Adelaida Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Meni samo nije jasno kako neko moze verovati u Andjele, pozitivne entitete, i istovremeno negirati postojanje negativnih entiteta....gordost ili ludost... :.mislise. Maja Pavlovic and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Alo bre Srbine, zakoci malo. Pa ti pricas kao da si obisao vaseljenu i da apsolutno sve znas. Kako ti ne proradi kvaka da ima i neuporedivo mnogo toga sto ti ne znas i nisi iskusio? Ili `oces da kaze da Maja i Goran prosto umisljaju i drame? O svemu ovome Hristos je sam pre svega vrlo mnogo pricao, pa redom dalje Apostoli i ostali Sveti. Sta tu nije jasno? Kadis li ti svoj dom ikad? Zar ne znas da je to uz kandilo izuzetno svesten i dragocen postupak? A ruganje nikad i nigde nije za pohvalu, cak i da jesi i ma koliko da si u pravu. ne pricam ko sveznajuci, ali jos jednom kazem sto mislim a ti mi nisi ni malo promjenio misljenje, problem je u samim ljudima, zasto se meni ne desava to, recu ti, to bi kod mene bilo kontraproduktivno ako razumijes, ako ne izvini sto ne znam objasniti, a nagledao sam se sad se izvinjavam na gordosti ali toliko sam se nagledao ljudskih gluposti i kandila i sjetim se tih kretenskih situacija ko sa ovim primjerom sto sam gore napisao. kadi se moj stan naravno, ali mi ne pripada na pamet da ispracam komsije sa kandilom ili slicno, to je vec debelo pretjerivanje po meni, ja mislim da je hristos uz mene i da to nece neki komsija svojom energijom da pobjedi Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 željkov predlog je super i siguran sam da u preko 80% slučajeva pomaže..ukoliko strani entitet nije toliko jak da zahteva upliv i delovanje sveštenog lica. Pazi, Snezana je dobro rekla - nije problem da pozoves svestenika i vise puta, ali na kraju ipak najvazniji deo ostaje do tebe samog. Ono sto je potrebno je da postepeno izgradis ono dragoceno uverenje da si sa Hristom apsolutno nedostizan i nepobediv za bilo kog neprijatelja. Kad dodjes do tog uverenja, onda ce sve to vec samo po sebi da prestane kao i da ga nije bilo. A ako smem da dodam, jedna vrlo vazna stavka u sticanju ovog uverenja jeste vedrina i bezbriznost. Pomenuo si da puno radis, cak i po vise poslova, i da ti je to vrlo stresno. E tu se dobro cuvaj, takav nacin zivota ume da bude glavni krivac za ovakvu situaciju u kojoj si ti sad, jer prozivodi stres i metez, koji su potpuno strani hriscanskom duhu i dozivljaju. Данче*, lab_man, arizan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Ево гледе теме ископо сам коначно из неких бележака шта каже Златоусти Јова: Уједно молим и мужеве и жене да не верују ни у какве предзнаке и да свако истраживање (знамење) избегавају. То је бесмислица којом се занимају Грци (многобошци) и они који се у заблуди находе да испитују сваки корак вране, и шушањ миша, шкрипу дрвета... Zlatousti ovde govori o praznoverju, a ovde je tema o necem sasvim drugom. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Meni samo nije jasno kako neko moze verovati u Andjele, pozitivne entitete, i istovremeno negirati postojanje negativnih entiteta....gordost ili ludost... :.mislise. Ни мени није јасно како неко може да прича нон стоп о анђелима и демонима, позитивној и негативној енергији, кађењу, тамјану, зену, медитацији, кречењу, црвоточини....а Христа нигде П.С. нисам мислила на тебе Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 ne pricam ko sveznajuci, ali jos jednom kazem sto mislim a ti mi nisi ni malo promjenio misljenje, problem je u samim ljudima, zasto se meni ne desava to, recu ti, to bi kod mene bilo kontraproduktivno ako razumijes, ako ne izvini sto ne znam objasniti, a nagledao sam se sad se izvinjavam na gordosti ali toliko sam se nagledao ljudskih gluposti i kandila i sjetim se tih kretenskih situacija ko sa ovim primjerom sto sam gore napisao. kadi se moj stan naravno, ali mi ne pripada na pamet da ispracam komsije sa kandilom ili slicno, to je vec debelo pretjerivanje po meni, ja mislim da je hristos uz mene i da to nece neki komsija svojom energijom da pobjedi Nisam ni mislio da ti menjam misljenje, prosto treba da znas da ima i mnogo drugih neuporedivo drugacijih ljudskih iskustava, i da treba sve da ih saslusamo ljudski i bez podsmeha i ruganja. A ja sam licno slusao ljude koji su imali slicne dozivljaje kao Maja i Goran, i video sam njihova lica dok pricaju, i tvrdim ti da nisu izmislili niti preuvelicali ni jedan jedini detalj. E sad, svi mi znamo kako se ogradjujemo i osiguravamo od necastivih, o tome Oci bruje vec vekovima unazad, ali ima dosta ljudi koji nisu jos izgradili do kraja tu sopstvenu sigurnost. Treba da im pomognemo u tome, ne da im se rugamo. kordun, lab_man, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Па многе ствари нам се учине да нису празноверје а заправо јесу. Оно, чиста прелест. Ето нпр. шкрипа дрвета, чује се штогод у кући на тавану, јој духови, нечисте силе. Ако разумеш шта хоћу да кажем. Зато сам и навео ово. A ti oces da kazes da necastivi ne postoje? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Ни мени није јасно како неко може да прича нон стоп о анђелима и демонима, позитивној и негативној енергији, кађењу, тамјану, зену, медитацији, кречењу, црвоточини....а Христа нигде П.С. нисам мислила на тебе U svakom poboznom kadjenju, paljenju kandila i slicnom, uvek nevidljivo pociva Hristos i Njegova nepobediva sila. Za toliko bi hriscani svakako trebali da znaju vec, jer su to neke od osnovnih stvari koje se uce u Crkvi. Данче* and Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Nisam ni mislio da ti menjam misljenje, prosto treba da znas da ima i mnogo drugih neuporedivo drugacijih ljudskih iskustava, i da treba sve da ih saslusamo ljudski i bez podsmeha i ruganja. A ja sam licno slusao ljude koji su imali slicne dozivljaje kao Maja i Goran, i video sam njihova lica dok pricaju, i tvrdim ti da nisu izmislili niti preuvelicali ni jedan jedini detalj. E sad, svi mi znamo kako se ogradjujemo i osiguravamo od necastivih, o tome Oci bruje vec vekovima unazad, ali ima dosta ljudi koji nisu jos izgradili do kraja tu sopstvenu sigurnost. Treba da ima pomognemo u tome, ne da im se rugamo. u pravu si za ruganje! stavrno nije lijepo od mene, daleko da sam se ja nesto maji rugao, pa ja i maja smo drugari... nego ovaj me nervira sto se sa tobom utalio protiv nikole dzolovica, pun je osuda prema drugima a sam sebe ne vidi kad pise, e za takve ja ja jos nisam razvio mehanizam ravnodusnosti a mislim da necu ni moci Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 nego ovaj me nervira sto se sa tobom utalio protiv nikole dzolovica Niko se brate nije utalio protiv Nikole, kao sto rekoh vec - rec je bila o tom nipodastavajucem stavu i ruganju. Da ne ponavljam opet, vec sam dosadio sam sebi. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Meni samo nije jasno kako neko moze verovati u Andjele, pozitivne entitete, i istovremeno negirati postojanje negativnih entiteta....gordost ili ludost... :.mislise. ako si mislila na mene nesto, aj nisam niakd negirao nit pomislio da negiram negativne entitete Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Не, већ да човек по савету свих светитеља буде трзвоуман, да се чува прелести, и да пре свега истерује разбојника тамо где је он најјачи. Највећи непријатељ се налази тамо где најмање очекујеш да се налази. Pa evo sa Kordunom vec pricam o tome - tvoje iskustvo je jedno, njihovo drugo. Oni ocekuju da budu pazljivo saslusani, i ako je moguce, posavetovani. Ne ocekuju drzanje lekcija sa visine. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 u pravu si za ruganje! stavrno nije lijepo od mene, daleko da sam se ja nesto maji rugao, pa ja i maja smo drugari... nego ovaj me nervira sto se sa tobom utalio protiv nikole dzolovica, pun je osuda prema drugima a sam sebe ne vidi kad pise, e za takve ja ja jos nisam razvio mehanizam ravnodusnosti a mislim da necu ni moci Kordun, nikakve osude prema Nikoli Džoloviću nemam, a i što bi ih imao...Mi ovde raspravljamo o jednom, a on se šegači i skreće priču na nešto sasvim deseto...Isto bih i ja mogao da kažem da si se ti utalio sa Nikolom. obi-wan and Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 2 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Нико никоме не држи лекције са висине већ баш тако као си реко, преносимо своја искуства и саветујемо. Ne bi se to nikako reklo, ali ajde da stanemo na tome, nema koristi od prepucavanja. Osim toga, vec je 2 sata u sred noci, a treba da se porani izjutra za svetinju, ako Bog da. Laku noc svima, narode Boziji, oprostite svi (dakle, Nikola, Kordun, Miroslav, i svi ostali) ako sam opet bio ostar na recima, i ako se ko nasao uvredjen, trudim se da to ispravim, uz Boziju pomoc. Данче*, Човек Жоја and Снежана је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Laka noć svima i sretan današnji praznik Svih Svetih... obi-wan, Баба, Arsenija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука