Натан Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Bacanje prasine u oci i vredjanje sagovornika uvek dodju kad nema sta pametno da se kaze... Јанко мени упути увреду: У каквој параноји ви живите... Није ни чудо да (ако тако видите Цркву) не желите у њој ни да будете... Ти аминујеш ту увреду. Ја понекад паднем, па узвратим мало. Ево, опростите, одох ја са ове теме. Чуј, ја параноичан, и не желим да будем у Цркви. У ту његову и нећу. Када видим да неко на овај начин описује своје виђење Цркве, имам утисак да нам је заједничко само то што посећујемо исте Храмове, а да нам Црква није иста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Јанко мени упути увреду: Ти аминујеш ту увреду. Kakav bezobrazluk. Iz cele poruke ti si izvuk`o samo to sto je tebi uvredljivo, a sve ostalo si uredno zaobisao kao i da ga nema. Besmisleno gubljenje vremena sa bilo kakvom daljom pricom, ajd u zdravlje. Volim_Sina_Bozjeg and Јанко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 @@obi-wan, O.K. Можеш да идеш. Ја сам већ отишао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Немате појма, људи. ;-) А, и, наивни сте. Проћи ће ова ваша либерална струја, која глуми неко лудило, и све ће доћи на своје место. Избегавајте да осуђујете браћу и сестре и да их називате секташима. Није лепо, није домаћински, а није ни у Православном духу. Будите добри. :-) Ја теби чињенице, ти мени квалификацију. Ид свега што рекох твој контра-аргумент је да немамо појма и наивни смо. Опрости ако сам те увредио, али за мене је заиста параноја ако човек види највиша тела Цркве као политичке лажове и подметаче. И последње. Као што рече брат Оби, дубоко смо свесни да ниједан владика није без греха. Неки мање, неки више од бившег владике Артемија. Сви су људи. Разлика, суштинска и догматска, између сваког од ових са "путером" на глави и њега, је ПОСЛУШАЊЕ Цркви. Да, таквој Цркви. Кроз историју је пуно пута Бог допуштао да којекакви буду у Саборима, и да гоне праведне. Није ово први пут. Разлика између тада и сада је само једна - Артемије. Ни св. Јован З. ни Василије В. ни Теофан З. ни Нектарије Е. ни Максим И. ни ава Јустин... НИКО од њих није исказао непослушност том и таквом Сабору или Патријарху. Чврсто су веровали да Дух Свети води Цркву и да "ко претрпи до краја тај ће се спасти". Ето, ту се показују бољи од бившег владике сви који послушају одлуке Сабора. А НИЈЕДАН неће избећи праведног Судију... obi-wan, Milan Nikolic, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Ја теби чињенице, ти мени квалификацију. Ид свега што рекох твој контра-аргумент је да немамо појма и наивни смо. Опрости ако сам те увредио, али за мене је заиста параноја ако човек види највиша тела Цркве као политичке лажове и подметаче. И последње. Као што рече брат Оби, дубоко смо свесни да ниједан владика није без греха. Неки мање, неки више од бившег владике Артемија. Сви су људи. Разлика, суштинска и догматска, између сваког од ових са "путером" на глави и њега, је ПОСЛУШАЊЕ Цркви. Да, таквој Цркви. Кроз историју је пуно пута Бог допуштао да којекакви буду у Саборима, и да гоне праведне. Није ово први пут. Разлика између тада и сада је само једна - Артемије. Ни св. Јован З. ни Василије В. ни Теофан З. ни Нектарије Е. ни Максим И. ни ава Јустин... НИКО од њих није исказао непослушност том и таквом Сабору или Патријарху. Чврсто су веровали да Дух Свети води Цркву и да "ко претрпи до краја тај ће се спасти". Ето, ту се показују бољи од бившег владике сви који послушају одлуке Сабора. А НИЈЕДАН неће избећи праведног Судију... Nista se ne sekiraj za one koji su na pravdi Boga oklevetani i osudjeni ako ima takvih. Zeljni pravde ce se nasititi. Pa bili poslusni ili neposlusni sve jedno. Натан је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Kakav bezobrazluk. Iz cele poruke ti si izvuk`o samo to sto je tebi uvredljivo, a sve ostalo si uredno zaobisao kao i da ga nema. Besmisleno gubljenje vremena sa bilo kakvom daljom pricom, ajd u zdravlje. Doktorirao si praksu "strućnjaka" a u tom svetu strućnjaka ima i nešto što se sad zove "moderni teolog". Njima je najvažnije kad im ne kažeš, da su bezobrazni sa određenim naučnim stavom, zakače se za ličnu uvredu i krenu konačno, da diskutuju o onome što ustvari i vole. A to je akademsko praznoslovlje i odbrana rada putem bontonskog ponašanja, koje samo oni vide ali ubede malo i druge koji površno pristupaju materiji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Inače tema bi uz objašnjenje administratora trebala da se prebaci u sekte. Takvo joj je sada vreme. Takav tok i ima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Nista se ne sekiraj za one koji su na pravdi Boga oklevetani i osudjeni ako ima takvih. Zeljni pravde ce se nasititi. Pa bili poslusni ili neposlusni sve jedno.Брате, мени је жао кад човек себе сматра црквеним а не схвата смисао послушања. Послушање Цркви (да, таквој Цркви, по Божијем допуштењу и људској слабости, али не без благодати Духа Светога, осим ако мислиш да у њој нема 2-3 окупљена у име Његово) је послушање Христу." Све дакле што вам кажу да држите, држите и творите; али шта они чине не чините..." Ово је азбука Светих. Ко мисли да ће непослушањем и сопственим кршењем Канона (на које се иначе позива) да се спасе, тај је у дубокој, заиста дубокој заблуди. Ово би требало да зна обичан богословчић, а камо ли доктор теологије. И да буде спреман да страда У ЦРКВИ. Свети нису хтели ни по цену сопственог страдања да се нађу проглашени одлученима од стране чак и таквих Сабора и Патријараха. Без чина и достојанства - да. Без епархије па и домовине - да. Без (чак и такве) Цркве (чији га припадници клевећу и прогоне на правди Бога) - НИКАД. Pontifex Emeritus, Ђорђе Р, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Dao je naočare onom liku iz južne afrike Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Брате, мени је жао кад човек себе сматра црквеним а не схвата смисао послушања. Послушање Цркви (да, таквој Цркви, по Божијем допуштењу и људској слабости, али не без благодати Духа Светога, осим ако мислиш да у њој нема 2-3 окупљена у име Његово) је послушање Христу. " Све дакле што вам кажу да држите, држите и творите; али шта они чине не чините..." Ово је азбука Светих. Ко мисли да ће непослушањем и сопственим кршењем Канона (на које се иначе позива) да се спасе, тај је у дубокој, заиста дубокој заблуди. Ово би требало да зна обичан богословчић, а камо ли доктор теологије. И да буде спреман да страда У ЦРКВИ. Свети нису хтели ни по цену сопственог страдања да се нађу проглашени одлученима од стране чак и таквих Сабора и Патријараха. Без чина и достојанства - да. Без епархије па и домовине - да. Без (чак и такве) Цркве (чији га припадници клевећу и прогоне на правди Бога) - НИКАД. Kojoj Crkvi? Rimokatolickoj ili zpravoslavnoj? Ili Artemiju? Kojoj Crkvi poslusanje? Istocnim sizmaticima ili katolickoj, jednoj, jedinoj Crkvi? Rastabirite vi meni prvo sta je Crkva, gde je i koja je prava pa cu ja biti poslusan bez problema. Hajde teolozi da vas cujem? Koja od ove dve Crkva je Crkva a ko su sizmatici, otpadnici i posto vidimo da je i Simvol Vere razlicit, ko su jeretici? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Kojoj Crkvi? Rimokatolickoj ili zpravoslavnoj? Ili Artemiju? Kojoj Crkvi poslusanje? Istocnim sizmaticima ili katolickoj, jednoj, jedinoj Crkvi? Rastabirite vi meni prvo sta je Crkva, gde je i koja je prava pa cu ja biti poslusan bez problema. Hajde teolozi da vas cujem? Koja od ove dve Crkva je Crkva a ko su sizmatici, otpadnici i posto vidimo da je i Simvol Vere razlicit, ko su jeretici? Ако ти досад није било јасно, бојим се кад ће ти "сванути". Изгледа да си тамо у Италији стварно полатинио... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Rastabirite vi meni prvo sta je Crkva, gde je i koja je prava pa cu ja biti poslusan bez problema А? Ти си секташ? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Ако ти досад није било јасно, бојим се кад ће ти "сванути". Изгледа да си тамо у Италији стварно полатинио... Pa nije mi jasno, hajde ti mi sada u jednoj recenici objasni. Koja od ove dve Crkve nije Crkva i zasto se onda nazivaju sestrinskim crkvama ako jedna od njih nije Crkva? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 А? Ти си секташ? А? Ти си секташ? A ti? Ti si sizmatik? Ili si u jedinstvu sa Papom? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Zeljni pravde ce se nasititi. Pa bili poslusni ili neposlusni sve jedno. Daleko bilo, brate, sta si ti sve krenuo da pises... nesto stvarno debelo nije u redu... Јанко, Volim_Sina_Bozjeg and Ромејац је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука