Jump to content

Сукоби у Куманову

Препоручена порука

Не ћуте више. Али стављају реч терористи под знаке навода.

Да све више ме подсећа на сценаријо са Косова и Метохије,албанци су сада избеглице а Македонска полиција буде окривљена за етничко чишћење.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Не опет, Мајко Пресвета! Заклони нас светим Покровом Твојим! molimoli molimoli

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

CNN-ов извештај је нешто бољи. Барем се да видети ко је иза целе приче.

http://edition.cnn.com/2015/05/10/europe/macedonia-police-raid-balkan-flashpoint/

Оно што ми није јасно је зашто саме македонске власти не именују јасно и гласну ту ”групу”.

Подели на овим сајтовима

"Ослободилачка народна армија", познатија и као македонска УЧК, преузела је одговорност за нападе у Куманову.

"Гарда Републике Илириде" (ГРИ) обавестила је данас јавност, „све албанске територије и међународну заједницу" да су данас све албанске групе и војне формације ОНА почеле да делујемо као једно тело за имплементацију Републике Илриде.

Како преноси Фонет, ова група у саопштењу од међународног фактора тражи да одмах натера Македонију да њене војне и полицијске снаге што пре прекину да користе војне хеликоптере против ОНА.

"Иначе ћемо бити приморани да предузмемо пропорционалне мере које су у строгој супротности са међународним војним конвенцијама", запретила је та група.

Међународни фактор је одговоран и због неспровођења Охридског споразума из 2001. године, наведено је у саопштењу . "Осим наставка борбе и реорганизације ОНА и ГРИ што је наметнуто једина опција за остваривање Републике Илириде, уколико руководство БЈРМ као фалсификована творевина, буду наставили да се репересивно понашају својим државним апаратом, ми смо спремни да развалимо, ако буде потребно, не само ову БЈРМ него и цео Балкан , где живе Албанци, јер нам међународни фактор не оставља други избор", наведено је у саопштењу које је потписао потписао командант Хамди Ндрецај Пантер.

Ослободилачка народна армија је раније преузела одговорност за ракетирање зграде Владе Македоније у Скопљу 28. октобра.

http://rs.n1info.com/a58973/Svet/ONA-preuzela-odgovornost-za-napad-u-Kumanovu.html

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Слутим да, уколико се не створи стара/нова балканска коалиција-  враг ће однијети шалу(ми то већ знамо, зар не)...логика ствари је јасна, бар из перспективе једног необавијештеног човјека...

Подели на овим сајтовима

Чиме ли су Албанци толико задужили ЕУ/ САД да очигледно рачунају на то да ће имати подршку и за "велику Албанију", иако су већ једини народ који је фактички добио две државе на Балкану... Надам се и верујем да овај пут неће имати подршку јер не знам какве још интересе може било ко од великих сила да има на Балкану а да не може да их оствари никако другачије него преко терориста.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Птице на грани знају,ко је "благословио" ове нереде, а што се Србије тиче,нипошто се не би требала упуштати у било какву авантуру,коалиције , доста нам је било наше муке,када су се сви у окружењу сладили нашим страдањима...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Надам се и верујем да овај пут неће имати подршку

Jalovo i naivno nadanje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jalovo i naivno nadanje...

Па шта ли још могу да добију што нису добили досад..? НАТО има базу на КиМ, све државе су спремне да испуњавају захтеве ЕУ због учлањења... Шта још могу да траже? Зашто би икоме одговарала велика Албанија са везама са свим могућим светским терористима више него садашња структура? Или можда подршка стиже са неке друге стране а не са Запада...?

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Мада се овде сви нешто гаде на Лазанског,његово размишљање је по мени на месту:

У питању је "турски ток" ,где би гас ишао од Русије,преко,Турске,Грчке, Бугарске,Македоније,Србије...

Амери су тражили најслабију карику у том ланцу и пронашли је у Македонији...то би отприлике било то...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Па шта ли још могу да добију што нису добили досад..? НАТО има базу на КиМ, све државе су спремне да испуњавају захтеве ЕУ због учлањења... Шта још могу да траже? Зашто би икоме одговарала велика Албанија са везама са свим могућим светским терористима више него садашња структура? Или можда подршка стиже са неке друге стране а не са Запада...

Zosima je upravo rekao sta je trenutni interes zapada, a u pogledu ovih prostora.

Inace, kao i uvek do sad, Albanci su ovde prosto orudje i poluga za kontrolu zapadnih interesa.

Drugo je pitanje dokle ce drugi balkanski narodi da trpe tako nesto, i sta ce biti posle trpljenja.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A evo i jednog konkretnog razmisljanja koje uoblicuje ovo sto si pitao, i ukratko obrazlaze dogadjaje iz Makedonije u skorije vreme.

Mislim da preterujete.
Ovo sto se sada dogadja u Makedoniji treba posmatrati kao segment globalnog sukoba Zapada i Rusije, tj. po svaku cenu Zapad zeli odbaciti ruski ekonomski, politicki i vojni uticaj na Balkanu.
Evo zasto i kako:
Posle otkazivanja Juznog toka, Rusija je, da bi dospela na Balkan, napravila ekonomski sporazum sa Turskom poznat kao Plavi, ili Turski tok. DA bi dospeo dublje na Balkan, gasovod je dobio zeleno svetlo nove grcke vlade, a vlasti u Makedoniji su poslednjih meseci pocele da sagledavaju svoju poziciju svesne da ih EU i Nato lazu poslednjih 10-tak godina (nema ni "p" od pregovora o prijemu u te organizacije) i u toj nezgodnoj situaciji, poceli su koketirati sa Rusima. U tom kontekstu treba posmatrati i jucerasnji boravak u Moskvi preds. Ivanova.
Da bi zaustavili "negativne" tokove u Makedoniji, Zapad je poceo sa destabilizacijom makedonske vlade i pokusava pokrenuti opoziciju, tj. pokusavaju da dovedu na vlast Zorana Zaeva koji ce pristati na sve zahteve Zapada, pa cak i na federalizaciju, ili podelu Makedonije. Nemacka posebno insistira na podeli Makedonije izmedju Bugarske i Albanije, sto je po meni, u ovom casu tesko izvodivo.
Dakle, Zapadu je potrebna vlast u Makedoniji koja ce zaustaviti ruski gasovod prema juznoj Evropi.
Zato smo imali upad terorista u policijsku stanicu, ali samo kao probni balon da se provere reakcije vlade. Usledile su demonstracije opozicije u Skopju. Ove demonstracije nisu mnogo obecavale (i sami smo videli da je odziv slab i da je prica suplja, pa su odlozene za 17. maj), pa se Zapad, posto im se veoma zuri, odlucio na "oruzanu revoluciju", kad vec ne prolazi obojena. Za sada, makedonska vlada se dobro nosi sa svim izazovima, pa verujem da imaju i pomoc sa strane....bar obavestajnu.
Licno mislim da je, pored ove grupe od 70-tak terorista, ubaceno jos grupa koje tek treba se se otkriju i likvidiraju. Dal' gresim, saznacemo uskoro.

http://www.mycity-military.com/Vesti-i-aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Makedonija-novo-zariste-Balkana_61.html

Подели на овим сајтовима

Ово је све сасвим могуће, питање је да ли је Русија, уколико ствари стоје тако, спремна да се "бори" за своје позиције на Балкану, у смислу да подржи оне владе и државе које су спремне да сарађују са њом... Ваљда су се ствари мало промениле од 1999, тј. ваљда је Русија данас способнија и спремнија за неку иницијативу.

Подели на овим сајтовима

Заплењени детонатори на Батровцима

Српска полиција запленила је хиљаду електронских детонатора за експлозију.

Како РТС сазнаје, у возилу немачких регистарских ознака данас је на граничном прелазу Батровци откривено и заплењено 10 пакета по 100 комада електронских детонатора за експлозију.

Возач аутомобила у којем су пронађени детонатори, немачки држављанин, ухапшен је.

Због ситуације у Македонији српска полиција је појачала контролу на свим граничним прелазима.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...