Милан Ракић Написано Мај 8, 2015 Пријави Подели Написано Мај 8, 2015 Стицајем околности, будем ја у "причи" гледе војних попова... Поведе се прича о одговорности, правилима и прочаја.. Кажем да није све "то тако".. Питају што... "Злоупотребим" цифру и кажем правило Апостолског сабора које се тиче да "свештенеик живи у олтару и од олтара"... Јави се он десно од Диковића... Каж+е, "аје>", ви би војни попови `тели леба преко погаче! Zoran Đurović and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2015 Пријави Подели Написано Мај 8, 2015 Станове и погаче, нисам ни хтео... Заправо хтео сам да причамо Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 8, 2015 Пријави Подели Написано Мај 8, 2015 Поражавајуће је да на форуму нема ниједног артемијевца да прозбори коју. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2015 Пријави Подели Написано Мај 8, 2015 Поражавајуће је да на форуму нема ниједног артемијевца да прозбори коју. To je strategija. Zašto bi se trudili i oisali kad lepo mogu da naprave skrinšot i prokomentarišu ga onako kako im odgovara. Милан Ракић, Срђан Шијакињић and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 10, 2015 Пријави Подели Написано Мај 10, 2015 Ево један за аву Kaludjerovic Sreten, Zoran Đurović, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 10, 2015 Пријави Подели Написано Мај 10, 2015 Ево један за аву Kaludjerovic Sreten and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Незнавени Џуџа Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Текст је тако наштимован да одаје утисак да је у нашој Цркви стање редовно и да је унутар Сабора ,редовним путем,могућа канонска правда. Кључно питање је управо у томе постоји ли у нашој Цркви канонска правда или је она данас немогућа? Очигледно је да израз "Борба са јеретицима" Владика Артемије види као немогућјност остварења канонске правде редовним путем. Историја Цркве нас учи да су јеретици често пута били завладали како Цариградском тако и другим највећим Православним катедрама. Власт јеретика и отпадника породила је тада такозване разбојничке саборе итд. Најпре да се рашчисти постоји ли у нашој Цркви канонска правда и да ли су за све једнаки стандарди? Конкретно да ли Сабор расправља осим о "управљању Епархијама" и о Прстеносцима Папским,идолским жртвама масонским,свећама по синагогама,вамбрачној деци појединих Епископа , итд. Да ли је наш Сабор у стању да постави питање да ли је папино прстење можда направљено од зуба логораша или ђердана прекланих девојака? Поново запостављамо моралну димензију Цркве и предмет преносимо на терен теолошко-правне расправе а да нисмо рашчистили основно питање? Тек кад докажемо канонску праведност рада Сабора (искључивши дупле стандарде и "миљенике" сабора и синода) тада можемо прећи на питање да ли је и под којим условима било хиротоније Хорепископа од стране само једног епископа кроз векове! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Незнавени Џуџа Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Ali s kim je Sv. Sava rukopolagao? Sacuvana su imena prvih srpskih episkopa, kako se ne zna s kim ih je rukopolozio? Sigurno nije niko iz Ohridske AE jer je Homatijan bio ljut na njega sto ga je zaobisao. Mada se ne secam detalja. Није Св. Сава ни рукополагао нове Епископе одмах...Кад је отпустио грчке Епископе и Свештенике које народ није признавао ...На тим Епархијама су већ постојали Србски Епископи и Свештеници које је народ признавао. Св. Сава је само повратио Аутокефалност Србској Апостолској Архиепископији Илирској ,само што је овога пута ,тешка срца, Никеја ту аутокефалност признала . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Незнавени Џуџа Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Није проблем институција хе. На страну то што рашчињени не може никога да рукоположи. Само рукоположење, све да га је извршио канонски владика је неканонско јер један сам владика не може да рукоположи другог, а ни назначење није хе., јер обухвата митрополијску област, што је нон-сенс. Да ли је било случајева да у ванредним околностима Епископ себи хиротонише хорепископа или не? Ако се то дешавало током прогона Цркве и власти јеретика у Цркви тада је поступак Владике Артемија потпуно оправдан јер је он прогнан са своје катедре! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 @@Незнавени Џуџа, Брате, добро да си ту. Ако ми приђу јеретик, паписта, католик, муслиман, будиста, хиндуиста, атеиста, или екумениста, како да реагујем? Да уђем са њима у полемику или да их не удостојим пристојног разговора? Ово ме питање мучи већ неко време. Хвала унапред. Zoran Đurović, Rašo, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 @@Незнавени Џуџа, Брате, добро да си ту. Ако ми приђу јеретик, паписта, католик, муслиман, будиста, хиндуиста, атеиста, или екумениста, како да реагујем? Да уђем са њима у полемику или да их не удостојим пристојног разговора? Ово ме питање мучи већ неко време. Хвала унапред. Пљуцни га у десно око. Канон св. Микија Риђокосог, бр. 37. Милан Ракић, Rašo and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Учкур такође долази у обзир. Чекај, брате, ел да дрешим учкур ил јок? Јер ако дрешим учкур, може да помисли да сам један од "оних", далеко било! Човек Жоја, Manolis, Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Чекај, брате, ел да дрешим учкур ил јок? Јер ако дрешим учкур, може да помисли да сам један од "оних", далеко било! Брате, не дреши га, ако је судити о теби по фотки коју имаш::::)))))))))))) - Умро сам од смеха:::))))) Rašo, Плутон, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Нећете веровати. Како се преписујем са вама, а и нешто преводим пустих Лохија: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Што се тиче монаха, ствар је јасна, скини човече наочаре, молитве ионако знаш на памет, немаш ти шта коме да очитаваш. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука