgovorite? No, to bi isto zamjerili i nama katolicima kad bismo se svi vraćali u katoličantsvo, jel de? Ja ipak kažem, bolja i liturgija kad se sjetim kako bi izgledao takav "spontani" a neliturgijski razgovor današnjih američkih mladenaca i cura: Yeah, Džizˇs, its veri cool, its very sexy, yeah, yeah!!! Hallelujah! Hallelujah brothers! etc. Bolje onda bilo kakva liturgija, rimska, carigradska, svejedno pa čak i molitvenik nego to! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Драги мој, колико је то добро да се "товаре" јер за друго нису у озбиљним темама, толико је то постало и бесмислено и досадно. Но, верујем да си у праву. Ovde ima mnogo ozbiljnih sagovornika i produhovljenih ljudi ali ti definitivno nisi jedan od njih posto vidim da se cesto svadjas sa forumasima i provociras u raznim temama a nikada nekazes nista pametno i mudro... Obraticu paznju na tvoje postove ubuduce, mada mislim da od tebe nema sta pametno da se procita... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Ovde ima mnogo ozbiljnih sagovornika i produhovljenih ljudi ali ti definitivno nisi jedan od njih posto vidim da se cesto svadjas sa forumasima i provociras u raznim temama a nikada nekazes nista pametno i mudro... Obraticu paznju na tvoje postove ubuduce, mada mislim da od tebe nema sta pametno da se procita i cuje... :hihihihi: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 A šta biste tek da se vrate onoliki protestanti, luterani, baptisti, metodisti, ni mjesta ne biste imali, sve bi bilo pretrpano i puno, ljudi ne bi imali gdje stat. Još ako im ne biste objasnili da nije dosta pokajat jerbo ih većina tih metodista ili baptista nema blage predstave o tom šta je liturgija. A ovi luterani i anglikani još nekakvu reliktnu liturgiju imaju pa kod njih nije to tako strašno za neizdržat. To bi se mili baptisti i metodisti čudili, rekli bi vam, ok, pravoslavlje al šta će vam ta liturgija, vi biste da se sretnete uživo s Gospodom Isusom a on vas oslovio na vašem srpskom jeziku, pitao vas na primjer, kako ste braćo Srbi? vi bi odmah pipali oko sebe gdje će te naći kakvu knjigu liturgijsku ili molitvenik, laćali se trebnika pa da mu iz njih na to što vas pita odgovorite. No, to bi isto zamjerili i nama katolicima kad bismo se svi vraćali u katoličantsvo, jel de? Ja ipak kažem, bolja i liturgija kad se sjetim kako bi izgledao takav "spontani" a neliturgijski razgovor današnjih američkih mladenaca i cura: Yeah, Džizˇs, its veri cool, its very sexy, yeah, yeah!!! Hallelujah! Hallelujah brothers! etc. Bolje onda bilo kakva liturgija nego to! To bi bila nocna mora brate .. A i u tim Jeretickim crkvama cuo sam da se sluze liturgije za domace zivotinje i da imaju sluzbe u vecernjim satima gde se pusta tehno muzika da bi privukli sto vise mladih ljudi pa da imate zene svestenike mislim da je Anglikanska crkva... E sad mi samo reci u kojim? Ti si upuceniji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Bolje onda bilo kakva liturgija, rimska, carigradska, svejedno pa čak i molitvenik nego to! Spontano bi to bilo, takav "neliturgijski" i pravilima nevezani divan s Bogom, ali isto toliko vjerovatno i stupidno, malo je ljudi koji imaju u glavi poslagano i jasno, nekakvu razumnu koncepciju toga kako se treba s Bogom razgovarat i kako mu se može obraćat. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 To bi bila nocna mora brate .. A i u tim Jeretickim crkvama cuo sam da se sluze liturgije za domace zivotinje i da imaju sluzbe u vecernjim satima gde se pusta tehno muzika da bi privukli sto vise mladih ljudi pa da imate zene svestenike mislim da je Anglikanska crkva... E sad mi samo reci u kojim? Ti si upuceniji Pa eto, sad vidiš koliko je dobro što se mi ekumenišemo s vama a ne oni, s njima bi vam bila glava puna problema da ne biste znali od čega biste prvo započeli i kud biste se prvo okrenuli a letali biste od tih problema s njima ko podmazana munja, ko na vašarskim atrakcijama. Sad već ocijenite da smo to radije mi a ne oni koji hoće s vama da se ujedinjuju? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мали Лазар Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Јел ово г.Милоје дошао на поуке? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Јел ово г.Милоје дошао на поуке? Moguće je i to, ja ga baš gledao tj. slušao danas, toliko mi se svidio njegov proslov da sam ga odmah poslao onom svom prijatelju Srbinu katoliku, ne onom antiekumenisti i tridentincu, imam ih dva, oba Srbina katolka, već onom sehr-ekumenisti. Nijednog od njih ne znate s foruma, jedan uopšte nije ni član, taj tridentinac, ovaj drugi, ekumenista je član jer sam ga natjerao da se zaregistruje al nije poslije dolazio, samo je zaregistrovan, ne zanimaju ga forumi, ni katolički ni pravoslavni, nikakvi i nijedan od njih nije Manolis, ili bilo ko s foruma, ne radi se o njemu: https://goo.gl/IhczqB Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Mislim da si u pravu brate, sve i da se Papa pokaje i vrati u jedinstvo svete Pravoslavne crkve mnogi bi se sablaznili i tek tad nebi hteli da se vrate .. Mudro zboris Pa baš zbog takvih stvari se dogovorilo da se niko nikome ne bude vraćat da ne bi neki mogli onda pričat i izgovarat se kako neće da ostanu jer se vratio neko ko po njima nije trebao i neće ga sad zajedno u toj istoj Crkvi. I katolici bi isto mogli reći, taman posla šta bismo mi s tim ili tim patrijarhom u istoj Crkvi radili, onda je to dogovoreno tako kako niko ne bi imao izgovora: https://www.pouke.org/forum/topic/39361-bitnonet-smije-li-se-katolik-pričestiti-u-pravoslavnoj-crkvi/?p=1301441 https://www.pouke.org/forum/topic/39361-bitnonet-smije-li-se-katolik-pričestiti-u-pravoslavnoj-crkvi/?p=1301462 https://www.pouke.org/forum/topic/39361-bitnonet-smije-li-se-katolik-pričestiti-u-pravoslavnoj-crkvi/?p=1301685 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 To smo imali i mi u tridentinskim, predkoncilskim molitvenicima, gomile takvih molitvi, sveštenici su mrmljali na latinskom gore ispred nešto okrenuti nama ledjima, mi opet listali po tim molitvenicimna, ne baš ja konkretno al moja baba jest, a tamo bile sve takve molitvice na Confiteor, pa na Kyrie Eleison, pa na Credo, pa darovna, pa na Prefatio, pa na Agnus Dei, pa prije pričesti, poslije pričesti itd. Sad toga više nema, to su i tada bile privatne a ne liturgijske molitve. Uporedo se odvijale praktično dvije sinhrone liturgije, jedna za "puk" a druga latinska, oficijalna, toga više hvala Bogu nema. A to o čemu sad pričate valjda budu takve slične vaše privatne molitve, vidim već i po textu da jesu. Takvih smo mi imali gomile, sve poukidane. Ja imam desetak tih nekih starih molitvenika pa ih mogu ponovo pregledat, stvar daleke istorije je to danas. Знам да није интегрални део ова молитва. Но и артемити је читају па зато сам је поменуо. Остаје оно из Писма: Узмите, једите, ово је тело моје и ти одговараш: Амин. - Паметном доста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Zayron добио брата! Gresni rab Boziji: "To bi bila nocna mora brate". Артемит католика назвао братом! Задња времена... Кад су и артемити почели да користе екуменистичку терминологију... Грешни раб мора да отрчи до Лознице да исповеди најновији грех! Zayron and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 15, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Ovde ima mnogo ozbiljnih sagovornika i produhovljenih ljudi ali ti definitivno nisi jedan od njih posto vidim da se cesto svadjas sa forumasima i provociras u raznim temama a nikada nekazes nista pametno i mudro... Obraticu paznju na tvoje postove ubuduce, mada mislim da od tebe nema sta pametno da se procita... Ах, шта ћеш... немам ја тај капацитет да кажем нешто паметно и мудро. Ипак, знам када се "не" пише одвојено. Нажалост, ти као да ниси завршио други разред основне, а трпаш се у теолошке теме. Није теологија за свакога. Никад није била нити ће бити. Још, бавиш се лажима, обмањујеш читаоце. Срећа па су већина поукаша колико-толико оцрковљени људи, те не можеш да им продаш рог за свећу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 15, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Oprosti sto sam napisao da si zatucan Pa napisao sam ti vec da sam prisustvovao liturgiji gde svestenik nije izgovorio molitvu koja se izgovara pred pricesce i stalno tako radi..ako se tako nastavi sa skracivanjem odnosno necitanjem vaznih molitvi,Nasta ce se svesti Sveta liturgija? Kad citas neciju poruku prvo razmisli sta je nepismeni forumas hteo reci?! Na to sam mislio kad sam rekao da "kako su krenuli skratice liturgiju na pola sat".. A nije to jedino sto su pojedini svestenici izbacili ima tu jos mnogo toga i naravno ne u svim crkvama nego samo u pojedinim ... Vise bi to okarakterisao kao javasluk nego kao novotariju.. Ма нека си написао, не љутим се... пси лају, каравани пролазе... А ово остало нема сврхе да се коментарише јер је класична клевета. Нема тог свештеника који ову молитву не изговара. Она је интегрални део литургијског текста, додуше касније додата али се чита с тим што је свештеник чита једном у олтару, и самим тим не мора два пута, тј. кад се окрене испред народа па је поново чита. Нема разлога за тим, са подвајањем народа и свештенства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Zayron добио брата! Gresni rab Boziji: "To bi bila nocna mora brate". Артемит католика назвао братом! Задња времена... Кад су и артемити почели да користе екуменистичку терминологију... Грешни раб мора да отрчи до Лознице да исповеди најновији грех! Ljudima treba govoriti uvijek ono što žele čuti i tako ste onda sa svakim u dobrim pa i bratskim odnosima. Od jezuita se da svašta korisnog naučit. Stvarno. Inače bih prošao ovako ili sigurno i gore, zlatni Ignacije de Loyola. https://www.pouke.org/forum/topic/39370-марко-радосављевић-и-негослав-бивши-артемије-и/?p=1302838 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука