Jump to content

Препоручена порука

Мени ово личи на ђавоиманост. А ту лекари не могу да помогну, могу само да дају лекове за смирење. Кад би њима ово испричала, рекли би ти одмах да си луда. Узми неко свето уље и мажи ту руку, нађи свету воду и пиј. Ако се не причешћујеш, онда бар узми нафору да имаш за целу седмицу. И немој код свакога ићи. Боље један добар духовник и манастир, него сто неких који не разумеју и немају искуство. Слажем се да би требало мање да се плашиш и ради на томе да те страх не надвлада. Храбро, читај молитве сваки дан и Бог ће помоћи. Нећеш моћи сама, али веруј да ће све то да прође ако будеш упорна.

Нико од нас на форуму није компетентан да му личи на нешто, тако да не треба давати савете да се не иде код лекара!

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 94
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нико од нас на форуму није компетентан да му личи на нешто, тако да не треба давати савете да се не иде код лекара!

Али, нико није компетентан да даје савет ни да се иде код лекара.

Шта ако је пошаљеш код неког лекара, а он да погрешну дијагнозу и терапију, што се често дешава? 

Увек постоји ризик да савет буде погрешан.

Подели на овим сајтовима

Шта ако је пошаљеш код неког лекара, а он да погрешну дијагнозу и терапију, што се често дешава? 

Не, зна се шта је стандард и шта се редовно, у највећем броју случајева, показује као исправно, а то је свакако одлазак код лекара. Свако наравно има право да мисли и ради другачије, али не може јавно да даје савете да се не иде код лекара. Аника то није експлицитно саветовала али пошто вуче у том правцу, морам да нагласим.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Пре неки дан сам видео код Бокана нешто, има везе са темом, па да пренесем:

Присуством ђавола се најпрецизније дефинишу и присуство и "одсуство" Бога у нашим животима.

Многе психичке и разноразне друге кризе су, у ствари, везане за постојање и "деловање" Кушача, Непоменика, Оца Лажи (један мој друг га зове, храбро и прецизно: "клошар")... у људској орбити и на нашој слабоверној планети.

Сви смо макар чули за ону Бодлерову откривајућу и обасјавајућу мисао о највећем ђаволовом лукавству" (кад дотични успе да нас убеди да не постоји и да је реч "о људској глупости и празноверју"), али је није баш тако лако применити у овој и оваквој "реалности", трагично лишеној духовне димензије. 
Знам ја колико се често посеже за "ђаволом" без правог разлога и смисла, да би се оправдала сопствена (сасвим људска и конкретна) слабост или у тренуцима истинског душевног и психичког растројства. Али, исто тако знам и слутим како се често превиђају и не виде Непоменикове игре, замке и искушења и приписују другим, баналним и нетачним узроцима.

Вечна је игра (прави "луди плес") између ђаволских понуда и наших слабости и нереалних жеља. 
У том грешном загрљају се крије и архетип првородног греха, грехопада нашег праоца Адама и разлог његовог (самим тим и нашег) истеривања из рајских блаженстава.

Иста та ситуација (само у измењеној сценографији и формално другачијим околностима) се и даље, свакодневно, дешава. 
Ту су и Ева, и Стара Змија, и јабука с Дрвета Познања и Бог и наша слабост.
И ми гриземо ту непоједиву јабуку људских чежњи и побуна (која је данас претворена чак и у "лого" најбољих компјутера на свету) и сладимо се, грешни, и не држимо се Божијих Заповести и предачких Завета, и чудимо се праведном суду којим се избацујемо из рајског спокоја наше душе, и кукамо онда када је све већ касно, и самосажаљиво уздишемо (а без стварног покајања)...

Све је увек исто.

На нама је да прекинемо зачарани круг и супротставимо се овом милион пута виђеном сценарију. 
То, например, раде (и успевају у томе) светитељи, и то у своје и наше име.

Али, то можемо да урадимо, понекад, и ми, грешни боготражитељи, "несвети а свети". Можемо и требамо.

Размислите, свако за себе, како да у томе успете, конкретно и заиста.

Ове личне "мале победе" су неопходни, "надоносни" почетак великог заједничког тријумфа.    

https://www.facebook.com/dragoslav.bokan/posts/10153240314419144

Подели на овим сајтовима

No, ovdje sam naišao na tačno isti opisani problem s rukom koji spada u dosta rijetke neurološke poremećaje, sasvim dobro istražene i opisane u medicini. Tu je navedeno nekoliko takvih vrlo bizarnih poremećaja koji na prvi pogled svim laicima mogu izgledati kao čista magija, sablasne paranormalne pojave, utjecaj Zloduha, djavoimanost i slično ali kako sam rekao radi se o čisto neurološkim poremećajima koji mogu biti u vezi i s nekim drugim psihičkim problemima ali i ne moraju. Zato se treba obratiti i na ljekare, neurologe što prije. Nemam vremen prevodit danas taj cijeli članak, možda sljedeće sedmice u utorak, u ponedeljak imam nekakvog osla koji moram preko vikenda pripremit. Naslov članka je "To nije moja ruka" a u njemu je opisana žena kojoj je njena ruka bez njenog znanja i volje uzimala i bacala tj. razbijala njene naočale sa lica i radila slične stvari i protiv njene volje, naravno. O toj pojavi sam znao i davno od prije ali sad sam se morao ponovo podsjetiti pa sam tako našao taj članak. Postoji još nekoliko sličnih isto tako bizarnih neuroloških poremećaja, jedan se zove Alisa u zemlji u čudesa - sindrom (AIWS)., čovjek imao osjećaj da mu je jedna polovina tijela i lica narasla i postala dva puta veća od te druge tj. ta druga počela takodjer smanjivati uporedo s tim kako ta prva raste..

16858N2N.gif

To nije moja ruka:

http://www.popelky.cz/telo/to-neni-moje-ruka-zlati-trpaslici.html

Подели на овим сајтовима

Девојка је очигледно у страху и збуњена је, а вероватно  нема коме би се обратила за помоћ...и шта ? сад сви треба да ћутимо да јој случајно не би  дали погрешан савет. Нико њој не поставља дијагнозу овде, него јој даје савет да се обрати професионалцима за помоћ.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Један мој стари покушај да изразим проблем.

О демонологији

Подели на овим сајтовима

Девојка је очигледно у страху и збуњена је, а вероватно  нема коме би се обратила за помоћ...и шта ? сад сви треба да ћутимо да јој случајно не би  дали погрешан савет. Нико њој не поставља дијагнозу овде, него јој даје савет да се обрати професионалцима за помоћ.

Nepružanje ljekarske pomoći ili odbijanje posredovati u davanju nužnih i potrebnih informacija tičući se omogućavanja pružanja ljekarske pomoći može biti krivično djelo. Na primjer, članovi smo nekog zatvorenog kluba, sekte i slično a tamo primjetimo osobe potrebne ljekarske pomoći ali nam pravila tog kluba ili sekte, grupe zabranjuju tu pomoć pozvati. U tom slučaju ako ne javimo policiji ili zdravstvenim radnicima na liniji hitne pomoći o čemu se radi, možemo krivično odgovarati za nepružanje pomoći. U zavisnosti od težine slučaja se to može kvalifikovat kao prekršaj ili i kao krivično djelo, zato bolje uvijek posavjetovati takve i poslati ih za doktorom ili pozvati doktora ako ta osoba nije u stanju fizički sama otići doktoru.

Подели на овим сајтовима

Девојка је очигледно у страху и збуњена је, а вероватно  нема коме би се обратила за помоћ...и шта ? сад сви треба да ћутимо да јој случајно не би  дали погрешан савет.

Нисам рекао да ћутите, напротив, мило ми је ако можете да помогнете. Само сам Шијакињићу нагласио да мислим да не треба да ућуткује друге, а он како хоће.

Нико њој не поставља дијагнозу овде, него јој даје савет да се обрати професионалцима за помоћ.

Опет ни то за дијагнозу нисам рекао, већ да је важно ког професионалца јој саветујете.

У овом случају, мислим да препоруке и лична искуства могу највише да помогну, а за ''иди код лекара'' савет, верујем, Кристина зна и сама.

Подели на овим сајтовима

Napisao sam ranije u temama, oko djavla i demona.

Naislo je na poprilicnu raspravu i neslaganje sa mojim stavom, da je djaval sustinski prema coveku samo na nivou dosaptavanja i da je dovoljna blagodat Boga Zivoga, kako bi covek mogao poprilicno, da neutralise demone i njihova lukavstva.

Prvo blagodat nije dugme na pantalonama, koje ionako nikad nece spasti, vec je data nama od nepobedivog i buduci da smo mi u Nepobedivom, tako onda i na toj ravni deluje djavolska sila na coveka.

ђавал се зове кушач а не предатор и освајач и то имајмо на уму.

У утакмицу против ђавла, се креће наоружањем сопствене припадности Богу, као Син према Оцу али у благодатној форми а не ослањањем на сопствене снаге.

Дакле ђавал је на нивоу дошатавача и ми смо дужни да искористимо своју вољу и припаднемо Богу. То је довољно и никаква друга борба се од човека не тражи.

У овакву причу однос према лекарима, не сме попримити пут одбојности, него треба да буде неопходно средство у циљу јачања вере у Бога и Његову промисао.

Врло је важно напоменути да сам ја става, да се Бог налази и у лекарима, прихватали га лекари или не. Бог нас не оставља саме и сасвим ми је прихватљиво да уствари Он води лекарске руке и не дозвољава појаве грешке, односно у случају погрешне терапије Бог отвара пут и до другог или трећег лекарског мишљења, све до Божје воље.

Дакле Бог је и у лекарима, зато можемо са пуно вере и да одлазимо по ту врсту Божје помоћи, преко медицинских радника.

Браћо и сестре, нигде нисте без Бога, па макар били и у тамници.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Hvala svima na savetima..

Ja sam izlecena od Epilepsije, evo ponavljam opet, dugo godina se ne lecim od Epilepsije nemam napade, samo tada kao manja sam imala napad i vise niked. To sa levom rukom nema nikakve veze sa mojom bolescu sto sam imala. 

A posto sam ja okruzena Vlaskim selima tako da ima zene koje se bave vlaskom magijom. Tako da to postoji ko ne veruje to je njegova stvar ja znam da to postoji. 

A to sa pomeranjem levom rukom je sada manje, a sa strahom i to je sada manje u meni, smirenija sam mnogo i ne mislim na te stvari..

Подели на овим сајтовима

@@Kristina Tinči Milenković,

Тинчи, не можеш да верујеш у Бога, и да верујеш у магију....пусти то

Слава Богу да ти је боље.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Нећу да се мешам, нека сама одлучи. Ја знам шта би мој духовник рекао и шта би многи добри духовници саветовали. Може да иде и код лекара, али ако је у питању духовни проблем, они за то немају решење. Могу само донекле да помогну. Лично сам гледала кад се читају одређене молитве шта људи све изговарају и како вриште и не може ме нико убедити да тога нема. А битно је свакој души помоћи. Стварно не знам шта треба да урадим, не могу ја овде да дајем неке контакте, то ми је глупо. Она мора да се моли, да се исповеда и да верује. А ако је баш здравствени проблем, нека иде па нека се лечи. Сви би је гледали у чуду кад би причала како свашта чује и рука јој се помера. Али ајде... Не желим да одмажем.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Ja nisam rekla da verujem u magije. Ali samo ja znam sta se desavalo u mojoj kuci zbog bivse macehe. Moj otac nije video nikog od nas sem nje. Moj najstariji brat je najvise dobijao batine zbog te kur*e... I sta kao tad nije bajala ma ae bre, valjda znam sta je radila. I soprostenjem ko ce da stavi covecije govno ispred praga na ulaz od kuce i to 3 puta, niko drugi nego ona i njena majka. Samo me zao za moju polusestru sto ima takvu majku i samo ih menja ko carape. I da jednom se moj deda zalepio na sediste od kola gde je vozac zalepila je tamljan, a htela je da se zalepi tad moj tata na to, jer moj tata je tada isao kod nje kuci u Kucevo. Ona je jednom cak blizu granice otisla kod neke vracare. Ona ima slike mene, moje brace, moje sestre od tetke, po tome moze da se baje. Gledala sam i emisiju VICE gde su prekazivalii sva mesta gde ima vracare. Tako da po tome znam, a do sada nisam znala i one uvek negde van sela zive u sumama...

I da mnogo puta sam gledala kako mog brata bije zbog nje...Neka joj sve Bog vrati! Neka joj vrati sto je rasturila kucu mom ocu i mojoj majci, neka joj vrati za sve sto je nama radila i pravila! I sto ja ovoliko patim i sto mi mnogo fali i majka i brat!

MOJ STRAH JE SMANJEN, SMIRENA SAM I MOLICU SE SVAKOG DANA, Pijem i vodu koja je osvescena u Manastiru Tuman i unutraje bosiljak i sa tom vodom se svako jutro umijem i pomolim. Ne idem kod svakog, ne pijem kafe kod svakog, ne verujem svako me, pazim sta kome pricam...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...