Deja Vu Написано Мај 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 играш неку онлајн игру на страном северу и успут и причаш са људима. Slabo ja ista igram, jedino sto sam online cepao to je CS, ali uglavnom sa Balkancima Ali probacu i to. Ovako me interesuju neka vasa iskustva, za te komunikacije preko neta znam, padalo mi je na pamet, nego kako ste vi naucili to. Ajd ovi sto su u inostranstvu ko Huan to kapiram, ali vi sto ste ovde me interesujete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Cepaj samo igrice i filmove sa engleskim titlovima! Kod mene je upalilo. Ovo je kljuce cele price. Treba naci one dijaloge/monologe koji ti se toliko svidjaju da naprosto zelis da ih ponavljas iznova i iznova. Nakon nekog vremena i dosta raznovrsnih dijaloga/monologa mozak ima mnostvo fraza koje moze da premesta u potreban kontekst i tako kreira recenice potrebne za svakodnevni govor. drvce, Deja Vu and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 kako ste vi naucili to па ту ти све пише....крени на индивидуалне часове и све ће ти бити објашњено.... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Декса, ово што Хуанито помену неке ескиме.... Јесам ја то нешто пропустио?Ma Huanito navikao na Porto Riko pa mu sad sve ispod toga Eskimi... Evo, pisem ti na fb Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Ma Huanito navikao na Porto Riko pa mu sad sve ispod toga Eskimi... Ваљда изнад, а не испод? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Ваљда изнад, а не испод? Mislio sam na stepene celzijusa.Da ne okrecemo zemlju naopako Juanito and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 http://www.casoviengleskog.rs/kako-nauciti-engleski.html http://abc.amarilisonline.com/kako-da-online-naucim-engleski-brzo-lako/ " Lekcije su koncipirane kao mali testovi, sa ponuđenim odgovorima. " Opet lekcije i kursevi Da budem iskren, nesto u ovo neverujem. Radio sam slicno na netu, u skoli na faksu, ali nije to too. Mozda gramatika se nauci i neka pravila, ali ja kad sretnem nekog stranca i pocnemo da pricamo, ne bih trebao da razmisljam jel treba da koristim Present Simple ili Contiunous, gde ide sta i kako sta, vec da pricam sa njim kao sada bez razmisljanja koje vreme, predlog i sta vec. Mislim hvala za ovo, dobar je i ovaj primer lika sto se zenio sa engleskinjom, nemicom i francuskinjom, ali to je neki moj stav, nemoj pogresno da me shvatis samo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Ovo je kljuce cele price. Treba naci one dijaloge/monologe koji ti se toliko svidjaju da naprosto zelis da ih ponavljas iznova i iznova. Nakon nekog vremena i dosta raznovrsnih dijaloga/monologa mozak ima mnostvo fraza koje moze da premesta u potreban kontekst i tako kreira recenice potrebne za svakodnevni govor. To sam u sustini i pretpostavljao, ne vidim neki bolji nacin. Zato i slabo znam da pricam jer nisam ulazio u komunikaciju sa strancima puno, kada govorimo o dijalozima. Za monologe mogu se sloziti sa igricama, filmovima, muzikom, citanjem. па ту ти све пише....крени на индивидуалне часове и све ће ти бити објашњено.... I tako si ti savladala? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Граматика јесте неопходна за било шта озбиљније, нарочито за писање. Баш као што је битно знати донекле теорију музике, ако сте озбиљан музичар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Tako da me interesuju vasa iskustva sa tim, kako ste vi savladali, a da nije preko skole posto sumnjam da je neko tu engleski naucio Kad sam bio mali, postojali su samo bioskopi i dva programa na televiziji. Moj ćale me je svake nedelje vodio u bioskop, ponekad i dvaput, plus sam gledao gomilu filmova i serija na TV-u. Naravno, preko 90% svega su bili američki. I tako, kad sam odgledao jedno 32467234572482 filmova, tu negde kad sam završio osnovnu, pojavila se kablovska televizija po prvi put i sa njom strani kanali. Jedan od njih je bio Sky One, engleski kanal koji je između ostalog emitovao Zvezdane staze (sezone sa Pikarom i ekipom, ne one stare sezone sa Kirkom i Spokom). Jednom pustim ja iz čiste dosade da gledam efekte i primetim nešto čudno: da ih razumem šta govore. Ono, potpuno, kao na srpskom da pričaju. Stvarno je jeziv osećaj bio na trenutak I posle kad sam krenuo u gimnaziju, imao sam engleski u školi po prvi put (u osnovnoj sam učio francuski). Uopšte nisam pipao maltene ništa prvih par godina, izvlačio sam povremeno neku peticu, uglavnom četvorke i ponekad neku trojku. Pretpostavljam da kad si godinama izložen nekom jeziku, na kraju moraš da ga razumeš, hteo - ne hteo Što se tiče govora, iz nekog mog iskustva rekao bih da je najvažnije da budeš smiren i opušten. Ne pokušavaj da govoriš normalnom brzinom kao srpski dok ne izvežbaš, ne nerviraj se mnogo ako ne možeš trenutno da se setiš neke reči ili izraza (smisli neki drugi način da kažeš to isto, uspećeš sigurno, veruj mi) i ne pokušavaj da imitiraš po svaku cenu američki ili britanski akcenat, nema potrebe za tim, a to i ne možeš dok nemaš malo duže iskustvo sa govorom. I ne opterećuj se mnogo gramatikom (naravno, treba da znaš makar osnove), engleski je danas globalni jezik, i oni kojima je maternji i oni kojima nije su navikli da slušaju razne varijante i naravno da ne očekuju od tebe ili bilo koga savršen izgovor i gramatiku. Važno je da se razumete, a ostali detalji će doći vremenom. Dijasporka and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 .крени на индивидуалне часове и све ће ти бити објашњено.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Probaj da naucis kroz citanje. ( vec si rekao da ti citanje dobro ide) Citaj knjige na engleskom, casopise....sve sto ti padne pod ruku. Vremenom ces uociti gramaticka pravila, fraze, konstrukcije recenica, kao i pravilo pisanja reci. To je najjednostavniji i najefikasniji nacin. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 @Геније Ја сам исто растао на програмима на енглеском сваке врсте. Одгледао стотине и стотине ствари. И никада ми апсолутно ништа од енглеског није остало у глави. Потпуно исто сам разумео Гранзорта на јапанском и Cartoon Network. Тек сам мало нешто научио у школи, а много у приватној школи (четири године, искључиво енглески, ништа српски). С друге стране, пола "Љовисне" и проговорио сам шпански. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Граматика јесте неопходна за било шта озбиљније, нарочито за писање. Баш као што је битно знати донекле теорију музике, ако сте озбиљан музичар. Zavisi odakle je ucio i sta je stvorilo osnovu bazu tog znanja koju treba da nadogradi samom gramatikom. Ako su to bil isamo filmovi, igrice, muzika da trebace mu osnovna gramatika vremena/nepravilni glagoli uglavnom. Ali ako je ista sire od toga ako se naterao da cita neku iole sofisticiraniju literaturu na engleskom korekcije koje ce napreviti samim ucenjem gramtike ce biti minimalne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 @Геније Ја сам исто растао на програмима на енглеском сваке врсте. Одгледао стотине и стотине ствари. И никада ми апсолутно ништа од енглеског није остало у глави. Потпуно исто сам разумео Гранзорта на јапанском и Cartoon Network. Тек сам мало нешто научио у школи, а много у приватној школи (четири године, искључиво енглески, ништа српски). С друге стране, пола "Љовисне" и проговорио сам шпански. Zato ti i ne sanjas na stranim jezicima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука