Milan Nikolic Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Анчи, не видим који ће ми одговор Цркве или религије икада бити довољан да ме врати вери коју ми представља Црква. Не желм философске одговоре који ће само да ми замажу мало по глави и као ме увере. Желим јасне одговоре. Ко ми то може дати ? Који живи човек ? Можда има овде неко ко ће ти дати такве одговоре. На жалост, има и оних који ћете сморити само тако. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 С тим, што ти (парадоскално?) исто припадаш њима (или макара слично), јер од Цркве очекујеш да живи уместо тебе. Одатле толико разочарење. ДА. слажем се са овим делом, не може црква да живи уместо мене, али ја себе не видим у том верском начину живљења, осећам то као силовање себе, као злостављање свог ума и свог тела, јер терам себе да будем нешто што нисам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 ДА. слажем се са овим делом, не може црква да живи уместо мене, али ја себе не видим у том верском начину живљења, осећам то као силовање себе, као злостављање свог ума и свог тела, јер терам себе да будем нешто што нисам. Nećeš se ljutit da se uključim Magdo, meni je ovo interesantno, jer polazim od sebe... Na šta te to tjera Crkva, šta osjećaš kao prinudu? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Раније сам на ово одговарао теолошки, али годинама већ то не чиним. Слободна си да изабереш и да будеш ван и да мислиш шта мислиш. Изволи. Ценим људе који су жедни пакла. Без шале. Pojasni ovo, molicu lepo . Sta hoces reci, da nisam u pravu? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Na šta te to tjera Crkva, šta osjećaš kao prinudu? Принуду да пазим шта мислим (ох,то ми је ХИТ !), шта причам, шта радим или не радим, да ли се придржавам овог намета или оног јер без тих намета нема спасења,све је квази,јел, а онда је довољна једна "погрешна" мисао у незгодно време и сав твој животни труд и доброта и милост одоше у прах и пуј-пике-не важи и "честитам,управо сте добили карту у једном правцу за пакао". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 U pravu je Lazar, čist primjer manje vrijednosti Kada si Bog za tebe milioni godina ne igraju ulogu jer su ništa spram tebe Je l malo patimo od iluzije velicine ;D :D? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 ДА. слажем се са овим делом, не може црква да живи уместо мене, али ја себе не видим у том верском начину живљења, осећам то као силовање себе, као злостављање свог ума и свог тела, јер терам себе да будем нешто што нисам. Поштено. Без жеље да ти подилазим и правим се хипи-волим-све-на-свету-хришћанин (што је идиотски), морам признати да се и ја често тако осећам. Зато сам данас, после пар година своје детињасте фазе зване заједница-љубав-онтологија-есхатон-гига-мега-хипи-деца-цвећа-православље, почео све више да уважавам људе као што је на пример Серен Кјеркегор, па и оци као што су Исаак Сирин и још неки жестоки индивидулаци. Мене то спасава. У Цркви има места и за такве маргиналце. Наравно, друга је ствар што, по правилу, лоше пролазе од стране црквених идеолога. Pojasni ovo, molicu lepo . Sta hoces reci, da nisam u pravu? Наравно да ниси. Ван Христа нема спасења. Како и на који начин ће се спасити нехришћани, не знам, али ако буде спасења то ће једино бити у Христу Исусу. И хришћани и нехришћани. Sophrosyne, Vaske, w.a.mozart and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Анчи, не видим који ће ми одговор Цркве или религије икада бити довољан да ме врати вери коју ми представља Црква. Не желм философске одговоре који ће само да ми замажу мало по глави и као ме увере. Желим јасне одговоре. Ко ми то може дати ? Који живи човек ? Najbitnije u svemu ovome je upoznati Boga ,Onakvog kakav nam se javio , kao Bogočoveka.Ne možeš da voliš nekoga ako ga ne poznaješ,možeš da zamazuješ sebi oči,možeš da živiš u iluziji , ali tek kad nekog upoznaš tek onda se otvara mogućnost da ga zavoliš.Problem je mislim ovde što si ti Boga " upoznala" oslonivši se na neke ljude koji su Ga " projavljivali".Odgovori mi samo na jedno pitanje.Da li je Bog , Koji je umro na Krstu za nas,koji se raspeo u onakvim teškim bolovima,Bog tiranin ili Bog Ljubav? Da li bi bog tiranin to učinio za nekog koga bezuslovno voli?Naravno ljubav nosi odgovornost i to veliku i traži određenu žrtvu ali kad nekoga volimo ( roditelje , decu,prijatelje,muža,ženu) , da li je to onda žrtva ili radosno " predavanje",? “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Принуду да пазим шта мислим (ох,то ми је ХИТ !), шта причам, шта радим или не радим, да ли се придржавам овог намета или оног јер без тих намета нема спасења,све је квази,јел, а онда је довољна једна "погрешна" мисао у незгодно време и сав твој животни труд и доброта и милост одоше у прах и пуј-пике-не важи и "честитам,управо сте добили карту у једном правцу за пакао". upravo! pojava anksioznosti i neuroze je neminovna u ovim uslovima! nemoguće je uraditi zadatak koji si sama sebi zadala i nametnula, pri tom je i nepostojeći To nikada nije traženo od tebe! Bog nije misao, niti je u glavi Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Наравно да ниси. Ван Христа нема спасења. Како и на који начин ће се спасити нехришћани, не знам, али ако буде спасења то ће једино бити у Христу Исусу. И хришћани и нехришћани. Nema, ali nije fer osuditi nekog na pakao, a da taj nije cuo za Hrista ili je odrastao u zajednici koja ga je naucila da je hriscanstvo laz. Pa da sam muslimanka i odgajana u tom duhu, ne bih pomislila da se pokrstavam. Sto bismo mi bili privilegovani u odnosu na nekog ko nije sa hriscanskog podneblja? ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Je l malo patimo od iluzije velicine gringrin :D? Ne, prilično sam svjestan svoje "veličine", ali ne mogu reći Bogu da laže kada kaže da sam i ja Bog po blagodati "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Odgovori mi samo na jedno pitanje.Da li je Bog , Koji je umro na Krstu za nas,koji se raspeo u onakvim teškim bolovima,Bog tiranin ili Bog Ljubav? Da li bi bog tiranin to učinio za nekog koga bezuslovno voli? Naravno ljubav nosi odgovornost i to veliku i traži određenu žrtvu ali kad nekoga volimo ( roditelje , decu,prijatelje,muža,ženu) , da li je to onda žrtva ili radosno " predavanje",? Ово за родитељство се слажем апсолутно. За распеће на крсту, искрено, никако не могу да убедим себе да се десило, или бар не тако. Колико год сам се пре трудила да ту идеју прихватим, увек ми је излазила мисао да је Исус, као верски вођа, ако је умро на крсту, умро убеђен у то да је Бог или је бар тако хтео да се представи маси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Принуду да пазим шта мислим (ох,то ми је ХИТ !), шта причам, шта радим или не радим, да ли се придржавам овог намета или оног јер без тих намета нема спасења,све је квази,јел, а онда је довољна једна "погрешна" мисао у незгодно време и сав твој животни труд и доброта и милост одоше у прах и пуј-пике-не важи и "честитам,управо сте добили карту у једном правцу за пакао". O, ovo se i meni dešava Bude mi nekad jako teško i to JAKO teško! Ali ne razmišljam o paklu tako često I još se i skoro rimuje “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Nema, ali nije fer osuditi nekog na pakao, a da taj nije cuo za Hrista ili je odrastao u zajednici koja ga je naucila da je hriscanstvo laz. Pa da sam muslimanka i odgajana u tom duhu, ne bih pomislila da se pokrstavam. Sto bismo mi bili privilegovani u odnosu na nekog ko nije sa hriscanskog podneblja? Ceo svet je cuo za Hrista.Od njega merimo i vreme.Ko nece da izabere Istinu,Put i Zivot ne moze da krivi Boga za svoj izbor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 За распеће на крсту, искрено, никако не могу да убедим себе да се десило, или бар не тако. Колико год сам се пре трудила да ту идеју прихватим, увек ми је излазила мисао да је Исус, као верски вођа, ако је умро на крсту, умро убеђен у то да је Бог или је бар тако хтео да се представи маси. Fenomenalno! A što tebi smeta da budeš ubijeđena da si i ti Bog "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука