Лазар Нешић Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 smenjenima da prihvate to kao nesto sasvim normalno Mislim da će ep. Filaret ovo teško prihvatiti; mnogo puta je javno pokazivo psihotične mehanizme mišljenja i ponašanja. Prognoziram da on ide kod m. Artemnija uskoro. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Mislim da će ep. Filaret ovo teško prihvatiti; mnogo puta je javno pokazivo psihotične mehanizme mišljenja i ponašanja. Prognoziram da on ide kod m. Artemnija uskoro. Ne verujem, sada ga verovatno dobrano imaju u saci, da ne kazem na snimcima, kao vladike bracu Djokice sve u bermudama na Kubanskim plazama! Vidim da mu pored finansija jos svasta stavljaju na teret na nejaka pleca. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Ne verujem, sada ga verovatno dobrano imaju u saci, da ne kazem na snimcima, kao vladike bracu Djokice sve u bermudama na Kubanskim plazama! Vidim da mu pored finansija jos svasta stavljaju na teret na nejaka pleca. Onda da bacimo opkladu Šalim se, ajd daj Bože da grešim! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Ако може неки стручњак за егзегезу да објасни ово. Пошто ми има више везе са тим, него са правом, јер је њих тешко тумачити. Да ли ово значи да он и даље може да управља неком другом епархијом, али једино не може да управља милешевском епархијом? Пошто је тако испало из њиховог саопштења, а исто тако пише и у саопштењу за вл Георгија. Саопштење за јавност 23. мај 2015. године 23. Мај 2015 - 11:36 Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве на данашњој седници донео је своју коначну одлуку којом је Његово Преосвештенство Епископа Филарета трајно разрешио управљања Епархијом милешевском. Епархијом милешевском администрира Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије. To u prevodu znaci penzija ili odpremnina 200 evra po godini staza. Плутон and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Ovo je po meni tek sad prvi pravi Sabor SPC sa svim ovim dogovorima, politickim uplivima, preokretima, zakulisnim radnjama; skoro kao prvi vaseljenski sabori. Ponavljam svaka cast potonjem p.Pavlu na njegovom licnom usavrsaanju i podviznistvu ali ostavio je haos iza sebe na opste crkvenom planu. Sve ce se to sada i ubuduce morati polako rasciscavati. Ovo su problemi koji se vuku dugi niz godina. Ako treba neka se i potuku samo da ne guraju probleme pod tepih i ostave ih za sledeci Sabor. Paradoksalno ali dajem podrsku svim vladikama kako onima koji pokusavaju da ciste i resavaju probleme, tako i onim smenjenima da prihvate to kao nesto sasvim normalno i neophodno za dalje funkcionisanje SPC. Uh tesko je rastumaciti sta je haos i gde. Sa jedne strane imamo mirnocu,sa druge raskole,klevetanja,snimke,preglasavanja...I pritom ti pricas kao da je patrijarh Irinej,mitropolit Amfilohije ili pak vladika Irinej i ostali episkopi kao da su juce izmilili,kao da su se juce zamonasili,kao da su juce postali episkopi,a ne da su tu po 50,40,30,20 godina. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Sabor ga ne smeni, niste zadovoljni, Sabor ga smeni, opet ste nezadovoljni. Ne znam, Veljo, ko je zadovoljan smenama, a ko nije. Meni licno je svejedno, zanima me Crkva, a ne crkvena administracija, previranja episkopa, njihove smene, titule, zvanja, manipulacije, intrige, crkveni rijaliti, teznje ka moci, tronu i kinti. JESSY, Снежана, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Game of Thrones... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Da ne bude zabune, kada sam pisao o napucanosti i nedozrelosti, i umišljenosti, mislio sam na tebe. Dobro, to je dijagnoza! A koja mi je kurativa, to mene interesuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Како објаснити овај саборски преокрет? Дело Духа Светога у Цркви или Ција, брале, Ција... Мени, ипак личи на прави живи сабор архијереја и коначан уплив Духа Светога у коначну одлуку за склањање са трона онога ко не зна шта је Црква! (штрајк глађу и сличне глупости...) Човек Жоја and Марио Токовић је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Meni licno je svejedno, zanima me Crkva, a ne crkvena administracija, previranja episkopa, njihove smene, titule, zvanja, manipulacije, intrige, crkveni rijaliti, teznje ka moci, tronu i kinti. Ја овде видим да је проблем да колико год нас занимала Црква а не адмнистрација, и колико год ми разликовали та два појма, многим људима (који су циљна група Цркве, јер мисија Цркве је да их привуче- све оне који нису тренутну у њој, а нарочито оне који имају незадовољену духовну жеђ, чежњу за Богом) Црква је = црквена администрација и понашање црквене администрације је нешто што директно утиче на то да ли ће неко ко је тренутно ван Цркве бити привучен њој или одбијен од ње. На кога ће пасти одговорност за све оне људе који су гледајући понашање црквене администрације, а не знајући (јер их нико није томе (на)учио) да Црква није једнако црквена администрација, одлучили да своје духовне потребе и свој однос са Богом задовољавају и граде индивудално, ван Цркве... Утолико мислим да треба да нас занима шта црквена администрација ради, не јер то утиче на нашлични став о Цркви већ јер морамо бити забринути за све оне који су потенцијални чланови, а који су одбијени од Цркве, поступцима њеног административног дела... lab_man, feeble, Јанко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 23, 2015 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Саопштење за јавност 23. мај 2015. године 23. Мај 2015 - 11:36 Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве на данашњој седници донео је своју коначну одлуку којом је Његово Преосвештенство Епископа Филарета трајно разрешио управљања Епархијом милешевском. Епархијом милешевском администрира Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије. Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Mislim da je vreme da se otvori jedna lepljiva tema koja će da stoji narednih 6-7 meseci, a koja bi imala radni naslov: "Aktuelna svrgavanja u SPC u periodu Duhovi 2015-Božić 2016. Trebaće... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 Начуо сам од поузданог човека, мада знам да ово звучи блицовски, е. Никанор је следећи. Наводно, нису се плашили е. Георгија или Филарета у смислу одласка код Артемија, али да е. Никанор стално прети да ће отићи ако се овако настави. Но са " хиротонијом" је Артемије заувек затворио врата, макар за собом и колегом Његованом. Али ако е. Никанор и даље прети Артемијем, онда је неверујући човек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 @@Марио Токовић, Nije u redu da episkopu Nikanoru imputirate takve sulude stvari. On je veci i bolji covek od vas i mene zajedno, a vi klevecete. Stvarno nije u redu. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 23, 2015 Пријави Подели Написано Мај 23, 2015 @@Марио Токовић, Nije u redu da episkopu Nikanoru imputirate takve sulude stvari. On je veci i bolji covek od vas i mene zajedno, a vi klevecete. Stvarno nije u redu. zašto onda pokojni Patrijarh Pavle nikako nije dozvolio da on postane Episkop Žički, već ga je rotirao sa pokojnim Episkopom Hrizostomom. Time je sve nas, koji smo se tada nalazili u Eparhiji Žičkoj spasio velike bede... Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука