Deja Vu Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Interesuju me vasa misljenja o tome kako najbolje savladati engleski. Ja imam problem sa pricenjem i pisanjem, tu ne bih znao da se snadjem jer nisam ni sa kim puno ulazio u takvu vrstu komunikacije. Sa strancima sam se na ulici susreta mozda 4-5 puta i to je bilo nesto kratko i smotano. E sad engleski mogu citati, sa tim nemam nikakvih problema, slusati tu i tamo to zavisi od onog ko prica. Ako neku rec ne znam, nadjem na guglu i to je to. Medjutim, ja da sa nekim pricam i dopisujem se to je vec malo teze. Ne kazem da sam duduk i ne znam da beknem, ali se slabo snalazim. Tako da me interesuju vasa iskustva sa tim, kako ste vi savladali, a da nije preko skole posto sumnjam da je neko tu engleski naucio Mozda gresim ali ja nesto ne verujem puno u nase obrazovanije. Dakle, da li bi to bili neki kursevi da dajem pare, ili neki tutoraijali na netu ili da udjem nekako u komunikaciju sa strancima ili da se ozenim engleskinjom. Zahvaljujem unapred. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Cepaj samo igrice i filmove sa engleskim titlovima! Kod mene je upalilo. obi-wan, Aquilius Cratus, Kaludjerovic Sreten and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Спикинг, спикинг, спикинг енд џаст спикинг. Афтер дет, лил мор спикинг Шалу на страну, осим неких основних граматичких правила (одлично место за то: http://learnenglish.britishcouncil.org/en/english-grammar),које можеш да савладаш за неких месец дана, врло лаганог рада (сат, два дневно), битно је само што више комуницирати. И ја сам скоро, због тражења посла морао да радим на енглеском и био сам у истој ситуацији као ти, значи све разумем, читам, слушам али кад треба ја да нешто кажем, врло тешко. Само редовном комуникацијом сам приметио неки нарпедак, али опет када не комуницирам неко време, настају проблеми... Ако ти буде требао неко за вежбу, можемо да куцкамо, и мени би добро дошло. (Оно што јес' јес', знам да много боље иде кад се вежба са супротним полом, ал' шта да радимо ) Deja Vu, Милан Ракић and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Нађеш неку изворну говорницу и вежбате, вежбате и вежбате... Тако се најбоље научи. Deja Vu, Aquilius Cratus, Плутон and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Nemoj da ti sad posaljem Dzulsa i Vinsenta ima da progovoris dok si rekao Kventin. https://www.youtube.com/watch?v=ZPpdSzyDtL0 Crveni Baron, RYLAH, drvce and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Нађеш неку изворну говорницу и вежбате, вежбате и вежбате... Тако се најбоље научи. Mnogi su tako pokusal ida uce nemacki, doduse sa mnogo govornica i ne uzivo, pa znamo koliki im je fond reci. drvce, RYLAH, Deki992 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Isti slucaj i ovde,sa tim sto sam ja znao i da komunicram na engleskom ali pre neku godinu i onda usled nekoriscenja imam taj problem da pricam. Suvise u trenutku kad trebam pricati na engleskom razmisljam o izgovoru,kako se izgovara,kako treba da se kaze i slicno. Inace filmove mogu bez titla gledati,citati na engleskom ali kad dodje govor tuc muc. Praksa je najbitnija,ja nazalost nemam sad skim da pricam,ali kontam da me neko baci medju neke engleze da bi za nedelju dve propricao dobro. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Interesuju me vasa misljenja o tome kako najbolje savladati engleski. Ja imam problem sa pricenjem i pisanjem, tu ne bih znao da se snadjem jer nisam ni sa kim puno ulazio u takvu vrstu komunikacije. Sa strancima sam se na ulici susreta mozda 4-5 puta i to je bilo nesto kratko i smotano. Одеш на страни чет. Или још боље, пошто је чет смор, играш неку онлајн игру на страном северу и успут и причаш са људима. Тако шириш фонд речи и вежбаш писање. Што се тиче говора, ту нема друге помоћи сем да често говориш, јер језик лако зарђа, и поред тога што ти знаш да читаш, разумеш и пишеш на енглеском на не знам ком нивоу. Пошто контам да сигурно нећеш да причаш сам са собом јер је то сморно и то раде само најупорнији, предлажем ти да послушаш Хуана И кад већ Оро поменуо Тарантина, зашто да не запевамо? Срђан Шијакињић, Aquilius Cratus, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Cepaj samo igrice i filmove sa engleskim titlovima! Kod mene je upalilo Cepam to u poslednje vreme, mislim tih nekih godinu dana ajd. знам да много боље иде кад се вежба са супротним полом, ал' шта да радимо Mogu ja da glumim suprotni pol, nemoj brines Inace, hvala za ovu gramatiku. Нађеш неку изворну говорницу и вежбате, вежбате и вежбате... Тако се најбоље научи. Mislio sam pod engleskinjom na to Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Mnogi su tako pokusal ida uce nemacki, doduse sa mnogo govornica i ne uzivo, pa znamo koliki im je fond reci. Па јесте, али англо-сексонке су ефикасније учитељице. drvce and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Kod mene to obrnuto. Nije mi frka da pricam al teze razumem. Pomoglo mi dosta gledanje filmova na primer. Slusanje muzike isto, uzmem tekst pa onda razmisljam o cemu peva. I tako to... Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Kod mene to obrnuto. Nije mi frka da pricam al teze razumem. То ће ти доћи тамо. Кад сам ја успео да поватам оне тексашке реднеке и црнце, успећеш и ти ескиме. Индивидуалне речи се у енглеском (нарочито појединим америчким изговорима) и не трудим да чујем. Мислим да је то немогуће. Већина ствари не звуче ни близу онога како се пишу. Уместо тога се концентришем на мелодију. Ајде искрено, ко од вас заиста чује "What's going on here?" у филмовима, кад неко од оних шерифа подвикне? Ја чујем "уатс гоенааааана хијр". Deki992, RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 То ће ти доћи тамо. Кад сам ја успео да поватам оне тексашке реднеке и црнце, успећеш и ти ескиме. Индивидуалне речи се у енглеском (нарочито појединим америчким изговорима) и не трудим да чујем. Мислим да је то немогуће. Већина ствари не звуче ни близу онога како се пишу. Уместо тога се концентришем на мелодију. Ајде искрено, ко од вас заиста чује "What's going on here?" у филмовима, кад неко од оних шерифа подвикне? Ја чујем "уатс гоенааааана хијр". Pa da. Zato meni i prija da slusam engleski, bukvalno ucis sintagme ili kako se to vec zove i samo kombinujes. :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 http://www.casoviengleskog.rs/kako-nauciti-engleski.html http://abc.amarilisonline.com/kako-da-online-naucim-engleski-brzo-lako/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Pa da. Zato meni i prija da slusam engleski, bukvalno ucis sintagme ili kako se to vec zove i samo kombinujes. :) Декса, ово што Хуанито помену неке ескиме.... Јесам ја то нешто пропустио? Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука