Милан Ракић Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Небитно. Немам ништа против нити часног игумана, нити против тебе и твог мишљења напослетку... Али сам овим питањима "хтео" да укажем на још једну заблуду, а то је да се под паском црквеног и цркве, штампа и објављује свашта... И исто такво што се по храмовима продаје... А има "ту" свега и свачега... Јефимија Крунић, Deki992 and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 cini jedno sa Bogom a ne hleb i vino koje smo progutali После освећења Светим Духом хлеб и вино заиста постају Тело и Крв Христова. Sanja Т., Orthophill, Melhisedek88 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Naravno da je zabluda kao i sve ostalo sto si ovde navela i to sve ima koren u korenu skoro svih zablua a ono glasi, Bog u svet ulazi ispred i mimo nas-u puki fizicki svet. Pa tako sledi ta zabluda da su molekuli hleba i vina sveti a ne samo nosioci nestvorenih Bozanskih energija. Nestvorene Bozanske energije su ono sto nas obozuje cini jedno sa Bogom a ne hleb i vino koje smo progutali. Nakon pricesca covek je vec prozet Bozanskim energijama i sami hleb i vino nisu vise uopste bitni. Ali to mnogi ne razumeju pa cak i svestenici pricaju svakojake gluposti tipa da pricesce ne ide tamo gde i ostala hrana. Ne nego se dezintegrise u Star Trek maniru. Већ сам рекла где сам сазнала све што сам навела у својим постовима. Сама сам одабрала да прихватим мишљење, по мени , компетентних људи. Свако од вас има право да учини или не учини исто... Мене су учили да су хлеб и вино Тело и Крв Христова. emilija, Orthophill and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Небитно. Немам ништа против нити часног игумана, нити против тебе и твог мишљења напослетку... Али сам овим питањима "хтео" да укажем на још једну заблуду, а то је да се под паском црквеног и цркве, штампа и објављује свашта... И исто такво што се по храмовима продаје... А има "ту" свега и свачега... Још само да кажеш "Све је релативно" Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Још само да кажеш "Све је релативно" То од мене другарице нећеш чути. Једино ако пројектујеш нешто, али је то уосталом твој проблем... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 То од мене другарице нећеш чути. Једино ако пројектујеш нешто, али је то уосталом твој проблем... Христос посреди нас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Христос посреди нас. И јесте и биће. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 После освећења Светим Духом хлеб и вино заиста постају Тело и Крв Христова. Мене су учили да су хлеб и вино Тело и Крв Христова. Jeste, tako je. Ali se to ne odvija na tako banalno bukvalni nacin kako to mnogi pogresno zamisljaju da vino postaje krvna plazma a hleb ljudsko tkivo. Nakon osvecenja vino ostaje vino a hel ostaje hleb ono sto ih nakon osvecenja cini istinskim telom je sto su prozete nestovorenim Bozanskim energijama. A ne neka transupstancija vina u krvnu plazmu. Фидер, kordun, Срђан Шијакињић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Jeste, tako je. Ali se to ne odvija na tako banalno bukvalni nacin kako to mnogi pogresno zamisljaju da vino postaje krvna plazma a hleb ljudsko tkivo. Nakon osvecenja vino ostaje vino a hel ostaje hleb ono sto ih nakon osvecenja cini istinskim telom je sto su prozete nestovorenim Bozanskim energijama. A ne neka transupstancija vina u krvnu plazmu. mada ima i svjedocanstava o ovim drugim slucajevima kada u nedostatku vjere svestenog lica se desava upravo bukvalno, cini mi se da je pisano i tu na forumu o tim stvarima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 зашто би Божије деловање ограничавали физичким , техничким моментима, попут тога да ли смо се посекли после причешћа, када Бог и његова енергија нису материјални и никако не могу зависити од случајности попут посекотина или повраћања или било чега физичког... kordun and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Jeste, tako je. Ali se to ne odvija na tako banalno bukvalni nacin kako to mnogi pogresno zamisljaju da vino postaje krvna plazma a hleb ljudsko tkivo. Nakon osvecenja vino ostaje vino a hel ostaje hleb ono sto ih nakon osvecenja cini istinskim telom je sto su prozete nestovorenim Bozanskim energijama. A ne neka transupstancija vina u krvnu plazmu. Нигде нисам ни рекла да су вино и хлеб крвна плазма и људско ткиво, него напротив све време говорим да је то сами Бог па због тога и треба да пазимо како се понашамо у наведеним случајевима. Фидер, Orthophill and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 зашто би Божије деловање ограничавали физичким , техничким моментима, попут тога да ли смо се посекли после причешћа, када Бог и његова енергија нису материјални и никако не могу зависити од случајности попут посекотина или повраћања или било чега физичког... Опет, нико није рекао да нас Бог напушта у случају да се , живећи у овом материјалном свету, догоде такве ствари као што су посекотине или нешто друго. Али према свему се треба односити са дужним поштовањем. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Али према свему се треба односити са дужним поштовањем. у принципу, да. претпостављам да је разлика само у томе шта ко подразумева под дужним поштовањем. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Наравно, све и да узмемо да су вино и крв посредници према Богу, или "седиште" божанских енергија или како већ гласи тачно учење, они заслужују поштовање. Само што не видим како се то поштовање, које се показује према њима док им приступамо и примамо их, преноси касније на посекотине или пљување у току дана или шта већ... И зашто је баш дан узет као неки период у коме је потребно водити рачуна, зашто не 3 дана или нешто... Звучи произвољно прилично... Мени барем. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Samo da iskazem i svoje misljenje na ovu pricu,sto se tice spaljivanja tih stvari na koje je doslo pricesce,s obzirom da znamo da materija moze samo menjati oblik,sta cemo onda sa produktima tog sagorevanja?!Mislim,to mi je malo smesna prica,da "Bog ne bi dosao u otpadne vode"...pa ako cemo u tako sitna crevca,i te otpadne vode su opet sastavljene od nekih mikroelemenata,kao i sve ostalo u prirodi.Naravno da bi bilo strasno za nas vernike da to namerno ispljunemo ili nesto slicno,ali opet,ne zbog puke fizike nego zbog necega mnogo "jaceg" od toga...Mislim da je neozbiljno Boga ogranicavati materijalnim svetom na bilo koji nacin.Sto se tice Milanove opaske o raznim ckrvenim knjizicama i savetima,slazem se,ima tu opasnog ratovanja sa zdravim razumom,treba briti oprezan. Sherlock H. and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука