Orthophill Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Дрзнуќу се да напишем и фанаро-егзархистички рецепт по који су гоњени демони из куќе, током 19. века: - Домаќин обезбеди уље за 40 дана за своје кандило и за кандила околних 3-40 куќа (у зависности имотног стања домаќина опседнуте куќе) - Долази светшеник да освешта воду са којом се кропљи куќа у току 40 дана и служи први параклис (мали молебни канон Пресвете Богородице, твореније монаха Теостирикта; налази се у часослову, у канонику и у сваки веќи и пристојнији молитвеник) - У куќи увече 40 дана се певају параклиси Пресвете Богородице (уз попа, или без њега; позивају се роѓаци и комшије да присуствују). - 40. дан у куќи долази архијереј или више јереја служе опет параклис, водосвет и читају егзорцистичке молитве. lab_man and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Nesto mi nije jasno. Liturgija nije neka psihoterapija i ne resava nase probleme koji su glavnu urzoci nasih psihickih tegoba... ako izuzmemo one nasledne i bioloske tj, biohemjijske .Ne moze to tako da se banalizuje,pa da se kaze,idi u crkvu da bi bio srecan ...da te nista ne muci. Mi imamo i telo i dusu. Covek moze da ide u crkvu i da stalno nesto ocekuje...Pa kad vidi da mu Bog ne uzvraca,da ga ne nagradjuje onako kako on iste ,on se najuti i zamzi ... Не тупи, части ти хришћанске. Ко сме да тргује са Богом и да се љути? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Мајо због оваквих ствари а пре свега због нас самих преко нам је потребна исповест, што чешће ако је могуће, јер кроз исповест ми износимо не само своје грехове већ и своје муке, животне, здравствене и породичне проблеме, на основу тога ти и добијаш од свог парохијског свештеника које молитве да читаш, како да постиш,причешће, итд. Сви смо ми различити и различит нам је степен духовности а пре свега сви носимо свој Крст и није нам исти тај терет који нам је дат. Значи правац у цркву и тражи свог парохијског свештеника, без устручавања све испричај, нема потребе да се стидиш. Труд нам је неопходан за све у животу тако да ето потруди се крени од себе,прво себе исправљај јер на тај начин кроз себе спасаваш и друге а то се односи првенствено на твоје дете и на човека кога волиш и живиш са њим. Anika, Gordana ., Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јун 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 @@Maja Pavlovic, Кажи ми име вашег парохијског свештеника. Za nas deo je nadlezan Radoje Mijovic, njega mi je nas Nidza preporucio. Odlican svestenik i covek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јун 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Hvala vam ljudi. Sve to znam i sama, prosle nedelje sam okasnila ali otisla i bila smirenija malo. Taj strah je jaci od mene. Ne krece mi se iz kuce nigde. Krenula sam do posla koji je dva minuta od stana i takav me panicni strefio da sam se jedva skupila. A sto se tice teme o neprijatnosti u stanu, onaj koji ima panicne obicno mu je utociste bas dom. Tad je sve super, tako je i meni pre bilo, sad ne... Pre me uhvati panicni i kako sam blize kuce tako popusta sada ne... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Za nas deo je nadlezan Radoje Mijovic, njega mi je nas Nidza preporucio. Odlican svestenik i covek. Отац Радоје је моја генерација са факултета. Људина, прави свештеник, породичан човек, на свом месту, немате чега да се стидите када је у питању исповест Volim_Sina_Bozjeg and Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јун 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Jeste, hvala Bogu sto ga je ovamo doveo... Kad sam bila prosle nedelje u crkvu tek na izlazu sam ga srela i pricao je telefonom, nisam htela da ga uznemiravam.... Oticicu ovih dana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 za mene je hatolička crkva takođe crkva Hristova i da znam da mi oni mogu pomoći, bez razmišljanja bi im se obratio! Ima jedna knjiga, mislim da se zove Ubice Vatikana, nesto tako, davno sam citao. Mozda bi prvo trebalo da je procitas pre nego sto se obratis njima za pomoc. Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Nisam znala gde da stavim temu ni kako da je nazovem pa prosto ovako. Sta kad se covek ne oseca prijatno u stanu, domu? Nisu razlog ljudi vec sam stan. Znaci gde god drugde odes osecas se prijatno a dodjes svojoj kuci i ne osecas se prijatno. I nije samo jedna osoba primer... Konkretno radi se o meni. Kad sam posle duzeg vremena ispricala to svom coveku on kaze nisam jedina, i njegova majka se tako osecala. Elem, stan je davno osvesten, otkad je mom coveku umrla majka nije dolazio svestenik. Godine su u pitanju. A stalno je nalazena neka glupost pored vrata. Relativno skoro smo naisli na sveze isprskana vrata, sa sve travkama nekim. Okadila sam kucu... Nisam ispricala svesteniku za to, sramota me je i da spomenem to. Ali u mislima mi je to non stop... Pozdrav Majo, pricas o svom coveku, a ne pominjes da li ti je on muz ili ne. Ako niste vencani to znaci da zivite u vanbracnoj zajednici i dok je god tako, nista necete postici kadjenjem stana, cak iako osvetite stan nece se nista znacajno promeniti. Ovo bi trebalo da ti svestenik napomene nakon ispovesti. Sto se tice stvari koje nalazite, verovatno vam neko zeli zlo i pokusava da vam nanese zlo magijom, tako da moras to da kazes svesteniku, jer se od duhovnog napada jedino tako moze covek odbraniti. I jos nesto... savetovao bih vam da stavite kameru (neku minijaturnu) ispred ulaznih vrata. Pozdrav i svako dobro! Maja Pavlovic and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 "мом човеку" од када то нисам чуо да неко користи тај израз, а лепо је Ма не обраћај пажњу на то. Теби та помисао уноси немир, па ти је онда боравак у њему непријатан. Искрено, ја не верујем у враџбине и те глупости, пошто једино верујем у Христа, а ако верујем у Христа, онда не могу да верујем и у нешто друго. Само опуштено и немој да бригаш, а као што ти је Жељко рекао иди и причести се, посвети се мало Богу, а не разним помислима. Pozdrav, nije deo teme, ali moram da napomenem nesto. Ako verujes u Hrista, onda sigurno znas zasto je Hristos dosao na zemlju i koga je trebao da pobedi. Ako ignorises i ne verujes u neprijatelja roda ljudskog, time on ima vecu moc nad tobom. Vradzbine su itekako prisutne i bitne u zivotima demoskih sluga i ne treba ih ignorisati. Svestenici ovo znaju. Svako dobro! Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 I jos nesto... savetovao bih vam da stavite kameru (neku minijaturnu) ispred ulaznih vrata. Извини што се мешам грешни човече, али у контексту ове приче, чему би требало да служи та камера? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Извини што се мешам грешни човече, али у контексту ове приче, чему би требало да служи та камера? Pa da vidi ko joj prska po vratima i ostavlja razne stvari. Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Pa da vidi ko joj prska po vratima i ostavlja razne stvari. И шта би онда требало да ради са тим сазнањем? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 И шта би онда требало да ради са тим сазнањем? Nisam mislio da sazna u kontekstu osvete ili neceg slicnog, vec da razjasni neke stvari. Za te ljude se treba moliti. Ljudi koji se bave magijom to rade tajno, misleci da osoba kojoj zele zlo nikad nece saznati ko stoji iza toga. Nekad i samo suocavanje i stavljanje do znanja toj osobi da znamo sta radi i cime se bavi moze imati efekta. Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 @@GresanCovek, Дакле, ти особи која је склона веровању у враџбине и бајање, која очигледно придаје велики значај томе, а уз то има проблема са паничним нападима, саветујеш да угради камеру не би ли сазнала ко јој баја и уз то да се суочава са злом комшиницом (или ко зна ким) у циљу утеривања страха????? Баш онако Хришћански...Па пријатељу, боље да си јој саветовао Гозилу да веже испред врата. Драгана Милошевић and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука