Milan Nikolic Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 daj da pravimo pritisak da nasa crkva prica sa tim ljudima,da se vodi dijalog ali suprotan od onoga kako se vodio do sada Како не схваташ да је артемијевцима проблем сам дијалог. Када треба разговарати о вери - то је нешто најстрашније, било да разговарамо са католицима или са њима. Сакрили су се иза плашта православља, али изгледа да је истина што каже о.Ђуровић да су вође артемијевског клана заправо ,,тајни муџахедини''. Провери сам, питај некога од њих о Божијем бићу и начину постојања Свете Тројице, чућеш исто што и од муслимана - а то је ништа. Ипак постоји нада ако будемо инсистирали на дијалогу о тријадологији коју - потајно - заговара Дејан Виловски, десна рука м.Артемија. Ту ће се разоткрити све потребно и све ће стати на своје место. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мали Лазар Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 А да обришете и "Питајте о.Саву Јањића"? Мислим, за не дај Боже, ако и он одлучи да се врати духовном оцу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Ма то је генерално проблем свих старијих људи. Није Риле конкретно мислио на Иринеја него је садашњу власт у цркви персонификовао патријархом. Персонификација је заиста адекватна. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Персонификација је заиста адекватна. Моја претпоставка, али човек каже другачије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Rylah Sa kime se to pricalo manje nego sa Artemijem? Stalno vadite ono isao patrijarh i episkop neki dva puta kod njega. Takodje ni dijalog gde je jedina ponuda koju dajes ultimatum,nije dijalog. Ponuda Artemiju je bila ako se ne varam da se vrati i pokaje,da bude monah u manastiru koja ce neka komisija da mu odredi a da pritom nema apsolutno nikakvu mogucnost da kontaktira sa svojom duhovnom decom koja ce biti rasturena pa kud koji mili moji. To je ponuda,ako je to dijalog i ako je to pokazatelj zelje da dodje do pomirenja,onda sam ja Nes Bridzis i imam nuncake u ormaru. Ustupci su potrebni i jednoj i drugoj strani. Bez njih raskol ce se samo granati i postati veci,a mi cemo se praviti da ti koje smo do juce postovali i voleli su budale od tog trenutka kad odu tamo i tako dalje i tako blize. Gordana . and Orthophill је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 А да обришете и "Питајте о.Саву Јањића"? Мислим, за не дај Боже, ако и он одлучи да се врати духовном оцу? Не буди безобразан RYLAH, Mилена КШ and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 А да обришете и "Питајте о.Саву Јањића"? Мислим, за не дај Боже, ако и он одлучи да се врати духовном оцу? Па није духовник света крава,да му се клањаш до бесвести,а о Сава је довољно паметан да то и схвати... Друга ствар,овде појединима углавном лабилним и емотивним неофитима,уоште није јасно колико је тежак грех раскола. Свети оци га стављају у ранг хуле на Духа светога,где га и мученичка крв тешко може опрати... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Rylah Sa kime se to pricalo manje nego sa Artemijem? Stalno vadite ono isao patrijarh i episkop neki dva puta kod njega. Takodje ni dijalog gde je jedina ponuda koju dajes ultimatum,nije dijalog. Ponuda Artemiju je bila ako se ne varam da se vrati i pokaje,da bude monah u manastiru koja ce neka komisija da mu odredi a da pritom nema apsolutno nikakvu mogucnost da kontaktira sa svojom duhovnom decom koja ce biti rasturena pa kud koji mili moji. To je ponuda,ako je to dijalog i ako je to pokazatelj zelje da dodje do pomirenja,onda sam ja Nes Bridzis i imam nuncake u ormaru. Ustupci su potrebni i jednoj i drugoj strani. Bez njih raskol ce se samo granati i postati veci,a mi cemo se praviti da ti koje smo do juce postovali i voleli su budale od tog trenutka kad odu tamo i tako dalje i tako blize. Са њим се причало неколико година, још од времена +Павла. И стално су му слате комисије, и стално је био позиван да се са њим разговара. И толерисала му се сваки пут непослушност, и непослушање и Синоду и Сабору и Патријарху. И понуда је била да остане Епископ док не виде шта даље. Али му све то није било довољно. Онда је одједном постао антиекумениста, антиглобалиста, анти свашта, иако се тим стварима није ни бавио до тада, а после и основао ову комуну. Мислим да је толика попустљивост према њему и узроковала оволико проблема. Mилена КШ, Зосима and Ромејац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мали Лазар Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Уобичајено досадни ликови... Само сам хтео да кажем да сте измалерисали човека.Е да, не знам да ли је било ово, али није лоше да се подсетимо:http://www.eparhija-prizren.org/autori/klirici/arhimandrit-simeon/757-vladika-artemije-ne-namerava-da-pravi-raskol.html"Епископ Артемије недвосмислено је изјавио да хиротонија нових Епископа са његове стране неће бити, да о томе не може бити ни говора - да таквих покушаја није било, нити ће бити. Прибегавање таквим поступцима значило би, без сумње, de facto стварање раскола. " Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Онда је одједном постао антиекумениста, Ne znam bas da li je odjednom, poodavno je blagoslovio knjigu Ekumenizam i vreme apostasije koju je napisao otac Sava. Ovde jeste problem sa ekumenizmom i oni to nikad nece prihvatiti, zato je dijalog nemoguc. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Razresen Episkop kanadski ... Arhimandrit Pantelejmon kod Artemija ... Ne znam sta da vam kazem ...previse slicnih vesti ima da bi se opustali ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Ne znam bas da li je odjednom, poodavno je blagoslovio knjigu Ekumenizam i vreme apostasije koju je napisao otac Sava. Ovde jeste problem sa ekumenizmom i oni to nikad nece prihvatiti, zato je dijalog nemoguc. Сава је то писао, Артемија то није занимало дуго времена. Све време је ишао на међурелигијске дијалоге које на Косову организују ЕУ и САД. Док нису почели да га прозивају из Сабора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Ako se ne varam jos neki poznatiji i priznatiji monasi su otisli tamo. Jedan od pored arhimandrita Pantelejmona je i otac Petar Ulemek,a da ne pricam koliko njih iako zvanicno nisu tamo,pricaju istu pricu i priznaju episkopstvo Artemiju,a rasuti su po mnogim eparhijama,manastirima i crkvama zvanicne SPC,taj broj ljudi nije mali. p.s. dobro je sto je automatski odmah obrisana ona tema pitajte arhimandrita Pantelejmona,pa nemam mogucnosti da vam prebacujem nase hvalospeve njemu do juce,danas ima ribu,sektas,budala,idiot,prelescen,nikakav. Klasika. Okuplja se stara ekipa znaci?!Da li moze neko da mi da adresu gde se nalaze, ja bas imam zelju da ih obidjem. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Kakve ovo veze ima sa obicnim ljudima ... ? Nikakve. Mi nemamo uvid u sva desavanja i na sve gledamo samo iz jednog ugla.... I to iz onog koji nam mediji predstavljaju ,iz medijskog ugla...Pitanje je sta uopste vidimo i znamo o tome da bismo mogli da donosimo bilo kakve zakljucke.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 @@Таша, Имам и ја такву жељу. Било би добро да се виђамо са њима и водимо дијалог. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука