Kristina Tinči Milenković Написано Мај 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Moja zelja je da stupim nekako u kontakt sa onim osobama iz Tumana u kom sam manastiru bila. Nzm kako to kod njih ide, nzm njihove cinove da li su Kaludjeri, ko je pop i to jer ih je bio vise. Samo znam jednog Milosa on je mlad, msm najmladji od njih. Nmg reci da su oni drugi stari nisu stari. Neka mi se neko javi okolina Rakova Bara ( to je selo) ili okolina Golubac ( grad) ko ih poznaje licno i kako mogu stupiti u kontakt sa njima. Mozda opet odem tamo.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kristina Tinči Milenković Написано Мај 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 HVALA BOGU NASLA SAM 2 OSOBE IZ MANASTIRA TUMAN.. Tako sam srecna i posavetova cu se sa njima.. Agaton Vuzman, Снежана, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Та источна Србија је готово патолошки везана за влашку магију... мислим да сам већ једном поменуо овде на форуму,пре пер година причао нам је свештеник,не сећам се имена,знам да је брат тада владике Јустина тимочког, да је јако тешко излазио на крај са народом тог краја,колико је јак утицај те влашке магијске приче,па скоро хорор филм... Тако да та прича није безазлена... Можда би заиста било добро , пронаћи неког искусног свештеника,монаха,којем те ствари нису стране и који може помоћи. Не знам баш,да ли овде има форумаша из тимочке,или браничевске,да упуте Тинчи на право место. У сваком случају,драго нам је да је боље,држ се Христа, буди храбра и паметна, ако ти је пријало у манастиру,посети га опет,уосталом Бог ће те већ упутити тамо где треба... Данче*, Kaludjerovic Sreten, Kristina Tinči Milenković and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Та источна Србија је готово патолошки везана за влашку магију... мислим да сам већ једном поменуо овде на форуму,пре пер година причао нам је свештеник,не сећам се имена,знам да је брат тада владике Јустина тимочког, да је јако тешко излазио на крај са народом тог краја,колико је јак утицај те влашке магијске приче,па скоро хорор филм... Тако да та прича није безазлена... No, sad vidite kako je bilo svetom Kirilu iu Metodiju kad su došli 863. g. na Veliku Moravu a iako je tamo bilo već dosta pokrštenih i cijelo plemstvo moravsko bilo pokršteno, sve do XI vijeka. a prema nekim dokumentima čak i sve i do XIV vijeka kod Polabskih Slovena se očuvala paganska vjera, magija i praznovjerje. Koliko su se oni morali zalagati tada u iX vijeku kako bi kod Slovena vjeru u magiju, magijske rituale i praznovjerja zamjenili hrišćanstvom, paganstvo zamjenili objavom Jevandjeljskom i koliko ih je to truda, muka i zalaganja stajalo. Treba se moliti svetim Ćirilu i Metodiju za taj vlaški narod i njihovo izbavljenje iz okova magije i praznovjerja onako kako su to radili sveti Ćiril i Metodije na Velikoj Moravi, neka im je vječna hvala i slava. Glavnim sadržajem paganstva su magija, strah, robovanje idolima i praznovjerje, ništa drugo! Niočeg drugog tamo osim toga nema! U paganstvu i magiji ćete naći samo jad, muku, strah i čemer! I na kraju propast duše! Cyril A Metod 1 sk Cyril A Metod 2 Cyril A Metod 3 Срђан Шијакињић and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Svaka cast Zayrone, bas ste ovo lepo napisali. Mnogo mi se dopada konstruktivnost kojom odisu Vasi postovi cak i kada su neprijatne i teske teme u pitanju. Za to treba imati dosta vere i ljubavi, da bi se tako sagledavale stvari a to u ovoj opstoj navali negativnosti i pesimizma dodje kao melem na ranu Zayron је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Svaka cast Zayrone, bas ste ovo lepo napisali. Mnogo mi se dopada konstruktivnost kojom odisu Vasi postovi cak i kada su neprijatne i teske teme u pitanju. Za to treba imati dosta vere i ljubavi, da bi se tako sagledavale stvari a to u ovoj opstoj navali negativnosti i pesimizma dodje kao melem na ranu U svakom čovjeku i u svakom narodu je mnogo toga lijepog, konstruktivnog i dobrog ali isto tako mnogo toga mračnog, destruktivnog i zlog. Zajedno sa svetiteljima uvijek trebamo govoriti, ako je tu nešto dobrog, ondsa je to od tebe Bože a ako nešto zlog onda je to od naše slabosti i uvijek se o to dobro imamo borit i žrtvovat. Ja na primjer veliku inspiraciju k dobru i snagu nalazim u narodnom stvaralaštvu, dosta je na primjer čuti ovu moravsku djevojačku pjesmu koja se izravnava sa strahovima, užasima i apsurditom besmislenih ratovanja i pjeva malom sinu: Ili te imam u rijeci odmah utopit ili podizat, odgojit i vaspitat .... šta imam sad uradit s tobom? A sin joj odgovara, podigni me prvo pa me u vojsku daj tj. u rat pošalji ... Pjesma je dakle o tome da i u toj najvećoj tami, zlu, tragedijama trebamo tražiti svjetlo i ići za njim. Bezobratři - Lieskovskú dolinú - žánrové ceny Anděl 2010, moravska narodna Ostala videa možete pogledati na ovim linkovima: https://www.pouke.org/forum/topic/20382-lepota-%C5%BEenskog-vokala/page-13 https://www.pouke.org/forum/topic/30707-%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/page-23 https://www.pouke.org/forum/topic/29007-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%81/page-27 https://www.pouke.org/forum/topic/29707-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%98%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%87%D1%83%D1%98%D0%B5%D0%BC/page-43 https://www.pouke.org/forum/topic/2771-%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%99%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5/page-55 florenntina and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Ja nisam rekla da verujem u magije. Ali samo ja znam sta se desavalo u mojoj kuci zbog bivse macehe. Moj otac nije video nikog od nas sem nje. Moj najstariji brat je najvise dobijao batine zbog te kur*e... I sta kao tad nije bajala ma ae bre, valjda znam sta je radila. I soprostenjem ko ce da stavi covecije govno ispred praga na ulaz od kuce i to 3 puta, niko drugi nego ona i njena majka. Samo me zao za moju polusestru sto ima takvu majku i samo ih menja ko carape. I da jednom se moj deda zalepio na sediste od kola gde je vozac zalepila je tamljan, a htela je da se zalepi tad moj tata na to, jer moj tata je tada isao kod nje kuci u Kucevo. Ona je jednom cak blizu granice otisla kod neke vracare. Ona ima slike mene, moje brace, moje sestre od tetke, po tome moze da se baje. Gledala sam i emisiju VICE gde su prekazivalii sva mesta gde ima vracare. Tako da po tome znam, a do sada nisam znala i one uvek negde van sela zive u sumama... I da mnogo puta sam gledala kako mog brata bije zbog nje...Neka joj sve Bog vrati! Neka joj vrati sto je rasturila kucu mom ocu i mojoj majci, neka joj vrati za sve sto je nama radila i pravila! I sto ja ovoliko patim i sto mi mnogo fali i majka i brat! MOJ STRAH JE SMANJEN, SMIRENA SAM I MOLICU SE SVAKOG DANA, Pijem i vodu koja je osvescena u Manastiru Tuman i unutraje bosiljak i sa tom vodom se svako jutro umijem i pomolim. Ne idem kod svakog, ne pijem kafe kod svakog, ne verujem svako me, pazim sta kome pricam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kristina Tinči Milenković Написано Мај 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Da ja sam iz Istocne Srbije, Branicevski deo. Samo moje selo je Srpsko, ja sam iz Kucajne, tako se moje selo zove, to je 3km od Kuceva... I tako je Zosima. Ta Vlaska magija je opasna kao i Crna magija. Za te dve sam cula da su najopasnije. Cula sam da postoji i Bela magija ali kazu da ta nije toliko opasna koliko su opasne ove dve. Nasla sam Milosa i Djordja iz Manastira Tumana na Facebook ali sada ja nzm da li oni koriste, mozda koriiste ponekad, jer svako ima svoje obaveze tamo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Da ja sam iz Istocne Srbije, Branicevski deo. Samo moje selo je Srpsko, ja sam iz Kucajne, tako se moje selo zove, to je 3km od Kuceva... I tako je Zosima. Ta Vlaska magija je opasna kao i Crna magija. Za te dve sam cula da su najopasnije. Cula sam da postoji i Bela magija ali kazu da ta nije toliko opasna koliko su opasne ove dve. Nasla sam Milosa i Djordja iz Manastira Tumana na Facebook ali sada ja nzm da li oni koriste, mozda koriiste ponekad, jer svako ima svoje obaveze tamo... Ово је само моје мишљење и волео би да га тако и схватиш. Мислим, да теби треба, чак и више од хлеба, да потхитно појачаш лични однос према Живом Богу, то је најбоље чинити кроз молитву. Лични однос према Богу је оно што ја носим, као хлеб и воду, кроз сопствени живот а показујем га и радујем му се кроз православну Црквену заједницу. Више од далеких манастира нама може помоћи Црква у комшилуку, недалеко од наше куће. Данче*, Снежана and Kristina Tinči Milenković је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Ja sam licno muku mucio sa strahovima, anskioznoscu i slicno ali meni molitva nije pomogla, da budem iskren. I ja se mucim sa anksioznoscu i sa panicnim napadima ali mi je redovan odlazak u crkvu uvek pomagao... Данче*, Снежана, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Па иде ли на боље? То ти је дуготрајан процес. Мораш да се наоружаш стрпљењем. Све, и молитва и рад. Не можеш да проведеш цео дан онако у празном ходу и да тако дајеш простора лукавоме да делује. Очистићеш се ако будеш у послушности и ако будеш веровала. А немој ником да желиш зло, то ти је скроз погрешно. Само се склањај од негативних ствари и људи. Kristina Tinči Milenković and Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Ja sam iz Timocke krajine i ovde je strasno sa pricama o vlaskoj magiji. Ja sam vec pisala na forumu da je i meni receno da mi je svasta uradjeno pa sam citajuci na netu naisla na ovaj forum, hvala Bogu, i na ljude koji su me savetovali da krenem u crkvu. E, sad, moram da prokomentarisem neciji post preko kog sam preletela... nije mi jasno zasto onaj ko veruje u Boga ne treba da veruje da postoji magija? Pa zar ne postoje Bog i djavo? Samo je bitno za koju se stranu covek odluci, neku baba vanglu ili crkvu. Kristina Tinči Milenković and Sasa 015 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 @@Maja Pavlovic, Нико не спори чињеницу да се људи баве враџбинама, али ето ти си одличан пример...Окренула си се Богу, и њега ставила на прво место, а ниси се оптерећивала причом о томе како ти је неко нешто "направио"... ww.svetosavlje.org/biblioteka/AvaJustin/DogmatikaPravoslavneCrkve/DogmatikaPravoslavneCrkve74.htm Данче*, Kristina Tinči Milenković and Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 nije mi jasno zasto onaj ko veruje u Boga ne treba da veruje da postoji magija? Ovde moramo biti malo oprezniji. Тачно је да постоји магија али је магија људски изум. Дакле није у својој суштини и постојању, нешто ван човека, односно магија не постоји сама за себе, магију су измислили људи. Магија је превара и манипулација, то јој је основни циљ. Магију стварају људи, због интереса али је проблем у томе, да магови, бели, црни, вештице, вештци, немају никакав морални однос према човеку и не либе се, да пусте човека низ воду, дакле ништа их у себи не спречава, да човека доведу и до стања, праве правцате лудости, изазване психозе, многи људи који су под дејством мага заврше и у психијатријској клиници а кад си једном обележен као лабилан, онда то остајеш заувек. Но срећом постоје и они који иако изубијани психички а ту страда и тело (због лоше психе ни тело се не одржава и као такво одумире односно уморније је, болује ), скупе храброст и крену уз Божју помоћ, мало и да реално сагледавају своје стање и схватају, да ту оностранске силе и дејства ђавла и демона нису јаче од њих самих, јер су носиоци Божје благодати. Мислим.. руку на срце, онај ко мисли, да би Бог допустио победу ђавола над човеком, онда не треба ни да верује Православно Хришћански. Дакле да резимирам, магија је људски изум али је врло јака а стара је скоро толико колико и религија у чевечанству. Боримо се против јаког противника али је тај противник само човек у суштини и могуће је препознати технике разних магова и разобличити их а тако се и ослободити у себи од њих. Магија је криминална радња и човек би коначно могао мало више да поведе рачуна о тој грани криминала а не да све сведе на холивудске филмове и психијатријске установе. Побеђујете сигурно, држите се благодати и радујте се. Што се тиче оних што нису сигурни, да Бог постоји за њих важи све ово подједнако и они би требали знати да је магија људски изум. Kaludjerovic Sreten, Срђан Шијакињић, Зосима and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kristina Tinči Milenković Написано Мај 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Ja verujem u Boga, bogu se klanjam. Molim se za sebe a i za moju porodicu. Uvek namenjujem mojoj pokojnoj baba Ljilji i mom deda Zici kog nisam ni poznavala, samo sa slike sam ga znala. To je otac od moje majke. I deda Dragetu namenjujem i ako nam nije nistao ostavio ni mojoj majci rodjenoj unuci, jer ko zna da li je znao sta potpisuje. Ali ima boga ima pravde, kad tad bog sve vidi pa vrati! Ja ovde na ovom forumu nadjem neki mir. Ne mislim na probleme, strahove i to. Juce me je mama zvala, posle sam mnogo mislila na nju, ali suzdrzala sam se da uvece ne placem. Zivot je takav. Zivot je nekom majka, a nekom maceha! Svako ima neki problem, svakog nesto muci, ali mora da se bori sa time. Зосима and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука